極端酷熱天氣下,雪糕成為在悶熱的街道上尋找涼意的綠洲。Gelato脂肪較低,就更無負擔。這間每次經過都大排長龍的Gelato店,看來這個Summer一定更加旺場!1 Scoop $45 | 2 Scoops $70 | 3 Scoops $88100%必選CP值最高的3 Scoops,差不多2x個口味,要選3個毫無難度!是於Order了近期大熱的開心果味,還有All-time Favourite的Chocolate和Hazelnut。一定要大讚,開心果味和Hazelnut都非常濃郁,夠Nutty,還有微微的開心果肉碎,大愛!Chocolate是濃黑版,對於喜歡70%帶少苦的朱古力控而言,也是很受落。整體質感入口綿密,紙杯細小但份量不少,也可選擇+$2轉Waffle Cone。除了主打Gelato外,也有Coffee和平均$40-$60、賣相吸引的精緻蛋糕,下次Encore可以試一下!

Cake

Cake
2023-07-01 248 浏览
We frequently go there. We really love their gelato and as my experience staff have been always very nice and friendly but this time one lady staff who was very rude and shouted which flavour we want after we ordered. It might be my fault that i spoke softly that she couldn’t hear but she just shouted at me with that bad face. Terrible experience. We atleast expect a smile from staff not to be treated like that.
2023-06-30
$90 (其他)
經過尖沙咀的彌敦道,口痕痕,搵野食~常常見都只是路過,今次即管入去試下先除了星期一以外,一般都是9am開鋪收鋪時間是夜晚 11pm / 零晨 12am一球 (One Scoop):HK$45.00兩球 (Two Scoops):HK$75.00三球 (Three Scoops):HK$88.00筒 (Cone additional add):加 HK$2.00配料(Toppings additional add):加 HK$5.00這個價錢,這個份量,算是大杯了!比起 Mamamia,這球更大、更平
經過尖沙咀的彌敦道,口痕痕,搵野食~
常常見都只是路過,今次即管入去試下先

除了星期一以外,一般都是9am開鋪
收鋪時間是夜晚 11pm / 零晨 12am

一球 (One Scoop):HK$45.00
兩球 (Two Scoops):HK$75.00
三球 (Three Scoops):HK$88.00

這個價錢,這個份量,算是大杯了!
比起 Mamamia,這球更大、更平

2023-05-04 329 浏览
In between of Tsim Sha Tsui and Jordan, I think this gelateria is the best shop offering sweet treats. I had the vanilla and the mint chocolate chip in a cup. The texture was smooth and creamy. I love the mint chocolate flavor was rich, refreshing and not too sweet. The vanilla ‘s creaminess added a nice balance to the mint chocolate. Will definitely come back for more!呢間Gelato 店聽聞開左都好幾年,位於尖沙咀同佐敦之間,應該係呢一帶最好嘅甜品店之一。我叫咗一杯雲呢拿同薄荷朱古力味雪糕。質地好滑,薄荷朱古力味道濃郁,清新而不過甜,我好鍾意。雲呢拿嘅奶香味為薄荷朱古力充分平衡。一定會再來多食多幾杯!

宵夜
2023-03-31 295 浏览
有幾次行過呢間雪糕店都想食,可惜每次都食飽,今次食完飯唔算太飽終於可以試!.Gelato全部新鮮製造,乳脂肪含量低過8%,食完都唔會太邪惡😂gelato有好多隻味,花多眼亂(´▽`)最後我同朋友各自揀左三球,餐廳仲有甜品同飲品,見到佢哋既蛋糕好吸引,可惜眼闊肚窄,只食到一款野(´・ω・`).三球(開心果+乳酪+朱古力)$88開心果-濃郁開心果味,入面有開心果碎,入口順滑但有少少甜乳酪-呢期鐘意食乳酪味雪糕,酸酸甜甜幾好食朱古力-朱古力味香滑又乖香濃而且唔會好甜,朱古力愛好者必叫.三球(開心果+冧酒提子+士多啤梨) $88開心果-濃郁開心果味,入面有開心果碎,入口順滑但有少少甜冧酒提子-有酒味又唔會太甜士多啤梨-酸酸甜甜,好清新

三球(開心果+乳酪+朱古力)$88
開心果-濃郁開心果味,入面有開心果碎,入口順滑但有少少甜
乳酪-呢期鐘意食乳酪味雪糕,酸酸甜甜幾好食
朱古力-朱古力味香滑又乖香濃而且唔會好甜,朱古力愛好者必叫
三球(開心果+冧酒提子+士多啤梨) $88
開心果-濃郁開心果味,入面有開心果碎,入口順滑但有少少甜
冧酒提子-有酒味又唔會太甜
士多啤梨-酸酸甜甜,好清新
2023-03-26 278 浏览
店舖由外國人處理,座位唔多,甜品選擇就非常多。無論係一件一件嘅甜品,定係Gelato嘅口味都非常多選擇。Gelato有水果口味、開心果、Tiramisu同埋朱古力等等,可以隨便試味再買。兩球$75,杯仔細細。✏️朱古力非常濃郁,係大人口味嘅朱古力,不過食到最後甜味開始湧出黎。質地相對雪糕係比較軟身易溶。✏️Tiramisu味淡好多,無論酒味定咖啡味都唔濃。唯一問題係店內比較多昆蟲飛來飛去,衛生好似麻麻🙈

兩球$75,杯仔細細。
✏️Tiramisu味淡好多,無論酒味定咖啡味都唔濃。

唯一問題係店內比較多昆蟲飛來飛去,衛生好似麻麻🙈
意大利人主理gelato🤌🏻,幼滑香濃,抵食必試🤘!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍨 三球gelato $88開心果:濃郁果香,仲食得出浸烘nuts嘅烘焙味。雲利拿:滿滿雲利拿籽,少甜!薄荷朱古力:薄荷草本味重過薄荷涼味,有啲似涼茶味,未必個個啱。朱古力片係黑朱!💨9衝:好食抵食又大份,仲要健康啲添(肥波特別多藉口),要吃爆啦٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:幼、滑、香、濃,簡稱:掂🤌🏻~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・環境:小店size,小逼,但有位坐有哂紙巾算係咁~
意大利人主理gelato🤌🏻,幼滑香濃,抵食必試🤘!

🍨 三球gelato $88
開心果:濃郁果香,仲食得出浸烘nuts嘅烘焙味。
雲利拿:滿滿雲利拿籽,少甜!

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:幼、滑、香、濃,簡稱:掂🤌🏻~

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

環境:小店size,小逼,但有位坐有哂紙巾算係咁~
2023-03-01
$50 (宵夜)
2023-03-13 215 浏览
位於佐敦既一間美國人氣意大利雪糕店,入面既gelato全部都新鮮製造!所有既原材料都係由外國進口架🤩!重點係‼️乳脂肪含量更加係低過8%‼️食完唔會覺得好邪惡😋💰1 scoop $45💰2 scoops $70💰3 scoops $88(🍦cone + $2)小編揀左Hazelnut味。Gelato口感軟滑,超濃hazelnut味,好似真係食緊榛子咁,而且完全唔甜,份量又多,感覺幾健康,因為低脂又低糖🥰食完唔會覺得好guilty🤭好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕抵食指數:🌕🌕🌕🌑🌑

💰1 scoop $45
💰2 scoops $70
💰3 scoops $88
(🍦cone + $2)

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕
抵食指數:🌕🌕🌕🌑🌑

2023-02-18 189 浏览
以前係山林道成日都會經過見到呢間gelato坐滿哂人,同埋呢到店員都係外國人所以特別有種外國gelato小店feel🌿上網查先知原來佢哋係美國過江龍,見到雪櫃味道選擇都幾多心情都好啲,同朋友一人兩個scoops試下先🥰呢到嘅Gelato係統一定價$40/1; $68/2; $80/3~如果想食嘅話其實可以試味試到啱為止先買🥳 Snickers exactly就係平時食snickers個隻朱古力花生味,仲有啲脆餅係入面~鹹甜交錯幾正🤤Yoghurt 幾清新唔會好甜✨朋友嗌嘅Pistachio就好夠濃味,但反而Rhum raisin 有少少化學🫠 依間都做到gelato本身應有嘅稠密質感,奶香味算重,但係可能因為當日好多人幫襯,雪櫃係咁打開所以啲gelato都好快融🥲如果要試嘅話建議pistachio/snickers,應該係比較signature嘅款式✨

2023-02-14 145 浏览
食完正餐食甜品,呢間舖頭地點方便喺尖沙咀💪🏻有啲特別嘅係呢度嘅店員都係外國人,揀雪糕口味嘅時候都要用英文落單食物質素方面,佢有雪糕同埋甜品揀,雪糕就香滑好味🫶🏻但係蛋糕就似乎擺咗好耐,有啲乾身😅如果嚟食雪糕嘅話可以一試
食完正餐食甜品,呢間舖頭地點方便喺尖沙咀💪🏻

食物質素方面,佢有雪糕同埋甜品揀,雪糕就香滑好味🫶🏻
但係蛋糕就似乎擺咗好耐,有啲乾身😅
如果嚟食雪糕嘅話可以一試
————————————————————————Gelato-go地址:尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖美國人氣連鎖gelato店,位於佐敦和尖沙咀中間,一試便愛上了,每次都會專程拜訪🟠推薦食物 Recommended 🔹Gelato:開心果味道每次必叫,非常濃郁而且有少量開心果碎🔸Tiramisu:超香咖啡味,入口軟滑有層次,吃完會覺得小飽🟡不推薦食物 Not Recommended 🔹無 No🟠員工 Waiterssuper nice🟡環境 Environment order完可以坐下慢慢享用🟠總評分Overall (9/10)💰$60/person#ezukokofood #ezukokotsimshatsui #ezukoko尖沙咀 #ezukokowestern #ezukokodessert #foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #尖沙咀餐廳
Gelato-go

🟠員工 Waiters
super nice

🟡環境 Environment
order完可以坐下慢慢享用

🟠總評分Overall (9/10)

💰$60/person

• Tiramisu
2023-01-13 156 浏览
約完朋友食午餐,好想食雪糕!忍唔住迫佢陪我去尖沙咀嘅「GELATO GO」🇮🇹🍦食最出名嘅意大利雪糕!雪糕我鐘情咖啡味,望望下見佢有開心果味道忍唔住要食😝😝,真係揀揀下雪糕🍦見到吸睛嘅Tiramisu🍰除咗original味,仲有朱古力味!😍😍即時揀朱古力tiramisu 試下先!肥都唔理喇,況且gelato係冇咁fat,食咗都冇罪惡感!😎雪糕好香滑,味道當然係tiramisu 個裝飾最吸引我,鍾意朱古力嘅我實在太喜歡💕喇!tiramisu 軟滑,香濃嘅咖啡酒味,真心食完都好回味😌除咗tiramisu 仲有好多各式各樣嘅cakes,又靚又精美!下次要再嚟食其他甜品同蛋批/鹹點!

2023-01-05 133 浏览
Gelato-go (尖沙咀)雪糕兩球 $75TiramisuTiramisu 酒味就係好出 整體都係偏淡味招牌開心果開心果味都唔太算 但雪糕質感好順滑嘅 Overall都算係幾唔錯————————————————————————📍 尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖————————————————————————Overall 💗💗💗#尖沙咀#尖沙咀美食 #雪糕#hkfoodie #hkicecream #food #delicious #hk #hongkong #icecream
Gelato-go (尖沙咀)

雪糕兩球 $75

📍 尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖

Overall 💗💗💗

#尖沙咀#尖沙咀美食 #雪糕
2023-01-04 91 浏览
想食Gelato的心又在跳動啦!每個星期都會預留一個M Time比自己,了解自己多啲,錫自己好啲,照顧好自己!呢個時候我通常都唔會待薄自己個胃😎五六點時段,貼近dinner time突然之間想食凍野,識得Google Maps睇吓附近有咩甜品!最近我又最多評價嘅莫過於係呢一間gelato-go😋印象中早幾年食過之後一直心思思想再去,今日終於有機會去到啦!佢哋嘅Gelato同喺歐洲食嘅味道好相近!而且味道天然,唔會太甜。我分別揀咗開心果味,同Gianduia。Gianduia其實係朱古力加榛子,入口豐富嘅榛子味同朱古力味好香滑。開心果我認為都係必食之一,開心果果仁香味非常香又濃。裏面仲有少少果仁粒,口感豐富。雪糕嘅時候,其實已經晚餐嘅時候,所以我嗌咗一份蕃茄火腿煙肉三文治,三文治係法式麵包外脆內軟,店員仲好窩心咁幫我加熱。三文治可以跟餐配杯嘢飲,我揀咗黑咖啡。一次滿足晒所有願望,me time真係好重要。#gelatogo#尖沙咀美食
想食Gelato的心又在跳動啦!

我分別揀咗開心果味,同Gianduia。

三文治可以跟餐配杯嘢飲,我揀咗黑咖啡。

一次滿足晒所有願望,me time真係好重要。

#gelatogo#尖沙咀美食
2023-01-04 80 浏览
我哋好懷念喺意大利食嘅雪糕,今日同兩兄妹經過尖沙咀見到Gelato go,就忍唔住入嚟食雪糕啦!呢度雪糕嘅味道同我喺意大利食嘅非常之相似,好值得一試,雪糕師傅當然係意大利人!所以才有意大利嘅味道!佢哋有好多唔同款式嘅雪糕可以慢慢揀!我一口氣嗌咗三種味道,牙仔要咗兩味,而妹妹就揀咗朱古力味士多啤梨白朱古力皮雪條,識到佢哋津津有味地方也算寬敞,無論去到食雪糕定係食甜品!都覺得好舒服!能夠喺香港識到正宗,意大利雪糕真係好開心!