2024-12-06 0 浏览
上次經過就咁試咗北海道牛乳雪糕,覺得好好味,牛奶味重,口感絲滑,亦都冇咁快溶,所以今次試下舒芙蕾 。今次揀咗期間限定嘅雪覆樹莓味舒芙蕾,兩塊pancake都鬆軟嘅,質感有啲啲實,cream都ok接受到,唔會話好濟果啲,樹莓甜甜地,不過整體嚟講就唔算好出色 ,可能平時食開嘅疏乎厘唔係咁嘅質感 。始終深圳嘅價係平香港一半,性價比自然冇咁高,不過都接受到 。

下午茶
2024-11-01 341 浏览
之前試過佢嘅原味牛乳同Oreo,對比之下覺得Oreo會濃過原味,中意重味少少嘅人可能會揀Oreo,但今次試咗開心果味,覺得又係另一種清新甜嘅味道,雖然係咁多隻梳乎厘入面最貴果款,但值得一試👍🏻
2024-10-13 612 浏览
I went here for dessert after the Mazesoba. This store is quite famous in Shenzhen and many have said they would go there to try it and worth queing for a long time when there was no stores in Hong Kong. Luckily, there is no queue for this branch.The doll is definitely quite cute.I tried their matcha flavor as they stated the original flavor can be quite sweet. I won't say it is airy enough to be a souffle though it is quite soft. After all, a souffle would have collapsed. As stated by the serve

I tried their matcha flavor as they stated the original flavor can be quite sweet. I won't say it is airy enough to be a souffle though it is quite soft. After all, a souffle would have collapsed. As stated by the server, the flavor was not too sweet with a lovely matcha aroma without the bitterness. Overall, I think it is worth trying if you pass by the store.
2024-10-13
外卖自取
2024-10-10 441 浏览
深圳人氣疏乎厘雪糕店竟然開咗嚟YOHO🥳~喺深圳皇庭廣場已經食過一次~超多人排隊~嚟到YOHO唔使排~一於試吓品質如何🤭~🍦舒芙蕾冰淇淋🥞💰39💰呢個價錢食到雪糕+疏乎厘pancake~係值得一試嘅~味道唔錯~雪糕重牛奶味~疏乎厘鬆軟~CP值:🈴味道:🉐
深圳人氣疏乎厘雪糕店竟然開咗嚟YOHO🥳~
喺深圳皇庭廣場已經食過一次~超多人排隊~
嚟到YOHO唔使排~一於試吓品質如何🤭~

🍦舒芙蕾冰淇淋🥞
💰39💰
呢個價錢食到雪糕+疏乎厘pancake~係值得一試嘅~
味道唔錯~雪糕重牛奶味~疏乎厘鬆軟~

CP值:🈴
味道:🉐
2024-08-29
深圳超人氣疏乎厘終於嚟到香港啦!仲要屯門同元朗都有分店🫶🏻裝修同深圳差唔多設計風格🩵香港比深圳多唔同口味😂近排推出咗⭐️Oreo脆脆疏乎厘⭐️豆腐杏仁片疏乎厘⭐️北海道牛奶疏乎厘(原味)⭐️抹茶味疏乎厘⭐️士多啤梨疏乎厘⭐️青提疏乎厘仲有幾款口味雪糕🍦抹茶及北海道牛奶雪糕我個人超鍾意北海道牛奶味同埋抹茶味🥴喺深圳要大排長龍嘅北海道牛乳雪糕喺香港唔使排餐懵😂同深圳口味一樣完全係搬咗過嚟啊🧈疏乎厘口感棉密空氣口感超足完全抵受唔住佢嘅誘惑。屯門市廣場新開張優惠買三送一🔥唔知做到幾時?!大家快啲過嚟買啦🙆🏻‍♀️
香港比深圳多唔同口味😂近排推出咗
⭐️Oreo脆脆疏乎厘
⭐️豆腐杏仁片疏乎厘
⭐️北海道牛奶疏乎厘(原味)
⭐️抹茶味疏乎厘
⭐️士多啤梨疏乎厘
⭐️青提疏乎厘
仲有幾款口味雪糕🍦抹茶及北海道牛奶雪糕
屯門市廣場新開張優惠買三送一🔥
唔知做到幾時?!大家快啲過嚟買啦🙆🏻‍♀️
2024-09-27 642 浏览
Fufuland@Yoho mall 宣傳做得非常成功我哋為咗佢隻公仔買咗9個舒芙蕾🫶🏻買三個,follow fufuland IG,影相post story就有一個可愛公仔🧸仲有一張雪糕卡🍦真係好抵食味道口感都好好睇bb食得幾滋味😋無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
Fufuland@Yoho mall

睇bb食得幾滋味😋

無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2024-09-20 854 浏览
✨內地人氣店舒芙蕾 pancake 「Fufuland」進軍香港之後 繼旺角店 🙌🏻元朗都有得食喇 🩷主打生乳舒芙蕾 已經幫襯咗幾次🤭 最愛係北海道牛乳口味🤤 舒芙蕾口感軟棉棉😋 中間牛乳餡料 奶味濃郁又creamy😋 其他口味都好唔錯🥳 一定有款啱大家食👏🏻👏🏻👏🏻
  • 北海道牛乳
2024-09-15 924 浏览
一直都想嘗試呢間舒芙蕾專門店 因為我本人好鍾意食舒芙蕾,抹茶同雪糕結果試左之後我有啲失望。。。我買左一份舒芙蕾+雪糕(抹茶) 舒芙蕾一啲都唔蓬鬆 完全就係一塊pancake又話fufu 我淨係食得出扁扁 雪糕偏甜,抹茶味較淡,牛奶味更加突出 不過口感絲滑 賣相既話...中規中矩啦,因為佢都無咩裝飾,算唔上靚 不過雪糕就係完美既形狀() 份量就幾大既 適合兩至三個人食如果佢20蚊既話我會再買 但是佢真係唔值39希望可以改進
結果試左之後我有啲失望。。。
如果佢20蚊既話我會再買 但是佢真係唔值39
希望可以改進
2024-08-25 922 浏览
深圳買過一次。深圳買到嘅大概大過香港一半左右。香港嘅價錢又大概貴一半左右。不過都可以接受。細件啲冇咁滯。可能因為新開張,職員仲未掌握到點樣整。稍為有啲樣衰。pancake部份睇落好似有啲留咗氣咁。
薄荷朱古力
外卖自取