2022-03-20 673 浏览
味道😋😋😋😋環境😋😋😋😋服務😋😋😋😋衛生😋😋😋😋抵食😋😋😋今日一起身感覺個人心情麻麻,所以決定晏晝要食好d,所以去左位於聯和墟嘅西餐廳食lunch,咁岩有新餐單上,樣樣都好吸引,但岩岩訓醒個胃口未開,所以叫左個海鮮薯仔胡麻沙律食。個餐跟餐湯同飲品,個湯係忌廉湯(入面係加左d豆茸),另外,我再加$30蚊叫左杯生啤300ml stella個湯味道岩岩好,唔會太杰,有淡淡嘅豆味(似紅豆,但應該唔係飲)好難得d跟餐餐湯可以入得口,依個值得一讚。碟沙律上枱嚇親我,咁大碟!我諗住輕食嫁嘛😅入面有d蜆肉,蝦仔,魷魚撈埋一齊食感覺幾好,不過唔知點解久唔久有一兩粒魷魚腥腥地,依到就扣左d分,不過整體黎講算唔錯😄可以再返叫埋單都係講緊差唔多90蚊,閒日唔加一都算係咁!搵日再去試下其他野食先
味道😋😋😋😋
環境😋😋😋😋
服務😋😋😋😋
衛生😋😋😋😋
抵食😋😋😋

2022-03-18 595 浏览
今日同朋友去食中午,朋友叫咗個意大利飯。食咗一啖,朋友已經話好硬,仲要硬得好唔平均,有啲飯粒真係完全接受唔到。隔左冇耐我哋真係頂唔順,叫咗個侍應過嚟。同佢講個問題,一句唔好意思都冇,就直接:「意大利飯係硬㗎喎😌😒」仲要一臉質疑我哋唔識野嘅樣。朋友再講真係好硬,然後佢又再重複講意大利飯係咁,呢個時候我都真係頂唔順:「我哋平時都有食過意大利飯嘅🙂」之後佢先話,咁我叫廚房幫你煮「淋」晒佢,然後走咗。後來佢拎過嚟,直接一句:「今次好「淋」㗎啦!」擺到明係覺得我哋唔識野,我都試咗一啖,係真係好硬,你憑乜嘢覺得你哋廚房嘅就係非常正宗嘅意大利飯,仲要加埋個惡劣嘅態度,攞命。
今日同朋友去食中午,朋友叫咗個意大利飯。

2022-01-19 613 浏览
入到去啱啱下午茶時段,有成4頁tea set menu咁多揀,但最終要咗2份 All Day Breakfast。Set A 同 Set B 價錢一樣($68),分別在於一款有煙肉、腸、煙三文魚;另一款就田園啲有牛油果、大啡菇、什菇。整體嚟講,價錢十分相宜,而份量亦不少,味道都很不錯,CP值高。加$5要咗碗是日餐湯(粟米忌廉湯),好濃郁嘅粟米味,好味道。另外我最鐘意係呢度空間夠大,唔會好逼,坐得十分舒服。

另外我最鐘意係呢度空間夠大,唔會好逼,坐得十分舒服。
All Day Breakfast - Set A
All Day Breakfast - Set B
粟米忌廉湯
All Day Breakfast - Set A
All Day Breakfast - Set B
2021-12-17 463 浏览
一間需要多多懲罰嘅餐廳我平時好鍾意去依間餐廳飲酒,一來自己鍾意飲酒,二來要懲罰下d鋪頭,今次因為朋友生日所以順手係到食埋晚餐,佢地會定期轉一轉d菜式,可以keep到有驚喜,同埋都會做下唔同優惠!而最吸引我嘅係佢有多款生啤揀,會揀到自己鍾諗嘅口味,cocktail都沖得好飲,係一個唔鍾嘅選擇,三五知己係到聚埋一齊食下野飲下野,真係好chill!十分推介佢個健力士豬脾,可惜我唔記得左影相🤣🤣但堅好食,冇吹水
一間需要多多懲罰嘅餐廳

2021-12-04 524 浏览
首先總體來講是一間味道唔錯的餐廳bar。香煎澳洲牛眼: 可選配白米飯or沙律菜or薯條。熟度:medium軟硬度:瘦的地方偏硬;有肥肉嘅地方岩岩好,多汁。好食程度:中等偏上推薦指數:Paratha 黃金烙餅: 午餐Set加多15蚊。普通味道,無特別之處。
首先總體來講是一間味道唔錯的餐廳bar。
香煎澳洲牛扒

香煎澳洲牛眼: 可選配白米飯or沙律菜or薯條。
熟度:medium
軟硬度:瘦的地方偏硬;有肥肉嘅地方岩岩好,多汁。
好食程度:中等偏上
推薦指數:

黃金烙餅Paratha

Paratha 黃金烙餅: 午餐Set加多15蚊。
普通味道,無特別之處。
是日salad
2021-12-04
香煎澳洲牛扒
黃金烙餅Paratha
是日salad
一入到去,間餐廳好大😍feel到係舒服既環境真心唔錯,又有feel👍😍100分下午茶時間,選擇都十分多😋😋😋最後揀左呢個👇✅賣相十分靚,十分吸引✅塊包好脆好香口,香牛油味😋✅材料味道配搭好,肥牛有重牛味👍👍✅薯條即炸😍熱辣辣❎唯一,我覺得醬汁唔夠呢個下午茶有95分👍👍👍⭐️😋
一入到去,間餐廳好大😍feel到係舒服既
環境真心唔錯,又有feel👍😍100分

下午茶時間,選擇都十分多😋😋😋
最後揀左呢個👇
美國安格斯肥牛芝士三文治

✅賣相十分靚,十分吸引
✅塊包好脆好香口,香牛油味😋
✅材料味道配搭好,肥牛有重牛味👍👍
✅薯條即炸😍熱辣辣
❎唯一,我覺得醬汁唔夠

呢個下午茶有95分👍👍👍⭐️😋

2021-10-28
美國安格斯肥牛芝士三文治
有次下午茶食過覺得okay,諗住試下晚餐,但晚市完全大為失望🤦🏻‍♀️其他菜式不過不失,但特別要講下個墨魚汁意粉,一食落去唔夠熱已經有啲扣分,而且意粉完全極乾,個汁都冇唔夠味😥但講到最失望真係個甜品,特別係個海鹽戚風蛋糕,完全係嘉頓雪芳蛋糕(仲要食落硬過雪芳蛋糕)再放pat cream上去,真係未食過咁求其嘅甜品😩總結餐廳晚市價位算中高價,2個人都食咗$800以上,但食物質素同服務態度都唔太相符,所以都唔太推薦晚市,平時食下lunch同tea就還可以🤔

海鹽戚風蛋糕
疏乎厘
•Good Times Restaurant & Bar粉嶺聯和墟西餐廳😍😋有波睇又有嘢飲🍔🍝🍖🍻🥂💛💛💛💛💛~~~~~~~~1️⃣脆皮德國🇩🇪鹹豬手配酸椰菜+ 2杯生力黑啤($328)*脆皮德國鹹豬手炸得香脆😌👍🏽,焗既時間啱啱好,外皮超級香脆,入邊豬手肉可以加啲調味落去醃,因為始終冇味,佢有兩碟醬可以點肉食,一個係芥末,通常平時係蜜糖芥末醬配豬手,呢個醬完全唔同,真係芥末醬都幾杰同埋辣😂😂另一個醬又唔係黑椒汁,又唔係辣汁,又唔係燒汁,似係鹹鹹地嘅豉油醬汁咁,總括兩款醬汁都唔係太襯豬手😂😂😂但豬手原本就炸得好出色😌😌😌*餐牌都有得就咁嗌脆皮鹹豬手,就咁嗌豬手就$238,配埋兩杯黑啤就貴少少,但套餐咁都幾抵嘅,黑啤係San Miguel Cerveza Negra🍺🍻🍻,味道幾香唔錯👍🏽👍🏽😌😌(Score: 4/5)·2️⃣牛油果蟹肉他他🦀🥑($128)*一大Pat牛油果醬喺蟹肉堆面頭,望見都覺得吸引,仲要每一下都啖啖肉,啲邊有啲類似魚柳包醬喺度,配落蟹肉同牛油果度又幾特別幾正😋😋😋(Score: 5/5)·3️⃣龍蝦湯($78)*龍蝦湯味道好香,淡淡的龍蝦味🦞,湯入邊有幾隻蝦🦐,蝦肉夠晒爽,配

Good Times Restaurant & Bar
粉嶺聯和墟西餐廳😍😋
有波睇又有嘢飲
🍔🍝🍖🍻🥂
💛💛💛💛💛
~~~~~~~~
(Score: 4/5)
2️⃣牛油果蟹肉他他🦀🥑($128)
(Score: 5/5)
3️⃣龍蝦湯($78)
*龍蝦湯味道好香,淡淡的龍蝦味🦞,湯入邊有幾隻蝦🦐,蝦肉夠晒爽,配埋麵包食都係唔錯嘅味道,但一個麵包係黑糖麵包,甜甜地咁配落去龍蝦湯好似有啲奇怪,另一款包係芝士紅莓包,味道比黑糖麵包好少少😂😂
(Score: 4/5)
其他:
*餐廳都幾大,有波睇有酒飲,氣氛都唔錯,食物種類都算多,喺新界北區少見嘅西餐廳,唔使出香港島九龍都可以啤一啤、睇下波、食下野、吹吓水😂😂🤤🤤🤤

——————
評分👑
賣相:✨✨✨✨✨
味道:👅👅👅👅
價錢:💰💰💰💰
服務:🤵🏽‍♂️🤵🏽🤵🏽🤵🏽
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
(5分滿分)
~~~~~~~~~~
  • 牛油果蟹肉沙律
2021-10-17 262 浏览
比我既體驗係必須開通個Email黎寫差評中午叫左L4 黑松露忌廉意大利飯 及 L7 咖喱煎雞排飯真係返香港咁耐未試過去餐廳食剩/唔想食曬啲嘢佢L7雞排飯🍗OK既皮夠脆內嫩咖哩香帶辣好食但係個意大利飯🍲真係鹹到食完可以換腎心諗唔可能都係廚師大哥唔小心灑多左鹽不過不停灌水我飲曬佢兩杯加自己帶身上既水都係食唔太到…….想問下啲waiter反應下分別舉左兩次 兩次唔同waiter 兩位都同我對到眼見到我舉手既但當視若無睹繼續做自己野 呢樣先係我最嬲既地方諗🙃🙃所以心情唔好拿拿林買單走算講真如果嗌買單都咁既態度…..我係直接走算可惜係個waitress聽到話埋單……都幾快手🙂🙂
比我既體驗係必須開通個Email黎寫差評

中午叫左
L4 黑松露忌廉意大利飯 及 L7 咖喱煎雞排飯
真係返香港咁耐未試過去餐廳食剩/唔想食曬啲嘢佢
L7雞排飯🍗OK既皮夠脆內嫩咖哩香帶辣好食
但係個意大利飯🍲真係鹹到食完可以換腎

心諗唔可能都係廚師大哥唔小心灑多左鹽
不過不停灌水我飲曬佢兩杯加自己帶身上既水都係食唔太到…….

想問下啲waiter反應下

黑松露忌廉蘑菇意大利飯
黑松露忌廉蘑菇意大利飯
2021-10-17
2021-09-29 308 浏览
滿足嘅生日飯生日揀左間有格調嘅餐廳慶祝。叫左個set dinner豬手,好好食好脆。仲有個龍蝦牛柳燒雞拼盤,一次過滿足三個願望。留左個心太軟甜品,送左支迷你煙花,好有氣氛。侍應好好,主動幫我地影相📸️好nice
滿足嘅生日飯

2021-09-28 239 浏览
餐廳設有偌大的落地玻璃窗,十分有空間感主打精美的西餐,如南瓜意大利飯、M6和牛肉眼扒等,同時亦提供全日早餐今日朋友帶路食西餐 過左黎試下午餐每份餐都跟餐湯,麵包 落單後先上湯同麵包今日係番茄濃湯 比起一般既更加深紅色,湯有番茄粒,番茄蓉,椰菜,紅蘿蔔啖啖鮮濃番茄味道 飲到尾FEEL到有點點微辣,原來加了辣椒吊味 幾好飲每人2隻自家小法包,個皮好脆身,撕開中間好鬆軟,抹上牛油食味道剛好,也可以沾湯食雙重芝士番茄PIZZA   PIZZA份量也不細 8寸左右一個可切6件, 麵團自家製,走超鬆脆口感,抹上番茄醬後再加2種芝士再加火腿同波羅肉 批邊脆口,料唔多,芝士味濃,有2種芝士口感好豐富炸蝦配一口牛粒 原隻蝦起殼包粉漿炸脆, 本身已經用竹枝串好配埋酸辣汁食,又脆又惹味,蝦肉仲好爽甜!一口牛粒配蒜蓉,炸到微焦帶脆口 牛肉味濃,啖啖蒜香好滋味食物有水準,抵食大碟Shop G06Commune Modern, 28 Wo Fung Street, Luen Wo Hui消費$300
餐廳設有偌大的落地玻璃窗,十分有空間感
今日朋友帶路食西餐 過左黎試下午餐
每份餐都跟餐湯,麵包 落單後先上湯同麵包
炸蝦配一口牛粒 原隻蝦起殼包粉漿炸脆, 本身已經用竹枝串好
配埋酸辣汁食,又脆又惹味,蝦肉仲好爽甜!
一口牛粒配蒜蓉,炸到微焦帶脆口 牛肉味濃,啖啖蒜香好滋味
食物有水準,抵食大碟

Shop G06
消費$300
2021-09-18 197 浏览
朋友約食晚飯又選呢間食,佢話想飲番杯。呢間野星期一最抵啤酒買一送一🍻星期二買二送一,我地星期二去,叫左沖繩啤酒。食物方面叫左煙三文魚羽衣金蘭沙律,好好食似係炸左既羽衣金蘭,味道似紫菜味,香過紫菜,煙三文魚好厚好多塊,加左黑醋好清新,菜好甜好爽。叫左個餐有沙律,主菜,湯和甜品加知包。呢碟沙律就用沙律醬,另有一番風味主菜比目魚松露意大利飯,魚好香好大塊,一咬油脂流出來,飯煙勒勒,唔硬又大粒,煮得岩岩好,個汁好creamy, 唔停得口,值得一讚!😊甜品🍮好香好濃奶味,唔會太甜,好味😋
朋友約食晚飯又選呢間食,佢話想飲番杯。

呢間野星期一最抵啤酒買一送一🍻
星期二買二送一,我地星期二去,叫左沖繩啤酒。

叫左個餐有沙律,主菜,湯和甜品加知包。
呢碟沙律就用沙律醬,另有一番風味

甜品🍮好香好濃奶味,唔會太甜,好味😋
2021-09-14
2021-09-08 204 浏览
我哋由港島,一路向北嚟到粉嶺嘅「Good Times Restaurant and Bar」❤️ 一入門口就俾佢個著晒燈💡嘅酒櫃吸引住,威士忌🥃紅酒🍷白酒🍶咩都齊,夠晒吸睛🤩而結果,對於甚少去北區嘅我哋🚃,亦確係不枉此行,相當有驚喜🤩晚市有唔同既set dinner/2人餐/4人餐,我地就揀左2款set dinner🥰包餐湯、黑糖麵包🥖、沙律🥗、甜品及餐飲❣️(黑糖麵包好驚喜🤩好香黑糖味!!比Outbxxk仲好食😂)香煎比目魚伴牛肝菌忌廉汁意大利飯 🇮🇹 $208比目魚大件又厚身🐟,煎到外脆內嫩,咬落有油香🤤,唔會有腥雪味👌🏻意大利飯賣相已相當吸引🍚,濃厚嘅牛肝菌味,軟硬適中,相當高質👍🏻份量亦好足🤗香煎羊架(2件)併澳洲草飼牛肉眼扒(8oz) 🐂🐐$298牛扒5成熟🥩,賣相吸引,切開色澤粉嫩,而且肉質咬落唔會un🙆🏻‍♂️ ,表面好香炭香味👍🏻羊架同樣外皮煎得香脆,配埋芥末、薄荷醬,相當惹味👅!伴碟仲有黑松露薯蓉🥔,整道Set味道好之餘,搭配亦非常豐富🙌🏻Berryland (Mocktail)  🍇$68黎到酒吧當然要飲番杯🍸飲落唔會太酸,仲好濃莓味仲有莓肉,唔錯唔錯👍🏻是日甜品 焦糖奶

香煎比目魚伴牛肝菌忌廉汁意大利飯 🇮🇹 $208

香煎羊架(2件)併澳洲草飼牛肉眼扒(8oz) 🐂🐐$298

Berryland (Mocktail)  🍇$68

是日甜品 焦糖奶凍🍮
正常發揮,味道都👌🏻

🤔verall
裝修用心🛠、紅磚牆🧱、懷舊壁畫陳設🖼、播經典英文歌📻,為餐廳帶來了一點點懷舊味道🏭氣氛好舒服,好岩放工假日黎relax下🍹

食物質素亦唔錯,確實令我哋渡過咗一段美好的用餐時光👩🏻‍❤️‍👨🏻啱晒大家拍拖👫🏻、三五知己Happy Hour 🎊北區既朋友好幸福,唔洗排隊等位趕住走🤣,可以慢慢嘆👍🏻推薦🉐(如果九龍/港島都開番間就好了😝)

Btw 餐廳場地除咗夠大、裝修夠grand之外,仲有大型projector,睇波一流⚽,原來仲可以包場用嚟搞party甚至婚禮👰🏻‍♀️🤵🏻‍♂️都真係有得諗🎉🏠😎
2021-09-06
  • 香煎比目魚伴牛肝菌忌廉汁意大利飯
2021-09-07 1931 浏览
與同事去咗公司附近嘅一間酒吧餐廳dinner,餐廳環境闊落又舒適,好有空間感,放工係度chill吓都唔錯😌而且呢度仲可以包場搞event或party𠻹!🍕夏威夷薄餅($118)薄餅熱辣辣,雖然只有火腿、菠蘿及芝士三款材料,但半溶嘅芝士足以令人流晒口水,味道酸甜開胃,真係好惹味👍🏻🥩香煎羊架(2件)拼澳洲(S級)草飼牛肉眼扒(298)羊架及牛扒都帶炭烤味,味道好香😌羊架唔太騷,啱晒唔太接受到羊騷味嘅朋友;牛扒quality唔錯,不多不少煎至要求嘅七成熟,肉嫩唔韌,幾好食😋另配薯蓉、甘筍、粟米芯及沙律菜等,份量都唔少,呢個價錢一啲都唔貴👍🏻🥣是日餐湯(跟餐)餐湯係蕃茄湯,質感唔會好稠,酸酸地幾開胃,跟配嘅黑糖麵包都幾好食😋🥗是日沙律(跟餐)沙律菜加咗少少火腿,整體幾新鮮,配胡麻醬一定係perfect match👍🏻🍮是日甜品(跟餐)甜品係奶凍,味道唔太甜,質感幾滑身,味道OK😋🍵有機純淨大吉嶺茶(跟餐+$20)呢款係紅茶,茶香味濃,又可解膩,一大壺share埋俾朋友都夠飲。🍹Passion($68)以荔枝、菠蘿、橙及檸檬等加梳打水調配,清新解渴且帶果香,好啱呢個天氣飲👍🏻🥧梳夫厘($58)

🍕夏威夷薄餅($118)

🥩香煎羊架(2件)拼澳洲(S級)草飼牛肉眼扒(298)

🥣是日餐湯(跟餐)

🥗是日沙律(跟餐)

🍮是日甜品(跟餐)
甜品係奶凍,味道唔太甜,質感幾滑身,味道OK😋

🍵有機純淨大吉嶺茶(跟餐+$20)

🍹Passion($68)

🥧梳夫厘($58)
未食已聞到好香,有別於其他梳夫厘好快就收縮下塌,淋上雲呢拿汁又夾又好味😋
2021-09-03 164 浏览
🆂🅸🅽🅶🅻🅴🍴經典炸魚薯條 ($108)ᴄʟᴀssɪᴄ ғɪsʜ & ᴄʜɪᴘs炸魚薯條新鮮炸起熱辣辣!炸魚炸粉唔厚😚,魚肉都幾厚身😋。沾上沙律醬真係好正😍~呢度嘅薯條炸得比較脆,鍾意食燶身啲嘅朋友會鍾意👅🥂ᴄʟᴀssɪᴄ ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ - ʙᴇᴇ’s ᴋɴᴇᴇs ($88)呢款飲落幾清新、甜甜地,適合女仔😙 佢係有gin, honey, lemon juice~🆂🅴🆃 🅳🅸🅽🅽🅴🆁🥩香煎羊架拼澳洲S級草飼牛肉眼扒($298)ʟᴀᴍʙ ᴄʜᴏᴘs & ᴀᴜssɪᴇ ɢʀᴀss-ғᴇᴅ ʀɪʙ ᴇʏᴇ餐牌上有好多選擇,我就揀咗呢個有羊架,又有肉眼牌嘅餐😆,一次過滿足晒兩個願望!羊架叫左9成,而肉眼扒叫左5成,兩樣煎得好好,好香😎~羊架唔羶,沾上薄荷醬真係好好味😋。肉眼扒都做得好出色,好淋好多肉汁!沾上燒肉汁好滋味🤩🤩跟餐送🍰精選甜品 - 奶凍🥗🥣 🍞 沙律、餐包、甘筍忌廉湯🥂餐飲或者轉酒 - ɢᴏᴏsᴇ ɪsʟᴀɴᴅ (+$48)跟餐加配🌯 迷你煙肉忌廉波菜墨西哥卷 (+$20)ᴍɪɴɪ ᴄʀᴇᴀᴍʏ sᴘɪɴᴀᴄʜ ᴀɴᴅ ʙᴀᴄᴏɴ ʙᴜʀʀɪᴛᴏ呢個卷卷係一口size,細細件做

🆂🅸🅽🅶🅻🅴
🍴經典炸魚薯條 ($108)
ᴄʟᴀssɪᴄ ғɪsʜ & ᴄʜɪᴘs

🆂🅴🆃 🅳🅸🅽🅽🅴🆁
🥩香煎羊架拼澳洲S級草飼牛肉眼扒($298)

跟餐送
🍰精選甜品 - 奶凍
🥗🥣 🍞 沙律、餐包、甘筍忌廉湯
🥂餐飲或者轉酒 - ɢᴏᴏsᴇ ɪsʟᴀɴᴅ (+$48)

跟餐加配
🌯 迷你煙肉忌廉波菜墨西哥卷 (+$20)
呢個卷卷係一口size,細細件做前菜啱曬!

呢度仲可以包場做event同埋做結婚場地