每天餐廳晚上的營業時間都是6時開始,我在上星期二的晚上6:05分進入這家餐廳時,已經近乎滿座。當我吃完離開時,已經看見長長人龍數十人的人龍,顯示這家餐廳非常受歡迎!而我品嚐完這裡的牛舌,真的很好吃,而且性價比高,不同的烹調方法帶來多種層次的口感,非常推薦!火炙明太子(和梨) - $98 每片雪梨上鋪滿原條明太子,清甜口感對上鹹香味覺,非常適合送酒一吃。牛舌關東煮 - $88 傳統日式關東煮,包含牛舌、竹輪、雞蛋、年糕福袋、大根等,種類豐富,而且湯頭清甜,每款關東煮食材都完全吸收。極上牛舌定食 (1倍) - $178 燒牛舌長長一大條,嫩滑可口,每口都爽勁口感,再沾上不同調味如芥辣、鹽、檸檬汁等,倍增牛舌口感,帶出多重層次口感。紅酒汁牛舌定食 - $98 濃郁的紅酒汁使牛舌更加細嫩。定食內含前菜、沙律菜、茶碗蒸、日式麵豉湯及白飯,份量非常豐富。生啤 - $48/杯 餐廳還提供清酒等等不同酒品,個人喜歡與友人喝生啤閒聊一番。除了美食之外,餐廳日系暗淡的燈光同樣營造浪漫氣份,加月大大個月球裝飾及少少聖誕佈置,都滿滿浪漫感,令人舒服。

火炙明太子(和梨) - $98

牛舌關東煮 - $88

極上牛舌定食 (1倍) - $178

紅酒汁牛舌定食 - $98

生啤

生啤 - $48/杯
餐廳還提供清酒等等不同酒品,個人喜歡與友人喝生啤閒聊一番。

2024-11-26
生啤
  • 火炙明太子
  • 牛舌關東煮
  • 紅酒汁煮牛舌定食
放工返咗媽咪屋企,跟進裝修🛠️嘅事宜。 夜了,我同媽咪講唔好煮啦,近近哋喺屋企附近食。 我媽咪係一個與別不同嘅老人家👵🏻佢係比較鍾意食其他嘅菜式rather than中菜,於是想起近來備受推介的牛舌👅專門店。Gyutan Toku 牛舌專門店📍土瓜灣天光道44號天光大樓地舖我哋八點去到,仍有3pair👫人喺出面排隊。小店處處流露著日式🎏居酒屋的風情,播住日語歌曲,係BGM呀,點解我識因為我仔鍾意囉🤪。 滑蛋牛舌丼🍲(期間限定)滑嫩的蛋液與鮮嫩牛舌芯的完美結合,配上熱騰騰的白飯,每一口都是享受。紅酒🍷汁煮牛舌定食(感謝祭)賣相︰誘人的深褐色澤,每片牛舌都浸潤在濃郁的紅酒醬汁中。口感和味道:經過紅酒慢火熬煮的牛舌,不僅軟嫩可口,還吸收了濃郁的醬汁精華,一口一片剛剛好。 所有套餐配搭齊全,附送茶碗蒸、小鉢、漬物與味噌湯。追加小食︰吉列炸蝦🍤 $20(2入)外皮金黃酥脆,蘸上沙律醬更添美味。土佐豆腐 $68絲滑的豆腐質地,搭配大蔥和特製醬汁,展現出層次分明的口感。可惜因候位耽擱了不少時間,錯過了店內招牌的「極上牛舌」。不過這反而給了我再訪的絕佳理由,下次一定一定必食必食必食「極上牛舌」😋

Gyutan Toku 牛舌專門店
📍土瓜灣天光道44號天光大樓地舖

我哋八點去到,仍有3pair👫人喺出面排隊。

滑蛋牛舌丼🍲(期間限定)

紅酒🍷汁煮牛舌定食(感謝祭)

賣相︰誘人的深褐色澤,每片牛舌都浸潤在濃郁的紅酒醬汁中。

所有套餐配搭齊全,附送茶碗蒸、小鉢、漬物與味噌湯。

追加小食︰

吉列炸蝦🍤 $20(2入)
外皮金黃酥脆,蘸上沙律醬更添美味。

土佐豆腐 $68
絲滑的豆腐質地,搭配大蔥和特製醬汁,展現出層次分明的口感。

2024-11-11
2024-10-12 2834 浏览
位於土瓜灣嘅Gyutan Toku牛舌專門店店內空間不大但充滿日本風情播住日語歌曲bgm牛舌系列定食十分高質👍🏻🍱極上牛舌定食 $178極上牛舌係牛舌芯部份有唔同份量選擇,1倍有五塊厚切牛舌牛舌鮮紅,帶有點點油光,賣相吸引🤤牛舌口感軟淋、微微彈牙,入口有濃濃油香🍋伴有鮮檸檬以及鮮磨wasabi,可按自已喜好調出不同風味定食配有茶碗蒸、小鉢、漬物、面豉湯茶碗蒸口感嫩滑,滲出淡淡高湯味道內裡配料豐富,有香菇、蟹柳、鳴門卷🍥🥒小鉢中盛有青瓜海蜇爽口青新,味道微酸🍚米飯圓潤,面層鋪有有拌飯素🥩泡菜牛舌定食 $148泡菜味道酸辣開胃牛舌切成條狀,口感同樣軟淋味道豐富十分滿足🥘土佐豆腐 $68炸豆腐皮吸收了鰹魚湯汁,帶點柴魚片香氣豆腐嫩滑,融合了豆腐和湯汁鮮味🍤吉烈炸蝦 $20吉烈炸蝦即叫即炸, 入口熱辣辣炸皮薄而脆,配上沙律醬相當滋味小店感覺舒適,牛舌定食質素令人滿足❤️
位於土瓜灣嘅Gyutan Toku牛舌專門店

店內空間不大但充滿日本風情
播住日語歌曲bgm
牛舌系列定食十分高質👍🏻
極上牛舌定食
🍱極上牛舌定食 $178
極上牛舌定食(1倍)
極上牛舌係牛舌芯部份
有唔同份量選擇,1倍有五塊厚切牛舌
牛舌鮮紅,帶有點點油光,賣相吸引🤤
牛舌口感軟淋、微微彈牙,入口有濃濃油香
🍋伴有鮮檸檬以及鮮磨wasabi,可按自已喜好調出不同風味

定食配有茶碗蒸、小鉢、漬物、面豉湯
茶碗蒸
茶碗蒸口感嫩滑,滲出淡淡高湯味道
內裡配料豐富,有香菇、蟹柳、鳴門卷🍥
🥒小鉢中盛有青瓜海蜇
爽口青新,味道微酸
🍚米飯圓潤,面層鋪有有拌飯素
🥩泡菜牛舌定食 $148
泡菜味道酸辣開胃
牛舌切成條狀,口感同樣軟淋
味道豐富十分滿足
土佐豆腐
🥘土佐豆腐 $68
炸豆腐皮吸收了鰹魚湯汁,帶點柴魚片香氣
豆腐嫩滑,融合了豆腐和湯汁鮮味
吉烈炸蝦
🍤吉烈炸蝦 $20
吉烈炸蝦即叫即炸, 入口熱辣辣
炸皮薄而脆,配上沙律醬相當滋味

小店感覺舒適,牛舌定食質素令人滿足❤️
2024-10-08
極上牛舌定食
極上牛舌定食(1倍)
茶碗蒸
土佐豆腐
吉烈炸蝦
2024-07-11 5128 浏览
喜歡吃牛舌的我們又要出動了。這間位於牛舌關注組頭三名嘅Gyutan Toku牛舌專門店,當然要再三光顧。小店面積不大,以木系枱椅裝潢,配上牆上的裝飾,裝修呈日本風格,很有日本居酒屋的味道。極上牛舌定食 (1倍) :牛舌定食搭配沙律、茶碗蒸、漬物和麵豉湯,茶碗蒸內還有香菇和蟹柳等,麵豉湯也煮得熱騰騰,好味!定食可以根據食量選擇不同份量的牛舌,我們選了一倍份量, 已十分豐富。這道極上牛舌定食的焦香、軟嫩、彈牙口感令人回味無窮。牛舌芯很鮮嫩,外層微焦而內裡粉嫩,一口咬下去,內層多汁軟嫩,每一口都能感受到肉質的彈性和肉汁的爆發。蘸上Wasabi和豉油又有不同的味道。果然真的是「極上」!紅酒汁煮牛舌定食一端上來已聞到紅酒的香味,汁黏稠濃郁,色澤誘人。牛舌燜煮得很入味,肉質鮮嫩柔軟,與紅酒汁完美融合。牛舌的油脂恰到好處,也不會有膩感。鹽燒鯖魚:鯖魚的皮脆肉香,加上檸檬汁,使鯖魚更添鮮美。鯖魚新鮮可口,入口即化。估不到經燒烤後,鯖魚肉質仍然保持鮮嫩。吉列炸蠔:炸蠔焦脆酥香,肉質鮮甜多汁。

極上牛舌定食 (1倍) :

紅酒汁煮牛舌定食

鹽燒鯖魚:

吉列炸蠔:
炸蠔焦脆酥香,肉質鮮甜多汁。
  • 極上牛舌定食(1倍)
  • 吉列蠔
  • 茶碗蒸
2024-12-26 0 浏览
<Gyutan Toku牛舌專門店> 超高質居酒屋🍺🐮Gyutan Toku牛舌專門店 (土瓜灣)土瓜灣天光道44號天光大樓地舖味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: 💰💰抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️最近喺土瓜灣發現咗一間非常唔錯嘅居酒屋,位置方便,餐廳環境又靚。餐廳主打牛舌同炸物。超級適合幾個朋友聚腳食嘢chill下🍺🤤極上牛舌定食 $178呢個定食有飯 沙律 海鮮水蛋 麵豉湯 最後當然唔少得牛舌 沙律酸味恰到好處超級開胃 而個飯用日本珍珠米 米米分明 海鮮水多用料足 味道夠 麵豉湯亦都調配到適合香港人口味 主角厚切牛舌煮得非常合適 口感十足 咬開之後就入口即溶 非常高質👍牛舌京蔥燒定食 $158除咗上面嗰個牛舌定食 佢仲有其他牛舌煮法 呢個將牛舌切成幾片再同京蔥一齊炒 再加上餐廳秘製醬汁 味道非常吸引 用薑蔥同牛舌撈飯一齊食 三重口感一次體驗😍清酒煮蜆 $78呢度菜烹調手法簡單 但係亦都唔容易呈現比客人睇一個最關鍵嘅地方 而呢一間餐廳就做得到 呢度菜最難係蜆肉仍然喺每個蜆殼入面 唔會殼得殼 肉就沉晒底 而且清酒嘅味道亦都煮到入晒每一粒蜆肉入面 非常好食吉列蠔 $58每次食吉列蠔 最
<Gyutan Toku牛舌專門店> 超高質居酒屋🍺🐮

Gyutan Toku牛舌專門店 (土瓜灣)

味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢: 💰💰
抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

極上牛舌定食 $178

牛舌京蔥燒定食 $158

清酒煮蜆 $78

吉列蠔 $58
每次食吉列蠔 最擔心都係一咬開就會有浸腥臭味沖出嚟 但係呢間餐廳先將臭味辟除再用薄薄嘅炸粉包住蠔 令到成個吉列蠔個味道得以保留 而且冇晒腥味 再加上少少沙律醬成個吉列蠔個味道昇華咗

2024-12-24 0 浏览
土瓜灣天光道有一間牛舌專門店 @gyutan_toku 口碑不錯,店舖不算很大但樓底很高,空間感都不錯!整間店滿滿日式風情,日系木餐牌同達磨當然唔少得,店內大約有25-30個,坐得尚算闊落!極尚牛舌定食 ( 1倍 ) $178講到牛舌我地最愛仍然係燒牛舌吃法,舌面焦焦香香,牛舌芯仍然咬落嫩滑彈牙,定食包有沙律、味噌湯、茶碗蒸同白飯,都真係相當豐富!紅酒汁牛舌定食 $98雖然我地都係最愛燒牛舌,但無理由點相同的,又試下紅酒汁燉法,甜甜既紅酒汁燉牛舌,整件牛舌軟腍鬆化,一碗大大的白飯絕對係不能缺缺少的!牛舌關東煮 $88冬日限定產品,凍凍地真係好想食碗熱辣辣既關東煮🍢完全抵擋唔到佢嘅誘惑🫣蘿蔔好甜入哂味,關東煮既牛舌帶多一份清甜既感覺!明太子雞翼 $58明太子既任何產品我都喜歡💕喜歡明太子的絕對會明白!** 整體質素不錯,上菜速度都算快,食物熱度亦好足夠!

極尚牛舌定食 ( 1倍 ) $178

紅酒汁牛舌定食 $98

牛舌關東煮 $88

明太子雞翼 $58
明太子既任何產品我都喜歡💕喜歡明太子的絕對會明白!
明太子雞翼

** 整體質素不錯,上菜速度都算快,食物熱度亦好足夠!
明太子雞翼
2024-12-19 78 浏览
牛舌專門店唔係講笑,有烤有熟有汁煮有紅酒煮,仲有極上牛舌!真係選擇困難!又有炸物,串燒,生啤,Highball……居酒屋味睇裝修就知!經妹妹幫忙介绍我叫咗兩個sets,一個小食,一個料理!明太子雞翼 $58係真烤嘅,唔係炸到乾個種,明太子仲有汁,微微辣👍清酒煮蜆 $78用大沙白,好厚肉,仲彈牙,食到唔係灼定翻煮,無死咸亦有酒香,呢個要讚!👍👍紅酒牛舌定食 $98牛舌係厚角切,所以炆得冧仍然有咬口,好入味,配住泡菜食更佳!定食有沙律,有湯有飯有蒸蛋!!!好飽!!!🥴🥴特上牛舌定食 $178一定要睇下咩叫特上舌啦!係牛舌心,成件扒咁,燒到7成熟,有油焦香,又爽,咸香到不得了!飲下生啤,highball,真心正!❤️🤤全單連加一盛為$581

經妹妹幫忙介绍我叫咗兩個sets,一個小食,一個料理!

明太子雞翼 $58
係真烤嘅,唔係炸到乾個種,明太子仲有汁,微微辣👍

清酒煮蜆 $78

紅酒牛舌定食 $98

特上牛舌定食 $178
飲下生啤,highball,真心正!❤️🤤

全單連加一盛為$581
2024-12-18 0 浏览
朋友話無去過土瓜灣,於是去尋寶,途經有好多間懷舊麪包🍞鋪,文具鋪,零食鋪。我同朋友買左好多野,似足土瓜灣一日遊。到晚上經過一間勁多人排隊等位既牛舌專門店,於是我地都去朝聖一下。點左:極上厚切牛舌定食 $178有前菜海哲,主食極上厚切牛舌,廚師煎到粉紅色,蘸wasabi +柚子鹽味道好夾又彈牙,爽口,超好味。就算唔蘸任何醬料食牛舌原汁原味超級好味,令我完全對牛舌改觀,點解可以整得咁好食茶碗蒸蛋味濃厚,食得出有落牛奶,有菇同蟹類制品,超足料,好飽肚期間限定滑蛋牛舌丼 $168呢款丼限量供應 售完即止,好好彩排到我仲有得食,丼飯係用極上牛舌芯部位😋丼飯牛舌係切粒粒,每粒好彈牙好厚,好似食緊牛扒口感😊飯上面滑蛋配牛舌好夾,食出蛋香味!仲點左冬季限定~牛舌關東煮 $88關東煮湯底好重牛肉味,味濃!牛舌有4大塊,煮到牛舌口感同牛肉一樣咁彈牙,完全唔似食緊牛舌😍另外小食吉列炸蝦🍤$20外脆內嫩,好好味我同朋友飲High ball $68整體而言定食晚餐豐富,質素高,值得一試牛舌專門店

點左:
極上厚切牛舌定食 $178

期間限定滑蛋牛舌丼 $168

仲點左冬季限定~牛舌關東煮 $88

另外小食吉列炸蝦🍤$20
外脆內嫩,好好味

我同朋友飲High ball $68

整體而言定食晚餐豐富,質素高,值得一試牛舌專門店

今次特登嚟到呢一間牛舌關注組推介之一嘅牛舌專門店極上牛舌定食 (1倍)$178牛舌外層徵微燒過 內裏粉嫩食落去軟霖有咬口季節期間限定 滑蛋牛舌丼 $168牛舌鋪滿喺飯到 幾乎每啖都有牛舌搭埋滑蛋一齊食 更加嫩滑 開胃🤤定食包括埋茶碗蒸、麵豉湯、沙律茶碗蒸 配上海鮮湯 有蟹柳 超滑🤤 ==============================Gyutan Toku牛舌專門店 (土瓜灣)土瓜灣天光道44號天光大樓地舖
今次特登嚟到呢一間牛舌關注組推介之一嘅牛舌專門店

極上牛舌定食 (1倍)$178
牛舌外層徵微燒過 內裏粉嫩
食落去軟霖有咬口

季節期間限定 滑蛋牛舌丼 $168
牛舌鋪滿喺飯到 幾乎每啖都有牛舌
搭埋滑蛋一齊食 更加嫩滑 開胃🤤

定食包括埋茶碗蒸、麵豉湯、沙律
茶碗蒸 配上海鮮湯 有蟹柳
超滑🤤

Gyutan Toku牛舌專門店 (土瓜灣)
土瓜灣天光道44號天光大樓地舖
講開食牛舌可能大家會覺得係深水埗、旺角、尖沙咀或銅鑼灣等旺區,其實土瓜灣呢間牛舌專門店都幾出色,唔係住係土瓜灣嘅朋友介紹都唔知,食落咦又真係幾唔錯呀🌟極上牛舌定食 1倍 $178🌟定食有前菜、沙律、麵豉湯、主菜及菜碗蒸,非常豐富。定食可以依照自己食量選擇唔同份量嘅牛舌,今次試下1倍。牛舌燒得焦香,食落都頗為軟身及嫩口,明顯見到外焦內粉嫩,食落有牛汁又香口。又可以加wasabi或豉油試下,個人就推薦落少少鹽食個牛味仲為之突出。而茶碗蒸內有香菇及蟹柳等材料,蛋蒸得都算幾滑及鮮甜,用嚟作結都幾唔錯🌟滑蛋牛舌丼 (期間限定)$168🌟滑蛋炒得唔會太老或太生,仲有少少蛋液。而且俾埋隻日本蛋黃你撈埋嚟食,個蛋味仲突出左。牛舌係用左牛舌芯,食落軟滑同易入口,加埋滑蛋拎嚟送飯真係幾正呀🌟味淋魚干 $68🌟即係雞泡魚干,因為有味淋關係所以食落有少少甜,作為送酒小食一流🌟土佐豆腐 $68🌟豆腐外皮炸得幾香,食落內裡亦都幾軟滑,點埋鰹魚汁食都幾開胃

🌟極上牛舌定食 1倍 $178🌟

🌟滑蛋牛舌丼 (期間限定)$168🌟

🌟味淋魚干 $68🌟

🌟土佐豆腐 $68🌟
豆腐外皮炸得幾香,食落內裡亦都幾軟滑,點埋鰹魚汁食都幾開胃
2024-12-09
2024-12-09 114 浏览
✍︎︎近排有啲愛上牛舌🤤👅見到牛舌關注組推介‼️當然要試一試,當日1800開門已經有人排隊所有定食set包括茶碗蒸、小鉢、漬物、面豉湯🍳滑蛋牛舌丼👅 $168見到季節限定每日有限量供應諗都唔諗試下先🤭個丼大大碗舖滿切成條嘅牛舌芯,差唔多啖啖都有咁濟🤣使用極上牛舌芯,口感帶點彈牙再配上滑蛋同生蛋黃撈埋一齊食一啖又一啖就食哂🤭🍷紅酒汁煮牛舌定食👅 $118一上台香噴噴,醬汁濃郁黏稠呢款牛舌厚切大大件,每件都好入味軟淋配上珍珠米食好滿足☺️茶碗蒸 ❥內含蟹柳香菇嗚門卷等,蒸得啱啱好滑捋捋🤤小鉢 ❥ 泡菜竟然得到唔食辣嘅少爺仔讚賞👍🏼漬物 ❥當日係漬蘿蔔,酸尾尾夠哂開胃面豉湯 ❥ 有豆腐海帶配料,唔會過鹹吉列炸蠔 $58新鮮熱辣,炸得焦香酥脆牛舌關東煮 $ 88慢煮牛舌芯 |竹輪| 黑薯糕 |年糕福袋| 大根 |魚餅 |雞蛋配上芥末食又係另一番風味••••••••••••••••••••••••••••••🔎Gyutan Toku牛舌專門店 土瓜灣天光道44號天光大樓地舖••••••••••••••••••••••••••••••
✍︎︎
近排有啲愛上牛舌🤤👅
見到牛舌關注組推介‼️
當然要試一試,當日1800開門已經有人排隊

所有定食set包括茶碗蒸、小鉢、漬物、面豉湯

🍳滑蛋牛舌丼👅 $168
見到季節限定每日有限量供應
諗都唔諗試下先🤭
個丼大大碗舖滿切成條嘅牛舌芯,差唔多啖啖都有咁濟🤣
使用極上牛舌芯,口感帶點彈牙
再配上滑蛋同生蛋黃撈埋一齊食
一啖又一啖就食哂🤭

🍷紅酒汁煮牛舌定食👅 $118
一上台香噴噴,醬汁濃郁黏稠
呢款牛舌厚切大大件,每件都好入味軟淋
配上珍珠米食好滿足☺️

茶碗蒸 ❥內含蟹柳香菇嗚門卷等,蒸得啱啱好滑捋捋🤤
小鉢 ❥ 泡菜竟然得到唔食辣嘅少爺仔讚賞👍🏼
漬物 ❥當日係漬蘿蔔,酸尾尾夠哂開胃
面豉湯 ❥ 有豆腐海帶配料,唔會過鹹

吉列炸蠔 $58
新鮮熱辣,炸得焦香酥脆

牛舌關東煮 $ 88

配上芥末食又係另一番風味

🔎Gyutan Toku牛舌專門店
2024-12-01 321 浏览
四個人叫咗四個唔同嘅牛舌定食,。四款食匀無一款唔韌, 仲叫咗鹽燒雞翼、鰻魚同土佐豆腐,叫食得落。未試過食完餐飯攰到一個點,淨係𡁻都𡁻到牙較軟。可以唔去都唔好去🙂我好難用200字去評論有幾唔值得去喎四個人叫咗四個唔同吧牛舌定食,四款食匀無一款唔韌,仲叫咗鹽燒雞翼、鰻魚同土佐豆腐,叫食得落。可以唔去都唔好去🙂四個人叫咗四個唔同吧牛舌定食,四款食匀無一款唔韌,仲叫咗鹽燒雞翼、鰻魚同土佐豆腐,叫食得落。可以唔去都唔好去🙂
汁燒牛舌定食

我好難用200字去評論有幾唔值得去喎
2024-11-30
庆祝纪念
生日
2024-11-26 364 浏览
原來土瓜灣都有間牛舌專門店🐮仲好近土瓜灣站,行4分鐘就到店鋪由外至內裝修都好日式🇯🇵留意返3-6pm係落場時間,6點幾已經開始多人‼️🧡極上牛舌定食(1倍, 5切) $178一倍有5片厚牛舌,牛舌芯啱啱好熟🐮外層微焦,內裡粉嫩,口感厚肉爽口牛舌本身夠味,或者可以沾少少wasabi食😋🍱所有定食set包茶碗蒸、小鉢、漬物、面豉湯個茶碗蒸好滑好足料,鳴門卷,蟹柳,香菇🧡紅酒汁牛舌定食 $98紅酒慢煮牛舌,牛舌變得軟嫩,味道濃郁🍷🧡冬季限定❄️牛舌關東煮 $88慢煮牛舌芯3入|竹輪 2入黑薯糕 1入|年糕福袋1入大根1入|魚餅1入|雞蛋 1入牛舌芯經過慢煮肉質好柔軟,口感依然彈牙配埋芥末又另一番風味🐮年糕福袋外層吸晒個湯汁,入面年糕煙韌口感,食完暖笠笠😝大根好清甜👍🏻👍🏻🧡炸雞軟骨 $58雞軟骨都大粒,炸到金黃色,好香脆🧡生啤 $48酒類仲有梅酒,清酒添🍶
原來土瓜灣都有間牛舌專門店🐮
仲好近土瓜灣站,行4分鐘就到
店鋪由外至內裝修都好日式🇯🇵
留意返3-6pm係落場時間,
6點幾已經開始多人‼️

🧡極上牛舌定食(1倍, 5切) $178
一倍有5片厚牛舌,牛舌芯啱啱好熟🐮
外層微焦,內裡粉嫩,口感厚肉爽口
牛舌本身夠味,或者可以沾少少wasabi食😋

🍱所有定食set包茶碗蒸、小鉢、漬物、面豉湯
個茶碗蒸好滑好足料,鳴門卷,蟹柳,香菇

🧡紅酒汁牛舌定食 $98
紅酒慢煮牛舌,牛舌變得軟嫩,味道濃郁🍷

🧡冬季限定❄️牛舌關東煮 $88
慢煮牛舌芯3入|竹輪 2入
黑薯糕 1入|年糕福袋1入
大根1入|魚餅1入|雞蛋 1入

牛舌芯經過慢煮肉質好柔軟,口感依然彈牙
配埋芥末又另一番風味🐮
年糕福袋外層吸晒個湯汁,
入面年糕煙韌口感,食完暖笠笠😝
大根好清甜👍🏻👍🏻

🧡炸雞軟骨 $58
雞軟骨都大粒,炸到金黃色,好香脆

🧡生啤 $48
酒類仲有梅酒,清酒添🍶
  • 炸雞軟骨
  • 牛舌關東煮
2024-11-21 388 浏览
極尚牛舌定食$178呢一間牛舌嘅質素真係可以媲美日本餐廳,建議大家嚟到一定要試呢一個極尚牛舌定食,牛舌可以點Wasabi、鹽🧂、檸檬汁🍋黎食,三款醬汁都各有特色!另外,佢哋呢度每一個定食都已經包咗漬物、前菜、沙律🥗、茶碗蒸🥚、麵豉湯🥣,內容非常豐富㗎🤩🤩滑蛋牛舌丼 🥚👅$168呢一個係佢哋嘅季節限定,每日都限量供應㗎,我今日六點幾就過到嚟好好彩可以食到!佢哋極尚牛舌心去做呢個丼飯,難怪每一啖牛舌都咁嫩滑啦!土佐豆腐$68呢一個土佐豆腐我都好鍾意,豆腐本身炸香咗外皮,外面酥脆裏面嫩滑,加埋醬汁調味,係一個唔錯嘅小食~火炙明太子配和梨$48呢個火炙明太子我覺得幾特別,明太子配左和梨一齊食,中和咗本身明太子嘅鹹味~另外攞明太子嚟撈飯一樣好好味!😋😋烏龍茶$18
極尚牛舌定食$178

滑蛋牛舌丼 🥚👅$168

土佐豆腐$68

火炙明太子配和梨$48

烏龍茶$18
2024-11-19 360 浏览
滑蛋牛舌丼係季節限定,份量好足夠,飯上面鋪滿晒極上牛舌芯部位,厚厚嘅牛舌芯焦香,但內裏肉質軟嫩爽口,唔會好韌!加少少鹽,已經食到好濃郁嘅牛肉味,配埋滑蛋,口感更加嫩滑,好味又飽肚鹽燒鯖魚定食好豐富,有味噌湯、沙律、茶碗蒸、漬物,仲有白飯!大大條鹽燒鯖魚,外皮煎至好香脆,但食落口好嫩滑多汁!鯖魚一啲腥味都無,調味啱啱好明太子雞翼香氣四溢,皮脆肉嫩,內裡嘅餡料好豐富,啖啖肉好滋味土佐豆腐外脆內嫩滑,豆腐豆味好濃郁,仲吸滿醬汁嘅香味,好惹味,仲好開胃!日本綠茶烏龍茶餐廳舒適寬敞,裝修好有日本居酒屋風格,環境乾淨企理!餐廳店員服務態度好友善,抵讚

日本綠茶

烏龍茶