餐厅: Green Waffle Diner (希慎廣場)
资讯:

今日一家人嚟到Green Waffle食飯,因為之前試過中環擺花街分店覺得十分好,今次試試銅鑼灣分店💛南瓜湯南瓜湯的質感不錯,不會太稀,每一口都有濃濃南瓜味,仔細品嚐仲有南瓜蓉🎃三文魚蕃茄意大利飯三文魚烹調得剛剛好,仍然嫩滑,蕃茄意大利飯調味亦都相當好,不會太鹹👍🏻黑松露忌廉汁意粉忌廉汁十分濃味,頭幾啖食會覺得超好味,但係食多幾啖就會好膩,適合多人分吃😆牛扒全日早餐🥩呢個牛扒早餐真係要讚,牛扒調味一流有炭香,亦都軟嫰,仲有呢個全日早餐都可以食到招牌薯仔粒,不錯窩夫窩夫🧇加咗球雪糕,同埋配上士多啤梨醬,窩夫有蛋香,外脆內軟,配合埋雪糕一冷一熱

南瓜湯

三文魚蕃茄意大利飯

黑松露忌廉汁意粉

牛扒全日早餐🥩

窩夫
2024-09-07 0 浏览
今日約咗朋友喺銅鑼灣食飯,食咗期待已久嘅green waffle dining 除咗經典嘅薯仔撈蛋之外,仲叫咗個超抵食燒春雞,每台只可以嗌一份,盛惠$98,仲可以優惠價加嘢飲燒春雞配薯蓉$98呢個價錢係希慎可以食到燒春雞係幾吸引,仲可以半價$30加杯拉花抹茶牛奶賣相金黃色幾靚,但切落去有一半雞肉都仲見紅,明顯未夠熟,尤其近骨位置有鮮紅色薯蓉鋪底有細細粒薯粒幾有口感,但份量偏細抹茶鮮奶$30大大杯有拉花圖案,味道正常

燒春雞配薯蓉$98
薯蓉鋪底有細細粒薯粒幾有口感,但份量偏細

抹茶鮮奶$30
大大杯有拉花圖案,味道正常

2024-07-05 1346 浏览
熱香餅大戰如火如荼(*´∇`*)呢間美式窩夫始祖都加入戰線~推出四色彩虹班㦸 試圖靠顏值突圍 哈哈口味分別有原味、藍螺旋藻、斑蘭、紅火龍果帶淡淡甜味 陣味唔會好人工 口感同熱香餅一樣 軟熟唔乾身.班㦸出自以「藍螺旋藻」做主題嘅夏日𝙢𝙚𝙣𝙪係一款有豐富營養嘅𝒔𝒖𝒑𝒆𝒓𝒇𝒐𝒐𝒅 可以抗氧化 幫助排毒消化等等同系列仲有美人魚𝚂𝚖𝚘𝚘𝚝𝚑𝚒𝚎、藍螺旋藻梳打、抗壓咖啡.最後點少得招牌𝔀𝓪𝓯𝓯𝓵𝓮 (^○^)配搭有鹹有甜 亦可以自己逐樣DIY窩夫偏軟身 帶點香烤味 唔會好重粉感/太黏口今次揀左雞扒配太陽蛋 配上窩夫口感幾豐富

熱香餅大戰如火如荼(*´∇`*)
呢間美式窩夫始祖都加入戰線~
推出四色彩虹班㦸 試圖靠顏值突圍 哈哈
彩虹班㦸

口味分別有原味、藍螺旋藻、斑蘭、紅火龍果
帶淡淡甜味 陣味唔會好人工 口感同熱香餅一樣 軟熟唔乾身
彩虹班戟

班㦸出自以「藍螺旋藻」做主題嘅夏日𝙢𝙚𝙣𝙪
同系列仲有美人魚𝚂𝚖𝚘𝚘𝚝𝚑𝚒𝚎、藍螺旋藻梳打、抗壓咖啡
藍螺旋藻發酵梳打

最後點少得招牌𝔀𝓪𝓯𝓯𝓵𝓮 (^○^)

配搭有鹹有甜 亦可以自己逐樣DIY
窩夫偏軟身 帶點香烤味 唔會好重粉感/太黏口
今次揀左雞扒配太陽蛋 配上窩夫口感幾豐富
烤雞肉太陽蛋窩夫

最近去了希慎廣場的𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕎𝕒𝕗𝕗𝕝𝕖 𝔻𝕚𝕟𝕖𝕣這家餐廳一直以來都是我心目中的窩夫天堂🧇最近他們推出了一款以藍螺旋藻為主題的夏季創意限定菜單ヾ(◍´▿`◍)ノ゙迫不及待地去一試!!!ᴘʀɪɴᴄᴇss ᴏᴄᴇᴀɴ sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ ʙᴏᴡʟ🔹暢泳美人魚 ($𝟏𝟎𝟖)𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞 𝐁𝐨𝐰𝐥淡藍色的賣相十分吸引由菠蘿、芒果、杏仁奶和藍螺旋藻粉混合製成配搭亞麻籽、穀麥片、黑巧克力豆🧜🏻‍♀️ 和自製的藍螺旋藻巧克力ෆ˙ᵕ˙ෆ第一口便感受到菠蘿和芒果的香甜味道冰爽的口感讓人倍感清涼🧊亞麻籽和穀麥片增添了豐富的口感層次而黑巧克力豆和藍螺旋藻巧克力則帶來一絲微苦的平衡整體搭配非常協調,十分清新透心涼🩵🤍ʙʟᴜᴇ sᴘɪʀᴜʟɪɴᴀ sᴏᴅᴀ🔹藍螺旋藻發酵梳打 ($𝟓𝟖)淡淡的氣泡感非常清爽🩵還有一絲天然的藻類香氣富含蛋白質和多種維生素及礦物質飲用後讓人感到精神振奮好健康的感覺 (*˙˘˙)♡ᴘᴀɴᴅᴀɴ ᴡᴀғғʟᴇ🔸自選斑斕窩夫 ($𝟒𝟖)▫️士多啤梨 (+$𝟏𝟐)▫️綠茶雪糕 (+$𝟑𝟑) 除了特別菜單 (๑•̀ᴗ-)當然也不能錯過他們的招牌窩夫斑斕窩夫的綠色外觀非常討喜口感鬆軟,帶有淡淡的

最近去了希慎廣場的𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕎𝕒𝕗𝕗𝕝𝕖 𝔻𝕚𝕟𝕖𝕣
這家餐廳一直以來都是我心目中的窩夫天堂🧇
最近他們推出了一款以藍螺旋藻為主題的
夏季創意限定菜單ヾ(◍´▿`◍)ノ゙
迫不及待地去一試!!!

ᴘʀɪɴᴄᴇss ᴏᴄᴇᴀɴ sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ ʙᴏᴡʟ
🔹暢泳美人魚 ($𝟏𝟎𝟖)

𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞 𝐁𝐨𝐰𝐥淡藍色的賣相十分吸引
由菠蘿、芒果、杏仁奶和藍螺旋藻粉混合製成
配搭亞麻籽、穀麥片、黑巧克力豆
🧜🏻‍♀️ 和自製的藍螺旋藻巧克力ෆ˙ᵕ˙ෆ
第一口便感受到菠蘿和芒果的香甜味道
冰爽的口感讓人倍感清涼🧊
亞麻籽和穀麥片增添了豐富的口感層次
而黑巧克力豆和藍螺旋藻巧克力則帶來一絲微苦的平衡
整體搭配非常協調,十分清新透心涼🩵🤍

ʙʟᴜᴇ sᴘɪʀᴜʟɪɴᴀ sᴏᴅᴀ
🔹藍螺旋藻發酵梳打 ($𝟓𝟖)

淡淡的氣泡感非常清爽🩵
還有一絲天然的藻類香氣
富含蛋白質和多種維生素及礦物質
飲用後讓人感到精神振奮
好健康的感覺 (*˙˘˙)♡

ᴘᴀɴᴅᴀɴ ᴡᴀғғʟᴇ
🔸自選斑斕窩夫 ($𝟒𝟖)
▫️士多啤梨 (+$𝟏𝟐)
▫️綠茶雪糕 (+$𝟑𝟑)

除了特別菜單 (๑•̀ᴗ-)
當然也不能錯過他們的招牌窩夫
斑斕窩夫的綠色外觀非常討喜
口感鬆軟,帶有淡淡的椰香💚
配上新鮮酸甜的士多啤梨和綠茶雪糕
相得益彰,每一口都充滿驚喜

ʜᴏɴᴇʏ ɢᴀʀʟɪᴄ ᴄʀɪsᴘʏ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴡɪɴɢs
🔸香蒜蜜糖醬香脆雞翼 ($𝟕𝟖)

雞翼表皮酥脆,內裡多汁
香蒜蜜糖醬的甜味和蒜香完美融合
每一口都令人回味無窮(ノ-ㅅ-)ノ

`♡´ 𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕎𝕒𝕗𝕗𝕝𝕖 𝔻𝕚𝕟𝕖𝕣這次的夏日限定菜單
真的很特別,營養豐富之餘,還很𝐢𝐠-𝐚𝐛𝐥𝐞
期待下一次再來發掘更多驚喜!

📍 𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐖𝐚𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐃𝐢𝐧𝐞𝐫 (銅鑼灣)
〰️ 銅鑼灣軒尼詩道𝟓𝟎𝟎號希慎廣場𝟏𝟑樓𝟏𝟑𝟎𝟑號舖
🐰: 𝟒/𝟓

2024-06-29 788 浏览
今日下午去食lunch, 首先漏單,跟住有員工抹隔籬枱將啲消毒液噴喺我手臂度,跟住等咗好耐, 催咗幾次終於有嘢食,跟住隔籬枱對面就坐左位餐廳嘅員工喺度食飯,重點是食完飯佢居然仲剪指甲。呢位員工絕對冇意識係餐廳仲要在客人旁邊剪指甲是如何不合衞生。餐廳經理後來見到,就叫停他剪指甲。 我求其食啲就急急腳走人,經理最後給我八折。餐廳食物尚可,不過員工服務及衛生常識就要正視一下

餐廳食物尚可,不過員工服務及衛生常識就要正視一下
2024-06-29
餐廳最近推出咗夏季限定菜單🏖️將Superfood藍螺旋藻引入做出各款美食同飲品,包括暢泳美人魚果昔碗、彩虹班戟同埋發酵梳打等等,賣相係天藍色幾夢幻🌑🌟彩虹班戟拎出黎就見到彩虹色既班戟層層疊起🌈加埋士多啤梨同藍莓,班戟用純天然食材製成,有紅肉火龍果、藍螺旋藻、班蘭葉同原味班戟,每一啖風味不同🌟藍螺旋藻發酵梳打味道有微微發酵過後既酸甜,份量幾多幾開胃🌟煙火腿菠蘿迷你鑊仔材料和夏威夷pizza好相似🍕但食落口感更豐富,迷你粒粒薯仔幾脆幾好食🌟招牌窩夫跟餐會送半份窩夫,食落好薄脆有蛋香味,加15蚊配埋朱古力雪糕🍦餐飲&前菜午市套餐可以選配沙律或餐湯,餐飲過濾咖啡可以免費添飲係另一大賣點❤️

🌟彩虹班戟

🌟藍螺旋藻發酵梳打
味道有微微發酵過後既酸甜,份量幾多幾開胃

🌟煙火腿菠蘿迷你鑊仔

🌟招牌窩夫

餐飲&前菜
2024-06-27 737 浏览
希慎商場好多餐廳選擇👀黑洞今次上咗頂樓食呢間cafe菜式豐富 仲有好多健康items😗-🔹暢泳美人魚 ($108)呢個Smoothie Bowl係夏季限定菜單🌞今次用藍螺旋藻做主題營養價值好高好食得嚟又啱晒打卡📸Smoothie啖啖菠蘿芒果香😍味道非常之清新😉面頭有亞麻籽 穀麥片 黑朱克力豆加埋自製藍螺旋藻朱克力🤩好有美人魚feel-🔹煙肉班尼迪克蛋窩夫($108)窩夫新鮮即整 非常脆口🧇配搭煙肉 估唔到鹹食都幾正😝-🔹朱古力(跟餐飲品減$15)朱古力味濃郁 唔會死甜😎配棉花糖同忌廉超邪惡🤓-🔹藍螺旋藻發酵梳打($58)藍色一樽非常之靚🥤凍梳打水啱晒熱辣辣嘅夏天加上螺旋藻仲有抗氧化效果😏飲完對皮膚都好

希慎商場好多餐廳選擇👀
黑洞今次上咗頂樓食呢間cafe
菜式豐富 仲有好多健康items😗

🔹暢泳美人魚 ($108)

呢個Smoothie Bowl係夏季限定菜單🌞
今次用藍螺旋藻做主題
營養價值好高好食得嚟又啱晒打卡📸
Smoothie啖啖菠蘿芒果香😍
味道非常之清新😉
面頭有亞麻籽 穀麥片 黑朱克力豆
加埋自製藍螺旋藻朱克力🤩好有美人魚feel
🔹煙肉班尼迪克蛋窩夫($108)

窩夫新鮮即整 非常脆口🧇
配搭煙肉 估唔到鹹食都幾正😝
🔹朱古力(跟餐飲品減$15)

朱古力味濃郁 唔會死甜😎
配棉花糖同忌廉超邪惡🤓
🔹藍螺旋藻發酵梳打($58)

藍色一樽非常之靚🥤
凍梳打水啱晒熱辣辣嘅夏天
加上螺旋藻仲有抗氧化效果😏
飲完對皮膚都好
放假梗係要瞓到自然醒,再食返個brunch先至最chill啦!今日就同屋企人嚟咗呢間喺希慎開咗好耐嘅西餐廳食嘢,叫咗早餐、小食同甜品三個人share🤩,個人覺得性價比就唔係好高啦,不過嘢食都幾大份,同埋位置都方便,行開嘅都不妨試吓!.叫咗個牛扒早餐,配炒蛋仲加錢叫咗個朱古力窩夫,味道就不過不失啦,但不愧為窩夫專門店,朱古力窩夫好有驚喜,香甜嘅朱古力粒配埋軟滑嘅窩夫,甜品胃大滿足😌。.另外都叫咗個惹味嘅Porkribs 薯仔粒,份量唔係好多,但志在熱辣辣又香口,大家一人一啖好快就食曬。😎最尾仲叫咗個士多啤梨窩夫,都幾足料,好多芒果粒同士多啤梨粒全部都好甜~.總結嚟講,行過食個甜品都唔錯,但食正餐就可以有更多好選擇,埋單,三個人食咗六百幾蚊,都幾貴!

2024-06-10 887 浏览
今日lunch嚟左呢間係hysan屹立多年嘅caféLunch set有6款 包左主食 + 餐湯或者沙律 + 飲品 + 半份waffle 選擇都多同埋幾抵食order左set A: Apple Chicken Mini Skillet $128精選沙律分量適中同新鮮Apple Chicken Mini Skillet 賣相已經好邪惡有食慾 芝士拉絲配埋焗薯好香 流心蛋增加層次 青蘋果粒好fresh 令道菜唔會好滯 好評Filter Coffee (free refill)Free refill都唔會hea 比好多cafe要加錢嘅好飲 飲到咖啡豆嘅香味半份waffle外脆內軟 出色 Butterfly Pea Smoothies (Gluten Free & Vegetarian) $98見到圖片好吸引 所以另外order左份smoothie bowl味道好fresh 不過士多啤梨比較硬身 可能係唔當造整體嚟講十分推薦 尤其係lunch set性價比好高
今日lunch嚟左呢間係hysan屹立多年嘅café
選擇都多同埋幾抵食

精選沙律

分量適中同新鮮

Apple Chicken Mini Skillet

Filter Coffee (free refill)

半份waffle

外脆內軟 出色

味道好fresh 不過士多啤梨比較硬身 可能係唔當造

整體嚟講十分推薦 尤其係lunch set性價比好高
2024-06-06 789 浏览
在希慎廣場算老臣子的 ɢʀᴇᴇɴ ᴡᴀғғʟᴇ ᴅɪɴᴇʀ翻新前常去吃 翻新後卻一次也沒去過以前在面向玻璃的高桌位置 現在全轉成卡座還有半開放式的用餐空間餐廳招牌當然是各式窩夫還有人氣的鑊仔餐點 生酮餐單等等最近還推出了夏日限定菜單呢𓋪 ᴘʀɪɴᴄᴇss ᴏᴄᴇᴀɴ sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ ʙᴏᴡʟ顏色看起來超驚艷的果昔碗!以超級食物 - 藍螺旋藻打造夏日海洋藍色底層有菠蘿 芒果 杏仁奶製成冰爽沙冰ᴛᴏᴘᴘɪɴɢs 配以亞麻籽 穀麥片等質感像沙冰和乳酪的混合 菠蘿味道相對突出整體是個清新解膩的組合呢 ~ 𓋪 焗芝士西蘭花及椰菜花價錢只售 ʜᴋᴅ 𝟸𝟾 !性價比超高啊 對於我超愛吃椰菜花的人 簡直恩物經過車打芝士和巴馬臣芝士烤焗後 蔬菜質感頗軟身 但還是吃得到椰菜花的甜味𓋪 ᴍᴀᴄ & ᴄʜᴇᴇsᴇ sᴋɪʟʟᴇᴛ ( ʙᴀʙʏ sɪᴢᴇ )邪惡的芝士通心粉用上火熱鑊仔保持熱度配以大量鹹香美式芝士烤焗形成拉絲重口味的芝士份量甚至比通心粉還多強烈建議兩至三人點一份 ʙᴀʙʏ sɪᴢᴇ 就恰好了𓎾 ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴᴏ𓎾 ᴀᴅᴀᴘᴛᴏɢᴇɴɪᴄ ʟᴀᴛᴛᴇᴀᴅᴀᴘᴛᴏɢᴇɴɪᴄ 是種植物物質含銀杏
在希慎廣場算老臣子的 ɢʀᴇᴇɴ ᴡᴀғғʟᴇ ᴅɪɴᴇʀ
翻新前常去吃 翻新後卻一次也沒去過
以前在面向玻璃的高桌位置 現在全轉成卡座
還有半開放式的用餐空間

餐廳招牌當然是各式窩夫
還有人氣的鑊仔餐點 生酮餐單等等
最近還推出了夏日限定菜單呢
顏色看起來超驚艷的果昔碗!
以超級食物 - 藍螺旋藻打造夏日海洋藍色
底層有菠蘿 芒果 杏仁奶製成冰爽沙冰
ᴛᴏᴘᴘɪɴɢs 配以亞麻籽 穀麥片等
質感像沙冰和乳酪的混合 菠蘿味道相對突出
整體是個清新解膩的組合呢 ~
𓋪 焗芝士西蘭花及椰菜花

這次沒有吃到人氣的窩夫甜品有點可惜
啊 還有鑊仔薯粒也是超想安可的
下次去銅鑼灣可以再戰一回
2024-05-24
呢間餐廳係主打精美嘅美式餐點 結合加拿大式同美式傳統美食 提供多元化菜式 今個夏日就推出季節主題藍螺旋藻菜式喔-🥞彩虹班戟($158)四層班戟配搭新鮮水果仲有自家製藍螺旋藻棉花糖色彩繽紛賣相超吸引打卡呀😍班戟分別係原味、斑蘭、紅龍果&藍蜾旋藻藍蜾旋藻係super food 有助支持免疫系統同促進整體身體健康喔💕🧇自製棉花糖石板街窩夫($103)窩夫新鮮熱辣即製面頭有杏仁片、棉花糖,朱古力粒口感豐富配上冰凍嘅雪糕入口冰火交融,好爽呀😆☕️Adaptogenic 鮮奶咖啡($47)添加健康植物物質有助我增加身體免疫力🫖有機伯爵紅茶($43)茶味香醇濃郁餘韻悠長
呢間餐廳係主打精美嘅美式餐點
結合加拿大式同美式傳統美食
提供多元化菜式
今個夏日就推出季節主題藍螺旋藻菜式喔

🥞彩虹班戟($158)
四層班戟配搭新鮮水果
仲有自家製藍螺旋藻棉花糖
色彩繽紛
賣相超吸引打卡呀😍
班戟分別係原味、斑蘭、紅龍果&藍蜾旋藻
藍蜾旋藻係super food
有助支持免疫系統同促進整體身體健康喔💕

🧇自製棉花糖石板街窩夫($103)
窩夫新鮮熱辣即製
面頭有杏仁片、棉花糖,朱古力粒
口感豐富
配上冰凍嘅雪糕
入口冰火交融,好爽呀😆

☕️Adaptogenic 鮮奶咖啡($47)
添加健康植物物質
有助我增加身體免疫力

🫖有機伯爵紅茶($43)
茶味香醇濃郁
餘韻悠長
想吃甜品但又想無負擔感?☺️ 銅鑼灣最近有餐廳推出夏天限定Menu,以藍螺旋藻做主題,營養價值高的Super Food🫶彩虹Pancake ($158)由4款Pancake味道組成:原味、藍螺旋藻、斑蘭、紅肉火龍果班戟,頂層再加上士多啤梨、藍莓、覆盆子、青蘋果、自家製藍螺旋藻棉花糖和鮮忌廉~ 藍螺旋藻含有豐富的蛋白質及維生素,非常有營養價值👍 Pancake口感鬆軟綿密~至於他們的全新鮮奶咖啡Adaptogenic Latte($47),加了適應原(Adaptogens)及數款有機認可全食蘑菇到咖啡中,令咖啡都變得有營養☕️餐廳位於銅鑼灣希慎廣場13樓,地點方便,而且採光度好,行完商場來嘆嘆下午茶吧!☕️▫️▫️▫️▫️▫️🗺️ 📍 Green Waffle Diner (希慎廣場) (銅鑼灣) 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1303號舖

▫️▫️▫️▫️▫️

銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1303號舖
同朋友行街發現我哋平時去開嘅Green Waffle Diner出咗夏天限定menu食物都係海洋一般嘅藍色🌊所以就去咗食brunch🌤️原來係用藍色螺旋藻做,佢係superfood有豐富蛋白質、維生素、礦物質同抗氧化物,有助支持免疫系統和促進整體身體健康☀️🌈彩虹班戟有原味、藍螺旋藻、斑蘭、紅肉火龍果pancake,上面再有士多啤梨、藍莓、覆盆子、青蘋果同自家製藍螺旋藻棉花糖,健康得嚟pancake鬆軟仲要每層都唔同味夾埋好特別🤩🥑牛油果煙三文魚waffle分別配上牛油果同煙三文魚上面仲有流心水煮蛋,下面waffle外脆內軟,當brunch最正。☕️Adaptogenic 鮮奶咖啡加入Adaptogens同數款有機認可全食嘅蘑菇入咖啡中,適應原是一種植物物質幫我哋應對焦慮同並增強身體免疫力,真係越飲越健康💪🏻

🌈彩虹班戟

🥑牛油果煙三文魚waffle

☕️Adaptogenic 鮮奶咖啡
2024-05-15 369 浏览
今日下午帶兩小朋友去銅鑼灣利園室內遊樂場玩完,跟住就行去希慎廣場搵食,順便慶祝母親節;見到13樓有間親子餐廳,開放式設計,環境好開揚😍8安士安格斯封門柳配阿根廷青醬和薯蓉封門柳肉味濃郁,肉質嫩滑,配上特製青醬酸酸甜甜好開胃烤卡津雞肉薯粒鑊仔餐廳招牌菜式之一,薯仔切成一粒粒,面上鋪有兩隻半生蛋和滿滿芝士好惹味;雞肉份量充足👍士多啤梨大黃醬配雪糕waffle用全麥和蕎麥製成,口感特別😍配上朱古力雪糕一齊食,層次豐富滿足

8安士安格斯封門柳配阿根廷青醬和薯蓉
封門柳肉味濃郁,肉質嫩滑,配上特製青醬酸酸甜甜好開胃

烤卡津雞肉薯粒鑊仔

士多啤梨大黃醬配雪糕
2024-05-12
庆祝纪念
母亲节
  • 烤卡津雞肉薯粒鑊仔
  • 窩夫
2024-04-29 464 浏览
|牛油果煙肉蛋窩夫|.今日決定做半日文青行完誠品就上左去食Green Waffle💕.星期六、日有專屬既Brunch Menu呢個打卡非常靚既窩夫最驚喜既地方係佢可以選擇要Keto生酮飲食版既窩夫底生酮飲食成日都聽到但一塊無糖、無麩質、低碳水既窩夫究竟係點既味道未試過Keto Diet既我完全想像唔到所以更加驚喜加倍🤣因為比我想想像中好食💕佢比一般窩夫少左牛油既味道但依然非常鬆軟而且竟然有少少甜甜地係好食架😆.之後配上一隻完美既流心蛋黃焗得香脆既煙肉同埋新鮮creamy既牛油果🥑係營養balance又健康既靚靚午餐選擇❤️.*自費聲明:是次到訪所有支出均為自費,並未接受任何款待或邀約,特此聲明。
|牛油果煙肉蛋窩夫|
今日決定做半日文青
行完誠品
就上左去食Green Waffle💕

星期六、日有專屬既Brunch Menu
呢個打卡非常靚既窩夫
最驚喜既地方
係佢可以選擇要Keto生酮飲食版既窩夫底
生酮飲食成日都聽到
但一塊無糖、無麩質、低碳水既窩夫
究竟係點既味道
未試過Keto Diet既我完全想像唔到