2024-07-05 193 浏览
放假一早要跑checkpoint,忙到11點終於可以食個Happy Brunch😊行過路過見到有間仲有早餐既coffeeshop就坐低左~Passion Fruit Yogurt 原來暗藏玄機😆無諗到菠蘿+greek yogurt + passion fruit係甘夾👍🏻Chicken Wrap同樣加左菠蘿粒,成個感覺好fresh😌Matcha Latte要讚揚barista,奶泡夠滑,仲有靚靚既天鵝拉花😍食飽再出發~

Passion Fruit Yogurt 原來暗藏玄機😆

食飽再出發~
2024-07-03
2024-02-23 537 浏览
每次經過呢度,覺得有啲特別,在商場中間有間cafe,每次都想試試,但每次都記不起。今次終於被甜品打動柚子茶很有誠意,上面加上菊花同檸檬,這是小店嘅分別,真心南瓜湯,比較香濃,食得出時日本南瓜的味道牛肩沙律,即叫即整,等咗十幾分鐘,食得出不是快餐店哪一種味道,甚至比outback還好甜品 - 令這晚我想完美嘅句號,加$33就有一客,性價比極高剛剛來的時候,店內沒有客人,臨走時候店內已大約坐滿八成,兩個人消費百五蚊,整體體驗舒服
今次終於被甜品打動

柚子茶很有誠意,上面加上菊花同檸檬,這是小店嘅分別,真心

南瓜湯,比較香濃,食得出時日本南瓜的味道

• 香煎美國安格斯牛肩胛配柚子醋烚蛋芝士沙律
2024-02-21 314 浏览
下午茶系列份量都幾大份,即叫即整,全部order黎晒都係10分鐘內的事,都可接受。雞扒竹炭漢堡,塊雞都煎得幾香,個包夠大個,要兩隻手一齊拎。乳酪香蕉朱古力一口西多士,一直以來朱古力同香蕉就係絕配,唯獨少少要嫌既係朱古力汁可以淋多啲,甘就正了。
雞扒竹炭漢堡配薯角
乳酪香蕉朱古力一口西多士
熱蜂蜜柚子茶+凍伯爵茶

下午茶系列

雞扒竹炭漢堡,塊雞都煎得幾香,個包夠大個,要兩隻手一齊拎。

雞扒竹炭漢堡配薯角
2024-02-16 177 浏览
完全唔知做乜,送餐又唔知做乜,等勁耐,但係又冇質素,一次過抄幾碟又分唔均衡,見到其他人大碟到,以為自己個碟係例牌,一嚟見到意粉又乾有一粒半帶子,頂你...,其實廚師睇到都唔應該俾個客啦,個安格斯漢堡包完全食唔到安格斯嘅味道,牛龜咁大嚿洋蔥唔知想點,杯熱咖啡係唔熱嘅,杯柚子蜜又冇落柚子,最後要自己追返,乳酪又貨不對辦,冇士多啤梨又唔同個客講,直接上杯藍莓乳酪比個客,我都係第一次見啲餐廳侍應咁樣做,唉!見到佢仲咁多人食,呢區啲人真係慘..
2024-02-16
😡😡😡年長女收銀員非常不專業!!!😡😡😡我叫下午茶問佢補幾錢轉特色餐飲,佢答補15元,落單後看收據才發現是補21元,我反問不是15元嗎,佢竟然笑笑口答唔係😳😳😳😳😡😡😡😡,答錯客人問題一啲悔意都冇😳😳😳😳😡😡😡😡,仲夠膽死問我宜家清唔清楚呀……😳😳😳😳😡😡😡😡不知所謂😡😡😡😡😡不知所謂😡😡😡😡😡不知所謂😡😡😡😡😡
😡😡😡年長女收銀員非常不專業!!!😡😡😡

2023-12-23
15 分钟 (外卖自取)
2023-10-31 376 浏览
小朋友放學好肚餓,見到見到其他小朋友係度飲朱古力就唔行了,唯有陪佢食個下午茶咯。雞扒漢堡➕chocolate fever 90來蚊超級高熱量,不過小朋友唔緊要啦新鮮滾熱辣嘅雞扒最好味啦,好juicy,麵包都烘到脆啵啵,表皮有些焦脆,好香。裡面有牛油果和沙律,沒有什麼沙拉醬,比較健康。Chocolate fever就係好大杯嘅朱古力啦,仲加上棉花糖和朱古力餅,我飲左一啖,就覺得甜到漏。不過小朋友就覺得好好飲。另外,薯角都好味。服務幾好,對小童好nice。

雞扒漢堡➕chocolate fever 90來蚊
超級高熱量,不過小朋友唔緊要啦

另外,薯角都好味。服務幾好,對小童好nice。
2023-08-19 467 浏览
今日得自己一個食早餐,見到餐廳環境清潔,所以入去食翻個早餐叫左份田園慢煮辣雞胸番茄湯螺絲粉,驚喜係個雞胸充分吸收番茄湯的鮮甜,雞肉的口感恰到好處,不會太韌太硬,口感十分好。份量也給得足夠,有菇,雞蛋同菜,令到成碗麵睇落都好好味😋而杯黑咖啡是套餐的飲品,若想飲用其他咖啡便需要額外加錢。我就接受到黑咖啡的苦澀,所以沒有再額外加錢換其他口味的咖啡了。如果唔飲開點咖啡,就建議加錢換其他口味的咖啡。價錢就係$47,都可以接受
今日得自己一個食早餐,見到餐廳環境清潔,所以入去食翻個早餐
份量也給得足夠,有菇,雞蛋同菜,令到成碗麵睇落都好好味😋
價錢就係$47,都可以接受
今日去左樓下新開既餐廳諗住叫外賣,我叫咗個紐西蘭牛柳忌廉意粉,打開個外賣盒,我真係O嘴!牛柳得個4塊,仲好細塊,同Menu將相差太遠! 牛柳硬到完全咬唔到,食咗一塊就唔再食。太失望,完全唔值$96 一個餐 仲得個4塊好細既牛柳! 以後都唔會再幫襯🥲
2023-07-02
20 分钟 (外卖自取)
2023-06-18 376 浏览
睇完中醫路過昇悅商場,原本諗住求其醫肚,但點知食落有驚喜👍🏼晚餐揀咗春雞($158)同比目魚($167)做主菜,頭盤有黑松露蘑菇湯同蝦沙律,湯幾濃,蝦沙律嘅蝦同菜同好新鮮👍🏼(忘了拍照)主菜春雞幾大隻,雞肉整得幾嫩滑,連男友咁大食都話好大份👍🏼 春雞有跟配菜沙律同薯仔,份量好足👍🏼我碟比目魚都幾大舊,煎得好靚好香口,配菜沙律、薯仔同瓜都幾好食👍🏼餐飲order咗cappuccino同青瓜青檸梳打,男友讚咖啡幾香,梳打都唔錯唔會太甜同好清新👍🏼最後上咗甜品乳酪杯,完全冇諗過咁大杯,乳酪仲要係近似希臘式濃厚乳酪再加啲granola同芒果汁調味,簡單但好食👍🏼於是,響以為是但食個輕食晚餐下,食咗個勁飽勁滿足晚餐😂 餐廳門面有啲似咖啡店/bistro咁,完全估佢唔到,服務都好好,食完就有人收碟,overall 值得推介👍🏼👍🏼 下次嚟呢頭會再encore

晚餐揀咗春雞($158)同比目魚($167)做主菜,
頭盤有黑松露蘑菇湯同蝦沙律,
湯幾濃,蝦沙律嘅蝦同菜同好新鮮👍🏼
(忘了拍照)

主菜春雞幾大隻,雞肉整得幾嫩滑,

我碟比目魚都幾大舊,煎得好靚好香口,
配菜沙律、薯仔同瓜都幾好食👍🏼

2023-06-17
  • 春雞