2018-10-03 71 浏览
今晚約左老公放工送月餅比住在灣仔的親戚,之後我們就找地方食晚餐,行到謝斐道見一餐廳叫Have A Date,是一間西式餐廳,門口餐牌圖文並茂,食物圖片美麗,價錢不貴,吸引我和老公入座試試!餐湯,羅宋湯味道濃郁,牛角包鬆軟。紐西蘭特级羊架配薯條:羊架7成熟,肉質鮮嫩冇羶味,配特製燒汁好好味,跟餐可選飯或意粉或薯條,我選了薯條,即炸薯條好香脆,食不停口。紅豆冰:紅豆大粒林甜,奶味香濃。餐湯,羅宋湯和牛角包BB蜜餞豬肋排配薯條:豬肋排切段上枱,厚肉又入味,肉質很嫩帶蜜味。薯條香脆。凍鴛鴦:夠濃味又夠凍。芝士忌廉汁焗雞扒飯:雞扒份量不少,肉質軟嫩,芝士忌廉汁creamy又惹味!蜜餞土匪雞翼(5隻):即叫即炸,熱騰騰的雞翼,皮脆肉嫩又入味,加左蜜餞汁,甜甜的好惹味!

餐湯,羅宋湯味道濃郁,牛角包鬆軟。

紅豆冰:紅豆大粒林甜,奶味香濃。

餐湯,羅宋湯和牛角包
凍鴛鴦:夠濃味又夠凍。
2018-09-21
  • 蜜餞土匪雞翼
  • BB蜜餞豬肋排配薯條
  • 紅豆冰
  • 紐西蘭特級羊架配薯條
2018-09-23 988 浏览
心血來潮好想据扒, 咁啱身處灣仔區,此處比較多食肆,鋸扒都可以豐儉由人。 今晚我哋去位於謝斐道嘅西餐廳, 個friend話價錢唔貴好抵食㗎。餐廳喺地舖, 裝修有啲英式酒吧格局。牆上都用不同排列及形狀的木製 裝飾, 非常有特色, 感覺亦很舒服自然。 望望餐牌, 晚市套餐 六十幾蚊 百多元不等, 此等價錢連鎖高級快餐店都唔得啦。美國特選T骨牛扒晚餐 $128先來餐湯選了羅宋湯, 好經典嘅味道, 飲落唔會太鹹或太酸。 配上鬆軟牛角包, 感覺已經有個好嘅开始。T骨扒好大塊, 上枱已經聞到好香嘅烤肉味, T骨扒外皮带少少嘅牛脂, 令肉質特別甘香, 牛扒另附一小碗 燒汁, 店員隨即加上黑松露油, 立刻香氣撲鼻, 成個扒餐嘅味道零舍唔同。 伴菜都非常講究, 選用嘅蔬菜顏色鮮豔, 而且烹煮過仲幾入味。反而個意粉冇咩特別, 冇調味過。紐西蘭特級羊架晚餐 $118羊架軟腍, 食落冇咩羶味, 煎得好香口。 同樣也有黑松露油伴燒汁, 非常美味。 蒜蓉焗田螺, 好香嘅蒜蓉味, 加上軟滑嘅薯蓉, 都係好經典嘅小食。黑松露炸薯條即叫即炸嘅粗薯條, 配上少許黑松露醬, 薯條好乾身唔會好油。再來杯冰凍檸樂, 爽曬!餐

美國特選T骨牛扒晚餐

美國特選T骨牛扒晚餐 $128

反而個意粉冇咩特別, 冇調味過。
紐西蘭特級羊架晚餐

紐西蘭特級羊架晚餐 $118

蒜蓉焗田螺

蒜蓉焗田螺,
好香嘅蒜蓉味, 加上軟滑嘅薯蓉, 都係好經典嘅小食。

黑松露炸薯條

黑松露炸薯條
再來杯冰凍檸樂, 爽曬!

餐飲加錢仲可轉 椰汁紅豆冰。 紅豆 大大粒香甜幼滑, 呢個時候就係最好嘅甜品!
美國特選T骨牛扒晚餐
紐西蘭特級羊架晚餐
2018-09-22 89 浏览
今日係Happy friday,但又係月尾,约左朋友食個晚飯鬆一鬆,個朋友問我有乜好介绍,又要平靚正,又要環境試正,咁我就同佢講我公司附近有間西餐叫have a date,應該都合符佢要求,因我有時都会去果度lunch,食物買相和質素唔錯的。至於環境就用水泥牆加木纹方,牆上掛有特別圖案相架,帶有工業風但又不失西式感覺。首先點了兩款作頭盤牛油焗田螺$39酥香牛油溶於螺肉中,螺肉變得甘香軟滑,入口香酥,再伴以香脆軟滑的薯茸,嚼口食味更見突出。蜜餞土匪雞翼$42熱辣辣、皮香脆又充滿豐富香料的滋味。主菜亦点了兩款安格斯肉眼扒$168扒要半熟跟薯菜, 熱力鎖住了肉汁, 肉質鮮嫩, 醬料上加了黑松露油,令肉味多了一份香味。蜜餞豬肋骨$110巳經分開一條條骨上碟,方便食用,味道特別又帶甜絲絲。餐飲兩杯朱古力和杏仁霜,食完豐富嘅晚餐。用兩杯甜甜的飲品作完结,好滿足。

首先點了兩款作頭盤

牛油焗田螺$39

蜜餞土匪雞翼$42
熱辣辣、皮香脆又充滿豐富香料的滋味。

主菜亦点了兩款

安格斯肉眼扒$168

蜜餞豬肋骨$110
巳經分開一條條骨上碟,方便食用,味道特別又帶甜絲絲。

餐飲兩杯
2018-09-13 163 浏览
呢間have a date食輕式西餐,有all day breakfast有焗飯焗意粉,選擇都算多元化,有得揀飯定意粉底。lunch set all day break fast 除左啖啖肉,仲有碗羅宋湯通粉醫下飽,啱想食大大塊肉嘅朋友。我自己叫左芝士焗蕃茄牛俐,飯底,上菜速度都幾快,不過份量偏細,未必夠飽,牛俐有4塊但唔算厚,芝士同蕃茄汁還算放足量夠撈飯。有同事叫意粉底,望落比飯嘅份量多,但意粉偏硬身。入面環境唔錯,有裝飾過,個feel唔錯,係暗左少少。整體上係ok嘅,價錢唔貴,味道中上,算係咁啦。
All  day  breakfast
芝士焗蕃茄牛俐飯
All  day  breakfast
2018-09-12 65 浏览
呢日放工去灣仔搵食,入咗呢間小店~晚餐有牛角包 + 湯有羅宋湯 / 黑松露什菌湯湯唔錯,羅宋湯夠酸~ 我鍾意。 黑松露什菌湯食到粒粒什菌,有口感美國安格斯肉眼牛扒 $168要咗薯條,跟埋煎過ge 茄子、翠玉瓜同番茄,番茄煎過更juicy牛味都ok,要 5 成熟真係比到 5 成熟,冇過熟。澳洲西冷牛排餐 $108呢個跟意粉,意粉軟硬度剛剛好。 西冷要咗7成熟,都做到7成熟效果,食落唔會好硬,味道都ok。燒汁上面加上黑松露油,店員建議我地將d松露油同d燒汁撈勻,再點。黑松露帶子 $42想牛油味,好多黑松露醬,一啖一粒,滿足~~~蜜餞土匪雞翼 $42開頭因為土匪雞翼會係辣辣地,點知唔啦,蜜餞咗之後甜味剛好~ 唔錯~紅豆冰(餐+$8)熱檸蜜 (餐+$3)
呢日放工去灣仔搵食,入咗呢間小店~
晚餐有牛角包 + 湯有羅宋湯 / 黑松露什菌湯

美國安格斯肉眼牛扒 $168
牛味都ok,要 5 成熟真係比到 5 成熟,冇過熟。

澳洲西冷牛排餐 $108

黑松露帶子 $42
想牛油味,好多黑松露醬,一啖一粒,滿足~~~

蜜餞土匪雞翼 $42

紅豆冰(餐+$8)

熱檸蜜 (餐+$3)
2018-09-10 62 浏览
I love Wanchai so it is the place to go anytime of the day or week.During the weekdays, restaurants are busy but at night and weekends they are nice an quiet.Knowing that serves steaks, went there during the weekend and as expected there were less people.The decor was quite cowboy style with quite a lot of wood and logs etc.As well as steaks they do pastas which are popular during lunch.Anyway, as I was there for steaks I didn't order pasta but I could smell someone having it behind me and it s
Knowing that [Have a Date] serves steaks, went there during the weekend and as expected there were less people.
Anyway, as I was there for steaks I didn't order pasta but I could smell someone having it behind me and it smelt damn good.
With the steaks you get a croissant and soup as starters which were fab because I love croissants and it is better than being given a Chinese style Western bun.
For steak, had the beef and lamb chops.
Both came with perfectly done chips which were golden in golden while the meats were juicy and tender.
Will return for pasta soon.
2018-09-10 640 浏览
Have a Date 就在灣仔地鐵站A1出口不遠的位置,可謂處於港島區的核心地段,交通便利。本以為這小店吃盡地理位置的優勢,價錢一定不會便宜。但細看一下餐牌,晚餐價錢由$50多到最貴的也不過$200,真的有驚喜! 餐湯及餐包牛角包超級鬆軟,而且有很香的牛油味,好吃! 忌簾磨菇湯非常濃厚,入口Creamy之餘,仲充滿菇香。 羅宋湯顏色紅卜卜,味道酸中帶甜,甜中帶香。 +C & Coca Cola汽水配冰底,還有特製的杯,能保持冰凍的感覺。美國安格斯肉眼牛扒比面大的牛扒!真的很誇張!上菜時,店員會在燒汁上加入一點黑松露油,提升香味之餘,亦可解膩。牛扒調味恰當,外皮煎得香口,肉質保持細嫩。薯餅也炸得香脆可口。 香煎三文魚扒配帶子三文魚扒都幾大塊,都真係幾抵食。兩粒帶子大大粒,表皮煎至微焦,內部則僅熟,輕輕一咬,帶子的甜味會湧出,正。蜜餞土匪雞翼外皮炸得很香脆,帶一點點的甜味,內裡的雞肉很嫩滑而且多汁,不錯的小食。

餐湯及餐包
牛角包超級鬆軟,而且有很香的牛油味,好吃!

忌簾磨菇湯非常濃厚,入口Creamy之餘,仲充滿菇香。

羅宋湯顏色紅卜卜,味道酸中帶甜,甜中帶香。

+C & Coca Cola
汽水配冰底,還有特製的杯,能保持冰凍的感覺。

香煎三文魚扒配帶子

蜜餞土匪雞翼

2018-09-07 48 浏览
灣仔食店實在多, 食物質數難控制, 價錢高低又點睇, 今番試過無失禮!在情況許可下, 我喜歡早一點食晚餐, 如夜一點肚子餓了便找食水果, 食店門外餐牌價錢實惠, Openrice評論也不錯, 店內地方不大, 估計可容納30人左右, 今天是假日, 雖內街人流比較少, 過了一會連我在內也有四, 五枱食客.其實食店可做包場服務, 人數20-30個, 每人的餐價在$100-$200, 任何紀念日喜慶晚宴, 自成一角的聚餐, 一點難度也沒有, 場內裝飾有風格, 比茶餐廳高檔, 但價錢相約, 又有電視機, 由灣仔地鐵站出口步行過來只須3-5分鐘, 待應姐姐服務也有禮啊!香煎厚切農場豬扒餐 $92.-蕃茄蔬菜湯, 濃度足夠, 略酸了點, 但不酸又不像飲蕃茄湯, 真矛盾!麵包沒食開的牛角飽油膩香脆, 不過也帶點點牛油香.豬扒厚度有1.5-2cm, 雖不能說肉汁豐富, 但入口不會乾, 不會 ”鞋夾硬”, 腍中有咬口, 而且這個尺寸的豬扒不會是國內豬肉, 我曾經在凍肉店買過加拿大的厚豬扒(實在忘記全名是甚麼), 質感與這一塊相似, 價錢好像也需要$5-60/塊, 相信配黑椒汁會更好味, 因為我沒有點. 蔬

香煎厚切農場豬扒餐 $92.-
麵包沒食開的牛角飽油膩香脆, 不過也帶點點牛油香.
豬扒厚度有1.5-2cm, 雖不能說肉汁豐富, 但入口不會乾, 不會 ”鞋夾硬”, 腍中有咬口, 而且這個尺寸的豬扒不會是國內豬肉, 我曾經在凍肉店買過加拿大的厚豬扒(實在忘記全名是甚麼), 質感與這一塊相似, 價錢好像也需要$5-60/塊, 相信配黑椒汁會更好味, 因為我沒有點. 蔬菜塔有點油及較薄身, 多點菜蔬會更好, 意粉淋硬適中, 不油, 有少許鹹味.

美國安格斯肉眼牛扒 $162.-
蘑菇忌廉湯, 濃度也不錯, 蘑菇味很香, 飲落香濃, 可再來一碗.

食物上桌後, 待應哥哥會在客人面前加2-3滴松露油在汁內, 說會香濃點!
肉眼扒五乘熟, 肉質很腍滑, 雖有筋, 但有牛肉味, 大大塊的食不停口.

沒有點薯條, 點多了一個蔬菜塔.

餐飲要了紅豆冰 (加 $8.-) , 豆不太多, 夠淋, 初飲沒有甜味, 放了一會才有, 我們發覺甜味應在紅豆中散出來, 所以這杯冰不會太甜.
熱柚子蜜 (加$3.-), 小小一杯, 不太甜, 加上檸檬一片, 小甜小酸.
今晚沒有感口乾, 追水飲, 不錯!

2018-09-01
用餐优惠
試食活動
  • 美國安格斯肉眼牛扒
2018-09-07 52 浏览
今日要出去拎之前訂造嘅戒指,決定醫飽個肚先去攞。男朋友話今晚想鋸扒,於是我地就去左Have A Date~我地叫左晚餐:澳洲西冷牛扒配薯條($108)男朋友話夠咬口、牛味十足。香煎巴西雞扒配司華力腸、薯條($88)雞扒冇煎得過熟亦唔油膩。晚餐跟餐仲有忌廉湯、牛角包同蔬菜塔。個湯好濃郁、牛角包亦好鬆軟,蔬菜塔唔係求其比兩條烚菜你,而係微微煎香~小食方面,我地叫左蜜餞土匪雞翼($42@5隻)甜甜地幾好味 ,黃金餃子($35@5隻)炸得好脆身,但入面好juicy!牛油香烤田螺肉($39)男朋友最愛,佢話好惹味!飲品方面,男朋友叫嘅係凍鴛鴦,而我叫嘅係紅豆冰(跟餐加$8)都幾大杯,d紅豆好軟棉棉,絕不行貨!估唔到呢到都會有間質素高且平民價錢嘅西餐廳,極度推介大家去試!

2018-08-31
2018-09-06 674 浏览
今晚約左媽媽去灣仔鋸扒,以前細個媽媽每每獎勵我同妺妺,因為讀書進步都會去鋸扒。不過今次就由我帶媽媽去另一間西餐廳,位於謝菲道,店鋪細細充滿兒時感覺,有點懷舊feel連媽媽都話覺,內裡裝修好骨子讓人都舒服。Menu 係黑色膠質地印刷精美唔會容易爛又耐用先黎食個頭盤 黑松露帶子 黑松露獨特嘅香味隨著送上時已經撲鼻,食落又不算太勁,但當同微煎帶子同食,味道比較重嘅黑松露味搶過來,口感鮮甜軟身!之後送上餐湯,兩母女都較喜愛磨菇湯,其實還有羅宋湯選擇,牛角包就非熱辣辣但同樣鬆軟。媽媽的選擇安格斯肉眼牛扒 $168 七成熟 配薯條 (還可選配飯or意粉) 送上時何其興奮,成塊扒都超大size ,不過唔算厚身,而且煎出來效果偏熟!蔬菜薄切煎香,肉類多有點膩,最好有蔬菜點敘同中和油膩感。薯仔金黃香脆,食到薯仔味,重點係個牛扒汁,店員提意落少許松露油落去,食時伴均就更好味同出色!T-bone steak $128我可以一次試晒肉眼同西冷,而近骨位嘅肉更嫩滑同濃肉味,可惜近邊位就更韌同肥不過總算大塊多肉。人均約百七蚊,唔鋸扒也可要意粉或焗飯架! 下次同老公黎食多次先!
話覺,內裡裝修好骨子讓人都舒服。

Menu 係黑色膠質地印刷精美唔會容易爛又耐用

先黎食個頭盤 黑松露帶子

媽媽的選擇

T-bone steak $128

2018-09-05
話說家人為祈福,要戒牛肉一百日。 愛吃牛肉的小米,真的做到無牛飲食,還推算出<到期日>。偏偏在這晚上,一百日限期將至之前,全家竟然破戒了! 本來想點三文魚扒和羊架,無奈售罄。小米早己選擇雞扒,自己又不想全家都點雞扒。小米之父提出:不如食牛扒。 不是說好戒牛一百日嗎? 小米之父才表示:九九八十一日就可以了!今晚終於可以放縱一下,食牛扒! 嘻嘻!我都忍得你耐了! 馬上向職員下單! 餐湯先上,然後是牛扒!    二份牛扒呈上時,職員額外在燒汁上加上黑松露油。只是一小匙,就會感到那特別的香氣。 美國特選T骨牛扒 跟意粉   小米之父點的T骨扒,以肉質纖維為主。啖啖肉,男人至愛。 意粉有足夠的澱粉質,保證飽肚。美國安格斯肉眼牛扒 跟薯條  多款牛扒中,比較喜歡肉眼扒。中間圓形的肉眼當然是質量的保證,而自己更喜歡包著肉眼扒的C字型肌肉~Ribeye Cap。Ribeye Cap是牛肉夾雜著脂肪,形成紅白相間的雲石紋理。就因有脂肪的潤澤,這Ribeye Cap煮過後也能保持肉質嫩滑。 因為接近三個月戒牛,自己差點忘記牛肉的味道,所以嚐第一口肉眼,覺得味道頗特別。 我的母語~廣東話:我真係唔記得牛肉係
話說家人為祈福,要戒牛肉一百日。
愛吃牛肉的小米,真的做到無牛飲食,還推算出<到期日>。
偏偏在這晚上,一百日限期將至之前,全家竟然破戒了!
本來想點三文魚扒和羊架,無奈售罄。
小米早己選擇雞扒,自己又不想全家都點雞扒。
小米之父提出:不如食牛扒。
不是說好戒牛一百日嗎?
小米之父才表示:九九八十一日就可以了!
今晚終於可以放縱一下,食牛扒!
嘻嘻!我都忍得你耐了!
馬上向職員下單!
燒汁&黑松露油
餐湯先上,然後是牛扒!
二份牛扒呈上時,職員額外在燒汁上加上黑松露油。
只是一小匙,就會感到那特別的香氣。
美國特選T骨牛扒
美國特選T骨牛扒 跟意粉
小米之父點的T骨扒,以肉質纖維為主。啖啖肉,男人至愛。
意粉有足夠的澱粉質,保證飽肚。
美國安格斯肉眼牛扒 跟薯條
多款牛扒中,比較喜歡肉眼扒。
美國安格斯肉眼牛扒
因為接近三個月戒牛,自己差點忘記牛肉的味道,
所以嚐第一口肉眼,覺得味道頗特別。
我的母語~廣東話:我真係唔記得牛肉係咩味!
雖然味蕾敏感度有偏差,可是牛扒的質感/嫩滑度是OK。
伴碟的蔬菜塔,配黑松露燒汁,會更惹味。
蔬菜塔
香煎巴西雞扒配司華力腸
香煎巴西雞扒配司華力腸
香煎巴西雞扒配司華力腸 跟意粉
小米為了大香腸,選擇雞扒餐。
幸好黑松露醬是另上的,小米可自行決定如何調配意粉。
可是小米最終是把意粉放在忌廉湯中,拌勻來享用。
切下一件雞扒,肉質滑溜,雞味OK。
熱咖啡
凍柚子檸檬蜜
最後來一杯餐飲:熱咖啡和凍柚子檸檬蜜。
這就完成一個放縱的晚餐!
不過,自己最想要的,還是三文魚和羊架!!
2018-09-01
美國特選T骨牛扒
2018-08-04 315 浏览
放假同肥髀去攞新護照,去入境署前,先去搵地方醫肚,呢間好近入境署,門面不大,店內裝修幾靚,喜歡不同木材砌嘅牆飾!桌椅幾密,信封明信片式餐牌幾靚,早餐都係港式同西式早餐,我哋揀好落單,食物好快到!餐具乾淨但有啲已生銹!火腿奄列($36)奄列外皮太老,中央帶少蛋汁,火腿絲正常!ok,熱狗🌭️(跟餐)熱狗包熱嘅,包身唔乾,不過香腸同麵包比例太遠,香腸細麵包大,所以唔多夠味,香腸本身鹹香帶汁唔乾,味道幾好!生菜蕃茄正常!沙律醬唔會太多!如果條香腸大少少就好味好多!熱檸茶(跟餐)夠熱茶底濃肥髀食全日早餐($56)什菜湯通粉(跟餐)凍檸茶(跟餐加$3)食物ok,但又無食評講到咁驚喜,肥髀仲話佢入早餐炸嘅食物太油膩,店員有禮斯文,不過我問佢咖啡係茶餐廳式嘅咖啡或是西式沖調咖啡,佢又好似唔係好明我問乜,只係答我用咖啡粉沖嘅!咁我無再追問下去,叫穩陣嘅熱檸茶!(因為我唔飲茶餐廳式咖啡)可能我問得唔好喇!西式早餐
火腿奄列拼熱狗
奄列蛋較老

熱狗
熱狗腸太細,唔夠肉汁

熱檸茶

熱檸茶(跟餐)夠熱茶底濃

肥髀食
全日早餐

全日早餐($56)
什菜湯通粉

什菜湯通粉(跟餐)
凍檸茶

凍檸茶(跟餐加$3)

西式早餐

2018-08-01
早餐
2018-03-19 1111 浏览
係灣仔區想平食晚餐,除左快餐之外,其實仲可以食下午茶充當晚餐,唔駛怕食過量😆。今次揀左呢間下午茶可以去到6:30既西餐廳,收左工都唔駛趕頭趕命跑過黎由於第二日去旅行既關系,心情大好😎,所以食慾都好好!!~ 結果我同朋友兩個人,點左三個餐密糖雞翼西炒飯 ($39)我平時唔中意食雞翼,因為嫌佢肥、食起上黎又麻煩;但我今次都有食到,因為佢色水實在太吸引,望上係好入味既感覺;😍實際亦都無令我失望,煮到入哂味之餘、唔鞋、又易拆骨!! 味道唔會太鹹,岩岩好😋微微酸既西炒飯炒到粒粒分明,上色均勻,但可能雞翼太好味而顯得個飯有點單調,味道唔夠重亦唔夠特出😐馬來咖哩撈公仔麵配雞扒 ($40)認真講見到個麵濕淋淋真係唔吸引,不過好彩聞落都幾香、味道亦唔算差,但D公仔麵碎濕濕😑;雞扒大塊兼厚身,無腥味黑松露薯條 ($38)小店用上我中意既粗薯條🤓,炸得乾身唔油膩;每條薯條都沾上黑松露,唔會只得頂層先有👍,不過唔知係米因為最遲上枱,我地已經食梗個飯同麵,所以唔係好食到黑松露味,加上無落鹽,整體唔係咁好味環境唔錯,食物無想像中咁好味,可能睇完食評對佢期望高左。整體不過不失,如果無其他選擇,可以再黎

密糖雞翼西炒飯 ($39)
密糖雞翼西炒飯

馬來咖哩撈公仔麵配雞扒 ($40)
馬來咖哩撈公仔麵配雞扒

馬來咖哩撈公仔麵配雞扒

雞扒大塊兼厚身,無腥味

黑松露薯條 ($38)
黑松露薯條

2018-03-12
2018-03-15 731 浏览
水準很高的小店,平過翠華,正過啲steakhouse,可惜好細間座得有啲迫。餐湯好好飲,蒜蓉包很濃蒜蓉味,雜扒足料有齊豬雞牛,塊牛合格無筋不難吃,塊雞最好食香草味十足,塊豬薄薄地墊底煎得好香,薯條擺得好靚好大條(但個人鐘意老麥果種幼條),杯茶都無偷工減料落足粉沖的,雖然細杯左啲。環境舒適感覺不錯,裝飾頗有心思,例如牆上的鹿頭。埋單都係81蚊咋,但係個份量已經夠啲呃秤連鎖快餐店做兩個鐵板餐了!唔收加一均均真真,抵讚!

2018-03-15
  • 鋸扒
2018-02-08 712 浏览
Plan去石澳的一天,打算在地铁站附近解决早餐,用APP搜索时,这家店的店名瞬间吸引了我的注意店铺是真的不大,摆了不到10张桌吧,布置倒是挺花心思的,木质简约风格,给人很relax的感觉,更让人心情愉悦的是,早餐选择挺多,ABCD餐,套餐选热饮不加钱,恰巧当天喉咙不适,妥妥地选了热柠蜜,至于我选了哪个字母餐,真心不记得了,反正是热狗+火腿奄列的组合,蛮符合我的口味,总结,抵食的一顿早餐,啦啦啦~~~
Plan去石澳的一天,打算在地铁站附近解决早餐,
用APP搜索时,这家店的店名瞬间吸引了我的注意

店铺是真的不大,摆了不到10张桌吧,
布置倒是挺花心思的,木质简约风格,给人很relax的感觉,

更让人心情愉悦的是,早餐选择挺多,ABCD餐,

套餐选热饮不加钱,恰巧当天喉咙不适,妥妥地选了热柠蜜,
至于我选了哪个字母餐,真心不记得了,

反正是热狗+火腿奄列的组合,蛮符合我的口味,
热狗+火腿奄列

总结,抵食的一顿早餐,啦啦啦~~~
2016-12-20
热狗+火腿奄列