招聘中
月薪 (面议)
$18,000-$25,000
月薪 (面议)
2019-05-29 190 浏览
Had 1 scoop of strawberry ice-cream, taste the same as before. You can always trust Haagan daz for ice cream. The cookies and cream is another favourite of mine. Wish they offer more variety and cheaper combinations to try. Never tried the waffle ice cream cones, maybe will give it a try next time.
2019-05-27 263 浏览
Häagen-Dazs雪糕又推出買一送一優惠!只要透過八達通付款,便可以$69享用2客朱古力樂園,而且各種口味都適用,當然要相約朋友開心share啦!朱古力樂園 ($69)除了有兩球雪糕外,還有brownies和棉花糖。雪糕方面選了牛奶拖肥及tiramisu。如絲般細膩幼滑的牛奶雪糕內含拖肥醬,拖肥醬偏甜,但配上牛奶雪糕剛好中和了甜膩感,十分滋味。Tiramisu雪糕內含香濃Tiramisu醬,還加入脆餅,口感豐富,非常美味。

朱古力樂園 ($69)
朱古力樂園
朱古力樂園
2019-05-25 609 浏览
@haagendazs_hong_kong ————————————————————————可能適合對象:#雪糕蛋糕甜度(5星最甜):⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️濃度(5星最濃):⭐️⭐️⭐️🍴:餐刀 ✔️/ 蠟燭 ✔️ / 冰袋 ✖️/ 紙盒✔️🏷:✔️(有得即時寫名。若然預訂,可以寫到中文字16個或中英文字合計20個或英文字母20個,包括標點符號及空隔;最少 4 天前預訂)💬:講真,服務有種機械式。有欠親和力,真係冇任何情緒個種咁...Poor Impression🛒:全港 #cakeup_全港🔘:個裝(細,中,大)💰:細$399;中$509;大$609(信用卡可能有92折)————————————————————————性價比:低大大話話介紹蛋糕都介咗成年幾,雪糕蛋糕真係未出現過!今次介紹嘅雪糕蛋糕,品牌亦都係雪糕界嘅「表姐」Haagen Daz,究竟評價係點呢?簡單而言,其實整個蛋糕都係用返佢哋出過嘅雪糕味道而整成一個蛋糕,相信味道大家大致上都知係點,甜,奶味重!而賣相,一眼望埋去,唔算叫好靚,獨特性可以話欠奉(但我印象中,佢有一個摩天輪蛋糕,幾令人記得,遲吓有機會我都想試吓)。所以賣相不竟未叫做好加分,亦都難
可能適合對象:#雪糕蛋糕
甜度(5星最甜):⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
濃度(5星最濃):⭐️⭐️⭐️
🍴:餐刀 ✔️/ 蠟燭 ✔️ / 冰袋 ✖️/ 紙盒✔️
🛒:全港 #cakeup_全港
🔘:個裝(細,中,大)
————————————————————————
性價比:低

簡單而言,其實整個蛋糕都係用返佢哋出過嘅雪糕味道而整成一個蛋糕,相信味道大家大致上都知係點,甜,奶味重!而賣相,一眼望埋去,唔算叫好靚,獨特性可以話欠奉(但我印象中,佢有一個摩天輪蛋糕,幾令人記得,遲吓有機會我都想試吓)。所以賣相不竟未叫做好加分,亦都難少少可以留到深刻印象的話,味道就好緊要。

味道方面,士多啤梨加士多啤梨味雪糕加士多啤梨夾心內餡,總之成個蛋糕都充滿住士多啤梨!先講面頭原粒嘅士多啤梨,好酸,又酸又凍,我都只係食到半粒,放棄,確實太酸。

而雪糕,實冇死嘅,係甜啫!點知,個內餡仲甜,甜上再加甜!我印象中,記得食個層內餡,有感覺係咬到砂糖咁,真係好甜,未能夠好喜愛𠵱個蛋糕。

而準備𠵱個Post嘅一刻,先發現原來𠵱個配搭係可以自由更改,都算叫有少少安慰(因為真係太士多啤梨啦)。𠵱款雪糕蛋糕係可以自己揀埋雪糕味道,但味道就有限制,只有比利時朱古力、抹茶、焦糖脆餅、芒果、朱古力、雲呢拿、曲奇、果仁、士多啤梨芝士蛋糕、藍莓,又或者芒果紅桑子可以揀。

Regrettably,原來若然改咗唔係士多啤梨味,就唔會提供到夾心內餡,即係齋得雪糕!是但啦,講真,若然有朋友好鍾意食雪糕,我又唔介意冇咗個內餡,因為我覺得冇內餡唔係損失,原因冇幫助到個蛋糕,仲有啲畫蛇添足感。若然淨要一隻味,咪當食雪糕咁食囉。咁係出面買一杯都要$30蚊,咁咪當買咗13杯雪糕一齊Share食囉。但我會唔會再揀𠵱個蛋糕買呢?Personally,我就覺得$399仲有好多選擇,咁所以性價比,只可以俾低。

結論,我有少少後悔買咗𠵱個蛋糕⋯感覺浪費咗個介紹好蛋糕嘅機會,較為普通,又唔太靚,又冇Gimmick,又太甜,相信唯一賣點真係只係因為佢係雪糕。
——————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕 #birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #呃like #相機食先 #雪糕蛋糕 #雪糕 #中環
士多啤梨雪糕蛋糕
2019-05-19 232 浏览
今個月係生日月,早前收到SMS,可以到Häagen-Dazs™ 香港分店免費換領Mini Love Boat一客,難得下午茶時刻所以去食咗佢啦!原來店內分開了堂食及外賣,我還傻傻的去等位,妹妹去排隊買雪糕,後來先知道原來堂食係可以order,唔洗排隊。本來1010優惠只限外賣,不過店員好好呀,見我哋都叫咗一份堂食嘅食物,所以俾我換領優惠堂食。食物水準不錯,而且水果很多,囡囡食到舔舔脷😋
今個月係生日月,早前收到[1O1O生日禮遇]SMS,可以到Häagen-Dazs™ 香港分店免費換領Mini Love Boat一客,難得下午茶時刻所以去食咗佢啦!

食物水準不錯,而且水果很多,囡囡食到舔舔脷😋
2019-05-01 204 浏览
原來堂食有好多野揀,叫左夏威夷果仁雪糕配香橙紅莓朱古力蛋糕,仲有餐飲,叫左茉莉花茶。個雪糕好好食,d果仁碎好香脆,啱晒喜歡食堅果類嘅人。個蛋糕質感似海綿蛋糕咁,其實我期望係似布朗尼咁重朱古力味同厚實d, 係有少少失望。我諗下次會試柚子芝士蛋糕。
2019-04-14 227 浏览
行街行到身水身汗,最好就係搵個靚位坐低食個凍雪糕。銅鑼灣皇室堡呢間Haggen-Dazs,有靚景睇又舒服又大,大人細路都鍾意。今日嘆咗個「心花怒放」,揀咗6款雪糕,食完真係心花怒放。
行街行到身水身汗,最好就係搵個靚位坐低食個凍雪糕。
今日嘆咗個「心花怒放」,揀咗6款雪糕,食完真係心花怒放。
心花怒放
2018-08-18
用餐优惠
現金券
心花怒放
  • Häagen-Dazs™皇室下午茶
2019-03-24 185 浏览
懶洋洋的下午,來到Haagen-Dazs銅鑼灣店,店內座位尚算寬敞,靠窗有大大玻璃窗,窗外可見維園街景,倍感寫意。點了六球雪球,雪球味道挑選了綠茶、芒果、藍莓、冧酒等。沒甚驚喜,但悠然自在。
點了六球雪球,雪球味道挑選了綠茶、芒果、藍莓、冧酒等。
沒甚驚喜,但悠然自在。
2019-02-26 223 浏览
逛街時最好邊吃邊看邊走邊寒暄星期一下午不用上班,與友人逛至銅鑼灣皇室堡。吃過午飯後,仍然口淡淡,想來點甜的。便來到這裡一起點了杯只供外賣的”朱古力嘉年華”。$68可自選兩款口味(我們點了rum&raisin , tiramisu with mochi) 還有chocolate brownies, strawberries and whipped cream, shortbreads 作裝飾。價錢合理吧。建議一杯兩份食 因爲真的會很飽,一齊share,還可以多試其他食物。
逛街時最好邊吃邊看邊走邊寒暄

便來到這裡一起點了杯只供外賣的”朱古力嘉年華”。$68

價錢合理吧。建議一杯兩份食
因爲真的會很飽,一齊share,還可以多試其他食物。

2019-02-08 695 浏览
年前的一天,忙裡偷閑去維園花市走了一趟,由"天后"入園並由"銅鑼灣"出園。今年香港的冬天特別暖,20多度的氣溫,行到身水身汗😅,出來後一過"銅鑼灣"高士威道天橋,就直奔皇室堡的這間 Haagen-Dazs 堂吃鋪,挑了個靠窗口的座位,坐定定慢慢歎雪糕🍨。這間樓上鋪 Haagen-Dazs 位於皇室堡2樓。特點是面積大,店堂寬敞,佈置為軟沙發椅配小圓枱,座位舒適。桌上有水樽和水杯供客人選用。客人先入坐再看餐牌點餐,由入坐到買單,全程都有侍應服務,我一共去過兩次,對年輕侍應的服務很滿意,當然另收加一服務費。這裡除了有品牌雪糕之外,還有各式拉花咖啡供應,所以說感覺上也很像是一間 Cafe 。[心花怒放]$120元,另收加一,可以供兩個人分享。一個脆脆的窩夫兜,裡面載有六味雪糕球,任由客人挑選自己喜歡的口味。我們在眾多的雪糕口味之中,挑選了抹茶、比利時朱古力、紅桑子、藍莓、冧酒提子、咖啡 六種口味雪糕。[心花怒放]不只是賣相漂亮,而且所有口味的雪糕都好吃,至於感覺略甜,正是這個品牌的特點,喜歡就是合理的😃。伴碟的水果有士多啤梨、奇異果、黃桃。由窗口望出去,正是銅鑼灣通向維園的一條主要街道,人流

這間樓上鋪 Haagen-Dazs 位於皇室堡2樓。

特點是面積大,店堂寬敞,佈置為軟沙發椅配小圓枱,座位舒適。

桌上有水樽和水杯供客人選用。

[心花怒放]$120元,另收加一,可以供兩個人分享。

[心花怒放]

伴碟的水果有士多啤梨、奇異果、黃桃。
[心花怒放]

由窗口望出去,正是銅鑼灣通向維園的一條主要街道,人流如流水般移動,望落去頗有動感……

2019-02-02
[心花怒放]
We hadn't tried this flavour before so picked this Vanilla caramel brownie. The vanilla was smooth indeed but the flavour of caramel was not rich. The brownie was not crunchy nor thick at all. Overall, it was very disappointing and I would never choose this flavour again. The waffle cone itself was crispy. Single scoop at a price of $52 was really sosoo expensive! The crying face was given to this flavour but not HD as a whole.
Vanilla caramel brownie

2019-02-07
2019-01-01 381 浏览
第一次食雪糕火鍋,本來驚唔飽先去IKEA食左個熱狗同肉丸打底,點知係勁飽!!!兩個人嗌左個標準set,可能7點幾仲早,成間舖無咩人。諗住朱古力好似有d齋,所以就嗌左榛子朱古力醬🤦🏻‍♀️頭幾粒係真係幾好食既,但食多幾粒之後真係甜到開始頂唔住😂😂😂好彩有杯熱茶、生果轉下味。雪糕最鐘意係芒果紅桑子而且一次過有8隻味食好滿足!同埋加左杏仁碎一齊點、好似自製脆皮朱古力咁😂日式甜品都ok。不過成件事真係好甜,可能幾年後先會想食第二轉😂
精緻日式甜點
迷你雪糕球
榛子朱古力醬
2018-12-27
迷你雪糕球
2018-12-31 210 浏览
雖然呢一晚天氣好凍,但仍然好想食雪糕夜晚行皇室堡既時候,經過Haagen dazs 見到佢除左雪糕火鍋之外,仲出左幾款聖誕限定既雪糕甜品,每款都好靚,好吸引呢個聖誕特別版雪糕 $159,有五球雪糕球,可以自己揀味☺️我地揀左藍苺、芒果紅桑子士多啤梨芝士蛋糕、朱古力杏仁、香檸雪芭、最鐘意食都係士多啤梨芝士蛋糕味同埋杏仁朱古力,超濃超正🤤🤤中間係雪糕蛋糕,無咩特別,不過係好食既👍🏻重點係真係好靚😍,食完之後心情靚晒❤️
雖然呢一晚天氣好凍,但仍然好想食雪糕

2018-12-15 257 浏览
因為唔肯定係唔係間間分店都有堂食火鍋雪糕,所以特登簡依間比較大的Haagandaz分店,未去之前都想不到有咁大間haagendaz!!!!!依間Haagandaz嘅甜品同普通分店唔同,多好多款式。不過今日重點係火鍋雪糕,其他就留番下次食啦。我2個人食,叫咗個標準款,有32球小雪糕,需要加一,就大約$390左右2個人食32球,有d吃不消 haha同埋雪糕溶得好快!朱古力都係緊緊夠。所以我覺得16球都已經好足夠。不過差$60 就有多16球,就真係好吸引一年食一次足矣👍🏼

2個人食32球,有d吃不消 haha

一年食一次足矣👍🏼
2018-11-30 303 浏览
是日經過銅鑼灣皇室堡本來坐下來好好品賞雪糕但原來堂食與外賣有不同菜單堂食還要加10%服務費便選了外帶選了coffee break2球自選口味+一塊甜脆片+奶油巧克力花生碎+手指餅2球雪糕超小的!超不滿足選了很久沒看到它家庭裝身影的士多啤梨起司蛋糕糕跟花生醬口味士多啤梨起司蛋糕酸酸甜甜很開胃 而且還有一顆一顆蛋糕 超有口感一直是筆者top3之一可惜已經很久沒看到它在超市出現花生醬是新推出的口味剛推出時 已一試愛上真的超級邪惡 每一口都吃到花生與焦糖脆脆份量真的太小了 店員之間溝通也沒有很好還是吃家庭裝比較划算
是日經過銅鑼灣皇室堡
本來坐下來好好品賞雪糕
但原來堂食與外賣有不同菜單
堂食還要加10%服務費
便選了外帶

選了coffee break
2球自選口味+一塊甜脆片+奶油巧克力花生碎+手指餅
2球雪糕超小的!

超不滿足

真的超級邪惡 每一口都吃到花生與焦糖脆脆

份量真的太小了 店員之間溝通也沒有很好
還是吃家庭裝比較划算
2018-11-16 339 浏览
行過入去買雪糕,個男服務員問我要waffle cone定普通cone,櫃台只show普通cone,咪問問waffle cone有幾大囉,佢指住普通cone答”大過呢個” 😑我只係講左”個雪糕”三個字,佢突然好大聲話”waffle cone 個雪糕無得大!” (我又無話要大D)又話” 我問你個cone唔係雪糕!” 原來佢一問要咩就要我即刻答佢??但作為客人嘅我,只係想睇下個cone都無.....唉,乜而家賣雪糕都惡成咁....難怪間野咁靜....

難怪間野咁靜....
下午茶