90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑____________👉 不專業食評🍽️.【白汁海鮮千層麵】 HK$128【忌廉蟹肉意大利飯】HK$128【德式香腸拼盤】HK$118【3D泡沫咖啡】HK$70【朱古力沙冰】HK$52.(🐥) 每一碟嘅份量都好鬼多,配料又好足!真係要同人share先食得曬😂 特別係【忌廉蟹肉意大利飯】幾乎每啖都係滿滿蟹肉同蟹籽😍 飯嘅硬度適中正宗!我幾鍾意🥰想打卡嘅話一定要嗌3D泡沫咖啡☕ 今次沖俾我哋嘅係可愛柴犬🐶 太可愛啦!根本完全唔捨得飲💕(重點係我哋影咗勁耐相!!但啲奶泡都冇塌😆) 想打卡就一定要嚟喇🙌 聽講每位客人每杯嘅3D公仔都會唔同😜其實上環真心仲有好多高質小店!遲啲要同大家再發掘下😉🐥總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 環境:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5).(👦) 本身餐廳就唔算太大間,但裝修都幾靚幾特別😂😂 一邊係酒櫃,另外一邊係放滿曬模型👍 👦叫咗幾款嘢食試
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️

【德式香腸拼盤】HK$118
【3D泡沫咖啡】HK$70
【朱古力沙冰】HK$52

想打卡嘅話一定要嗌3D泡沫咖啡☕

🐥總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 環境:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
(👦)
 本身餐廳就唔算太大間,但裝修都幾靚幾特別😂😂 一邊係酒櫃,另外一邊係放滿曬模型👍 👦叫咗幾款嘢食試下👍👍 整體份量都幾大份
🧒會覺得男仔都夠食😊 最有驚喜既係價錢一啲都唔貴性價比幾高下🥰🥰
味道方面,👦比較鍾意德式香腸拼盤忌廉蟹肉意大利飯,上枱嘅時候已經覺得好足料😋 值得一試!但略嫌跟香腸拼盤同千層面嘅薯蓉就有啲鹹同乾身🙈🙈

好啦😂😂 👦覺得飲品方面都唔錯其中3D cappuccino 更加係非常之打卡able同好飲🤩🤩 🧒🐥影相都影得唔算快,但杯咖啡上面嘅泡沫都冇變過🥰 雖然價錢就比普通咖啡貴咗啲但係可以一試🙈🙈
👦總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 服務:⭐⭐⭐(3/5)
--- 環境:⭐⭐⭐⭐(4/5)
____________
😻香辣鮮茄青口意粉 118hkd特別推薦他們家的這款意粉,意粉軟硬適中,在鮮茄汁的浸潤下特別的美味,一想到就會讓人流口水,重點是上面覆蓋了滿滿一層的青口,份量特別的充足,青口特別新鮮嫩滑,下次還會再點!😻巴馬火腿伴哈密瓜 128hkdParma ham雖然睇落去有啲瘦,不過其都係幾香嘅,加上新鮮嘅哈蜜瓜,絶對係個合格嘅appetiser。😻Milk chocolate 36hkd這裡的Milk chocolate簡直太吸引人了,顏值超高,一上來的時候我們都驚呼簡直太可愛了,3D卡通小企鵝背後還附帶著一顆小紅心,簡直讓人太賞心悅目了。😻Ice Americano 38hkd最普通的Americano,反而令我最有驚喜。酸度適中,慢慢有種回甘於口中。老闆見我好似幾鐘意飲,就主動同我介紹。原來一杯簡單嘅Americano,都係佢地自己親手調配,用上左不同地方嘅咖啡豆再揾個平衡。如果鐘意單一口味的話,佢地都有唔少選擇。如果想飲杯好嘅咖啡,呢度都係一個唔錯嘅地方。.除左咖啡,呢度亦都有好多來自唔同產地嘅紅酒、白酒同汽酒。如果唔係揸左車,一定會開一枝試下。
😻香辣鮮茄青口意粉 118hkd

😻巴馬火腿伴哈密瓜 128hkd

😻Milk chocolate 36hkd

😻Ice Americano 38hkd

2021-04-24 97 浏览
最近見到上環新開左依間cafe,見裝修幾有風格,價錢又唔貴,就入左去試下😝🍮☕️🍫3D拉花朱古力一拎上黎真係俾佢驚艷左!太靚太得意啦😍得意到唔捨得飲🥺成餐飯我都唔捨得搞渾佢,所以隻布丁狗係我食完成餐飯之後都無塌到!非常適合打卡,影幾耐都唔怕😂不過杯朱古力就不過不失啦,因為本人鍾意飲啲濃啲既朱古力🤭唔鍾意太甜既朋友可以揀咖啡做底架😉依杯野飲真係個樣就已經贏曬😆🌿🍫薄荷朱古力 ($42)依杯朱古力就好啱我口味啦🤤朱古力好濃,口感好creamy,有淡淡既薄荷味,不過個人就覺得薄荷味可以再重多少少,就perfect啦🤪🧀🍝芝士肉醬千層麵 ($98)千層麵份量好多,一個人食唔曬😂店員話依個千層麵係佢地即刻一層一層咁整既,就唔似岀面個啲整好曬然後拎去焗,好有心機呀👍🏻😆味道都好岀色,重做到芝士拉絲效果,推介呀☺️🥦🥬🍲雜菜濃湯配蒜蓉包 ($58)依個係是日餐湯黎,唔知下次重有無呢🤪個湯好多料,好大碗,個蒜蓉包都好好食。唔知係米店員見我地飲得好快,竟然主動送多一碗俾我地🤩勁好人!🍝黑松露野菌意粉 ($88)依碟意粉係我食過最多黑松露既意粉😂平時岀面個啲係白汁再架少少黑松露,但依碟係每條意粉都黐滿曬黑松露
🍮☕️🍫

🌿🍫
薄荷朱古力 ($42)
薄荷朱古力

🧀🍝
芝士肉醬千層麵 ($98)

🥦🥬🍲
雜菜濃湯配蒜蓉包 ($58)
是日餐湯配蒜蓉包

🍝
黑松露野菌意粉 ($88)
依碟意粉係我食過最多黑松露既意粉😂平時岀面個啲係白汁再架少少黑松露,但依碟係每條意粉都黐滿曬黑松露,一上菜係勁香黑松露味。啲菇都有勁多,食完啲麵都重有好多菇淨😂成碟意粉份量好多,一個人又係食唔曬
黑松露野菌意粉

依間cafe無論係裝修環境,衛生,食物質素,服務態度,價錢,都非常之好。重有唔知係巧合定店員特登啦,我發覺我都係食完每一道菜就會即刻上第二道,好似係店員會留意住我地既進道黎上菜咁😂總之依間cafe就好推介啦😆👍🏻

2021-04-23
薄荷朱古力
是日餐湯配蒜蓉包
2021-04-23 27 浏览
黎上環接男友收工,路過呢間新開的cafe,店面不大,卻十分有情調,裝修有風格,仲有好多打卡位供大家影相~🥰3D Chocuccino $70由於佢造型太可愛,一上台我已經笑到癲左,冇諗到可以做到咁神似,呢杯朱古力我俾滿分😂😂😂。炸鯛魚拼薯角 $98出邊好多餐廳使用既係鱸魚,但呢間卻使用較貴的鯛魚,肉質更鮮美,亦唔會有骨,仲有大量薯角及沙律,啱晒我胃口。脆燒德國鹹豬手 $248上菜見到好大盤,仲有沙律同配菜,豬手外皮香脆如燒肉,肉質彈牙、肉汁豐富,調味適中,唔會過咸,最重要係完全唔會覺得油膩。Friday Cafe & Wine Bar (上環)上環孖沙街8-10號金滿大廈地舖

3D Chocuccino $70

炸鯛魚拼薯角 $98

脆燒德國鹹豬手 $248

Friday Cafe & Wine Bar (上環)
上環孖沙街8-10號金滿大廈地舖
2021-04-22
2021-04-23 28 浏览
*💭𝐅𝐫𝐢𝐝𝐚𝐲 𝐂𝐚𝐟𝐞 & 𝐖𝐢𝐧𝐞 𝐁𝐚𝐫🥂上環一帶一向有不少美食,正巧𝘍𝘳𝘪𝘥𝘢𝘺 𝘯𝘪𝘨𝘩𝘵便來到這間餐廳😍環境舒適,裝飾特別,一邊是一幅酒牆放滿了不少紅酒白酒,另一邊則放滿了不少𝘪𝘳𝘰𝘯𝘮𝘢𝘯 𝘧𝘪𝘨𝘶𝘳𝘦😝最重要的是,餐廳整晚都播著我喜歡的歐美歌曲🎶非常𝘳𝘦𝘭𝘢𝘹寫意☺️香腸拼盤想不到這裡也有德國香腸拼盤😍份量多得驚人😝除了有四種普通香腸外,亦有紐倫堡腸卷🤩香腸煎得香口惹味,配上辣醬更開胃😋忌廉蟹肉意大利飯🦀一呈上時已經聞到濃濃的蟹肉味道😍滿滿的蟹肉鋪在面層,意大利飯更混合了一些蟹籽增添口感😋蟹肉味濃而且不腥,份量亦十足,吃到尾都依然可以一啖蟹肉一啖飯😝白汁海鮮千層面🍲又是份量超大的一道菜😍最面層佈滿邪惡的芝士😋切開後便看到滿滿的海鮮藏在一層又一層的千層面裡🤤有大蝦,帶子和魷魚等等😋店員更介紹千層面是自家製的,口感絕非一般即食面皮可媲美😋非常有誠意🤩立體企鵝朱古力🐧☕️想不到這裡也有立體拉花😍可愛度爆燈🥰朱古力是濃濃的可可味,完全不會感到甜膩,相當有驚喜👍🏻值得一讚的是店員會不時過來和我們寒暄,亦不時會問食物是否對胃口。隔離台的食客似乎是常客,跟店員們開心暢談👍🏻餐廳食物環境
💭𝐅𝐫𝐢𝐝𝐚𝐲 𝐂𝐚𝐟𝐞 & 𝐖𝐢𝐧𝐞 𝐁𝐚𝐫🥂

香腸拼盤

忌廉蟹肉意大利飯🦀

白汁海鮮千層面🍲

立體企鵝朱古力🐧☕️

值得一讚的是店員會不時過來和我們寒暄,亦不時會問食物是否對胃口。隔離台的食客似乎是常客,跟店員們開心暢談👍🏻餐廳食物環境都相當不錯有水準,非常值得在𝘍𝘳𝘪𝘥𝘢𝘺 𝘯𝘪𝘨𝘩𝘵渡過一個𝘳𝘦𝘭𝘢𝘹的晚上🥰
2021-04-23 426 浏览
以前係上環翻工都覺得幾多野食🥡今日就去左間係孖沙街新開嘅餐廳🥰一入到去就見到好多紅酒同埋Figures,真係好有Friday vibes, 適合曬收工同朋友黎飲嘢傾吓計❤️我哋兩個就叫左一個咸豬手,黑松露炸薯條同兩杯野飲!脆燒徳國咸豬手 $248份咸豬手到左就覺得份量好足,豬手會配搭埋自家製嘅酸椰菜🤤見到有好多脆卜卜皮就即刻試啖,真係聽聲都知有幾脆,我fd都聽到食落好脆口🥰但脆得黎又唔會好韌,再試埋個豬手,肥瘦半半,點埋黃芥末醬就令到成個口感好豐富!真係推介試吓,又好食又飽肚叫左個咸豬手咁梗係要飲下啤酒🍻飲啤酒又點少得薯條🤭叫左個黑松露炸薯條 $78黎到見到係幼薯條黎,唔知你鐘意粗定幼嘅薯條🤭幼薯條嘅口感會係比較脆口,再加上好多黑松露粹,又係好岩送啤酒飲🤤份量都好多,所以男仔都唔驚唔夠飽架!最後要介紹埋佢個3D朱古力同埋枝啤酒🍻個啤酒係麥啤黎嘅,睇落就好似黑啤咁,但係飲落口都好易入口,又唔苦嘅啤酒味☺️個店員真係介紹得冇錯,如果女仔想食豬手又唔係好鐘意太濃啤酒味嘅依枝就咁曬你拉!至於個3D朱古力,真係睇得又飲得,朱古力泡整到好高又挺身,影左好耐相都吾會溶🤣奶泡冇咩味但係用咗少少朱古力醬寫公
以前係上環翻工都覺得幾多野食🥡

脆燒徳國咸豬手 $248

最後要介紹埋佢個3D朱古力同埋枝啤酒🍻

至於個3D朱古力,真係睇得又飲得,朱古力泡整到好高又挺身,影左好耐相都吾會溶🤣奶泡冇咩味但係用咗少少朱古力醬寫公仔,朱古力甜味都適中!

如果下次得閒再去,就會想試吓佢哋嘅咖啡,見到好多人都有推介佢哋嘅咖啡☕️

• 德國鹹豬手
今日小妹專程去左上環買撻, 不過去到已經售罄落左閘😂 難得出到嚟就同朋友周圍逛下順便尋找一下隱世小店! 經過門外見到E間Café有好多, 係好多Ironman嘅figures, 當中仲有小妹中意嘅Captain America同Spiderman🕷️!!!! 小妹決定衝入去🏃🏻‍♀️🙈餐廳環境昏暗, 播住輕快嘅音樂🎵🎶, 內有大量marvel figures同大量紅白酒啤酒等等! 🌟薑味荳奶頂層奶泡質感綿密, 入口有微微嘅薑味唔會好辣, 荳味隨後釋出, 兩者味道平衡!🌟3D立體泡沫咖啡☕咖啡師用奶泡整左個超可愛嘅3D貓貓🐹, 就連貓貓嘅屁股仔都有圖案的, 好精緻😍! 奶泡滑順飽滿, 咖啡同奶嘅比例剛剛好, 口感幾滑!🌟牛油果烤雞沙律🥑🐔🥗真係好好好好好大份😆!! 烤雞調味唔錯, 口感幾嫩唔乾, 沙律菜新鮮爽脆, 上面撒上大量腰果粗粒, 令口感更豐富!🌟香辣🌶️鮮茄🍅青口扁意粉🍝辣度唔算好勁, 不過係漸進式慢慢滲出嚟嘅辣味, 青口肉幾鮮甜, 意粉軟硬度適中, 蕃茄醬亦好夠, 每條意粉都沾滿醬汁!🌟茄蓉海鮮墨汁意大利飯同樣非常足量, 入面有魚有蝦有青口等等多款海鮮, 而且全部都好大件, 意大利飯

🌟薑味荳奶

🌟3D立體泡沫咖啡☕

🌟牛油果烤雞沙律🥑🐔🥗

🌟香辣🌶️鮮茄🍅青口扁意粉🍝

🌟茄蓉海鮮墨汁意大利飯
同樣非常足量, 入面有魚有蝦有青口等等多款海鮮, 而且全部都好大件, 意大利飯口感煙韌有嚼勁!
2021-04-17
2K
2021-04-20 43 浏览
上環蘇杭街好多咖啡店不過坐得逼孖沙街呢間cafe bar 西餐廳門面裝修 禾稈冚珍珠佢賣高質精品咖啡 手調咖啡拉花圖案獨特最大驚喜嘅係咖啡師拿手炮製3D立體咖啡-☕️Single origin coffee $60朋友鍾意味道nutty 印尼峇里島出產咖啡豆帶小麥芳香 先飲到青檸味 然後由近似黑糖嘅香甜收結 回甘唔強-🫔Vegetable long spring roll $68小食有雞鎚 沙嗲 餃子 洋蔥圈 薯條 揀少有嘅素春卷啖啖香脆 餡料爽口清甜原來係紅蘿蔔白蘿蔔椰菜加青豆 隱約食到白胡椒調味-🍝Black truffle with mushroom spaghetti $88黑松露醬好多好香 掛滿每條意粉食之前先將底部嘅橄欖油撈勻 入口更油潤意粉煙韌唔會太淋 食落有口感-🥗English Breakfast $98呢個價錢俾齊全日早餐基本材料 份量亦足 算抵食如果將炒蛋上面嘅蔥碎改為黑松露碎 咁就完美😍-🐶3D cappuccino $78 唔飲咖啡可以揀朱古力 立體狗仔可愛度爆燈連pat pat都有無限好風光🤣轉勻360度睇都咁趣緻 唔捨得咁快將杯咖啡飲完

上環蘇杭街好多咖啡店不過坐得逼

唔飲咖啡可以揀朱古力 立體狗仔可愛度爆燈
連pat pat都有無限好風光🤣
轉勻360度睇都咁趣緻 唔捨得咁快將杯咖啡飲完
2021-04-18 83 浏览
上環越嚟越多cafe,不過要講食物質素依間一定夠高質😚 入面都有酒適合同朋友邊食飯邊傾計😊.🥑牛油果野菌 Egg Benedict $98: 切粒牛油果夠熟同creamy☺️ 野菌炒得好香,英式鬆餅烘得香脆香飲👍🏼 蛋亦都夠流心😚 雖然菜式比較common,不過每一個細節位都做得出色😋. 🍝黑松露野菌意粉 $88: 黑松露味香濃,旁邊有三色椒 顏色豐富😍 意粉比一般較幼,夠al dente😇 份量都幾多👍🏼.🥗煙三文魚凱撒沙律$98: 凱撒沙律好大份,除咗有3大片煙三文魚,仲有麵包糠同煙肉碎😋 凱撒汁剛剛好,唔會太多或太濃💕.🐶 3D Cappuccino : 3D公仔係柴犬,賣相好可愛細緻😍 小編好唔捨得飲🙈 咖啡味濃郁,用咗Costa Rica同Guatemala 混合咖啡豆☕️.☕️ 薑味豆奶 $38: 薑味幾濃,配埋豆奶好暖,啱身養身人士👍🏼

🥑牛油果野菌 Egg Benedict $98

🍝黑松露野菌意粉 $88

🥗煙三文魚凱撒沙律$98
煙三文魚凱撒沙律

🐶 3D Cappuccino
3D  Cappuccino

☕️ 薑味豆奶 $38
: 薑味幾濃,配埋豆奶好暖,啱身養身人士👍🏼
3D  Cappuccino
2021-04-15 58 浏览
超人氣精品x工業風西餐廳Coffee or wine?Why not both huh?????呢間從外到內既設計都相當吸引裡面座位舒服 到到都係打卡位望到我眼花撩亂😍😍對眼仔好忙早兩日黎到附近做野就食埋個lunch先走點左黑松露雜菌意粉口罩未除低就聞到大陣黑松露既香氣真係扑鼻而來喜歡佢地煮到有咬口既口感最怕意粉煮到特別爛店員好貼心幫我推介左甜甜玫瑰咖啡玫瑰味突出,唔係個啲飲唔到既rose latte而且咖啡味平衡,唔會遮蓋曬又唔會太甜,仲整左個超可愛公仔俾我配埋隻得意杯 女仔朋友定女朋友Sweet爆~見唔見到另外個可愛熊熊🐻佢等緊你地搵齊朋友黎嘆個靚啡呢到仲有酒飲架~有啲係附近返工既朋友都見到唔少係到開杯紅酒🍷暢談
超人氣精品x工業風西餐廳
Coffee or wine?
Why not both huh?????
呢間從外到內既設計都相當吸引
真係扑鼻而來
喜歡佢地煮到有咬口既口感
最怕意粉煮到特別爛
店員好貼心幫我推介左甜甜玫瑰咖啡
玫瑰味突出,唔係個啲飲唔到既rose latte
而且咖啡味平衡,唔會遮蓋曬
又唔會太甜,仲整左個超可愛公仔俾我
配埋隻得意杯 女仔朋友定女朋友
Sweet爆~
見唔見到另外個可愛熊熊🐻
佢等緊你地搵齊朋友黎嘆個靚啡
呢到仲有酒飲架~有啲係附近返工既朋友
都見到唔少係到開杯紅酒🍷暢談

2021-04-14 61 浏览
@friday.cafe.winebar 好有心思嘅cafe 📍上環☕️ coffee: dirty ! 有唔同層次嘅味道, 咖啡味濃厚。店員好細心提醒,唔需要搞直接飲就OK。冇太多花巧,一杯有質素嘅咖啡☕️ 🔥假日飲品有半價! 抵飲好多☺️🥓🍳: All day breakfast, 假日梗係唔少得嘆番個靚早餐,一個足料嘅Full English breakfast, 冇偷工減料!小食: 🍋🍗🐥 檸檬雞翼. 外面小脆,入面Juice,火候控制得好,無overcook, 味道剛好,唔會太咸!少少酸甜,幾開胃!🍝:千層麵 (classic lasagna ) 店員介紹係自家製! 超大份,芝士、薯蓉、肉醬 都好多。多到好想帶返屋企食😂🧋🍫: 朱古力沙冰 (朋友叫的)偷飲咗一啖,朱古力味幾濃,重點係唔會太甜!喺上環返工又多一個選擇,唔使日日茶餐廳 #上環cafe #hkcafebar #香港小店 #上環 #工業風 #精品咖啡 #hkcoffeelover #hkwinelover #3D咖啡

🔥假日飲品有半價! 抵飲好多☺️

超大份,芝士、薯蓉、肉醬 都好多。多到好想帶返屋企食😂

🧋🍫: 朱古力沙冰 (朋友叫的)
偷飲咗一啖,朱古力味幾濃,重點係唔會太甜!

喺上環返工又多一個選擇,唔使日日茶餐廳

coffee  dirty
coffee  dirty
English  Breakfast
芝士千層麵
2021-03-15 106 浏览
每日返工都會經過孖沙街,都會見到呢間西餐廳,作為一個啡客,當然會質疑西餐廳既咖啡水準。但聽見同事介绍,就比咗次機會佢,就當見識下。一入門口,餐廳裝修係有花咗心機,總算舒適。估唔到佢地用la Marzocco咖啡,仲有單品手沖供應,兩款Espresso blend供應,對於一個唔鐘意酸既啡客,係一件好安心既事,因爲有得揀。一杯細滑既Latte,咖啡師亦唔簡單。又多一個好好既選擇
一杯細滑既Latte,咖啡師亦唔簡單。又多一個好好既選擇
2021-01-08 907 浏览
最近,有位認識多年同在上環工作的姊妹朋友找我去上環孖沙街 Friday Cafe & Wine Bar 食 lunch! 自從大約8年前出席她的婚禮後,我們便無再一起出席飯局及其他朋友聚會!間中,在中午時段我們也會在上環的街上碰見!真心多謝她仍記得我這位在上環區工作的舊朋友!大家多年無見,各自有不同的變化,她成為媽媽;至於回復單身的我,性格變得開朗及打扮改善了!況且,也有滔滔不絕的話題!平日及星期六也有供應午餐森林牛肝菌汁大啡菇長通粉 $98菌香濃郁之餘,加上芝士粉,傳來陣陣芝士香! 大啡菇切片容易食,跟牛肝菌夾到絕呀!以彩椒點綴,口味亦清新不少!長通粉口感煙韌,十分討好!正合我意!烤南瓜沙律 或餐湯熟透的南瓜軟腍甜美,簡單加上香草提升口味,配上新鮮爽脆的沙律菜,淋上酸咪咪的黑醋,清新開胃!Latte +$10未幫襯前,已經過見到店子供應多種口味的咖啡,而且,還有立體拉花咖啡!就算跟餐加錢,也值得一試!奶泡綿滑細膩,溫熱的水溫散發咖啡甘香,味道甘醇帶有奶香微甜,令人滿意的咖啡!第二次,帶另一位好姊妹來幫襯,我們也是為了立體圖案咖啡而來,可惜店方已經無供應好一段時間,所以,我們的確有點失

平日及星期六也有供應午餐
森林牛肝菌汁大啡菇長通粉 $98
菌香濃郁之餘,加上芝士粉,傳來陣陣芝士香!
長通粉口感煙韌,十分討好!正合我意!
森林牛肝菌汁大啡菇長通粉
烤南瓜沙律 或餐湯

烤南瓜沙律
Latte +$10

就算跟餐加錢,也值得一試!
Latte
第二次,帶另一位好姊妹來幫襯,我們也是為了立體圖案咖啡而來,可惜店方已經無供應好一段時間,所以,我們的確有點失望!

比利牛脷意大利粉 $108
份量十足!
 牛脷入口軟腍,而且都幾多件,比利汁類似茄汁的顏色及口味,意大利粉軟硬適中又入味!

比利牛脷意大利粉
真材實料!
 粒粒蘑菇,質感濃稠!
玫瑰咖啡 +$10
混合玫瑰糖漿的玫瑰咖啡,多一份獨特玫瑰清香!

咖啡甘醇濃郁,甘中帶甜,口味平衡!

玫瑰咖啡
2020-10-27
午餐
森林牛肝菌汁大啡菇長通粉
Latte
比利牛脷意大利粉
玫瑰咖啡
2020-11-26 371 浏览
5成熟都難切,無牛肉味,個個同事都問我呢舊係咩來?無人認得出係牛肉⋯⋯我寧願你細一半份量,俾肉質好少少的牛肉好唔好?完全無味又多筋,食到1/3已經食唔落無食,我唔係為飽肚架,俾少少質素啦。
Lunch  牛扒
2020-11-26
外卖自取
呢間新店制作有誠意好味,一直好想黎食,但係因為星期日唔開,所以之前一直撞唔啱時間;今日襯星期六有時間,所以就去食。第一次黎,室內見到陳列左好多Ironman figure裝飾。All Day Breakfast $98,價錢唔過一百算係咁,因呢區d All Day Breakfast價錢通常過百;仲要賣相ok,材料好豐富,好味!!不過都提意下,d菇都可以用油爆香,因為其他d食物都喊,相比下d菇會變左冇乜味。個Halzenut Latte都好香,仲有靚靚有心思嘅Latte Art,thanks the cafe brighten my day!!我都好鍾意Iced Americano個杯d字”Happy life from the joy of your heart,enjoy everyday,embrace life”!!太好了呢區多左呢間cafe,推介,我會再encore!!

太好了呢區多左呢間cafe,推介,我會再encore!!
All  day  breakfast 賣相ok,材料好豐富,好味!!
2020-11-07
下午茶