2017-07-13
早在銅鑼灣時已被其半個蜜瓜+雪糕吸引視線。到最近每天開Facebook又被其匯豐信用卡半價優惠先版,終於忍唔住當日在等位前和朋友以甜甜醫肚。難得黎到,當然要試吓佢地個蜜瓜芭菲$88抺茶脆脆$38i CREMERiA的軟雪糕真係一試難忘,第一口已經知道此雪榚非等閒之輩軟雪糕質地厚實而柔滑,牛奶及抺茶味道香厚。不過其溶解速度比一般軟雪糕快,見到好多客人掛住影相食到4分3已經溶晒XDDD與其軟雪糕相比反而蜜瓜就比較失色。只能說比一般超市購買的蜜瓜清甜,欲比不上日式超市發售的香濃。所以覺得以價錢作對比,還是軟雪糕的性價比高!!!所以兩日後就著lunch hour都忍唔住跑過來,再一嚐其軟雪糕(笑)經過前日試食~目標非常清晰就係 軟!雪!糕!牛奶,抺茶勝負難分,決定來個雙料連脆筒$40 ,連信用卡半價! 沒有說話可言。相信日後即使沒有優惠也會為了雪糕回來!(笑)
難得黎到,當然要試吓佢地個蜜瓜芭菲$88
抺茶脆脆$38
所以覺得以價錢作對比,還是軟雪糕的性價比高!!!
相信日後即使沒有優惠也會為了雪糕回來!(笑)