招聘中
月薪 (面议)
$14,000-$18,000
月薪 (面议)
2018-08-28 540 浏览
唔知點解次次嚟皇室堡就算唔好雪糕都會入咗Häagen-Dazs度坐...呢個月影迷情($120)可以自選三款雪糕,我揀咗士多啤梨芝士餅、焦糖脆餅同曲奇;雪糕底部有約10粒brownies;另外有焦糖香蕉🍌、waffle脆餅、士多啤梨、朱古力醬同杏仁碎🤤兩個人share做甜品都食唔哂😆😆!最抵讚係佢地會將brownies擺喺雪糕下面做墊底,所以就算雪糕溶緊都可以滲入去brownies度☺️!
月影迷情
2018-08-28
其他
月影迷情
2018-08-12 454 浏览
於銅鑼灣同友人食完晚飯,於附近行逛咗一會兒,決定去食個甜品,途經皇室堡,於是就去食雪糕😋。今次選擇了堂食,坐位寛闊,坐得舒服,純白裝修,氣氛悠閒放鬆。餐牌種類好多,對於我呢d有選擇困難症嘅人要用好耐時間決定選哪款。最後選了朱古力嘉年華。可以挑選四球雪糕口味,我同友人選了綠茶,黑朱古力,夏威夷果仁雲呢拿同埋曲奇味。甜品以一個大嘅類似波璃酒杯盛裝,相當吸引。綠茶味雪糕感覺清新,黑朱古力味雪糕,朱古力味濃,帶少少甘苦味,good ,夏威夷果仁粒粒有口感而奶味香濃,曲奇雪糕有好多餅碎,友人至愛。除了雪糕仲有多款配料如棉花糖,brownie粒,杏仁脆餅,杯底仲有香濃朱古力醬,相當豐富滋味。
2018-08-07 365 浏览
最近天氣好熱,天氣一熱就好想食雪糕,食完之後先至覺得有正常嘅體溫。成日會買便利店嘅雪條、雪糕。不過今日放工行左一陣,已經覺得好熱,等唔切去便利店降溫,所以見到Häagen-Dazs,即刻入去買番一杯雪糕降降火先。我最鍾意食呢度嘅雪糕,因為口味選擇特別多,而且有時候會有限定嘅口味,有新意得黎又唔會覺得成日食嗰幾隻味好悶。今次揀咗傳統口味士多啤梨味,哈哈哈,雖然唔係特別既口味,但士多啤梨味係最容易入口,果肉酸尾尾,加上雪糕真係好好食!

2018-06-29 423 浏览
假期最鍾意帶小朋友去公園玩,去完熱啦啦梗係嘆番杯雪糕啦,最近維園嗰間雪糕店就係響皇室堡啦,咁啱嗰日做緊特價,外賣係買一送一,不過我哋想坐低堂食,又唔想食啲咁貴,點左一杯新出品藍梅雪糕飲品,有得飲又有得食。你杯藍莓薰衣草特飲係新出品,薰衣草味唔算突出,藍梅雪到冰,飲落去特別透心涼,加埋梳打水,一杯已經降溫,價錢仲要60幾蚊真係最扺嘅飲品呢!

2018-06-16 454 浏览
遇上八達通優惠,可以氹下阿寶呢隻雪糕控。坦白講,如果唔係有優惠,都唔會幫襯買一送一優惠好吸引,加上收銀效率好低,平均一個 Order 要take at least 3分鐘令隊排隊條龍好長。strawberry + raspberry sorbet酸酸甜甜,啱阿寶呢隻士多啤梨控strawberry cheesecake + mixed berries 一向麻麻地雪榚,食完都無助我改觀。頭一啖係有果味,但之後餘韻都係好甜,完全係糖精味道⋯ 多食,就算唔癡肥都恐怕會有糖尿病
遇上八達通優惠,可以氹下阿寶呢隻雪糕控。

坦白講,如果唔係有優惠,都唔會幫襯

strawberry + raspberry sorbet
酸酸甜甜,啱阿寶呢隻士多啤梨控
一向麻麻地雪榚,食完都無助我改觀。

Mixed  berry  +  strawberry  cheesecake
2018-06-12 307 浏览
帶囡囡去皇室堡玩下,行下,因為有玩具反斗城同埋冒險樂園,亦有好多唔同品牌既幼兒鋪頭,行到好累,我地入左Haagen Daz 食雪糕,原來雙球雪糕做緊買一送一優惠,我地好口渴所以點了兩杯飲品,一杯鮮奶咖啡,一杯熱朱古力,慢慢坐係到食。我地買了兩杯雙球雪糕,老婆點了薰衣草藍莓雪糕加抹茶雪糕,薰衣草味好香好濃,亦有粒粒藍莓果肉,抹茶雪糕奶味比較重,而我點了比利是朱古力雪糕加 焦糖脆餅雪糕,焦糖脆餅大量焦糖脆餅粒粒,比利是朱古力雪糕一直都係我至愛,行到咁累,終於差返電啦。

2018-06-09
下午茶
2018-04-22 421 浏览
其實$68一杯雙球係唔平,最近買一送一,不時見到在不同的門市也有一家大細出動的情況,看來50% off之後才是一般家庭接受的價錢。我今次食既2杯,味道分別係比利時朱古力配士多啤梨芝士餅,同埋冧酒提子乾配藍莓。講下味道啦 --- 比利時朱古力夠滑身,味道有層次,唔係得個甜字,所以如果一時諗唔到想食乜,我就會揀佢。士多啤梨芝士餅係我對呢個品牌既favor味道,有得咬,味帶少少酸令成件事fresh左,係好野來。冧酒提子乾係我兒時favor味道之一,時不時回味也不錯。藍莓... 其實係穩陣之選,冇咩特別既。

2018-04-22
10 分钟 (外卖自取)
2018-04-17 332 浏览
踏入夏日第一件事,就是食雪糕!早前凍凍地的時候,真的沒有意欲想食,但只是開始熱的話,已經聽到雪糕叫我的召喚。可惜去到專櫃的新款口味並不多,想試試新口味都沒有,唯有買了單球的冧酒提子味道。喜歡它帶著少許的酒味,再加點提子,口味比較有層次感,而且也有口感咬下。再配上這個草莓醬再加碎杏仁,食下去好味一點,也有著草莓的酸酸的味道。不過這樣一球和甜筒已經51元,略為少貴,不過偶爾一次半次放縱一下給自已,也算給自己一個特權吧...嘻嘻...
踏入夏日第一件事,就是食雪糕!

2018-03-16 383 浏览
Ice Cream Cake Tasting Set It includes Golden Sweetness, Royal Coronation, Rosy Love and Rose Whisper.I think this cake was mixture and layers at once. Also, Haagen-dazs of ice cream were specially since you feel fragrance from ingredients. This cake' taste will not over sweet. I like "Golden Sweetness" because it used Belgium chocolate.Moreover, this set will offer a cup of Ice Cream Latter which can choose the different taste.I try drink ice cream latter of belgium chocolate, it is good taste.
Ice Cream Cake Tasting Set

Thank you Haagen-Dazs about exclusive tasting, I enjoy eat the dessert.
2018-03-05
試食活動
2018-03-02 455 浏览
每年都想食一次雪糕火鍋,今年都唔例外,今晚晚飯專登食少d,就係為左個甜品!雪糕火鍋$368,用citibank信用卡有9折。雪糕味道係指定嘅,無得自由選擇。每個雪糕火鍋有32球迷你雪糕球,再有一盤蛋糕水果,真係要4個人先食得晒!冰凍嘅雪糕加上熱朱古力,一凍一熱變左脆皮朱古力,真係好好味!不過乾冰唔夠力維持到最後,之後d雪糕慢慢開始溶,食到後尾已經整唔到脆皮喇!呀,原來cash coupon係唔可以用黎食雪糕火鍋架!

呀,原來cash coupon係唔可以用黎食雪糕火鍋架!

2018-03-01
信用卡優惠
  • 雪糕火鍋
2018-02-26 311 浏览
兩個人來Haagan-Daz嘆雪糕,叫了杯有兩球雪糕的雪糕新地,名字忘記了。一杯$68,因為有一張$50 coupon,所以只付了$18。選了最愛的士多啤梨及比利時朱古力。新地裹的雪糕球太小,其他是cream,三塊小脆餅乾在底,及一塊大ruffle餅乾插在雪糕上。Cream比雪糕還多,總之買兩球雪糕還抵。
係Haagen Dazs既雪糕火鍋呀😍😍呢款火鍋係啱啱新岀廣告賣到行曬比佢燒咗同fd去食💸💸💸佢既賣店係每款雪糕有4糕再加一啲配料去食 (極度建議點完朱古力點nuts🤤🤤) 佢既鍋底有分抹茶🍵或者朱古力🍫 味道好濃但食到有小小膩🤢🤢但overall黎講朱古力味道太濃遮咗好多既雪糕味 再加上雪糕太易溶 朱古力未沾上去已經溶反落去🤢😂 所以都係比適合貪玩或者影相呃like既你🤣🤣 如果追求味道 實在d直接買算la😂 而且唔好睇佢好小咁,2個人食完係好膩好飽😂😂
係Haagen Dazs既雪糕火鍋呀😍😍
呢款火鍋係啱啱新岀廣告賣到行曬比佢燒咗同fd去食💸💸💸
2017-11-20
2017-11-15 401 浏览
公司送嘅coupon換外賣自取咖啡一杯。個女侍應全程黑面,家陣爭你錢?!就係我攞咖啡期間,外面有個女職員係櫃檯整理糖包,我冇位置落糖,男朋友幫我扶住隻杯係比櫃枱面低少少嘅斜枱落糖。入邊個女職員瞪大眼睛話:“小心d果度斜o架!”我話“佢幫我扶住隻杯”然後依然係黑面冇笑容冇答話,好似我已經倒瀉左杯咖啡影響左佢一樣。態度堪比某d茶記阿姐。咁嘅服務態度真係對唔住你嘅價錢,好食嘅雪糕大把,真係毋需要幫襯呢間。咖啡還算不錯,奶味唔夠。外賣加左杯套依然覺得辣手
咖啡還算不錯,奶味唔夠。外賣加左杯套依然覺得辣手
2017-11-14
5 分钟 (外卖自取)
其他
優惠券
之前食過幾次都好失望,死因係一味死甜,掩過食材原味。用上最後一張voucher,依舊唔信邪,點咗中過幾次伏嘅水果系列—柑橘柚子。門市嘅新口味,加上少見呢隻味嘅雪糕,所以忍唔住點佢。另一隻味揀咗保險啲嘅黑朱古力杏仁味。初頭會食到香濃牛奶味,柑橘就係口腔留下清甜餘韻。建議再多啲果皮,混一啲酸味較重嘅柚子雪糕,令雪糕賣相、味道昇華。黑朱古力杏仁味明顯比較實。有唔少chocolate chips,杏仁相對較少。朱古力味濃陏,但既然出咗咁多隻chocolate,呢隻以dark choc為賣點嘅不妨選用更苦嘅chocolate,滿足返揀呢隻味嘅顧客嘅合理期望。
柑橘柚子
黑朱古力杏仁

2017-11-15
3 分钟 (外卖自取)
柑橘柚子
黑朱古力杏仁
2017-10-18 262 浏览
呍呢嗱、焦糖、朱古力、蛋糕,大家都一定食過呢四種食物,但原來將呢四種口味加加埋埋變成雪糕去食,真的可以話配合得天衣無縫! 當你的舌頭正品嘗呍呢嗱嫌佢唔夠甜的時候,哈,法式的焦糖味道馬上排隊準備衝擊你活躍的味蕾; 當你開始有貪念想大啖大啖咁食,你做得對,因為朱古力蛋糕係絕對可以滿足到你邪惡的貪念,令你食雪糕都可以有d野趙下!女士們下次食雪糕唔一定再只吃士多啤梨,男士們亦請跳出單純朱古力或咖啡味道的框框。情侶檔的話不妨試下呢款新口味,話唔定大家試完之後,跟對方也可以重新培養番一種新鮮感,不過小弟要繼續被享受單拖的浪漫….