2024-11-14 0 浏览
位於旺角茲曼尼旗艦店, 原來裡面有間咖啡店,Cafe 有多款咖啡,佢地用咗椰奶加燕麥奶沖調咖啡, 所以咖啡好滑好好味;而鹹點有All Day Breakfast,甜點有 Waffle、 牛角包、糕餅。Cafe面積算大,位子也寬闊,環境清幽, 我與友人都覺得係一個傾偈舒適的好地方。

2024-08-13 145 浏览
G•Life Cafe x Ideaoloqy有好多唔同嘅窩夫選擇😀有甜有鹹,仲要係即叫即整㖭Cafe環境非常之大梳化,仲要好舒服😀好適合同朋友一齊喺度傾偈休息飲咖啡食窩夫💗享受一個下午茶今次試咗兩隻唔同嘅窩夫
口風乾火腿芝士無花果窩夫:火腿同無花果有甜有鹹非常之夾😀完全冇呢個違和感😛無花果鮮甜令人一啖接一啖停唔到口加上熱辣辣嘅窩夫好脆好好好食,好有蛋味😀雜莓乳酪核桃窩夫:呢個窩夫一嚟到已經覺得好靚😍好適合打卡味道仲好好食😃雜莓同乳酪真係好開胃係完美嘅甜品選擇
今次試咗兩隻唔同嘅窩夫
口風乾火腿芝士無花果窩夫:
加上熱辣辣嘅窩夫好脆好好好食,好有蛋味😀

雜莓乳酪核桃窩夫:
呢個窩夫一嚟到已經覺得好靚😍好適合打卡
味道仲好好食😃雜莓同乳酪真係好開胃
係完美嘅甜品選擇

用餐优惠
試食活動
去咗旺角睇波鞋,路過見到原來旺角GIORMANI旗艦店入面有Cafe喎!Cafe就喺門口嘅位置,牆上面畫晒公仔好靚!即刻入去試吓Cafe 由本地著名咖啡品牌ideaology主理,可以一邊體驗GIORMANI梳化,一邊品嚐優質嘅手沖咖啡好享受呢~我哋都嗌咗all day Breakfast ,全部嘢食都配窩夫,分別有鹹味和甜味,啲窩夫係勁鬆化,好似食緊雞蛋仔咁,裏面有菇、茄汁豆、Bacon、腸、雞蛋、窩夫、沙律菜,雞蛋係流心嘅糖心蛋,幾好,沙律菜份量好多,好抵食嗌咗一杯咖啡同埋Green tea latte 覺得好好飲,同平時嘅有啲唔同,咁就問咗個店員原來佢哋用咗椰奶加燕麥奶,所以味道好出👏🏻我見佢沖咖啡嘅時候都有逐杯聞吓同試味,好有heart呀!Overall嚟講,食物唔錯,但係all day Breakfast就間間都係差唔多,唔會好大分別,而窩夫嘅分別就係比較大,係好食啲,同埋都幾平,咁仲可以追加牛油果、煙三文魚等,就更豐富啦,但係我驚食唔晒,咖啡係用心製作嘅,唯一要改善嘅地方就係送餐時間比較耐,睇嚟要增加人手

嗌咗一杯咖啡同埋Green tea latte
我見佢沖咖啡嘅時候都有逐杯聞吓同試味,好有heart呀!

2024-08-08 222 浏览
旺角麥花臣店是茲曼尼GIORMANI的旗艦店打造五感互動體驗,店內入口位置有由本地著名咖啡品牌ideaology主理的G.Life Café客人可以一邊體驗GIORMANI 梳化,一邊品嚐優質的手沖咖啡。而 #WafflecafeCafé打破傳統窩夫甜食派的概念,G ‧ Life Café x Ideaology擁有甜食派及鹹食派窩夫,6款新鮮即製、外脆內軟的窩夫。7月份更有全新焦糖爆谷抹茶窩夫及抹茶椰奶咖啡。食品簡介:三文魚牛油果溏心蛋窩夫!:健康人士必選、營養豐富、份量適合女生⮚煙肉片雜菌煎蛋窩夫:邪惡口味之選、牛油雜菌配脆煙肉片、咸香配牛油香氣以及雜菌香氣合一焦糖香蕉朱古力窩夫:現場制的香蕉焦糖、朱古力愛好者、朱古力雪糕、手打忌廉、多重口感 ( 展覽資訊日期: 2024年7月22日 – 2024年8月31日時間: 11:30 – 20:30地點: 茲曼尼旺角麥花臣旗艦店#茲曼尼 #GIORMANI #GIORMANISOFA #梳化 #Sofa #Movingdrawing #Ideaology #waffle #waffle_cafe
旺角麥花臣店是茲曼尼GIORMANI的旗艦店
7月份更有全新焦糖爆谷抹茶窩夫及抹茶椰奶咖啡。
食品簡介:
三文魚牛油果溏心蛋窩夫!
:健康人士必選、營養豐富、份量適合女生

展覽資訊
日期: 2024年7月22日 – 2024年8月31日
時間: 11:30 – 20:30
地點: 茲曼尼旺角麥花臣旗艦店

2024-08-08 141 浏览
近年越來越多品牌與咖啡和餐廳聯乘合作,最近就同好姐妹們去了茲曼尼GIORMANI的旺角麥花臣旗艦店。這裏被打造成五感互動體驗,店內入口位置有由本地著名咖啡品牌ideaology主理的G.Life Café,客人可以一邊體驗GIORMANI 梳化,一邊品嚐優質的手沖咖啡,我選了Tonic coffee 味道調得不錯,朋友的dirty也好喝。除了咖啡飲品外,Café更希望打破傳統窩夫甜食派的概念,提供G ‧ Life Café x Ideaology 6款新鮮即製、外脆內軟的甜食派及鹹食派窩夫。7月份更有全新焦糖爆谷抹茶窩夫及抹茶椰奶咖啡。我最愛的是 #三文魚牛油果溏心蛋窩夫超多牛油果鋪滿整個waffle上面,加上溏心蛋,營養豐富,絕對是健康人士必選、份量剛剛好,lunch或者下午茶都很適合女生另外也試了 #風乾火腿芝士無花果窩夫這款味道就相對沒有那麼濃郁,風乾火腿鹹香配上無花果清甜、鹹甜愛好者應該會喜歡、配上合桃碎口感更豐富甜食款就試左 #焦糖香蕉朱古力窩夫非常適合甜食/朱古力愛好者,現場制的香蕉焦糖、朱古力movenpick雪糕、手打忌廉、多重口感在夏天悶熱的旺角有這樣一個可以讓客人邊

我最愛的是 #三文魚牛油果溏心蛋窩夫

另外也試了 #風乾火腿芝士無花果窩夫

甜食款就試左 #焦糖香蕉朱古力窩夫

在夏天悶熱的旺角有這樣一個可以讓客人邊逛街購物邊喝咖啡/食個下午茶的店很不錯!
2024-08-08 77 浏览
身為 #為食TaTa 的我今次好開心去到旺角麥花臣旗艦店的「 GIORMANI茲曼尼 」 @giormanisofa怎能錯過店內入口位置由本地著名咖啡品牌ideaology主理的 「 G.Life Café 」打造五感互動體驗Café打破傳統窩夫甜食派的概念推出以下6款新鮮即製、外脆內軟的甜食派及鹹食派窩夫🤎 焦糖香蕉朱古力窩夫🤍 風乾火腿芝士無花果窩夫💛 全日窩夫🩷 雜莓乳酪核桃窩夫🧡 三文魚牛油果溏心蛋窩夫❤️ 煙肉片雜菌煎蛋窩夫💚 焦糖爆谷抹茶窩夫7月份更有全新焦糖爆谷抹茶窩夫以及抹茶椰奶咖啡口味而當中所採用的雪糕是我最鍾意食嘅雪糕品牌 Movenpick可以一邊體驗GIORMANI 梳化一邊品嚐優質的手沖咖啡好Chill好寫意啊❣️今次我就試咗以下兩款窩夫 ⬇️ 🧇 全日窩夫:樣樣都想試就一定要order呢一份最豐富嘅全日waffle仲可以自選口味、自己控制份量加上賣相色彩繽紛食嘅時候都覺得特別開心感覺像煥然一新的清新上午喔❣️🧇 三文魚牛油果溏心蛋窩夫:三款不同顏色的配料皆是營養豐富兩件窩夫好適合女生嘅份量窩夫外皮香脆配搭鹹鹹的三文魚簡直就是健康人士必選 ❣️🟢️ #抹茶鮮奶飲一啖抹茶
身為 #為食TaTa 的我
今次好開心去到旺角麥花臣旗艦店的
「 GIORMANI茲曼尼 」 @giormanisofa
怎能錯過店內入口位置
由本地著名咖啡品牌
ideaology主理的 「 G.Life Café 」

打造五感互動體驗

今次我就試咗以下兩款窩夫 ⬇️

🧇 全日窩夫:

樣樣都想試就一定要order呢一份
最豐富嘅全日waffle

仲可以自選口味、自己控制份量
加上賣相色彩繽紛

口感溫潤滑順也不錯🥛

仲可以一邊食一邊重溫
GIORMANI成長回憶啦

2024-08-07 124 浏览
 ☕️為打造五感體驗,店內設有著名咖啡品牌ideaology主理的G.Life Café,G ‧ Life Café x Ideaology擁有甜食及鹹食窩夫,即場新鮮製造🧇呢度採用自助式取餐~~~🧀風乾火腿芝士無花果窩夫以層層疊方式疊起個窩夫,表面有風乾火腿鹹香一流,無花果清甜、鹹鹹甜甜咁又幾特別🍓雜莓乳酪核桃窩夫超度擲妹醬汁撒係表面,士多啤梨配上清新藍莓同益生菌乳酪雪糕,入口酸酸甜甜咁,好有夏日感覺!

🧀風乾火腿芝士無花果窩夫

🍓雜莓乳酪核桃窩夫

2024-08-06 94 浏览
環境舒服,感覺好休閑。G.Life Cafe x Ideaoloqy分別有甜食及鹹食窩夫,一共6款選擇。7月份有全新焦糖爆谷抹茶窩夫及抹茶椰奶咖啡,今次就無試到。🧇🍌焦糖香蕉朱古力窩夫香蕉、焦糖、朱古力,依三個組合真係好夾。窩夫係即叫即做,外脆內軟。好好食。忌廉牛奶味好香濃,唔係普通超市買個種。甜度適中,口感豐富。🧇🥓煙肉片雜菌煎蛋窩夫用牛油抄香雜菌,煙肉片亦煎得好脆。加埋煎蛋好有早餐風味。咸香中加入少些甜香,好唔錯。☕️黑白相配咖啡咖啡酸度比較高,咖啡豆風味好特別。☕️鮮奶特濃咖啡奶泡幼滑,拉花好靚。
環境舒服,感覺好休閑。

🧇🍌焦糖香蕉朱古力窩夫

🧇🥓煙肉片雜菌煎蛋窩夫

☕️黑白相配咖啡
咖啡酸度比較高,咖啡豆風味好特別。

☕️鮮奶特濃咖啡
奶泡幼滑,拉花好靚。
❤️🤎🧡五感體驗咖啡店☕️旺角嘅咖啡店好多😆但可以五感體驗嘅咖啡店,旺角麥花臣店茲曼尼GIORMANI 旗艦店應該係數一數二🥰去GIORMANI除咗買梳化🛋️,仲可以嘆杯啡食個waffle嘅🤩Café打破傳統窩夫甜食派嘅概念,G ‧ Life Café x Ideaology有甜食派同埋鹹食派嘅窩夫🧇,新鮮即製、外脆內軟嘅窩夫真係令人無法抗拒!7月份更推岀咗全新焦糖爆谷抹茶窩夫同埋抹茶椰奶咖啡添!😍🧡風乾火腿芝士無花果窩夫🧡 (半份) $98賣相好靚😆風乾火腿鹹鹹香香配上無花果清甜,當中仲有芝士🧀增加鹹甜風味!鹹甜愛好者必食、鹹味嘅窩夫🧇,真係好過癮!食嘅時候會有粒粒合桃碎,令口感更豐富!🌰💚焦糖爆谷抹茶窩夫💚 (半份) 依個新推出嘅窩夫係甜食派同埋抹茶控必嗌!將抹茶窩夫🧇 同埋Movenpick焦糖布甸雪糕🍨、焦糖爆谷🍿一齊食,甜甜蜜蜜仲有抹茶香,層次豐富!🥰🖤黑白相配咖啡🖤 (Hot) $55黑白相配就係有兩杯小咖啡,一杯espresso,一杯latte😆espresso可以飲到咖啡嘅香濃,latte可以飲到軟滑奶香!☕️🤍抹茶椰奶咖啡🤍 (Ice)3個元素嘅結合好有驚喜!飲之前先打卡,
❤️🤎🧡
五感體驗咖啡店☕️

🧡風乾火腿芝士無花果窩夫🧡 (半份) $98
風乾火腿芝士無花果窩夫

💚焦糖爆谷抹茶窩夫💚 (半份)

🖤黑白相配咖啡🖤 (Hot) $55
黑白相配咖啡

🤍抹茶椰奶咖啡🤍 (Ice)
3個元素嘅結合好有驚喜!飲之前先打卡,3種顏色嘅分層好靚!🤩撈混再飲,抹茶茶香同咖啡香不苦澀,椰奶增加順滑口感,真係必飲!🍵
抹茶椰奶咖啡

店內入口位置仲有由本地著名咖啡品牌ideaology主理嘅G.Life Café,大家可以一邊體驗GIORMANI 梳化,一邊品嚐優質嘅手沖咖啡,成個vibes都好舒服😌可以慢慢enjoy💕食完仲可以睇茲曼尼旗艦店藝術展覽添!✨ BTW記得save post,方便向店員查詢有關餐點啦❣️

📍G ‧ Life Café x Ideaology
📍旺角奶路臣街38號麥花臣匯地舖
下午茶
黑白相配咖啡
抹茶椰奶咖啡
2024-08-03 53 浏览
Cafe inside a furniture store!Ran by ideology team, its definitely an assurance to the quality of coffee they offer.Apart from light bites, here they offer sweet and savory waffles for you to enjoy! Got ham and cheese fig waffle - The salty flavor of ham is nicely paired with the sweetness of figs and a must-try for salty-sweet lovers!My another pick is Bacon and mushrooms omelette waffles - with butter mushrooms with crispy bacon slices!while the flavours are amazing,the waffle itself could be
while the flavours are amazing,the waffle itself could be more moist and soft as it is a but hard to chew easily.
2024-08-03 52 浏览
原來旺角麥花臣店是茲曼尼的旗艦店裏面有本地著名咖啡品牌ideaology主理的G.Life Café 客人可以一邊體驗梳化,一邊品嚐優質的手沖咖啡,更有打破傳統窩夫甜食派的概念,擁有甜食派及鹹食派窩夫,6款即製新鮮窩夫。7月份更有全新焦糖爆谷抹茶窩夫及抹茶椰奶咖啡。我今次點了,風乾火腿芝士無花果窩夫,風乾火腿配上無花果,鹹鹹甜甜再配上合桃碎,口感不錯。及健康人士必選、營養豐富的三文魚牛油果溏心蛋窩夫,份量適中,如果當午餐都是不錯的選擇。另外焦糖香蕉朱古力窩夫:加上朱古力雪糕、手打忌廉、多重口感 ,朱古力迷必定要試
2024-08-02 42 浏览
位於茲曼尼旗艦店內的 Cafe☕ G Life cafe x ideaology雜莓乳酪核桃窩夫 擺盤精緻,鋪滿藍莓、士多啤梨,合桃粒,窩夫即叫即做,外脆內軟綿,伴上士多啤梨醬和乳酪忌廉非常滋味。三文魚牛油果溏心蛋窩夫 非常足料!兩大片三文魚,加上厚厚牛油果蓉,內層鬆軟,整體香口美味,原來咸窩夫也一樣好吃Matcha Latte個人喜愛走甜,抹茶甘醇且輕輕回甘,入口綿密,完美發揮抹茶的韻味,大愛Cappuccino優雅型格拉花,與餐廳主題首尾呼應。入口順滑,咖啡味香濃,齒頰留香,令人非常難忘G Life cafe x ideaology📍旺角奶路臣街38號麥花臣匯地舖
位於茲曼尼旗艦店內的 Cafe☕

Cappuccino

G Life cafe x ideaology
📍旺角奶路臣街38號麥花臣匯地舖
2024-08-01 36 浏览
呢閰係茲曼尼GIORMANI的旗艦店入口台 打造五感互動體驗有甜食派及鹹食派窩夫,新鮮即製、外脆內軟的窩夫。😀😀風乾火腿芝士無花果窩夫:風乾火腿鹹香配上無花果清甜、鹹甜愛好者必食、鹹味窩夫、口感豐富配上合桃碎😃😃😃雜莓乳酪核桃窩夫:香甜士多啤梨配上清新藍莓以及豐富益生菌乳酪、酸甜口味、夏日清新、雪糕中和酸味❤️❤️❤️🫶🏻🫶🏻仲可以一邊體驗GIORMANI 梳化,一邊品嚐優質的手沖咖啡

有甜食派及鹹食派窩夫,新鮮即製、外脆內軟的窩夫。😀😀

2024-07-28 90 浏览
估唔到旺角有個咁嘅地方~既可以參觀梳化展,又可以睇畫展,仲可以舒舒服服坐低嘆杯咖啡~由本地著名咖啡品牌ideaology主理, 仲打破傳統窩夫甜食派的概念,分左甜食派及鹹食派窩夫~6款新鮮即製、外脆內軟的窩夫~7月份仲有全新焦糖爆谷抹茶窩夫及抹茶椰奶咖啡~多款咖啡選擇,手沖啡更係非常出色~風乾火腿芝士無花果窩夫風乾火腿鹹香配上無花果清甜、鹹甜mix ~鹹味窩夫、口感豐富配上合桃碎、芝士粒~正👍全日窩夫好豐富既waffle全日餐! 有沙律菜、煙肉、蘑菇、半熟蛋、納豆~份量夠之餘啱啱好、菜式清新輕盈得來飽肚~ 髒髒咖啡 (Ice)冰涼走冰 既dirty 咖啡一向係至愛~ 口感香濃,咖啡濃郁~黑白相配咖啡(Hot)極有特色既黑白配,一款black ,一款white. W/ 靚靚拉花 ~手沖咖啡 呢個真係正,味道係清甜無濁既咖啡味~層次豐富,仲有果味既清新~

估唔到旺角有個咁嘅地方~

6款新鮮即製、外脆內軟的窩夫~

7月份仲有全新焦糖爆谷抹茶窩夫及抹茶椰奶咖啡~
多款咖啡選擇,手沖啡更係非常出色~

全日窩夫

髒髒咖啡 (Ice)

黑白相配咖啡(Hot)

手沖咖啡

2024-07-22
午餐
2024-07-26 65 浏览
最近行經旺角有間cafe 好特別, 是GIORMANI 梳化店內的cafe!我點了一些食物咖啡☕️,一邊體驗GIORMANI 梳化,一邊品嚐手沖咖啡☕️好寫意!其中新鮮即製、外脆內軟的窩夫好吸引我,全日窩夫:最豐富waffle可自選口味感覺色彩豐富,令人有清新氣息!雜莓乳酪核桃窩夫:香甜士多啤梨配上清新藍莓以及豐富益生菌乳酪、酸甜口味、夏日食更清爽又口感豐富呢!品嚐美味食物再飲杯咖啡, 慢慢嘆完我仲行下店內梳化設計呢

其中新鮮即製、外脆內軟的窩夫好吸引我,

全日窩夫:最豐富waffle可自選口味
感覺色彩豐富,令人有清新氣息!

雜莓乳酪核桃窩夫:

品嚐美味食物再飲杯咖啡, 慢慢嘆完我仲行下店內梳化設計呢