同朋友仔睇完展覽🖼,想飲杯野傾多陣計🗣大家都有少少攰,直接係番入面(門口位置)飲啦👯‍♀️𝐂𝐚𝐟𝐞係由本地著名咖啡品牌𝐢𝐝𝐞𝐚𝐨𝐥𝐨𝐠𝐲主理🤎重點係可以坐住𝐆𝐈𝐎𝐑𝐌𝐀𝐍𝐈梳化🛋慢慢嘆呀😌~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•🧇窩夫 新鮮即製 • 外脆內軟💫既窩夫,款式有甜有鹹。窩夫係厚身個種,𝐒𝐢𝐳𝐞可揀半份/全份。.▪焦糖香蕉朱古力窩夫 (半份)焦糖香蕉🍌都係現場即制,朱古力醬🍫 • 焦糖醬🤎 • 滑滑忌廉🤍 (香脆 配 香滑口感).▪風乾火腿芝士無花果窩夫 (半份)鹹香風乾火腿🐖 配 清甜無花果,鹹鹹甜甜既組合真係好易清晒,表面仲加左合桃碎增加口感🤓. ☕ 咖啡 ▪Iced Cappuccino 綿綿密密既奶泡,香濃咖啡,飲落好滑😙.▪Coffee Tonic 真係覺得依杯好岩夏天🥵,夠𝐠𝐮𝐫又提神😎(配𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭𝐲咖啡比較𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡).~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺𝟕月份既全新口味 - 焦糖爆谷抹茶窩夫 • 抹茶椰奶咖啡。🔺店內有咖啡豆 • 咖啡用具...零售🛒~•~•~•~•~•~•~•~
同朋友仔睇完展覽🖼,想飲杯野傾多陣計🗣
大家都有少少攰,直接係番入面(門口位置)飲啦👯‍♀️
𝐂𝐚𝐟𝐞係由本地著名咖啡品牌𝐢𝐝𝐞𝐚𝐨𝐥𝐨𝐠𝐲主理🤎
重點係可以坐住𝐆𝐈𝐎𝐑𝐌𝐀𝐍𝐈梳化🛋慢慢嘆呀😌

🧇窩夫
新鮮即製 • 外脆內軟💫既窩夫,款式有甜有鹹。
窩夫係厚身個種,𝐒𝐢𝐳𝐞可揀半份/全份。

▪焦糖香蕉朱古力窩夫 (半份)

▪風乾火腿芝士無花果窩夫 (半份)

☕ 咖啡
▪Iced Cappuccino
綿綿密密既奶泡,香濃咖啡,飲落好滑😙
▪Coffee Tonic

🔺店內有咖啡豆 • 咖啡用具...零售🛒

2024-07-22 91 浏览
之前成日都想去旺角Hea下,去嚟去去都係嗰一兩間Cafe,依家搵到一個新嘅hidden spot ,就係旺角麥花臣店是茲曼尼GIORMANI的旗艦店佢主打五感互動體驗,店內入口位置有由本地著名咖啡品牌ideaology主理的G.Life Café!平時啲Cafe又迫又多人又嘈,會限時,呢度除咗闊落之外,仲任你坐,最主要係有埋GIORMANI 梳化,果然真係令我放鬆咗好多成,個體驗超正,手沖咖啡仲好高質! Café打破傳統窩夫甜食派的概念,G ‧ Life Café x Ideaology擁有甜食派及鹹食派窩夫,6款新鮮即製、外脆內軟的窩夫。7月份仲有全新焦糖爆谷抹茶窩夫及抹茶椰奶咖啡!不過今次落咗單先發現,所以下次嚟過再試。雜莓乳酪核桃窩夫:士多啤梨清甜加埋清新藍莓同豐富益生菌乳酪酸甜口味、夏日清新三文魚牛油果溏心蛋窩夫:健康人士必選!營養豐富、份量大

雜莓乳酪核桃窩夫:
士多啤梨清甜
加埋清新藍莓同豐富益生菌乳酪
酸甜口味、夏日清新

三文魚牛油果溏心蛋窩夫:
健康人士必選!
營養豐富、份量大
最近行過旺角麥花臣CGA電競館個鋪位,見到開咗間Cafe☕️但望真啲,原來真身係茲曼尼GIORMANI嘅全新旗艦店😱抱住好奇嘅心態,一於試下。✨ G Life cafe x ideaology依間Café 喺茲曼尼傢俬店入口位置,Café 用上淡雅嘅粉藍色調配以木系質料🪵,感覺上較柔和舒服☺️可以飲下咖啡,放鬆身心、緩解壓力🫶🏻🧇 香蕉窩夫(全份) $88份量十分足料,兩球雪糕🍧、香蕉片🍌、窩夫🧇,上面仲灑咗朱古力醬🍫,賣相都十分吸睛😍雪糕有齊朱古力同雲呢拿;香蕉片味道正常,即叫即切;窩夫蛋香味香濃,卜卜脆😝切落鬆脆,口感厚實,整體味道幾好😋🌿 薄荷檸檬咖啡 $68清涼舒暢的口感🌬️十分衝擊味蕾。頭段先感覺薄荷獨特嘅冰涼感❄️帶著淡淡檸檬嘅清爽口感🍋最後到略微苦澀嘅咖啡。飲一啖就已經覺得好醒神‼️☕️ 黑芝麻拿鐵 $58味道濃郁嘅黑芝麻完全充滿咗成個口腔,口感滑順,健康之選😜✨ 總結依間Café 環境幾舒服,柔和感十足,空間感足夠✨ 近門口窗邊位光線充足,十分適合打卡📸.⭐整體︰9.0/10⭐食物︰8.5/10⭐環境︰9.0/10⭐價錢︰9.5/10

✨ G Life cafe x ideaology

🧇 香蕉窩夫(全份) $88

🌿 薄荷檸檬咖啡 $68
薄荷檸檬咖啡

☕️ 黑芝麻拿鐵 $58
味道濃郁嘅黑芝麻完全充滿咗成個口腔,口感滑順,健康之選😜
黑芝麻拿鐵

2023-10-21
薄荷檸檬咖啡
黑芝麻拿鐵
2023-08-13 330 浏览
新開業期間只要做個簡單登記, follow FB同IG就可以免費獲取布袋1個同Coupon 添, 其中一張就係去聯乘Cafe惠顧咖啡買一送一😋 Cafe 以淺粉色做主調, 基本上所有枱同梳化都係用左茲曼尼既出品🤓 Coffee Latte☕️ ($42) 揀左偏Fruity既咖啡豆配埋奶又幾夾, 通常飲奶啡我都會揀Nutty, 但係出到黎既效果又唔錯喎🤓 奶既話可以加$5轉豆奶, 燕麥奶, 同埋比較少見既豌豆奶😎Coffee Tonic🥃 ($45)通常都會揀返Fruity豆去配Tonic Water, 開頭飲會冇咁出味, 攪勻再擺一陣等冰融多啲再飲個酸味更加出同埋更加好飲😍 呢度除左有咖啡豆賣之外仲有唔同煮咖嘛既用具賣, 呢度啲位勁好坐同舒服, 下次冇咁飽黎試下啲甜品同今次賣曬既Coffee Mojito🥰

Coffee Latte☕️ ($42)

Coffee Tonic🥃 ($45)

2023-08-13
  • Coffee  Tonic
2023-08-12 216 浏览
平時絕少逛傢俬店嘅小妹呢日為咗🛌Ideaology 嚟到位於兹曼尼入口嘅 G Life CafeCafe 由好幾組粉色系列嘅梳化同木餐檯組成🛋️用色柔和、感覺舒服地方開揚採光度亦高🪟扣分位:選梳化坐時望過唔同位置嘅梳化發覺都有上手嘅頭髮呢🫤新店食品Menu以Pastry 為主(比較係熟口熟面款式)甜品有窩夫同少量蛋糕(個別款未供應)窩夫有全份同半份出售都算貼心👍🏻🔖 Combo 1+1 有Nutty 或Fruity 選擇 ☕️Fruity 風味用上 Eth/ 巴西/ 哥倫比亞拼配豆上檯時發現Combo兩隻杯都係Tasting Cup Size (80ml)😳 應該係飲過最宙珍嘅1+1呢奶啡配番同系列150ml 杯感覺應該會好好多🔖 季節水果窩夫🧇 季節水果呢日供應嘅口味係士多啤梨同藍莓🫐主角窩夫口感略嫌太實太乾了🙁士多啤梨點鮮忌廉食味道倒是唔錯🍓❣️用餐完畢記得自己回收托盆

平時絕少逛傢俬店嘅小妹呢日為咗🛌

Cafe 由好幾組粉色系列嘅梳化同木餐檯組成🛋️
用色柔和、感覺舒服
地方開揚採光度亦高🪟
扣分位:選梳化坐時望過唔同位置嘅梳化
發覺都有上手嘅頭髮呢🫤

新店食品Menu以Pastry 為主
(比較係熟口熟面款式)
甜品有窩夫同少量蛋糕(個別款未供應)
窩夫有全份同半份出售都算貼心👍🏻

🔖 Combo 1+1