3天前 0 浏览
「轉轉筒」概念靈感來自泰國,將傳統冰淇淋以新穎方式呈現,真係好有創意,宜家香港既gelato go都食到啦🥰開心果轉轉筒 $88呢個開心果轉轉筒真係好正!冰淇淋滑得嚟又香,開心果味濃郁,仲有啲淡淡嘅咸味,啱啱好平衡咗甜度。每一口入面都充滿咗開心果嘅香氣,啲堅果碎粒咬落去脆脆的,帶出嘅口感好有層次,令人唔停咁想食。最後嘅餘韻有種清新嘅感覺,真係好舒服。對於開心果迷,呢個絕對係必試之選!金莎榛子轉轉筒 $78榛子嘅濃郁香味同濃厚巧克力融為一體,食落去有種醇厚嘅幸福感,隨著每一口,榛子嘅香氣慢慢散發,令人陶醉。甜度控制得很好,唔會太膩!開心果意大利芝士餅 $68呢個甜品真係好特別!意大利芝士嘅濃郁同開心果嘅香甜完美融合。內裡芝士柔滑,咬落去開心果汁味隨之而來,帶出濃烈嘅味道,真係食到令人心滿意足。開心果牛角包配雪糕 $88呢個牛角包外脆內軟,咬落去有啲空氣感,加上開心果冰淇淋嘅香滑,真係絕配!冰淇淋嘅香味喺口中圍繞,跟住牛角包嘅酥脆感交融,簡直係幸福嘅結合。每一口都好有層次,令人忍唔住口!三球雪糕 $95- 檸檬雪芭- 海鹽⁠焦糖- ⁠菠蘿乳酪呢度嘅雪糕選擇都好吸引,好多口味可以揀!檸檬雪芭

開心果轉轉筒 $88

金莎榛子轉轉筒 $78

開心果意大利芝士餅 $68

開心果牛角包配雪糕 $88

三球雪糕 $95
- 檸檬雪芭
- 海鹽⁠焦糖
- ⁠菠蘿乳酪
呢度嘅雪糕選擇都好吸引,好多口味可以揀!檸檬雪芭清新,帶有自然酸味,令人精神一振;海鹽焦糖嘅濃郁甜味伴隨著一絲鹹味,平衡得恰到好處;菠蘿乳酪則係一種清爽嘅口感,酸酸甜甜,十分開胃。三種味道一齊食,口感豐富,令人滿足。

我係因為開心果而黎,因為一直快有想去泰國食開心果轉轉筒,見香港有又唔使搭飛機都食到,緊係去試😋開心果轉轉筒 Gelato期望越大失望越大🥺🥺開心果Nut雖然多,但nut唔夠香,開心果味道唔夠濃暫時食過最好味都係大埔嘅xx栗用黎打卡就ok金沙榛子轉轉筒 Gelato呢款 Gelato 有驚喜,如果用黎打卡建議依款榛子嘅香味非常濃郁咬落去好似食緊金沙嘅脆感味道都十分似,如果有埋金箔係面,再加金莎入面粒Nut就真係十足十

我係因為開心果而黎,
因為一直快有想去泰國食開心果轉轉筒,
見香港有又唔使搭飛機都食到,
緊係去試😋

開心果轉轉筒 Gelato
期望越大失望越大🥺🥺
開心果Nut雖然多,
但nut唔夠香,開心果味道唔夠濃
暫時食過最好味都係大埔嘅xx栗
用黎打卡就ok

金沙榛子轉轉筒 Gelato
呢款 Gelato 有驚喜,
如果用黎打卡建議依款
榛子嘅香味非常濃郁
咬落去好似食緊金沙嘅脆感
味道都十分似,
如果有埋金箔係面,
再加金莎入面粒Nut就真係十足十
心血來潮想食雪糕,所以就去啦🙉💕佢哋每款口味都唔錯,而且永遠比嘅份量都唔吝嗇💕有時好簡單咁樣食啖雪糕,呷吓咖啡,你就會反問自己:「煩惱係咩嚟㗎 ?」.希望大家都可以開開心心,食到會令自己幸福嘅味道♥️
希望大家都可以開開心心,食到會令自己幸福嘅味道♥️
下午茶
  • Gelato
2024-10-26 152 浏览
之前見好多人介紹呢個開心果gelato轉轉筒感覺好有廣告feel😂😂所以史努比等熱潮過咗少少先再試等史努比自費嚟講下真實評價~.本身未決定食咩好嘅時候有諗過好唔好就咁要雙球就算 試咗兩隻味 啲staff話最多試兩隻味但試咗開心果同檸檬 檸檬好一般而史努比未系好sure揀邊兩隻😅所以最後就決定要個開心果轉轉筒🤷🏿‍♀️本身未決定食咩好嘅時候有諗過好唔好就咁要雙球就算 試咗兩隻味 啲staff話最多試兩隻味但試咗開心果同檸檬 檸檬好一般而史努比未系好sure揀邊兩隻😅所以最後就決定要個開心果轉轉筒🤷🏿‍♀️👌🏿開心果轉轉筒(雙球) $88單球$78 既然多$10有多球 咁梗系揀多球🤣感覺都抵啲~先講gelato 開頭食質地幾滑 但要扣分嘅系最後食到少少碎冰唔知系咪史努比唔好彩🫤食落黏稠感唔太重 史努比個人唔鍾意太黏 所以呢款啱口味嘅🤣🤣同預期一樣融得好快🤣雪糕本體嘅開心果味就唔太明顯甜度都偏高 同埋鹹味頗重可能因為用咗有鹽開心果?🤨同平時食開嘅雪糕好唔一樣 佢鹹味好似仲多過甜味咁🫣史努比會話…幾特別 唔差嘅😂但兩者嘅味道都偏重 所以唔系特別鍾意最特別之處系佢沾滿開心果碎的確系啖啖都食到一粒粒開
之前見好多人介紹呢個開心果gelato轉轉筒
感覺好有廣告feel😂😂
所以史努比等熱潮過咗少少先再試
等史努比自費嚟講下真實評價~
本身未決定食咩好嘅時候有諗過好唔好就咁要雙球就算

所以最後就決定要個開心果轉轉筒🤷🏿‍♀️
開心果轉轉筒

👌🏿開心果轉轉筒(雙球) $88
單球$78 既然多$10有多球
咁梗系揀多球🤣感覺都抵啲~
先講gelato
但兩者嘅味道都偏重 所以唔系特別鍾意
最特別之處系佢沾滿開心果碎
的確系啖啖都食到一粒粒開心果嘅口感
不過因為開心果帶鹹味 變相味道更重🤷🏿‍♀️
另外脆筒薄得嚟好脆弱…
爸爸👨🏻咬咗一啖即刻成個cone散晒😅

小總結系…真心麻麻地😓
雖然都唔排除系個人口味問題
但如果系開心果控 又或者系唔鍾意太重口味嘅朋友
你可以慳返啲錢 唔使試啦🥴👌🏿👌🏿
因為佢開心果味唔系真系特濃 同埋鹹嘅雪糕…
唔知大家鍾唔鍾意😂😂
如果系海鹽味嗰種鹹史努比系鍾意架!
但呢隻鹹得嚟味道一般般

衛生: 6.5/10
抵食: 6/10

@snoopy._.eating
2024-10-26 146 浏览
近排好興開心果口味,好多嘢食都有開心果蹤影今次試咗成日經過但未食過嘅Gelato,Gelato雪糕忌廉用量較一般雪糕低,牛奶佔比較高,所以口感較為creamy同綿密嚟自美國嘅Gelato-Go,每日使用新鮮材料製造,乳脂肪含量低過8%,邪惡感大大減少,每日有20款口味💚開心果轉轉筒(雙球)$88主打+招牌,望落已經好吸引,食落味道香濃,開心果味好出🤎金莎榛子轉轉筒$78 金莎一樣好食🤤勁大球食晒好飽,味道都係好濃郁,有金莎香💚開心果牛角包$38 配埋Gelato$88呢款好好食,牛角包又大又酥化,開心果醬好甜,可以再配埋Gelato🚩GELATO-GO (尖沙咀)📍尖沙咀彌敦道176號The Nate地舖
近排好興開心果口味,好多嘢食都有開心果蹤影

💚開心果轉轉筒(雙球)$88
主打+招牌,望落已經好吸引,食落味道香濃,開心果味好出

🤎金莎榛子轉轉筒$78
金莎一樣好食🤤勁大球食晒好飽,味道都係好濃郁,有金莎香

💚開心果牛角包$38 配埋Gelato$88

🚩GELATO-GO (尖沙咀)
📍尖沙咀彌敦道176號The Nate地舖
2024-10-20 207 浏览
呢排經過GELATO-GO常常俾佢個Swirl Duo吸引到,望真啲,係開心果味,好想食!#開心果轉轉筒 開心果味真實而濃烈,加埋大量開心果碎真係極滿足😇 望住雪糕姐姐整,內心不停大嗌:使唔使咁多?夠架喇我!哈哈哈!🍦waffle cone係好味嗰款,$78單球 $88雙球,咁梗係嗌雙球啦吓嘛?#金莎榛子轉轉筒 🍫黑朱古力脆皮加杏仁碎,神還原金莎口感,淨係食個皮都好開心,好彩呢款冇雙球option,唔係我又把持唔住⋯⋯ 🥹一場嚟到,試埋其他甜品。Classic Tiramisu 唔錯開心果牛角包係會夾一球自選雪糕,揀咗Tiramisu味,酒味幾濃,寶寶話牛角包幾好味 🥐 大癲,食雪糕飽咗!

大癲,食雪糕飽咗!
  • pistachio
  • Rocher
2024-10-17 242 浏览
I will not come back again Staff black face when I requested taste favourAfter that, I bought 2 cones. What she gave me(pls see photo), which I can imagine. Then I asked what she could help me like this. She just gave me a cup. Finished!!Do you think I will come back again like this kind of service?By the way, she also put several spoons of ice cream in her mouth sneaky when she is working.服務態度超差,我今午下午在此shop買雪糕,打算試味 問職員取一羹,那位職員即時黑面, 我試好口味後, 決定買兩杯雪糕corn, 看看照片你就知佢是否在發脾氣 ,接著我問佢咁樣嘅雪糕corn成咁點樣食
I will not come back again

服務態度超差,我今午下午在此shop買雪糕,打算試味 問職員取一羹,那位職員即時黑面, 我試好口味後, 決定買兩杯雪糕corn, 看看照片你就知佢是否在發脾氣 ,接著我問佢咁樣嘅雪糕corn成咁點樣食,佢就攞個紙杯畀我,叫我自己落去, 一杯70蚊嘅單球雪糕corn ,竟然 D staff 係咁嘅服務, 黑面不在話下, 佢個職員期間不斷攞匙羹偷食雪櫃裏嘅雪糕 ,我見到感覺唔係好衛生。
2024-10-12
2024-10-16 194 浏览
Gelato 轉轉筒最近我去到一間專門做 Gelato 的店,試咗幾款特別嘅冰淇淋同埋咖啡。金沙榛子轉轉筒 Gelato呢款 Gelato 口感滑溜,榛子嘅香味非常濃郁,咬落去仲有一啖金沙嘅脆感。轉轉筒外脆內軟,搭配 Gelato 完美,食落去真係好滿足。開心果轉轉筒 Gelato顏色清新,味道十分自然,開心果嘅香氣令人心情愉悅。每一口都充滿咗堅果嘅香味。曲奇夾心 Gelato 牛角包牛角包外脆內軟,裡面夾住咗香濃嘅曲奇 Gelato。曲奇嘅香甜同 Gelato 嘅冰涼形成咗完美嘅對比。朱古力咖啡濃郁嘅朱古力味配合咖啡嘅苦味,呈現出一種獨特嘅風味,無論係熱飲定係冰飲,都好適合搭配 Gelato。冰美式咖啡味道濃烈但唔過於苦澀。📍GELATO-GO (尖沙咀)尖沙咀彌敦道176號The Nate地舖
Gelato 轉轉筒

金沙榛子轉轉筒 Gelato

開心果轉轉筒 Gelato

曲奇夾心 Gelato 牛角包

朱古力咖啡

冰美式咖啡
味道濃烈但唔過於苦澀。

📍GELATO-GO (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道176號The Nate地舖

中意食意大利雪糕既你絕對唔可以錯過🌟GELATO-GO 🌟‼️話說我妹由細到大都係電糕控,-見到雪糕就忍唔到口🤣所以當我-知道尖沙咀有間好似好正既意大利雪糕,就即刻帶佢去試下😘我地食左:⬇️⬇️✨開心果轉轉筒(雙球)✨$88呢排開心果味咁大熱,梗係要食返個先啦😋‼️軟滑細膩既開心果味雪糕份量十足,外圍癡滿晒滿滿嘅果仁碎,食落好有口感❣️開心果味純正濃郁但又唔會好甜,仲有陣若隱若現既啦鹹香味,還原度幾高‼️✨金莎榛子轉轉筒 ✨$78呢個味道根本就系金莎本尊神還原‼️脆皮朱古力外層又薄又脆,內裏包裹住嘅金莎榛子雪糕比本尊更為幼滑‼️感覺好似食咗金莎嘅升級版咁,正丫👍🏻✨開心果牛角包✨酥脆可口既牛角包內層充滿住甘香順滑既開心果醬,入口有少少爆漿嘅感覺,就咁食已經好好食👍🏻店員將佢中間開邊之後再放埋個糖漬蘋果乳酪雪糕同忌廉之後再一齊食,個味道同口感仲更加升級,試過真係返唔到轉頭😆✨Tiramisù classic✨ $50口味正宗又經典,比起招牌雪糕-d都唔輸蝕‼️✨Caramel Latte (Large)✨$50✨Latte Macchiato (Large)✨$50食咗咁多甜嘢同凍野,飲番杯熱咖啡中和番

我地食左:⬇️⬇️

✨開心果轉轉筒(雙球)✨$88

✨金莎榛子轉轉筒 ✨$78

✨開心果牛角包✨

✨Tiramisù classic✨ $50

口味正宗又經典,比起招牌雪糕-d都唔輸蝕‼️

✨Caramel Latte (Large)✨$50

✨Latte Macchiato (Large)✨$50

食咗咁多甜嘢同凍野,飲番杯熱咖啡中和番,完美‼️🥰

🧡GELATO-GO (尖沙咀)

📍尖沙咀彌敦道176號The Nate地舖

#GELATOGO #尖沙咀美食 #尖沙咀#意大利雪糕#轉轉筒#開心果雪糕#金沙榛子雪糕#開心果牛角包 #coffee #忙裏偷閑#TheNate #雪糕關注組
2024-10-08 182 浏览
最近在尖沙咀發現了一家可愛的gelato店,整個店鋪以清新的綠色為主題,!店內的凍櫃裡擺放著各式各樣的gelato不同口味的。我嘗試了兩款特色轉轉筒,真是讓我驚喜不已!❇️開心果轉轉筒這款轉筒的外表覆滿了大粒的意大利西西里開心果碎,是香脆的口感,讓人一口接一口。最令人驚艷的是裡面的開心果味雪糕,濃郁的開心果,還有好幾款開心果甜品,是開心果愛好者的天堂!❇️金沙榛子轉轉筒另一款金沙榛子轉筒更是讓我驚喜!外層的朱古力包裹著雪糕,形成了一層脆皮,口感層次分明。榛子粒非常多,咬下去時能感受到香脆的口感,而且甜度剛好,不會讓人覺得過於甜膩,整體口感提升了不少!❇️開心果牛角包也好好味…食完真係飽到晚餐都唔洗食

我嘗試了兩款特色轉轉筒,真是讓我驚喜不已!

❇️開心果轉轉筒

❇️金沙榛子轉轉筒

❇️開心果牛角包
也好好味…食完真係飽到晚餐都唔洗食

2024-10-05 162 浏览
行過雪糕店,見到有開心果味即刻入手一杯。雪糕口感滑溜,開心果味道濃郁,唔會過甜,食落幾滿足。份量都算唔錯,夠大杯,不過如果有開心果碎混入其中會更加豐富口感。店舖枱位有限,邊行邊食都係幾好嘅選擇,適合天氣熱嘅時候消暑。
2024-10-05 261 浏览
🍦 驚喜!尖沙咀隱世意大利雪糕店,轉轉筒雪糕賣相靚味道更絕!😍各位甜品控注意啦!今日小編去咗尖沙咀 The Nate 嘅 GELATO-GO,食到欲罷不能!呢間藏喺彌敦道嘅意大利雪糕店,絕對係打卡兼滿足味蕾嘅必去之選!😋一入到去,成間店充滿濃濃嘅意大利風情,裝修簡約時尚,好有格調。最吸引嘅係佢哋獨特嘅轉轉筒雪糕,真係靚到震!等我慢慢同大家分享啦~首先登場嘅係開心果轉轉筒雪糕!💚 呢個雪糕筒造型特別,外形似個迷你花園。雪糕嘅質地綿密幼滑,開心果味香濃得嚟又唔會太甜,仲帶有淡淡嘅鹹香。啖啖都係純正嘅開心果味,絕對冇得輸!跟住係金沙榛子轉轉筒雪糕,正到爆!✨ 呢個雪糕筒外形似個金光閃閃嘅沙漏,超有格調!雪糕本身已經香滑可口,加上香脆嘅金沙同榛子碎,口感豐富又驚喜。榛子香氣濃郁,金沙帶來微微嘅鹹香,平衡咗雪糕嘅甜味,絕對係視覺同味覺嘅雙重享受!最後嘅壓軸係開心果牛角包配開心果雪糕,真係一食難忘!🥐 個牛角包香脆鬆化,入面塞滿咗香濃嘅開心果醬,配埋幼滑嘅開心果雪糕,簡直係絕配!冷熱交織,香甜濃郁,食落口齒留香,真係食到停唔到口呀!總結嚟講,GELATO-GO 絕對係意大利雪糕界嘅新星!無論係約會

總結嚟講,GELATO-GO 絕對係意大利雪糕界嘅新星!無論係約會定係同閨蜜打卡,都啱曬!仲唔快啲約埋班friend嚟試下?

地址:尖沙咀彌敦道176號The Nate地舖

2024-10-04 145 浏览
有乜嘢幸福得過食完飯食返個甜品😌今日雪糕加甜品雙重幸福♥️😝✨開心果轉轉筒見海報影得咁靚,我又要試吓。果然不負所望。兩個雪糕上面搭配了豐富的鮮忌廉,口感滑順,絲滑的雪糕與綿密的乳脂完美結合。更令人驚喜嘅係,上面鋪滿了香脆的開心果果仁碎,增添了香氣與口感的層次,令每一啖都充滿驚喜。呢一款令人感到開心嘅甜品,真係令人忍唔住一啖接一啖。✨金莎榛子轉轉筒呢款雪糕嘅外型就好似一隻巨型金莎朱古力😍令人垂涎欲滴。當我咬落去時,外層的脆皮瞬間碎裂,露出裡面濃郁嘅雪糕。榛子嘅香氣與巧克力嘅甘醇交織係一齊,口感非常豐富。呢款雪糕唔單止外表吸引,內在的美味更更令人無法抗拒。✨ 鮮忌廉牛角包雪糕窩夫呢款甜品創意十足,牛角包嘅酥脆搭配上柔滑嘅雪糕,形成左絕妙對比。牛角包嘅香氣與雪糕嘅清甜交融,令每一啖都充滿驚喜。鮮忌廉嘅加入,使得呢款甜品更顯奢華,每一啖都係滿滿嘅幸福感,鍾意試新口味嘅朋友可以試吓。✨開心果意大利芝士餅呢款芝士餅的外觀已經好吸引,淺綠色嘅外型。加上開心果碎粒鋪面。與底部濃郁的芝士餅形成了完美的搭配。開心果嘅香氣與芝士濃郁相得益彰,令人忍唔住想要再來一塊。✨抹茶鮮奶作為抹茶愛好者,呢款飲品讓我感到非

✨開心果轉轉筒

✨金莎榛子轉轉筒

✨ 鮮忌廉牛角包雪糕窩夫

✨開心果意大利芝士餅

✨抹茶鮮奶
作為抹茶愛好者,呢款飲品讓我感到非常滿意。濃郁的抹茶香氣與鮮奶的甜滑結合,口感清新,十分解膩。飲品不會過於甜膩,恰到好處,非常適合作為搭配雪糕的飲品。
2024-09-29 316 浏览

呢一間嘅雪糕相信大家都唔陌生但原來最近佢地都出咗Thai好興嘅double 開心果cone!! 🔅真系要嚟試試🔅
🫶🏻 開心果轉轉筒
表面沾滿大大粒粒 意大利西西里開心果碎帶有堅果的香氣和香脆口感
叫埋開心果味雪糕 超濃郁開心果味

🫶🏻 金沙榛子轉筒朱古力加埋雪糕會變埋脆皮而且榛子粒超多 亦唔會過甜令雪糕口感upup!!!!!

📍尖沙咀彌敦道176號The Nate地鋪

—————————-
Overall 💗💗💗💗

呢一間嘅雪糕相信大家都唔陌生
但原來最近佢地都出咗Thai好興
嘅double 開心果cone!!
🔅真系要嚟試試🔅
🫶🏻 開心果轉轉筒
表面沾滿大大粒粒 意大利西西里開心果碎
帶有堅果的香氣和香脆口感
叫埋開心果味雪糕 超濃郁開心果味

🫶🏻 金沙榛子轉筒
朱古力加埋雪糕會變埋脆皮
而且榛子粒超多 亦唔會過甜
令雪糕口感upup!!!!!

📍尖沙咀彌敦道176號The Nate地鋪

—————————-
Overall 💗💗💗💗
「以為你一早試咗喎!」好吧,我應該有啲落後較遲先有呢個 #轉轉筒 嘅存在開心果口味食過幾次一真覺得未到好濃郁但呢個轉轉筒版本係較濃味主要因為有大量開心果碎碎加持份量多到有啲應接不暇另一款嘅金莎榛子一樣兩個人帀個孖球筒大家同樣邊食邊掉落最後要問店員拎個碟托一托勉強維持儀態另外開心果甜品仲有要一讚嘅開心果雪糕牛角包一冷一熱呢個組合極邪惡開心果tiramisu比預期輕盈最愛係個Cannoli有有驚喜脆筒外層微微鹹兩邊係開心果cream + 開心碎磅入口超脆私心覺得兩邊如果係雪糕內餡相信又係另一個境界🤭

「以為你一早試咗喎!」
好吧,我應該有啲落後
較遲先有呢個 #轉轉筒 嘅存在
開心果口味食過幾次