2024-02-19 1244 浏览
airside的foodcourt選擇很多,有pepper lunch、不同的麵食、韓國野等等,座位很多。坐得也很舒服!推薦山城小面,同埋古早台屋,兩間都食麵,各有各特色,價錢都很划算。山城小面叫左紅燒牛肉麵,麵很筋道,很有口感,牛肉很淋很好食,辣椒醬十分惹味,可以選擇不同辣度,十分貼心。台灣店叫了豬軟骨刀削麵,豬軟骨很入味,麵都好好食,刀削麵很特別,湯底都不錯不算鹹。整體不錯,也不太需要等位,又多一個選擇👏🏻

整體不錯,也不太需要等位,又多一個選擇👏🏻
2023-12-28 1217 浏览
喺Airside 5樓有一個food court,入面有好多唔同種類嘅菜式,有日式、中式同越式!🍜🍚🍤仲可以喺網站上提早點餐,一行到就可以拎野食!真係好方便又節省時間!⏰💻今次我試咗招牌手撕雞椰汁酸湯檬!我覺得味道真係好正,湯底酸酸甜甜,又有椰汁嘅香氣!真係好開胃,值得一試!🍲🍗🥥🍋總括黎講,呢個food court喺Airside 5樓真係好方便!有好多唔同嘅菜式可以揀,而且仲可以提早點餐!我特別推介招牌手撕雞椰汁酸湯檬,味道好正,湯底開胃!!🍜🍚🍤⏰💻🍲🍗🥥🍋

2023-11-16 1333 浏览
Food count選擇多~有:日式、泰式、咖喱、鐵板、中式~座位都幾舒服又有景試吓依間越南仔先~牛豬蕃茄湯檬粉Combo($108)主食加2款小食~飲品熱檸水或熱檸茶~其他飲品需要加錢叫咗黑老虎套餐($80)配炸蝦兩條、熱綠茶牛豬蕃茄湯檬粉Combo~生牛肉片、烤牛肉、豬頸肉片、香茅豬扒、蕃茄洋蔥湯底~味道幾好~小食有黑糖無骨鳳爪沙律配手撕雞檬紙卷~無骨鳳爪應該有加魚露醃製~黑糖偏甜~包熱檸水豚角煮拉麵~豬骨湯底冇咩特別~拉麵份量唔多~豚角細細一舊~炸蝦兩條配沙律醬~熱綠茶

叫咗黑老虎套餐($80)配炸蝦兩條、熱綠茶
2019 浏览

2023-11-11
2023-11-08 1187 浏览
我們最近去了啟德商場的FOODMUSE,這裡有11間不同風味的餐廳,真的是物超所值呀!首先,我們點了銀咖喱@gincurry_hongkong 芝士美式炸雞扒蛋包咖哩,再搭配熱騰騰的烏冬,以及冰涼的柚子茶。小食則點了餃子漢堡扒及蟹柳忌廉薯餅,這一餐真是美味又滿足!另外,我們也去了幸福巷子品嚐他們的叉燒鰻魚飯和玫瑰花果茶,味道一級棒!整體來說,FOODMUSE的餐廳質素真的不錯,菜式種類多又地道。我們和朋友們點了好多菜,連飲料也只花了大約300元,CP值超高!另外,他們還有一個方便的手機應用程式叫做Food Department,可以用來下單。下次我們一定要試試其他新開幕的餐廳!快來FOODMUSE一起享受美食的饗宴吧!

快來FOODMUSE一起享受美食的饗宴吧!
十多間的食肆,佈置很堂皇華麗,有點像進入了一間美輪美奐的西餐廳,經過一輪巡禮,選定了這間Tiger Ramen,因為佈置較地道,而且個人最喜歡的沾麵,原來仲可以用Food Department手機應用程式落單,圖文並茂,放心落單,而且更可以安性於座位等通知,真心方便,這個沾麵醬汁濃滌適中,那片豚肉很入味再配上日式煎餃子和香脆芝麻雞翼和炸天婦羅蝦,份量不但止壯觀,而且味道完全合晒我個人要求,這個價錢這個用餐環境,簡直Perfect match.
2023-10-12
用餐时段
2023-10-18 2458 浏览
Airside 紅左一排,有人去左好多次,我後知後覺先第一次幫襯,選嘅反而係Foodcourt,因為知道有我最愛嘅小店山城小麵係到,「FOODMUSE」隨啟德 Airside 開幕日就同時開左,呢個應該係除咗中環個Basehall外最多星級品牌加盟嘅food court 。我最想食川首次登陸香港的韓國過江龍漢堡專門店 Needs Burger,仲有另一間傳統韓國家常菜今日漢江,其他的日本過江龍豚骨拉麵 Tiger Ramen都好似幾吸引,另一個好多人食過嘅日式咖喱飯專門店銀咖喱,而經典台灣美食古早台居同好多人鐘意嘅Fusion 越南菜越男仔都係呢個foodcourt入面。而我最愛食嘅係太子開始出名嘅重慶四川家鄉麵食山城小麵。可能太過火熱,平日晚都好爆場,勁難搵位,Needs burger都排到傻,最後食最容易嘅Pepper lunch ,當晚食左個限定嘅辣牛肉炒飯同最正嘅芝士粟米鐵板飯。另外當然要吃山城,非常推薦山城小麵個山城二人餐,每人一個面一個小食一個甜品一個飲品,都係$148,可以食到佢最出名嘅山城牛肉麵仲有紅燒肥腸麵,呢個係私心推介絕對值得食。記得要用某手機應用程式,免排隊手機

而我最愛食嘅係太子開始出名嘅重慶四川家鄉麵食山城小麵。

記得要用某手機應用程式,免排隊手機點餐,仲可以儲積分換獎賞,附近街坊一定要download。

連續幾日都寫下airside stay tuned。
2023-10-12 573 浏览
甫踏入這位於#啟德#Airside新商場的#Foodmuse,想不到不但止有簇新及好潮的裝修,而且特別多大玻璃窗旁卡座,可遠眺啟德體育園,又可近望商場下的大公園,在眾多(超過十間)食肆中,最想食越南仔的Pho,就揀了生牛、烤牛、豬頸肉及豬扒濃蕃茄湯懞,好抵食,套餐包多款任選小食,煙三文魚沙律和手撕雞檬紙卷,全都很出色,更有特色的三檸七(檸檬+ 青檸+ 咸檸)。在Foodcourt用餐就有這個好處,各取所需,朋友揀了Tiger Ramen的日本沾麵,醬汁濃滌適中,那片豚肉很入味,再配以日式餃子、香脆芝麻雞翼和炸天婦羅蝦,全都是大家的Favour,這頓晚餐大家都很Enjoy。

2023-10-12
2023-10-10 923 浏览
呢幾日帶埋一家大細黎啟德新商場Airside,樓上既美食廣場FOODMUSE價錢親民質素好,配合埋Food Department手機應用程式,提供餐廳種類同位置等資訊,方便實用。我地係古早台居叫左牛三寶肉燥飯同香酥大雞扒肉燥飯。飯菜上得幾快,就算企滿人大約10分鐘已經有,牛肉好入味,香濃口感好,雞扒就夠大舊,炸得夠膽,好有台灣風味。餐廳食物份量好大,一定夠飽。飲品叫原色奶茶同珍珠奶綠,呢2杯絕對係台飲經典,完美還原台灣口味,仲可以減甜添。朋友就叫左俏鳳凰同大家一齊食,有一夥蕃茄肥牛粉,同苗家紅酸湯肥牛粉。蕃茄湯底好真材實料㗎,真係有足足一個蕃茄,而家紅酸湯底就係我地既至愛,辣中略帶酸,又唔會太濃味。肥牛質素都好ok㗎。最後跟主食半價既黑糖桃花淚,酸甜好滋味,非常推介大家去食。

2023-10-05 925 浏览
啟德商場 Airside 開左啦佢地既美食廣場FOODMUSE有好多好野食㗎11 間餐廳加盟好多地方既菜式都有得食🩶銀咖喱 著名既日式咖喱飯專門店🍛富士山咖哩飯足1.5kg 既咖哩飯絕對夠兩人食有齊漢堡扒,腸仔,芝士,雞蛋等美食絕對滿足到為食既你🥟日式餃子外皮脆卜卜,非常juicy🐣日式炸雞啖啖肉,口感非常好🦀蟹柳忌廉薯餅外脆內軟口感唔算好creamy不過勝在好香蟹味銀咖喱絕對係抵食又好食之選🧡幸福巷子 就主要賣滿滿地道風味既港式美食🐽炸豬扒配薯條厚切既豬扒好後生炸得好滑部位靚而且冇雪味㗎絕對高質過普通茶記食到既🐟叉燒鰻魚飯傳統港式瘦叉燒加上日式鰻魚好欣賞哩個crossover 味道非常夾一次過滿足哂兩個願望同朋友食咁多野連野飲都係用左300蚊咋絕對係平到笑呀~
啟德商場 Airside 開左啦

著名既日式咖喱飯專門店

🍛富士山咖哩飯
足1.5kg 既咖哩飯
絕對夠兩人食
有齊漢堡扒,腸仔,芝士,雞蛋等美食
絕對滿足到為食既你

🥟日式餃子
外皮脆卜卜,非常juicy

🐣日式炸雞

味道非常夾
一次過滿足哂兩個願望

同朋友食咁多野
連野飲都係用左300蚊咋
絕對係平到笑呀~