今日同朋友黎佐敦打邊爐🍲唔想逐樣揀食咩甘煩,有個二人火鍋套餐俾的揀,岩哂我呢d有選擇困難症既人🤣餐廳座位好闊落,仲有vip房俾你唱k,好似一間有得打邊爐既party room🤣鍋底我就揀左🌟香濃沙嗲湯底,有兩舊豬骨仲有菇😍 一上枱就好香沙嗲味,未食野前飲啖湯 好飲阿,唔會好重味精味😍火鍋配料方面,肉類可以揀一款🥩🥩我地揀左🌟手切安格斯牛小排紋理好靚,牛味濃郁,而且份量好多😍炸響鈴/炸魚皮二揀一🌟我揀左炸魚皮,完全索哂沙嗲湯,好正🤤另外丸類,餃類可以揀兩款🌟 手打墨丸,正常發揮👍🏻🌟 鮮蝦水餃,好有驚喜!超大粒🤣 水餃皮好簿,入面都見到有蝦🦐主食同蔬菜類可以各揀一款🌟烏冬🌟蔬菜拼盤,入面有冬菇,娃娃菜… 全部都好索味,特別係娃娃菜 好清甜套餐仲包兩款無酒精飲品🥤🌟水蜜桃沙𣲙🌟益力多沙冰飲品份量好多,而且唔會好快就溶哂,食哂d野仲有沙冰係到😍另外,我地仲叫多左🌟 牛黃喉🌟 去皮雞脾肉 雞脾肉好嫩滑,唔會淥到嚡哂😍
今日同朋友黎佐敦打邊爐🍲

火鍋配料方面,肉類可以揀一款🥩🥩
我地揀左🌟手切安格斯牛小排
紋理好靚,牛味濃郁,而且份量好多😍

炸響鈴/炸魚皮二揀一
🌟我揀左炸魚皮,完全索哂沙嗲湯,好正🤤

另外丸類,餃類可以揀兩款
🌟 手打墨丸,正常發揮👍🏻

主食同蔬菜類可以各揀一款
🌟烏冬

套餐仲包兩款無酒精飲品🥤
🌟水蜜桃沙𣲙
🌟益力多沙冰
飲品份量好多,而且唔會好快就溶哂,食哂d野仲有沙冰係到😍

另外,我地仲叫多左
🌟 牛黃喉

🌟 去皮雞脾肉
雞脾肉好嫩滑,唔會淥到嚡哂😍

雖然話係火鍋私房菜,但依間餐廳定價可謂相當make sense ! 個人首推2人火鍋套餐,只需$488就有齊鮮熬湯底同足料配料✌️今次我鍋底揀咗夏天食相當開胃既酸菜白肉鍋,我個人來講都幾推薦依個鍋底,無論肉定豆卜都係滿滿的一鍋,愈煲愈入味😌.至於配料我就揀咗油花豐沛既手切安格斯牛小扒(超推薦,食到停唔到口),炸響鈴同手打墨魚丸,再額外加配咗我打邊爐最鐘意點既牛胸爽($128)😼,好多人以為牛胸爽係牛既脂肪,其實佢係牛既軟骨部位,食落好爽口架!大家有機會一定要order佢試試😋依度既牛胸爽都無得彈呢😌

2024-08-08 253 浏览
今晚同朋友一起到佐敦覓食,聽講餐廳是新開就試吓。見佢哋火鍋好似唔錯,好多款不同的湯底,餐廳都好多人,眼見每枱都火鍋,好吸引😍可惜友人唔舒服,唯有嗌小菜食飯。小菜餐牌得一張,唔多選擇。蜜椒薯仔牛柳粒$198當中有牛肉、薯仔、青紅辣椒等再加上蜜糖醬,具有豐富的口感和獨特的味道。薯仔輕炸過,十分脆口,份量多。牛肉的味道與蜜糖醬的香甜和微辣味相互融合,增添了層次感。牛油胡椒炒鱔球$178鱔球炸到金黃色又脆口,搭配牛油和胡椒調味,配菜有紫洋蔥、青紅辣椒落鍋炒,簡單而美味。鱔球質地柔軟嫩滑,油炸後保持到鮮美的口感,還吸收調味料的滋味,令人回味無窮。西芹炒雙蚌$208有西芹、珊瑚蚌、貴妃蚌結合在一起炒。西芹為這道菜增添了脆嫩的口感。西芹的纖維綿密、口感清脆,經過熱炒後仍保持著一定的嚼勁。雙蚌的加入為這道菜增添了豐富的海鮮風味。它們的鮮美和鮮甜口感能夠在炒製過程中釋放出來,令整道菜更加有層次。整體味道較咸🥹 下次過嚟會想試火鍋邊爐🫕

蜜椒薯仔牛柳粒$198

牛油胡椒炒鱔球$178

西芹炒雙蚌$208
有西芹、珊瑚蚌、貴妃蚌結合在一起炒。

整體味道較咸🥹 下次過嚟會想試火鍋邊爐🫕
2024-08-07 219 浏览
聽朋友介紹佐敦hot pot 既環境同食物唔錯, 今日同朋友兩個人一齊去試下座位闊落,冷氣足夠👍🏻餐廳仲可以包房, 一邊唱k, 一邊打邊爐我地揀左熱鍋2人火鍋套餐胡椒老壇酸菜白肉鍋火鍋好多酸菜, 酸味足夠, 胡椒味道唔會太濃, 我同朋友加配料之前都先飲左一碗湯手切安格斯牛小排肥瘦均勻, 滿佈雪花, 入口嫩滑, 牛味十足!手打墨丸, 鮮蝦水餃墨丸好足料, 食到墨魚粒, 而且十分彈牙炸魚皮&烏東呢兩款食材都好吸湯,配上酸菜鍋既酸味, 份外惹味蔬菜拼盤我同朋友食落覺得餐廳既用料幾好, 所以再加一份鮮牛肉同炸午餐肉牛餐肉炸得十分香脆, 推介跟餐仲有2杯野飲, 超級大杯, 打完邊爐都仲有半杯😂

座位闊落,冷氣足夠👍🏻
餐廳仲可以包房, 一邊唱k, 一邊打邊爐

我地揀左熱鍋2人火鍋套餐

胡椒老壇酸菜白肉鍋

手切安格斯牛小排
肥瘦均勻, 滿佈雪花, 入口嫩滑, 牛味十足!

手打墨丸, 鮮蝦水餃
墨丸好足料, 食到墨魚粒, 而且十分彈牙

炸魚皮&烏東
呢兩款食材都好吸湯,配上酸菜鍋既酸味, 份外惹味

蔬菜拼盤

牛餐肉炸得十分香脆, 推介

跟餐仲有2杯野飲, 超級大杯, 打完邊爐都仲有半杯😂
2024-08-05 163 浏览
朋友推薦一間隱藏在佐敦新寶廣場5樓的美味火鍋店 - Hot Pot 海鮮火鍋私房菜。店鋪裝修別具創意。好開心我哋被安排坐一間二人VIP 房,房間一啲都唔細,張枱仲好大張,坐得舒服又可以靜靜地邊食邊傾計。點了2人火鍋套餐$488,選擇蕃茄薯仔湯底,好多蕃茄味道濃厚鮮甜。手切安格斯牛小排係火鍋店招牌之一,肉質鮮嫩,薄切吃起來一點也不膩。手打丸夠晒彈牙。韮菜豬肉餃及鮮蝦水餃脹卜卜,餡料飽滿多汁,一口咬下餡汁四溢。膳片厚肉爽脆。還有一大盤蔬菜拼盤,有蕃茄仔、鮮姑、粟米,都好新鮮。好怕炸魚皮有油溢味道,呢個完全冇,係下酒最好小食,可惜無叫啤酒,因為想試下益力多沙冰,超大柸,好好飲,酸酸地好消暑解渴。

2024-08-03 125 浏览
今晚與太太去到佐敦一間位於新寶廣場5樓的私房菜館,Hot Pot 熱‧海鮮火鍋。這裡提供著多款美味海鮮火鍋。 我們揀選了2人火鍋套餐,以胡椒老壇酸菜白肉鍋作為湯底,我第一次嘗試這款湯底,確實不錯,味濃而且很適合作火鍋。套餐中包含了各種新鮮食材,手切安格斯牛小排肉質鮮嫩,放入熱鍋中數秒便可以食用。炸魚皮酥脆可口,同樣味美。手打墨丸Q彈有嚼勁,鮮蝦水餃鮮美爽口,烏冬入口彈牙,什菇拼盤豐富多樣。我們還加添了白蘿蔔片和清爽可口的油麥菜。無論是熱鍋湯底還是各道菜品,每一口都充滿濃濃的美味,絕對讓我們感到滿足。 而伴著用餐的益力多沙冰和芒果沙冰更是令人驚艷,非常大杯,每杯足足有一公升,而且清涼可口。 除了美食之外,Hot Pot 熱‧海鮮火鍋的環境也相當舒適。宽敞的座位讓我們可以盡情享受用餐的樂趣,整個空間充滿著溫馨的氛圍。而且我見有多vip房間,就算與一大班朋友來享用火鍋都非常合適。 這裏的服務亦是一流,上菜速度非常快,讓你完全沒有等待之苦。服務人員招呼周到,殷勤服務,而加湯更是隨傳隨到,讓你有賓至如歸的感覺。 總的來說,Hot Pot 熱‧海鮮火鍋私房菜是一家非常值得一試的餐廳。無論是美味的火

總的來說,Hot Pot 熱‧海鮮火鍋私房菜是一家非常值得一試的餐廳。無論是美味的火鍋套餐還是舒適的環境和一流的服務,這裡給你帶來的絕對是一種享受。我期待下次再來光顧。

#Hot Pot 熱‧海鮮火鍋私房菜
#佐敦佐敦道23號新寶廣場5樓

2024-07-29 199 浏览
今天我跟朋友去了吃火鍋🍲。有熱鍋2人火鍋套餐($488),非常抵!我們選了香濃沙嗲豬骨鍋沙嗲味非常香,好惹味。火鍋配料則選了手切安格斯牛小排,非常鮮味!牛的肉質好好,鮮嫩多汁,非常美味,幾正。蔬菜🥬拼盤:有唔少菜,都好豐富。手打蝦丸+手打墨丸:非常彈牙。好正,值得一吃,好有咬口。炸響鈴:炸得脆卜卜,幾好食,不錯。二人套餐加左$99追加了2人份的新鮮牛肉,份量都多,又幾好食。不過打邊爐來說,之前點的手切安格斯牛小排更合適打邊爐,肉質也較好。有好多不同醬料配塔,都不錯呢!總的來說,以呢個價錢可以兩個人去打邊爐食到飽,叫咁多野食,確實係幾抵食,加上沙嗲湯底夠出色,真的是值得一去。性價比好高,確實不錯。
今天我跟朋友去了吃火鍋🍲。

有熱鍋2人火鍋套餐($488),非常抵!
我們選了香濃沙嗲豬骨鍋
沙嗲味非常香,好惹味。

火鍋配料則選了手切安格斯牛小排,非常鮮味!

牛的肉質好好,鮮嫩多汁,非常美味,幾正。

蔬菜🥬拼盤:有唔少菜,都好豐富。

手打蝦丸+手打墨丸:
非常彈牙。好正,值得一吃,好有咬口。

炸響鈴:炸得脆卜卜,幾好食,不錯。

有好多不同醬料配塔,都不錯呢!

2024-07-09
2024-07-26 181 浏览
日前喺佐敦新寶廣場五樓呢間「Hot Pot熱」打邊爐,整體用餐體驗好好,值得推薦。餐廳喺地鐵站A出口旁邊,非常方便。裝修喺火鍋店黎講算係頗有特色,加上佔地面積大,所以坐得好舒服。呢度咁啱有個$488二人火鍋餐,咁抵食就一於試下!湯底選擇頗多,我選左店員推薦嘅「沙爹豬骨濃湯鍋」,平時單點都要$208!果然好濃好香,仲有啲菇喺湯底,正!作為牛魔王,梗係要食牛啦。除左套餐可以選嘅牛小排之外,我地再加$99要埋新鮮牛肉。兩款牛都賣相一流,肉味十足,配合埋沙爹湯底真係好正!丸類我選擇食手打蝦丸同墨魚丸,食落去就知道真係手打,口感同味道都好好!蔬菜拼盤好新鮮,特別一讚係擺得幾精緻!飲品包左兩杯,我同朋友都叫左沙冰,調味唔錯,最啱消暑呀!

呢度咁啱有個$488二人火鍋餐,咁抵食就一於試下!

蔬菜拼盤好新鮮,特別一讚係擺得幾精緻!

飲品包左兩杯,我同朋友都叫左沙冰,調味唔錯,最啱消暑呀!

• 沙爹豬骨濃湯鍋
  • 牛小排
2024-07-18 235 浏览
食得太多任食火鍋,朋友話想試下啲精緻火鍋,作為老友梗係要陪佢去啦!佐敦反工既佢,叫我去啲間係佐敦地鐵站一出附近就係既火鍋店!真係好易搵,好方便!2個人可以坐卡座,位置舒服如果人多,都有大枱,仲有VIP房仲可以有電視睇,岩曬我😂😂而且環境唔嘈,同朋友傾計一流!睇左餐牌,我地選擇左🔆2人火鍋套餐揀左皮蛋芫茜湯底、手切安格斯牛小排、手打蝦丸+鮮蝦水餃、烏冬、蔬菜拼盤益力多沙冰 + 提子沙冰先黎調味料,選擇都不少雖然2人餐份量都唔小,但都想再追加🔆新鮮牛肉🔆原條沙巴䠢(細)全部食材都真係好新鮮!牛肉質素高,有牛味又新鮮!條魚全條超肉切片,啖啖肉,好正! 仲有個蔬菜拼盆,好多份量!好健康👍🏻👍🏻2杯沙冰超大杯飲足成晚都未飲曬,傾極計都仲有得飲,岩曬我地!

2個人可以坐卡座,位置舒服

如果人多,都有大枱,仲有VIP房

仲可以有電視睇,岩曬我😂😂而且環境唔嘈,同朋友傾計一流!

睇左餐牌,我地選擇左
🔆2人火鍋套餐

益力多沙冰 + 提子沙冰

先黎調味料,選擇都不少

雖然2人餐份量都唔小,但都想再追加
🔆新鮮牛肉
🔆原條沙巴䠢(細)

全部食材都真係好新鮮!

牛肉質素高,有牛味又新鮮!

條魚全條超肉切片,啖啖肉,好正!

仲有個蔬菜拼盆,好多份量!好健康👍🏻👍🏻

2杯沙冰超大杯
飲足成晚都未飲曬,傾極計都仲有得飲,岩曬我地!
2024-07-14 259 浏览
超有人情味既餐廳 叫左熱鍋 2 人火鍋套餐首先,湯底是番茄薯仔鍋,味道酸甜適中,非常開胃。搭配的食材也很豐富,有手切安格斯牛小排、炸響鈴、手打蝦丸、烏冬以及新鮮蔬菜拼盤等,已經可以食到好滿足。牛小排質地鮮嫩,入口即化,搭配鍋中的蔬菜非常適合。炸響鈴酥脆可口,蝦丸彈牙鮮甜,烏冬Q彈有嚼勁,令人胃口大開。另外,追加的新鮮牛肉和三文魚刺身也非常值得一試。牛肉超入味,三文魚刺身鮮嫩,可謂是前菜佳選。仲叫左杯芒果沙杯飲落清爽可口!超級爽爆。總的來說,這是一道物超所值的火鍋套餐,不論是食材的新鮮程度、款式的多樣性,還是份量的充足程度,都堪稱一流。仲好有人情味 職員會同你傾下計,如果你喜歡火鍋,不妨來試試這個套餐,我相信你一定會流連忘返。
超有人情味既餐廳 叫左熱鍋 2 人火鍋套餐

2024-07-04
2024-07-13 273 浏览
第一次評論俾到呢間火鍋🍲店,原來裡面仲有包房可以唱歌🎤⋯值得推薦。價格非常友好,兩人餐400幾,再加其他,埋單800幾。重點食材新鮮,高性價比🏅,龍蝦🦞鍋好味😋,墨丸蝦丸唔係凍品熟食個啲,新鮮手工做嘅,非常好😌,套餐裡面嘅免費飲品,芒果沙冰🍧好大一杯,好味😋⋯
2024-07-13
  • 龍蝦🦞
  • 芒果沙冰
  • 金錢牛展
  • 手工墨魚丸
  • 手工蝦丸
2024-07-12 288 浏览
見到呢間樓上私房菜嘅二人火鍋套餐幾抵食,就同朋友嚟試吓🍻餐廳好近佐敦站A出口,行一兩分鐘就到。個裝修有啲宮庭feel,座位闊落;有麻雀檯又有可以唱k嘅vip房,一大班人嚟開party都幾開心。叫咗個$488二人火鍋套餐,套餐本身已經包曬打邊爐必點嘅牛肉、丸餃、蔬菜、粉麵同飲品等,嗜牛嘅我哋再另外追加咗一份$99新鮮牛肉😏揀咗沙嗲豬骨湯底,先夾咗啲湯底本身有嘅菇菇嚟食吓,沙嗲香濃惹味,唔使點醬油都好夠味。🥢手切安格斯牛小排睇啲雪花都知靚,切得都算厚,入口油脂豐富,肉質軟腍,推薦😍🥢新鮮牛肉肥瘦均勻,幾有咬口,而且牛味濃郁,食得出嘅新鮮😋🥢韭菜豬肉餃、手打墨丸、炸響鈴炸響鈴脆口得嚟又索曬啲沙嗲味,正👍🏻韭菜豬肉餃個皮係綠色嘅,又幾得意😆手打墨丸彈牙大粒,有墨魚嘅鮮味。🥢紅薯粉🥢蔬菜拼盤都幾大份,有娃娃菜、冬菇、栗米同車厘茄等。🥢零系可樂、加多寶
🥢手切安格斯牛小排
睇啲雪花都知靚,切得都算厚,入口油脂豐富,肉質軟腍,推薦😍
🥢新鮮牛肉
肥瘦均勻,幾有咬口,而且牛味濃郁,食得出嘅新鮮😋
🥢韭菜豬肉餃、手打墨丸、炸響鈴

🥢紅薯粉
🥢蔬菜拼盤
都幾大份,有娃娃菜、冬菇、栗米同車厘茄等。
🥢零系可樂、加多寶
2024-07-09 184 浏览
同朋友仔約左一齊食麻辣底的火鍋,返工壓力大,系要靠辣野緩解下壓力嘅啦。咁巧有二人火鍋套餐,488包埋鍋底同6樣菜同兩杯野飲,好抵。我哋嗌左個麻辣鍋底,鍋底上得很快,表面鋪滿桂圓,好有藥膳feel。牛小排好新鮮,肉色粉嫩,份量足,切成大大的薄片,滾個10秒就食得,又嫩又香。炸響鈴跟麻辣鍋底是絕配,索滿晒湯汁,又香又辣。墨魚丸同蝦丸都幾新鮮,QQ彈彈,雖然份量每樣只有兩粒,都食得好開心。紅薯粉系個麻辣鍋裡越煮越入味,又軟又滑又辣,當主食食好過癮。蔬菜拼盤種類好多,有生菜娃娃菜香菇油麥菜同皇帝菜,仲有兩粒番茄仔點綴,份量足。除左套餐,我哋加點了黑毛肚和獅頭鵝腸。黑毛肚都幾脆。獅頭鵝腸抵讚,洗得好乾淨,又保留左腸入面的脂肪,滾個半分鐘就可以食,脆口,咬落仲有汁水feel,值得encore。兩杯野飲我哋點左生啤同芒果冰沙。兩杯野飲都同今晚的火鍋好配。總體食物質素同服務都好,值得再來。

2024-07-03
2024-07-09 87 浏览
火鍋熱私房菜顧名思義除咗打邊爐,仲可以點小菜。今次主要係點左一個火鍋二人餐,餐廳有好多vip房,想包場或者同朋友做生日等等非常適合。二人餐一份安格斯牛小排,牛味幾香濃,烚一烚即起肉質嫩滑,入口即溶,吸收咗蕃茄薯仔湯底嘅味道更加開胃醒神。一餐好味嘅邊爐,選料都相當重要,而火鍋熱嘅食材都唔錯,蝦丸墨丸口感彈牙,蝦丸亦都放入原隻蝦肉更加鮮味更有層次。魚皮脆卜卜炸得好香口,酥化得嚟又唔唔會感覺太油。薯粉都好有嚼勁,尤其是吸收晒成煲湯嘅精華,煙靭爽口。最後,杯芒果沙冰都好抵飲,超大杯多芒肉,夠晒凍甜甜地打邊爐一流。整體而言,火鍋熱私房菜食物好味,環境寬敞闊落,地點都方便,最緊要係抵食,唔使下下返內地消費,近近哋嚟整個二人餐性價比相當高😋

2024-07-03 132 浏览
啱啱喺佐敦做完嘢,就見到地下有一間打邊爐舖頭有唔同嘅餐選擇,最後我哋就諗住上去試一試熱鍋二人火鍋套餐。上面嘅裝修都唔錯,有打卡位,而且坐得都好舒服卡位十分之大。等咗唔使10分鐘完成就開始嚟到。湯底要咗胡椒酸菜白肉鍋,當初覺得淡咗少少,但係之後越煲越濃郁,而且加咗湯之後都唔會特別變得淡。酸菜份量都唔少,配白肉不錯。牛肉要了小牛排,油脂剛好,而且牛肉味都幾濃。炸魚皮,我同朋友都覺得好好食,炸得好香脆,而且食落不會有油益味。手打墨丸都幾大牙,水餃冇諗過都幾大隻。烏冬和蔬菜拼盤,烏冬都幾滑身,菜份量十足飲品可以選擇兩杯無酒精,其中一個就要咗益力多沙冰,益力多味好濃郁甜度我覺得都OK所以整杯好解暑,而且打邊爐一齊飲好啱。

牛肉要了小牛排,油脂剛好,而且牛肉味都幾濃。

手打墨丸都幾大牙,水餃冇諗過都幾大隻。

烏冬和蔬菜拼盤,烏冬都幾滑身,菜份量十足