2018-10-16 35 浏览
尖沙嘴依啲城市中心係一個大家都容易聚腳嘅地方,係晚上十點幾十一點依啲時間飲返杯,但係太多酒館都有啲貴而且地方淺窄,坐得唔夠舒服。今晚朋友就帶我去厚福街,飲下依間充滿異國風情嘅酒吧🍻餐牌唔會好多嘢,但叫做應有盡有,最近仲做緊推廣活動,有1664送💖重點係依個價錢真係好實惠,喺尖沙咀嚟講真係好開心🤤零嘴都香口😺嗌咗兩杯cocktail,分別係Helen's同Mojito🍹之後再安可咗啤酒🍻酒依啲好難會唔好飲,小食先見到真章,雞翼有五隻,辣辣哋好好味🤤熱辣辣,皮又有煎到少少香口,肉質結實✨酒館坐得好舒服,夠疏落又唔嘈,值得再嚟。

零嘴都香口😺

之後再安可咗啤酒🍻

酒館坐得好舒服,夠疏落又唔嘈,值得再嚟。
2018-10-15 22 浏览
係出面飲酒又要飲得夠喉都可以幾貴。而呢間店最近出左好多promotion, 消費相當之平。比如送100蚊coupon, like Facebook 送酒,同埋叫特飲Helen’s 送抽獎券。而抽獎券包中獎,安慰獎都有支啤酒送番,相當抵食。 講番d酒,種類唔算多,但都有常見既cocktails,啤酒同wine 。 小食選擇唔多但質素唔錯。最中意就係個場唔算多人,音樂又勁,令到飲酒好有氣氛。而且waiter 都好nice, 會同我地講點先可以拎到優惠,又有推介。會再黎!

2018-10-15 28 浏览
之前網上見到厚福街開左新酒吧於是最近喺附近食完飯就去左試酒吧位置顯眼方便轉入厚福街後抬頭就會見到裝潢設計帶有濃重東南亞地區風格好特別餐牌餐應提供酒精同非酒精飲品仲有小食提供;而雞尾酒更加詳細列明成份客人可以大概知道味道判斷適唔適合自己口味果仁坐底即刻上左小碗果仁佐酒;果仁種類唔少香烤雞翼雞翼份量唔少總共五隻;拆骨攤開之後串起燒烤方便食用;表面烤得金黃香脆;肉質鮮嫩多汁而且油脂甘香;加上味道微辣惹味佐酒啱哂Helen’s餐牌寫住用左櫻桃酒同埋力嬌酒溝成所以味道應該偏甜;個人相較甜酒更加鐘意偏酸不過見以餐廳命名應該係佢招牌就叫左杯;加左蝶豆花糖漿嘅關係顏色好靚;味道由於加左青檸關係唔會太甜幾啱女仔Mojito當然唔少得經典莫吉托;青檸微酸平衡番朗姆酒甜味;加上梳打同薄荷葉更添清新Kronenbourg 1664 Blanc / Corona啤酒價錢唔貴;科羅娜仲可以按個人口味加青檸
之前網上見到厚福街開左新酒吧於是最近喺附近食完飯就去左試

坐底即刻上左小碗果仁佐酒;果仁種類唔少

Mojito

啤酒價錢唔貴;科羅娜仲可以按個人口味加青檸
2018-10-11
$150 (宵夜)
  • 香烤雞翼
  • Mojito
2018-10-14 30 浏览
吃完晚飯找下場,難得找到一間有點像樣的小酒吧。氣氛佳,有東南亞的感覺。友人說像泰國的酒吧。裝修有心思,不是馬馬虎虎黑漆漆一遍,坐著聊天挺舒服自在的。以尖沙咀來說,價格算是挺便宜的,又不用加一,性價比不錯。友人說花生很好吃😋甜甜的,不是一味死咸。先點了Louis Jadot, Chablis,挺易入口的,不會很乾。Bombay Sapphire - 很好喝,易入口程度有點像檸檬梳打,適合小女生。全晚最愛Red Sangria,果味酒實在難以抗拒,甜甜的,會不知不覺喝很多。最喜歡當中的莓味。侍應服務很周到,態度友善,下次會帶一班朋友再來聊天!

以尖沙咀來說,價格算是挺便宜的,又不用加一,性價比不錯。

友人說花生很好吃😋甜甜的,不是一味死咸。

侍應服務很周到,態度友善,下次會帶一班朋友再來聊天!
2018-10-13 23 浏览
平時都鍾意黎H8呢棟野搵食,今日先發現原來開左間東南亞風情既酒吧,而且仲想像唔到咁抵飲!一出電梯就見到呢d雕像,感覺好似去左泰國d酒吧咁。由於成層都係屬於佢既,所以呢間酒吧真係好大!當晚成場都係後生仔女,台台氣氛都好高漲!而且酒吧播既歌全部都好好聽又high,都令人心情興奮。最平既啤酒先$38,烈酒先$58,係尖沙咀黎講真係非常平!而且選擇好多,有whisky、cognac、wine、cocktail都有,想飲咩類型都得我地叫左呢幾款酒,每款都唔錯。Johnnie walker black label $58Louis jadot, chablis $68Red sangria $68Bombay sapphire $58呢度真係好啱黎happy Friday啊!非常值得講既係d員工全部都得落好開心,又好服務態度,好少酒吧既員工會咁佢地帶動到個場都好開心

一出電梯就見到呢d雕像,感覺好似去左泰國d酒吧咁。

由於成層都係屬於佢既,所以呢間酒吧真係好大!

我地叫左呢幾款酒,每款都唔錯。
Louis jadot, chablis $68
Red sangria $68
Bombay sapphire $58

呢度真係好啱黎happy Friday啊!
佢地帶動到個場都好開心
今日返工超級忙碌,終於捱到放工時間!同事見我今日咁辛苦,帶左我去一間新開的bar,位於食街~厚福街,交通好方便!呢間bar 好有東南亞風,裝飾同擺設都有細心諗過,令我諗起之前去泰國🇹🇭的Trip。坐低後,服務員💁🏻‍♂️好快就遞上花生🥜同細心咁推介新開優惠活動🍴:1) Like Facebook 有得免費🆓有1664一枝 2) 買$68 的signature cocktail: Helen’s , 就可以有必定中奬的抽獎玩🎖 除左玩以上活動,仲點左4款佐酒小食~魷魚🦑圈,薯條🍟,腸仔同串燒。每款都係$48/$68。份量十足,仲新鮮熱辣,送酒一流!回說因玩了抽獎遊戲,抽中安慰獎,可有自選一款啤酒🍻不過今日飲夠了,下次再來過!服務員話可以3個月內用呢~再一次細心位😚

2018-10-12 42 浏览
尖沙咀飲野大家都會諗起諾士佛臺,尖東個帶,最近俾我搵到厚福街有間正野,好岩收工搵工五知己去小酌一下~呢間Helen's一入到去就會被佢既裝潢深深地吸引,充滿異國風情,一年去幾次泰國既我當然對呢度愛不釋手!成日覺得轉岩機關會有寶藏咁,神秘感濃,仲會聯想到MARVELS個無限手套XD睇得出間酒吧好落本有心思!一坐底就有NUTS食,STAFF好醒目!同行既朋友咁岩手機無電,見到呢個貼心既設備,當堂開心曬~Helen's cocktail同Mojito都偏甜,好易入口,岩曬女仔口味而且粉紅色好靚好有少女心~單骨雞翼食起黎好方便,好有泰式燒烤風味,烤得岩岩好唔乾身,辣辣地,夠曬香口~串燒好抵48有6串!

Mixed nuts
Helen's corktail
而且粉紅色好靚好有少女心~
2018-10-11
$126 (宵夜)
Mixed nuts
Helen's corktail
  • Helen's
2018-10-11 24 浏览
⭐️cp值好高既酒吧.今日夜晚同fd係尖沙咀諗唔到去邊就搵左個地方吹水最後搵左呢間尖沙咀既🍷Helen’s.一入到呢間酒吧入面裝修勁特別好似去左第個國家感受異國風情咁 唔洗去旅行既去呢到就得.今次去左飲既呢間cp值高既酒吧 到底高係邊呢?.👍🏻尖沙咀位置黎講大概60都算平同埋黎既野份量都好大.小食爲例啦 我地叫左一個炸魷魚圈68蚊 2個人食完都半飽 份量比想像中多 質素都比樓上cafe好 👍🏻環境 都舒服既 地方清潔👍🏻店員見我地諗緊 唔知點咩果時都有主動推介下 值得加分.我朋友就叫左支裝生啤大概30幾蚊酒我我唔知點咩好店員就推介左左Helen’s 比我都幾正果味幾重 幾特別 大概60幾蚊Like facebook page仲有野送tim
⭐️cp值好高既酒吧
一入到呢間酒吧
入面裝修勁特別
好似去左第個國家感受異國風情咁 唔洗去旅行既
去呢到就得
今次去左飲既呢間cp值高既酒吧 到底高係邊呢?
👍🏻尖沙咀位置黎講大概60都算平
店員就推介左左Helen’s 比我
都幾正果味幾重 幾特別 大概60幾蚊

Like facebook page仲有野送tim
2018-10-11 30 浏览
今天跟由舊同事變為朋友見見面,帶她到《海倫小酒館》,位於尖沙咀地鐵站B出口的厚福街 - H8。這間小酒館充滿異國風情特色,佈置擺設都有風味 - 我們坐在靠在窗口位置看看街景、慢慢暢談。 還跟另一親密朋友也名叫 Helen , 原來她之前也有來過,哈哈,那我們真的心有靈犀了!職員服務有笑容、有服務👍🏻看看餐牌,我們點了 Stella 及 Corona,每支才HKD 38 而已,性價上非常抵,又有坐位、有街景、有放輕鬆的環境,還要在熱鬧的地區! 另有也有一些小食 炸的金黃色的魷魚圈 、 微辣雞翼、串燒 都是送酒佳品。 工作壓力大,有時跟朋友到這裡chill 一chill 也不錯!

2018-10-10 21 浏览
<<性價比高>>平時去開Marriott/ LanKwaiFong 同朋友飲野多,正常價都要再加一,普通細細件既Ham 都近100hkd, 今晚呢到免加一,12串串燒(雞牛豬) 都唔洗100蚊<<Helens is in promote>>Order Helen 飲品好抵,68hkd ,仲有機會抽中全年啤酒任飲😂😂,見到好多人有抽獎。<<貼心服務>>服務員親自介紹今期抽獎有咩獎品,以及你order 既wine 係幾多酒精調出黎既。<<會食上癮既雞翼,性價比高>> 68hkd晚上口癢想食野,最好Take away 雞翼。一般人唔會識得咁煮,呢個煮法好特別,有香草,牛油等等。<<音樂夠Rock>>7:30入坐,時間尚早,個個都係一pairpair 去飲野<<BASIL DARQURI + Helen >>Helen (餐廳推介既酒)酒精濃度稍高,Basil 男女都合適,酒精濃度稍低,但唔係好飲得既話,
<<性價比高>>

<<Helens is in promote>>

<<貼心服務>>

會食上癮既雞翼,性價比高>> 68hkd

<<音樂夠Rock>>
7:30入坐,時間尚早,個個都係一pairpair 去飲野

<<BASIL DARQURI + Helen >>
Helen (餐廳推介既酒)酒精濃度稍高,Basil 男女都合適,酒精濃度稍低,但唔係好飲得既話,有一杯都會有少少醉意。

<<Dim>>
亞洲風情,東南亞異域風加上暗淡的光線,feeling romantic ....

2018-10-10 64 浏览
收工後想去tst chill下,飲杯酒食下小食,終於唔再局限諾士佛台今日嚟到新環境,南亞風情,加上有推廣,決定一試。肥妹仔點了杯signature cocktail<Helen’s $68> 紫色,加了蝶豆花糖漿,gin酒重,甜甜的。點佢嘅主要原因係每杯Helen’s可獲得一張必中奬的抽獎卡,睇睇運氣如何肥妹仔中了個四奬,中奬卡可以選擇不在當晚使用。小食方面,今次點了<炸魷魚圈 $68> 炸得酥脆,調味沒有過咸亦沒有厚厚的粉漿,推介<香烤雞翼 $68> 燒得剛好、肉不老,夠入味,每隻拆成單骨方便入口。但不建議怕辣朋友點喔!<串燒 豬、牛、雞 $48> 共6串,可自己組合,肥妹仔點了各兩串,串燒不過不失,醬汁最出色總結小食味道唔錯,比預期出色。而且價錢合理,不設加一,值得一試。唯獨服務方面一般,音樂有點吵耳。
今日嚟到新環境,南亞風情,加上有推廣,決定一試。

Helen’s

肥妹仔中了個四奬,中奬卡可以選擇不在當晚使用。

炸魷魚圈

串燒  豬、牛、雞

總結

炸魷魚圈
串燒  豬、牛、雞
2018-10-08 47 浏览
放假就梗係約埋朋友仔去傾吓計吹下水啦,講到明要吹水最好就飲吓嘢啦。但係又想搵間就腳啲嘅地方同埋傾得來嘅場喎,就係咁我就喺The One附近,有條勁多嘢食嘅街(厚福街),行吓搵吓,咁就比我發現左間,開咗都有幾個月嘅鋪頭。我地就上去睇下有乜好食。一入到去,正!比其他酒吧個場大好多,仲要係冇乜煙味,環境唔錯,啱晒傾計嘅人去傾計!另外,服務態度十分親切,枱上仲放左骰盅。岩晒玩game啦!野食方面,今次我地叫左一口炸芝士,薯條同沙嗲串燒。先講下個一口炸芝士,佢啱啱上枱熱辣辣,仲有加埋個好特別嘅醬汁,我相信係佢自己調校嘅,個芝士加埋個醬汁一齊食味道好夾,真係別有一番風味。然後就到薯條啦,個薯條上枱嘅時候都係熱辣辣嘅,好肯定係新鮮炸好,值得一提嘅係,佢同其他酒吧唔同,呢個薯條嘅價錢比其他酒吧真係抵食好多。然後就到個沙嗲串燒啦,個沙嗲串燒佢會俾你揀唔同嘅肉類,例如,豬,牛,雞等。我哋今次就係試咗豬,牛同雞。個肉汁都唔錯,加配買個沙嗲醬就啱啱好啦,真係正到無得頂!講完食,就梗係講下飲咩啦,落得黎酒吧,就梗係飲野啦要,咁今次我哋就叫咗一杯Mojito同埋一杯Helen's,兩杯野飲都唔錯,有水準嘅,入口唔

然後就到個沙嗲串燒啦,個沙嗲串燒佢會俾你揀唔同嘅肉類,例如,豬,牛,雞等。我哋今次就係試咗豬,牛同雞。個肉汁都唔錯,加配買個沙嗲醬就啱啱好啦,真係正到無得頂!講完食,就梗係講下飲咩啦,落得黎酒吧,就梗係飲野啦要,咁今次我哋就叫咗一杯Mojito同埋一杯Helen's,兩杯野飲都唔錯,有水準嘅,入口唔錯。

最值得一提嘅係,依度用料唔係啲咩貴野,但係佢哋嘅要求係要新鮮,同埋乾淨。而兩樣野我覺得先至係最重要,另外最值得一講嘅係依度個調酒師係去過比賽中攞冠軍㗎。仲有,呢度呢系唔會收切餅費嘅,即係話下次約埋一大班朋友你慶祝佢生日都唔使驚要額外收錢啦,再加上一開始嘅時候佢會送個well come nut,第一碟係唔收錢咖,所以計落都幾底,唔錯👍
1K
2018-10-04 54 浏览
上星期五Happy Friday 與好姊妹去了 厚福街H8大廈的Helen's bar傾計同共渡一個星期五的晚上。Helen's 裝修得很有東南亞風味,地方 闊落,而且同朋友傾計一流好地方,加上員工態度友善,行動快速,即叫即到。我哋飲吓啤酒,梗係不離叫下小食啦~我哋叫了香烤雞翼、烤腸仔、薯條及串燒(豬、牛、雞)味道方面,香烤雞翼好香,而且雞皮仲脆卜卜,一點都不乾身,好好入味添呀~烤香腸都好香,不覺鹹仲好惹味。薯條就比較一般般,如果係粗薯條就好了。串燒都唔差,豬肉,牛肉同雞肉都入味,啖啖肉點埋沙嗲醬都很不錯。雖然酒吧是飲酒為主,但都唔可以忽略小食架,飲酒有時肚空空都需要食物醫肚,而且小食都烹調得不錯,可稱得上香口美味,飲酒都可以做到美食,果真更好享受。

我哋飲吓啤酒,梗係不離叫下小食啦~
我哋叫了香烤雞翼、烤腸仔、薯條及串燒(豬、牛、雞)

烤香腸都好香,不覺鹹仲好惹味。

薯條就比較一般般,如果係粗薯條就好了。

《Helen’s》 #食在尖沙咀📍尖沙咀厚福街8號H8 3樓-星期五你會諗起咩?無錯 係Happy Friday🤣尖沙咀想飲野唔係淨係諾士佛台嘅 今次去左H8飲呢間平價高質酒吧 同朋友Chill下傾下計.海倫司嘅價錢係尖沙咀黎講都算平 呢到個風格都幾懷舊 音樂唔會太大聲 傾計都唔洗咁大聲啦.啤酒有支裝生啤仲有tower揀 不過今日我都係飲返cocktail 我今次就揀JägerBomb同嗌左份腸 另外朋友嗌左杯Helen’s 同埋 Old fashionedHelen’s入口已經好豐富 好多種味 果味重d 岩女士而Old fashioned就好濃whiskey🥃🔹JägerBomb 68🔹Helen’s $68🔹Old fashioned $68🔹Roasted Sausage $68另外推薦🔹Whisky Coke Bucket $88 一大桶真係有排飲呀 咁先係$88抵到爛Like facebook page仲送一支1664呀☺️
《Helen’s》 #食在尖沙咀

🔹Old fashioned $68

🔹Roasted Sausage $68

Like facebook page仲送一支1664呀☺️
2018-09-30 94 浏览
最近有間叫Helen’s嘅南亞風小酒館進駐尖沙咀,這酒館在北京、上海等超過40個城市有百多間分店這是香港首間分店位於厚福街H8內,位置很方便,很適合食完晚飯來飲酒聚會!裝修格局極具神秘異惑感,神象、雕塑、壁畫等,都特別吸引木製桌椅跟環境十分配合,整體氣氛令人放鬆餐廳主要是提供酒精飲料🥤和小食,簡簡單單價錢大概由數十元左右,啱晒工作忙碌的香港人,收工約埋三五知己,聚會或派對我點了黃金魷魚🦑圈和串燒🍢(可選雞、牛、豬),送酒一流環境好、食物正、服務佳,性價比超高

裝修格局極具神秘異惑感,神象、雕塑、壁畫等,都特別吸引
木製桌椅跟環境十分配合,整體氣氛令人放鬆
餐廳主要是提供酒精飲料🥤和小食,簡簡單單
我點了黃金魷魚🦑圈和串燒🍢(可選雞、牛、豬),送酒一流
環境好、食物正、服務佳,性價比超高