2023-09-14 46 浏览
中環| GIN KATSU 位於中環歌賦街的吉列和牛🐮專門店 平日較少食吉列牛, 聽聞這裡吉列牛非常出色 貪吃的人又怎能錯過美食機會, 立即約朋友過來試試😋 全店以日系木色設計裝修, 分別有卡位及吧枱提供👍🏻 座位舒適寬敞。這裡除了主打吉列和牛外, 亦有其他吉列食品提供,例如豚肉海類等, 走進來必找到想吃的😍🔺吉列日本和牛三文治師傅處理炸物時間剛剛好, 和牛出來外皮很鬆脆 內裡仍然保持肉色粉嫩, 絕對不會過柴, 而且告牛油脂非常豐富,牛味濃郁, 肉質軟腍. 麵包鬆軟好食,醬汁用上芥末豬扒汁醬,味道一流😎🔺吉列海白虎蝦定食轉烏冬虎蝦尺寸非常大, 開邊後上粉炸熟, 出來肉質保持鮮嫩, 爽脆彈牙,定食可以加$10 轉冷烏冬,再配上爽甜新鮮椰菜絲,湯品為牛尾湯,牛味香濃但不油膩😎🔺日本雜菜吉列拼盤(細)每日新鮮日本蔬菜蕃薯🍠南瓜🎃冬菇🍄,炸後外脆,裡面保持濕潤,蔬菜非常鮮甜新鮮,見到記得點😂 🔺柚孑梳打 餐廳 : GIN KATSU 地址 : 中環歌賦街9號地下

🔺吉列日本和牛三文治

🔺吉列海白虎蝦定食轉烏冬

🔺日本雜菜吉列拼盤(細)
2023-09-13 44 浏览
呢日來到上環嘆吉列牛,木系的日式裝修,有卡位又有吧枱,感覺柔和舒服,店員和師傅好友善勁好人!好好味食得開心🥳.🍱 吉列日本A4和牛定食 $380🍱 吉列雜錦定食 $368🍹 鶴梅柚子酒 $80🍺 Suntory Preimum Malt $68.好耐無食吉列牛勁期待😍好大碟份量十足🤩五成熟剛好,外脆內軟,肉質細嫩鬆化,口感一流,真係無令我失望好好食🤤定食木盤上,仲有滿滿的椰菜絲可以解膩,配菜白蘿蔔帶點柚子味道好清新開胃,仲可以refill👍🏻 牛尾湯好有驚喜,熬足6個鐘,好多牛尾呢真材實料👍🏻牛味濃厚鮮甜😌配搭自家製牛肉汁,不得了🤤.如果想試好多款可以點吉列雜錦!海白虎蝦 、日本A4和牛 、帆立貝、Japanese Green Pepper,多種食材,炸得香脆👍🏻虎蝦大條鮮味彈牙😋再配上自家製他他醬,非常提鮮!好鐘意醬入面有洋蔥🧅除左點海鮮,點椰菜絲一樣好食👍🏻.如果想食高質吉列牛滿不錯👍🏻再啤一啤,正🍻😌

🍱 吉列日本A4和牛定食 $380
🍱 吉列雜錦定食 $368
🍹 鶴梅柚子酒 $80
🍺 Suntory Preimum Malt $68

如果想食高質吉列牛滿不錯👍🏻再啤一啤,正🍻😌
2023-08-29 53 浏览
雜錦吉列定食 5成熟 轉烏冬吉列定食有A4和牛,帶子,虎蝦,小青椒,呢個和牛係牛腰部位5成熟,牛味好重,油脂豐富,肉質亦比較有彈性。虎蝦鮮味甘甜、帶子肉質細嫩爽滑,口感滑身。小青椒略帶少少甜味。我將飯轉做凍烏冬,冇辦法啦,大熱天時,真係要降溫,涼浸浸之餘,烏冬仲好爽滑彈牙😋食完真係透心涼不得不提定食既羅白漬物,仲用咗柚子醋去浸😍同平時食嘅好唔同,亦唔會過酸,我仲買咗一樽返屋企食牡蠣吉列~咬落時會有蠔汁走出黎,炸醬做得鬆脆又夠薄,包圍住飽滿嘅蠔🦪鶴梅柚子酒~又酸又甜🥰好鍾意呢個味道👅好似飲緊果汁咁,柚子甜味融合埋酒嘅味道,味道有唔同嘅層次呢到連一舊蘿蔔或者抹手毛巾都係日本運黎,可以睇到店家對於細節同品質既追求
雜錦吉列定食 5成熟 轉烏冬

歌賦街有好多高質餐廳 GIN KA TSU就主打吉列料理 環境以日式設計為主 入到去覺得幾舒適 而且設有吧枱 可以睇著師傅準備食物 幾開揚 少啲信心都吾得丫😌🍤雜錦吉列定食 $368一個人黎食既話一定首推呢個定食 事關可以一次過試到四款炸物👏🏼🔸️海白虎蝦 1隻好大隻 開左邊炸 咁就可以熟得黎又keep到本身食材既質素肉質爽口彈牙 證明好新鮮🔸️帆立貝 1隻帶子都系開左邊 但吾會覺得好厚粉 輕輕咬到吉列既脆脆就到帶子肉 感覺吾到有炸醬 果然高技術想濃味啲可以點埋個他他醬🔸️日本A4和牛 60g有牛腰同牛柳簡 師傅會拎曬兩款肉黎比大家睇下 見到賣相更加好選擇 我就見牛腰比較少食同埋油花更多所以簡黎試下 仲叫左5成熟全部牛都有曬標籤證明系日本牛 一上碟見到粉紅色既牛肉真系流曬口水油脂豐富 而肉味好濃 原味已經超正想多啲花款可以點牛肉汁 加啲芝麻仲香🤤又有蘿蔔漬物 用左柚子醋醃 好清新 解曬膩成個配搭都好用心🔸️日本獅子唐 2條即系青椒仔🤣🔸️牛尾湯真系有牛尾系到 吾油膩之餘仲好重牛肉味 落足料煲🦪吉列牡蠣 $68/2隻採用廣島蠔 好大隻 飽滿 炸醬好薄 炸得緊緊熟 所以入面仲好juicy好滑溜😚🍹金

🍤雜錦吉列定食 $368

吉列牡蠣

🍹金沢湯桶·柚子梳打 $68

金沢湯桶·柚子梳打

💭
真系好高質既吉列料理 可以令食材外面帶來脆脆口感之餘 又冇破壞食物原有既味道同口感 另外每次上枱店員都會作簡單介紹以及食法 幾好服務💯

吉列牡蠣
金沢湯桶·柚子梳打
2023-08-25 535 浏览
我放假到中環歌賦街,發現了一家日本吉列專門店,這裡的裝修以淺色木材為主,還設有吧台,可以欣賞到廚師的熟練手藝。這家店的老闆是日本人,對品質要求非常高,不僅食材要來自日本,連餐盤和濕紙巾都是從京都運來香港,完全感受到了日本文化和匠人精神。我們點了吉列日本和牛定食。有兩款日本A4和牛,牛柳淋滑、牛腰肉味道濃郁。每一塊牛肉都非常鮮嫩,口感極佳。另外,還點了雜錦吉列定食,裡面包括帆立貝、海白虎蝦、A4牛柳和日日獅子唐。原本配的是白飯,但我們選擇了日本稻庭冷烏冬,烏冬口感非常滑嫩。還有一道特別推薦的日本大根柚子漬物,採用日本大根,加入上乘的日本柚子醋進行醃制,非常爽脆清新。我們還品嘗了吉列牡蠣,這是日本廣島產的新鮮牡蠣。鮮嫩的貝肉散髮著海洋的味道,非常美味。為了配合餐食,我們點了京都宇治園冷泡綠茶和鶴梅柚子酒,綠茶清香幽雅,柚子酒則帶有一絲甜酸的口感,非常開胃。總的來說,這家日本吉列專門店給我留下了深刻的印象。除了高品質的食材和精湛的料理技巧,餐廳的裝修和氛圍也充分展現了日本文化的魅力。如果你對日本料理有興趣,這家店絕對值得一試。

2023-08-22
  • 日本大根柚子漬物
  • 日本稻庭冷烏冬
  • 雜錦吉列定食
  • 吉列牡蠣
2023-08-24 55 浏览
工作忙碌😌有時都要對自己好啲食過豐富午餐哩日就來到中環歌賦街 #GIN KATSU 餐廳主打吉列🐷🦬🍤裝潢時尚風格✨️整潔光猛午餐定食價錢由$198至$380我點了吉列雜錦定食$368🔹️漬物蘿蔔粒加了柚子調味更加清新🔹️牛尾湯師傅用了6小時熬煮的,味道好濃郁🔹️吉列海白虎蝦🍤日本A4和牛🦬帆立貝🫑日本獅子唐吉列牛叫左5成熟剛剛好,口感外脆內軟嫩😋配上自家製和牛汁很美味海白虎蝦🍤大大隻脆卜卜,蝦肉彈口帆立貝超大隻,外脆內軟綿另外想讚佢地自家調製他他醬🤩裡面加咗洋葱粒好好味飲品方面點咗杯鶴梅 柚子酒🥃酸酸甜甜好濃郁酒味總括餐廳食物高質素,選食材好新鮮,各師傅同店員好親民👍.
工作忙碌😌有時都要對自己好啲食過豐富午餐

師傅用了6小時熬煮的,味道好濃郁

🔹️吉列
海白虎蝦🍤日本A4和牛🦬
帆立貝🫑日本獅子唐

海白虎蝦🍤大大隻脆卜卜,蝦肉彈口

帆立貝超大隻,外脆內軟綿

另外想讚佢地自家調製他他醬🤩裡面加咗洋葱粒好好味

飲品方面點咗杯
鶴梅 柚子酒🥃
酸酸甜甜好濃郁酒味

總括餐廳食物高質素,選食材好新鮮,各師傅同店員好親民👍

2023-08-24
  • 吉列日本A4和牛
  • 吉列帆立貝
2023-08-17 76 浏览
中環歌歌賦街完全稱得上為一條美食街. 除咗有超人氣嘅座銀、周月同勝香園. 重有本奴才今次嘅推介 @ginkatsuhkGin Katsu係一間日式吉列食品專門店. 本奴才想試佢嘅吉列和牛好耐啦🤤🐮吉列日本A4和牛定食所有嘅吉列食品師傅會即叫即製店員會先問客人牛肉喜愛嘅生熟程度師父亦會先比客人觀賞牛柳炸前嘅樣並將牛柳拍打的增進牛柳嘅口感👏🏻吉列和牛柳會有兩個部位提供. 令客人可以試到唔同部位嘅味道同埋油香咁啱果日供應商upgrade咗來貨嘅和牛其中一個部位我就好有幸咁食到A5吉列牛🥰入口個油香即刻充滿住口腔定食會配上飯、牛尾湯同埋日本大根柚子漬物牛尾湯嘅牛香非常之濃郁. 一啲都唔馬虎我張飯加咗錢變咗日式稻庭烏冬. 感覺上更加清新同埋健康. 夏天食真係好啱日本大根柚子漬物入口清新香甜. 好啱配充滿油香嘅和牛食. 覺得膩嘅時候食返粒即刻好舒服❤️鍾意重可以買一樽走添🐷黑豚漢堡吉列除咗佢自己吉列牛之外都想試吓吉列豬漢堡係不可或缺嘅吉列食品之一大大件一咬落去充滿肉汁. 香氣十足最後將柚子醋撈埋落椰菜絲度食. 又健康又解膩

🐮吉列日本A4和牛定食
所有嘅吉列食品師傅會即叫即製
店員會先問客人牛肉喜愛嘅生熟程度

咁啱果日供應商upgrade咗來貨嘅和牛

定食會配上飯、牛尾湯同埋日本大根柚子漬物

牛尾湯嘅牛香非常之濃郁. 一啲都唔馬虎

🐷黑豚漢堡吉列
除咗佢自己吉列牛之外都想試吓吉列豬
漢堡係不可或缺嘅吉列食品之一
大大件一咬落去充滿肉汁. 香氣十足

最後將柚子醋撈埋落椰菜絲度食. 又健康又解膩

2023-08-13 50 浏览
小編一直都覺得好少餐廳會將吉列食物整得好 呢間算係小編試過嘅吉列餐廳入面數一數二嘅好🤤🔈餐廳建議吉列都係5成熟唯一我覺得麻麻地係因為我地夜晚去食 所以餐廳出面無位泊車 但係其實唔關餐廳事😅⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯吉列日本A4和牛定食 HKD380 ⭐️⭐️⭐️⭐️吉列日本黑豚肉眼定食 HKD198 ⭐️⭐️⭐️⭐️吉列日本和牛漢堡定食 HKD228 ⭐️⭐️吉列海白虎蝦定食 HKD228 ⭐️⭐️⭐️吉列日本和牛三文治 HKD180 ⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯小編的話:呢間餐廳嘅吉列真係唔錯👍🏻 環境都好好 位就比較少同都差唔多坐滿人 所以小編建議大家去之前book檯啦😝

🔈餐廳建議吉列都係5成熟

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

小編的話:

2023-07-30
2023-08-11 578 浏览
之前經過中環歌賦街見到開咗一間吉列專門店😜約咗朋友去中環食飯,第一時間諗起佢揀咗坐吧枱,可以一邊睇住師傅烹調食物!🌟吉列牡蠣大大隻嘅吉列蠔夠晒飽滿,完全無縮水!吉列炸粉超薄,味道非常之鮮甜多汁,好有海洋feel🤩🌟吉列海白虎蝦開完邊嘅虎蝦仲係好厚身,有成隻手板咁長!口感非常爽口彈牙,仲有虎蝦特有嘅清甜味道🤩🌟吉列日本A4和牛定食第一次食和牛師傅會拎埋隻牛張出世紙俾我睇!粉嫩嘅和牛油脂豐富,肉質滑嫩又有彈性!非常欣賞師傅嘅烹調技巧,生熟程度就係我想要嘅五成熟🤩🌟吉列日本黑豚肉眼定食來自鹿兒島嘅黑豚好厚切!黑豚扒脂肪分布平均,肉質相當軟腍又多肉汁!每客定食都包左濕潤嘅椰菜絲、好解油膩嘅日本大根柚子漬物、牛尾燉湯、軟糯適中嘅日本米飯🌟日版可口可樂感覺比港版多氣泡同無咁甜,飲起黎特別爽!GIN KATSU (中環)中環歌賦街9號地下
之前經過中環歌賦街見到開咗一間吉列專門店😜

約咗朋友去中環食飯,第一時間諗起佢
揀咗坐吧枱,可以一邊睇住師傅烹調食物!

🌟吉列牡蠣

大大隻嘅吉列蠔夠晒飽滿,完全無縮水!

吉列炸粉超薄,味道非常之鮮甜多汁,好有海洋feel🤩

🌟吉列海白虎蝦
開完邊嘅虎蝦仲係好厚身,有成隻手板咁長!
口感非常爽口彈牙,仲有虎蝦特有嘅清甜味道🤩

🌟吉列日本A4和牛定食

第一次食和牛師傅會拎埋隻牛張出世紙俾我睇!

粉嫩嘅和牛油脂豐富,肉質滑嫩又有彈性!
非常欣賞師傅嘅烹調技巧,生熟程度就係我想要嘅五成熟🤩

🌟吉列日本黑豚肉眼定食

來自鹿兒島嘅黑豚好厚切!
黑豚扒脂肪分布平均,肉質相當軟腍又多肉汁!

🌟日版可口可樂

感覺比港版多氣泡同無咁甜,飲起黎特別爽!

GIN KATSU (中環)
中環歌賦街9號地下
  • 吉列牡蠣
  • 吉列日本黑豚肉眼定食
  • 日版可口可樂
去完日本旅行,返到黎就好掛住啲吉豬🤪無意中比我發現中環開咗一間專門食吉列料理嘅專門店😝星期五放工就約咗朋友去食飯啦😉無論揀和牛定食定係黑豚定食店員都會分別拎一舊肥啲、一舊瘦啲嘅肉俾我地揀🤓吉列日本黑豚肉眼定食黑豚我揀咗相對地肥美嘅部份🤤嫩肉同脂肪比例分布平均,吉列過後口感外脆內嫩😍呢度嘅黑豚原產地係鹿兒島😜吉列日本A4和牛定食朋友叫嘅A4和牛仲可以要一半多油脂同一半少油脂嘅部位!五成熟嘅和牛肉質柔軟又多肉汁😇少油脂嘅和牛肉味香濃,多油脂嘅和牛近入口即化😌定食包咗任食椰菜絲、白飯😌仲有超好味又解吉列油膩嘅日本大根柚子漬物🤩吉列日本和牛漢堡和牛漢堡係師傅即叫即拍打🤩牛味濃郁又多汁,裏面仲有啲洋蔥粒增加口感,送飯一流🥰吉列海白虎蝦呢隻虎蝦好似吉列魚柳咁大😆蝦肉爽口彈牙,食吉列料理又點少得炸蝦呢☺️GIN KATSU (中環)中環歌賦街9號地下
去完日本旅行,返到黎就好掛住啲吉豬🤪
無意中比我發現中環開咗一間專門食吉列料理嘅專門店😝

星期五放工就約咗朋友去食飯啦😉

無論揀和牛定食定係黑豚定食
店員都會分別拎一舊肥啲、一舊瘦啲嘅肉俾我地揀🤓

吉列日本黑豚肉眼定食

黑豚我揀咗相對地肥美嘅部份🤤

嫩肉同脂肪比例分布平均,吉列過後口感外脆內嫩😍
呢度嘅黑豚原產地係鹿兒島😜

吉列日本A4和牛定食

朋友叫嘅A4和牛仲可以要一半多油脂同一半少油脂嘅部位!
五成熟嘅和牛肉質柔軟又多肉汁😇
少油脂嘅和牛肉味香濃,多油脂嘅和牛近入口即化😌

吉列日本和牛漢堡

和牛漢堡係師傅即叫即拍打🤩
牛味濃郁又多汁,裏面仲有啲洋蔥粒增加口感,送飯一流🥰

吉列海白虎蝦

呢隻虎蝦好似吉列魚柳咁大😆
蝦肉爽口彈牙,食吉列料理又點少得炸蝦呢☺️

GIN KATSU (中環)
中環歌賦街9號地下
  • 吉列日本黑豚肉眼定食
  • 吉列日本和牛漢堡
2023-08-10 60 浏览
由中環返工嘅朋友介紹呢間日本人開吉列主題嘅餐廳,係上環站出行🚶上來大約10分鐘。餐廳有吧枱,又有卡位,坐吧枱可以見到👀師傅製作過程。吉列杜蠣 - $68坐喺吧枱見到師傅幫兩隻蠔加調味,蠔身都幾大隻。炸粉鬆化,蠔有鮮甜味,配上的醬汁係紅菜頭醬,特別又清新。🦐吉列雜錦定食 - $368有一隻虎蝦、一塊A4和牛(60g)、一粒帆立貝、兩條日本獅子唐,虎蝦10分爽口彈牙,可以點沙律醬。A4和牛不算太油,點自家製醬汁更加惹味。定食有日本大根柚子漬物,即係柚子味醃蘿蔔,醃蘿蔔🥕加上柚子味,清新又有點與別不同。味㬝湯中有牛肉,不會太鹹。🐮吉列日本A4和牛定食 - $380有兩塊A4和牛各60g,一塊係牛柳一塊後腰眼,師傅俾我哋影張相,見到牛柳的油脂十分豐富,雪花紋❄️分佈平均。炸粉幾鬆化,牛柳入口油香味散發。加$10將白飯轉為冷烏冬,食烏冬更健康😌,而且夏天食冷烏冬感覺更fresh。烏冬可以自己加入紫菜、芥末及蔥粒。柚子梳打 - $68柚子梳打加冰夠晒冰凍,柚子味突出,甜味適中。總結:餐廳坐吧枱可以見到製作過程,店員服務態度好,店內有提供凍茶。吉列炸漿薄又鬆化,定食轉烏冬好抵。
餐廳有吧枱,又有卡位,坐吧枱可以見到👀師傅製作過程。
吉列杜蠣 - $68
🦐吉列雜錦定食 - $368
🐮吉列日本A4和牛定食 - $380
柚子梳打 - $68
柚子梳打加冰夠晒冰凍,柚子味突出,甜味適中。
總結:
2023-08-10 228 浏览
最鍾意中午時間試新餐廳,同一條街幾間拉麵舖都試過,就爭呢間吉列餐廳未試過,係中環站上半山電梯再走過來。呢次訂位同舊同事食生日飯,靜靜地幾舒服。金沢湯桶柚子梳打 | $68先來一枝柚子梳打,店員會準備冰杯,梳打冰凍解渴,甜味適中。吉列杜蠣 | $68可以散叫一些吉列炸物,有帆立貝、和牛漢堡等,我們叫了兩隻蠔,師傅先作調味再炸,見到未炸前隻蠔都幾大隻。蠔好新鮮,炸粉鬆化,紅色的醬汁係紅菜頭,配搭新穎。吉列日本A4和牛定食| $380一早已經決定好要食一個和牛定食,共120g和牛,都抵食。定食包括日本大根柚子漬物,未食過有柚子味的醃蘿蔔,可以另外買走一樽。味㬝湯都不普通,用牛肉去煮。和牛有兩款,牛柳及後腰眼,牛柳的油脂均勻又多,令人好期待。牛柳油香味好正。可以加$10將白飯轉為冷烏冬,夏天配搭冷烏冬好清新,可隨心加入紫菜、芥末及蔥粒。吉列雜錦定食 | $368有虎蝦、A4和牛60g、帆立貝、日本獅子唐,呢個餐的和牛感覺油脂冇咁高,虎蝦炸粉薄,爽口彈牙,配沙律醬。椰菜絲新鮮爽口,加上沙律汁酸酸地好開胃。

金沢湯桶柚子梳打 | $68
先來一枝柚子梳打,店員會準備冰杯,梳打冰凍解渴,甜味適中。

吉列杜蠣 | $68

吉列日本A4和牛定食| $380

冷烏冬,夏天配搭冷烏冬好清新,可隨心加入紫菜、芥末及蔥粒。

吉列雜錦定食 | $368
  • 吉列杜蠣
  • 吉列雜錦定食
2023-08-04 47 浏览
位於中環嘅GIN KATSU🌟係一間日本和牛吉列專門店🐮師傅嚴選優質日本A4和牛🐄更提供唔同部位比客人選擇🤩本店大部份食材來自日本🇯🇵跟隨傳統烹調手法,過程一絲不苟👍🏻以最佳品質為客人呈現日本吉列料理🍤吧枱位置更可欣賞師傅席前製作😚🐮吉列日本A4和牛滑蛋丼選用日本A4和牛及雞蛋🥚牛肉稍作調味後,表面沾上蛋漿及鋪上一層鮮麵包糠🍞再以180度高溫油炸至外脆內嫩🐮牛味濃郁😚而滑蛋製作時加入淡路島洋蔥及醬油調味,經慢火烹煮🔥滑蛋嫩滑,洋蔥清甜爽脆🧅🍤吉列雜錦定食吉列雜錦定食包括海白虎蝦、日本A4和牛、帆立貝、日本獅子唐,每一種食材都帶有獨特食味及口感😝讓客人一次過體驗唔同嘅美味😚海白虎蝦先去除蝦腸及對切成蝴蝶型,蝦肉結實彈牙,口感鬆脆,鮮甜可口🍤吉列帆立貝選用日本刺身級帆立具,極具鮮味👍🏻🐷吉列黑豚肉眼定食來自日本嘅黑豚肉🐷稍作調味後,表面沾上蛋漿及鋪上一層鮮麵包糠,先後以兩段高低油溫將豚肉炸至外脆內嫩😚而且能夠保持鬆化口感,入口juicy💦定食都會配埋漬物、特製牛尾湯、白飯🍚丼飯就會跟埋椰菜🥬而椰菜同白飯都可以添加架😛特製牛尾湯以6小時慢火烹調🔥精華完全融入湯中,每啖都充滿牛肉香氣🐮

🐮吉列日本A4和牛滑蛋丼

🍤吉列雜錦定食

🐷吉列黑豚肉眼定食

2023-07-28 67 浏览
Today, I went to the famous queueing street in Central - Gough Street - to look for something to eat. However, every restaurant had a long queue, and with the scorching hot weather, I didn't want to risk getting heatstroke. So, I decided to give up on the idea.But hunger doesn't lie, and I was starving, so I kept my eyes peeled for any high-end restaurants. That's when I stumbled upon a restaurant that serves A4 Wagyu beef. I knew I had to try it out, so I sat at the bar counter where I could wa

But hunger doesn't lie, and I was starving, so I kept my eyes peeled for any high-end restaurants. That's when I stumbled upon a restaurant that serves A4 Wagyu beef. I knew I had to try it out, so I sat at the bar counter where I could watch the chef prepare my food.

I ordered the A4 Wagyu beef and rice set, and the chef showed me a piece of marbled beef that was covered in snowflake-like patterns. He explained each part of the beef and prepared it right in front of me. After deep-frying the beef, it still had a pinkish hue, making my mouth water. The beef was incredibly tender and juicy, with a delicate and rich flavor. The Japanese BBQ sauce added a tangy touch to the dish, making it even more delicious. The set also came with beef soup and rice.

Overall, the meal was fantastic, although it would have been better if it were a bit more affordable.
開心星期五 當然要食餐好啲放鬆吓啦🥰約咗家姐去咗位於中環歌賦街呢間吉列專門店食午餐 餐廳裝修好日式 感覺好舒服❤️坐喺吧枱仲可以睇到師傅製作食物😆吉列日本A4和牛定食 呢個係必食❤️吉列和牛炸到外脆內軟 外層食落香脆 和牛油脂分佈好平均 入口好軟腍 牛味仲好濃食完唔會覺得好油膩吉列海白虎蝦定食 (3隻)白虎蝦大大隻又厚肉 炸粉好薄身 蝦肉鮮甜彈牙兩款定食仲配咗配白飯 漬物同特製牛尾湯特製牛尾湯清甜 足料 ❤️漬物係柚子蘿蔔 味道酸酸甜甜 爽脆帶柚子香味 解膩又好食🤤吉列旁邊仲有好多椰菜絲我哋仲叫咗金澤湯桶柚子梳打同抹茶紅豆雪糕🍦柚子梳打用咗日本天然溫泉水加柚子果汁製成味道唔會好甜仲好香柚子味❤️好飲抹茶紅豆雪糕抹茶味好濃郁 食落仲有粒粒紅豆🫘🥰

坐喺吧枱仲可以睇到師傅製作食物😆

吉列日本A4和牛定食
呢個係必食❤️
吉列和牛炸到外脆內軟 外層食落香脆
和牛油脂分佈好平均 入口好軟腍 牛味仲好濃
食完唔會覺得好油膩

吉列海白虎蝦定食 (3隻)
白虎蝦大大隻又厚肉
炸粉好薄身 蝦肉鮮甜彈牙