2018-08-19 318 浏览
又到星期日,阿仔在新城市附近上堂,佢又太鍾意食韓國野,所以今日又去呢度食。佢又叫例牌既牛肉石頭鍋飯,而我因爲試過幾次不同的麵,但經驗都唔係太好,所以今次決定食番飯,選了辣雞肉飯。明明我地係第二個到,唔知點解會先將石鍋飯俾一個剛點菜唔夠3分鐘既人,後來終於送來了。而我既辣雞肉飯,塊鐵板超熱,所以辣汁彈到周圍都係,不過夠熱既食物,絕對值得加分,好味。飲品方面,我繼續係配梅實茶,酸酸地,好開胃,阿仔就飲忌廉溝鮮奶,都唔錯。

2018-07-24 445 浏览
同朋友去沙田行街👭順便食埋飯傾吓計朋友話想食韓國嘢🇰🇷但又唔想咁heavy於是揀咗呢間hungry Korean 😋六點幾去到人唔算多唔洗等就有位👍🏻👍🏻坐低揀左嘢食就拎埋張餐牌左去俾錢💰之後拎返個號碼就可以返去坐低等左10分鐘左右就有嘢食喇👍🏻👍🏻👍🏻.泡菜湯🌶🌶泡菜湯酸酸辣辣,極之惹味,將湯汁淋落白飯度都唔錯😋泡菜湯無乜食材, 泡菜同豆腐,肉粒要用放大鏡先見到😂😂不過湯加飯先至四十幾蚊,算係咁啦😍推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最推介).豆腐湯🌶🌶睇落以為豆腐湯好辣🌶但食落又可以接受😂😂豆腐湯冇泡菜湯嘅酸味,不過都幾吸引👍🏻👍🏻除咗豆腐,仲有蝦同少量海鮮🦐🐙🐚相對起泡菜湯來講更為抵食😍😍😍推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最推介)
同朋友去沙田行街👭
就拎埋張餐牌左去俾錢💰
之後拎返個號碼就可以返去坐低
等左10分鐘左右就有嘢食喇👍🏻👍🏻👍🏻

泡菜湯🌶🌶
推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最推介)

豆腐湯🌶🌶
推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最推介)
2018-07-09 366 浏览
因為有事要係沙田滯留數小時,去完游水消耗咗兩小時,游完水咁就梗係肚子餓餓,不如上去沙田火車站上蓋食本身諗住食旁邊eurogogo,但見到原來hungry korean有下午茶餐,咁就轉戰過去啦係櫃面買完飛就坐定定等人送嚟叫咗我最愛辣豆腐湯,有碗飯送,可惜冇跟泡菜,不過三十幾蚊都好抵食湯裡面其實有好多豆腐,食極都仲有,又有隻蛋,蝦有一隻,蜆都有幾粒自從沙田人多咗咁多之後,要搵平價食肆真係難過登天,呢道的確係唔錯呀💪🏿
係櫃面買完飛就坐定定等人送嚟

2018-07-01 391 浏览
又一日窮L搵食,沙田餐廳多又貴,從雲雲餐廳中找美食是困難,最後就去一去沙田連城廣場撞一撞運氣。眼見此店排隊人數不多,就立刻跟著隊尾。其實之前我去過尖沙咀的始祖店食過,當年韓風當道,那次食物質素一般,沒有韓國正宗既古早味,不過外表及味道有類似而已。因此,這次叫餸時,我都打起12分精神,叫了韓國粉絲牛肉飯和牛肉鍋飯,避開一些伏菜,例如海鮮餅及湯類。總捨是日晚餐95元二人,排隊時間5分鐘都冇,味道到位,不過鍋飯配菜少,不是正宗的bibimbap,好在仲有隻蛋。這個價位在沙田市中心,點都要讚好,抵食的,不過配料有待改善。

,例如海鮮餅及湯類。

,不過配料有待改善。
牛肉鍋飯
牛肉韓國粉絲飯
2018-06-30
$47.5 (晚餐)
牛肉鍋飯
牛肉韓國粉絲飯
沙田火車站附近啲餐廳基本價錢都要$70~80+ , 唯獨連城這邊有些平價跟選擇。而且呢度啲野食算大份,男仔都食得飽。佢地基本款既韓食都好齊全(紫菜包飯,辣炒雞飯,炒粉絲,刀削麵,水冷麵,炸醬麵,石鍋飯仲有火鍋) ,想平平地食一餐韓國野係唔錯選擇。雖然唔算係高級料理,但味道全部都唔差。但餐廳係快餐形式,所以大部份都係長枱,要有搭枱既心理準備。點菜後搵位坐底,侍應就會幫你送餐,大部份情況都唔係等太耐就有得食。
2018-06-05 337 浏览
星期日夜晚食飯周圍都要等下位,想食韓國野又唔想等太耐,可以黎試下Hungry Korean~有位入座之後 首先要去counter落單 之後會俾個數字牌你 職員之後就會睇號碼上食物啦~辣年糕對我黎講都有少少辣 唔怕辣既都可以試下石頭飯同紫菜卷就普普通通啦價錢都算合理!
星期日夜晚食飯周圍都要等下位,想食韓國野又唔想等太耐,
可以黎試下Hungry Korean~
有位入座之後 首先要去counter落單
之後會俾個數字牌你 職員之後就會睇號碼上食物啦~

辣年糕對我黎講都有少少辣 唔怕辣既都可以試下
石頭飯同紫菜卷就普普通通啦
價錢都算合理!
辣年糕
紫菜卷
石頭飯
2018-06-04 222 浏览
每逢星期日,阿仔要到新城市廣場附近上興趣班,差不多每一次都要到這店食午餐,他一定叫牛肉石頭鍋飯,大部分時間,石鍋都好夠熱,所以起到飯焦。不錯!而我因爲食得太多次的緣故,所以選食其他食物。今次選了辣雞肉餐,多菜少雞,雞肉細細粒,但因為飯挺滿,所以食完都好飽。我鍾意配餐飲梅實茶,酸味味,好開胃;阿仔就鍾意韓國忌廉溝鮮奶。每個餐四十幾,五十,配埋飲品都只係五六十元,在這個大商場裏,算係平價選擇。

2018-05-12 402 浏览
難得番大學但又唔想咁頹食大學canteen 唯有搭多兩個站去沙田搵食新城市真係好多選擇 鐘意食韓國野既我毫不猶豫就去左Hungry Korean今次叫左係泡菜湯 本身已經跟左一個白飯 我額外加9蚊再加多個韓式粉絲其實個泡菜湯既料並不多 最主要都係泡菜 亦有少量碎肉 泡菜酸度十足提提你 上菜時泡菜都係湯既底部 並沒有攪拌 所以面層既湯既味道較淡所以食之前最好自己先攪拌一下五六十蚊只有一個湯和飯 性價比並不高 但不失為一個飽肚既選擇

所以食之前最好自己先攪拌一下

泡菜湯飯
2018-05-09
2018-05-11 234 浏览
Menu比出面舖多,有chef special menu,不過今次冇試sweet chicken 足料,菜同雞比例差唔多有1:1雞夠嫩,雞汁帶到梛菜同紅蘿蔔嘅甜味唔會太重味👍水冷麵嘅麵彈牙冇餸但湯汁嘅酸甜味夠哂略嫌配料較少,得青瓜,同半隻熟蛋,冇酸蘿蔔etc食: 3.5/5環: 3/5服: 3/5$: 2.5/5
sweet chicken 足料,菜同雞比例差唔多有1:1
雞夠嫩,雞汁帶到梛菜同紅蘿蔔嘅甜味
唔會太重味👍
水冷麵嘅麵彈牙
冇餸但湯汁嘅酸甜味夠哂
略嫌配料較少,得青瓜,同半隻熟蛋,冇酸蘿蔔etc

食: 3.5/5
2018-05-10
水冷麵
sweet chicken
2018-05-08 311 浏览
午餐想吃簡單韓食,於是選了簡簡單單,又不失韓味的Hungry Korean。水冷麵是韓式消暑必吃名物。天氣悶熱,無胃口時最適合,冰涼、酸酸的湯,加上爽滑彈牙的麵,清爽的配料青瓜絲、醃蘿蔔絲,非常fresh!吃後完全沒有負擔感,全身涼快,正啊!可惜的是,冰碎一大塊,難溶,加上湯少,水冷麵湯底不夠濃,吃麵時冰涼的冷湯不足。涼拌酸辣冷麵拼餃子,冷麵量太多了,內裡有泡菜、蛋絲、青瓜絲、紅蘿蔔絲,整體口感都是清涼爽脆,加上酸酸辣辣的味道,開胃。可惜麵一大「餅」,沒甚麼層次。餃子就是韓式的,外面脆脆,但內裡就是一貫的韓式肉餡,吃不到質感,唯獨有些短粉絲。迷你炸雞配蜜糖芥末醬,炸雞肉滑而軟腍,醃了很久的感覺,沒有甚麼肉香,倒是炸得不油膩。芥末醬很蜜糖rich而帶點芥末清新,喜歡呢!

2018-05-06
午餐
2018-04-24 235 浏览
呢間韓國野真系性價比高,五六十蚊一個餐,份量又大。泡菜湯同辣豬肉都系我摯愛,因為夠辣夠濃味,而且辣豬肉仲連埋好多菜,中和下d豬肉唔會甘濟。另外紫菜卷又可以揀唔同口味,試過豬牛同魷魚都唔錯。但d野飲就甜左d。
2018-04-08 333 浏览
夜晚去連城食飯,周圍都拍曬隊得哩間無人排,food court形式,諗住試下點知...伏!唔可以話佢唔好味既,但係咁既價錢我真係寧願食其他。個紫菜圈飯30幾蚊得幾舊...仲要唔好食...消費太高唔會再黎啦,寧願遠啲去尖沙嘴食都唔好哩到食
夜晚去連城食飯,周圍都拍曬隊
得哩間無人排,food court形式,諗住試下
點知...伏!

唔可以話佢唔好味既,但係咁既價錢我真係寧願食其他。

個紫菜圈飯30幾蚊得幾舊...仲要唔好食...消費太高

唔會再黎啦,寧願遠啲去尖沙嘴食都唔好哩到食
2018-04-06
2018-03-18 413 浏览
星期六晚市時段,間間餐廳門口都人龍不絕。 為免受等位之苦又唔想食m 或k 字頭等致命快餐,所以就揀咗呢間韓式快餐。雖然近年百物騰貴,但呢度價錢仍然大眾化,$45—$65已有交易,又坐得較茶餐廳舒服同乾淨。辣雞餐($52)甜甜地,中和咗辣味,所以就算唔食辣嘅人啱食,而且有大量蔬菜做配菜,又有飯,算係健康之選。豆腐湯($42), 湯底唔太似韓國正宗嘅豆腐湯,可能因為泡菜不足。湯內只有幾件泡菜,令湯味很淡,只嘗到一點微辣,其他海鮮配料係冷藏海鮮,味道唔洗講大家都明。今日先留意到原來呢間一向標榜健康美味,唔怪得知大多數餐都有配有蔬菜。

2018-01-15 629 浏览
黎到沙田,由於太趕時間,但又心思思想食韓國野,所以揀左呢間hungry Korean.叫左個炒年糕拉麵,可惜個拉麵完全不是韓國拉麵,只係普通茶餐廳公仔麵,口感真係爭好遠。配料方面,炒年糕完全唔入味。其他例如雞蛋都還好。但個炸紫菜卷就幾好,夠脆,有口感。另外加左15蚊要3個配菜,魚糕很硬,kimchi太酸,薯仔沙律有驚喜,因為十分足料,有青瓜又有洋蔥絲,不過單憑一菜之力,都挽回唔到食完呢餐之後既唔滿意。

2018-01-15
2018-01-09 367 浏览
黎到沙田市中心 要搵食係十分十分困難既事人多到呢⋯⋯啲人又拉住一個個行李喼橫衝直撞🤦🏻‍♀️簡直無眼睇今次選擇食輕食既韓國餐呢間餐廳既食物已經港式化左 咁價錢又不算貴 食物同價錢質素成正比鐵板甜雞肉飯🍚 配凍綠茶牛奶🍵雞肉飯略嫌偏甜 個醬汁好甜上菜 雖然係鐵板 只係板熱 菜就唔算熱 綠茶牛奶 有少許 我估係綠茶粉既苦澀味 但牛奶🥛的滑就欠奉😓再加多個雞肉壽司🌯沒有大驚喜好一般壽司店買到既壽司卷 但就係有雞肉加上店舖細 座位好迫但偶爾一食也無妨
黎到沙田市中心 要搵食係十分十分困難既事
人多到呢⋯⋯