灣仔in:joi係間少女感十足的Cafe 🩵🤍小店純潔簡約,以温柔的蔚藍、白色為主調,配Pet-Friendly的梯級座位,非常清新有特色🐩 主打西日fusion,有招牌手工貝果、糕點、輕食等~而且没有任何服務費!🥗Our Classic Breakfast(Hk$148):有炒蛋|鮮牛油果|炒雜菇|車厘茄|田園沙律|貝果|煙三文魚|腸仔|煙肉健康,組合新鮮健康唔油膩☕Hot Americano (Set+Hk$20):黑咖啡風味清爽、略帶微苦回甘🥞Caramelized Banana Coffee Jelly Croffle (Hk$128): 牛角窩夫外脆內軟,口感酥脆鬆化,牛油味香濃。配上焦糖香蕉、忌廉、榛子醬和jelly,相當邪惡🍪Homemade scone (Hk$34): 英式提子鬆餅奶油味濃、口感偏緊實,細細隻但夠飽肚🧀Double cheese bagel (Hk$46):型格黑色竹炭的貝果,加熱後有着香濃鹹香的芝士味📍 in:joi灣仔皇后大道東141-145號恆山中心地舖 (港鐵灣仔站 A3 出口, 步行約5分鐘)

📍 in:joi

經過皇后大道東時發現這邊好像愈來愈熱鬧不少地舖食肆新面孔,而且裝修都十分搶眼例如這家當我從對面街經過時就忍不住行注目禮的cafe半橢圓形拱門設計配落大玻璃採光度十足之餘亦能看到店前樓梯式設計座位有點像坐上了運動場的觀眾席裝修有心思,食物也不錯欣賞小店的pastries 都是自家製包括甜點的pound cake, tiramisu 及creme brulee等另外店員也推薦新出的croffle menu點了個玄米茶口味自家製而言是超額完成了抹韻平衝了忌廉的甜膩但想點的話建議要留肚,因為吃它真的會很full主食明太子海膽汁蟹肉意粉份量同樣十足調味與醬汁的組合不錯Creamy而帶咸鮮另外加了個Granda bowl 緩解一下小小一碗很可愛最後想一讚這邊的飲品Passion fruit calamansi soda的組合很好完全是summer time的菜酸甜而有青金桔的香氣超refreshing~~~~其次Match Dirty也不錯但我這個漕茶控是覺得茶底可以再濃一點風味相信會更好
經過皇后大道東時發現這邊好像愈來愈熱鬧

不少地舖食肆新面孔,而且裝修都十分搶眼

例如這家當我從對面街經過時就忍不住行注目禮的cafe

半橢圓形拱門設計配落大玻璃

採光度十足之餘亦能看到店前樓梯式設計座位

有點像坐上了運動場的觀眾席

裝修有心思,食物也不錯

欣賞小店的pastries 都是自家製

另外店員也推薦新出的croffle menu

點了個玄米茶口味

自家製而言是超額完成了

抹韻平衝了忌廉的甜膩

但想點的話建議要留肚,因為吃它真的會很full

主食明太子海膽汁蟹肉意粉份量同樣十足

調味與醬汁的組合不錯

Creamy而帶咸鮮

另外加了個Granda bowl 緩解一下

小小一碗很可愛

最後想一讚這邊的飲品

完全是summer time的菜

酸甜而有青金桔的香氣

超refreshing~~~~

其次Match Dirty也不錯

但我這個漕茶控是覺得茶底可以再濃一點

風味相信會更好

2024-06-24 78 浏览
灣仔皇后大道東最近開左間新cafe,一入門口既階級做埋座位,善用地方之餘亦都給人好舒適寫意既感覺明太子海膽汁蟹肉意粉濃郁明太子海膽汁配以蟹肉同蟹籽,帶點日式既味道,係我鍾意既味道,但略賺偏油左d松露蘑菇意大利飯蘑菇與松露風味燉義大利飯,撒上巴馬臣芝士,意大利飯軟硬適中,份量都幾多,好夠飽椰子水咖啡Espresso 加椰子水,咖啡豆都幾深焙,味道偏燶,椰子水既甜味有助減淡左成杯既燶味,味道也可以整體食物同咖啡都唔錯,環境舒適,如果想輕食佢都有bagel、鬆餅等等既食品提供,灣仔又有多間有質素既咖啡店了

椰子水咖啡

2024-05-18 117 浏览
in:joi位於灣仔,咖啡店的裝潢以粉藍色及白色為主調,簡約清新,給人一種很舒服的感覺🩵🤍 而門口的梯級座位很特別,十分適合打卡拍照呢~🥰我們點了凍咖啡拿鐵(HKD50)及黑糖薑咖啡拿鐵(HKD64),味道不錯,口感順滑👍🏻 黑糖薑味道特別,值得一試😋這次只享用了他們的飲品,有點可惜呢~🥺 下次有機會會再次到訪in:joi,品嚐他們的美食🤩🙈📍in:joi - 灣仔皇后大道東141-145號恆山中心地舖

• 黑糖薑咖啡拿鐵
2024-04-13 161 浏览
最近去左INJOI 食嘢!原來餐廳係使用優質橄欖油煮食,全部都係全手工酸種麵包🥖同貝果🥯!牛油🧈同cream都係來自法國入口🇫🇷‼️我同朋友食咗呢幾款食物及飲品:⭐️醇香松露早餐⭐️·黑松露牛油果焗蛋,牛油果中焗製嘅蛋🥚,加上一抹黑松露提升風味!(搭配牛肉,雞肉或豬肉香腸、煙肉同沙律。配貝果🥯或牛油酸種麵包🍞) ⭐️明太子海膽汁蟹肉意粉🍝⭐️·濃郁明太子海膽汁配搭蟹肉🦀與蟹籽⭐️沖繩手摘香檸本地蜜糖🍯蘇打⭐️(使用沖繩手摘香檸🍋及本地香港蜂蜜)⭐️百香果青金桔蘇打🍹⭐️(使用百香果、青金桔🍊及本地香港蜂蜜)

我同朋友食咗呢幾款食物及飲品:

⭐️醇香松露早餐⭐️

⭐️明太子海膽汁蟹肉意粉🍝⭐️
·濃郁明太子海膽汁配搭蟹肉🦀與蟹籽

⭐️百香果青金桔蘇打🍹⭐️
(使用百香果、青金桔🍊及本地香港蜂蜜)
2024-04-12 188 浏览
今天中午路過,見間咖啡店幾靚,於是走入去點了一個意粉和一杯咖啡,付錢坐低後,發現無論飲品或是食物都出得非常緩慢,可能係人手不足或者唔熟手關係,但見因為佢哋keep住隔幾分鐘都有一份食物出比客人就沒有催促,但過了超過半小時,無論咖啡或是食物都係未有,於是去cashier要求退款,佢check紀錄話所有意粉單已經做完,不過咖啡就沖緊,問我咖啡要唔要攞走。好明顯間咖啡室作業有問題,冇能力出菜又不停接客人單,其實隔離幾台客都係等咗好耐先有得食有嘢飲。唔係唔想幫襯小店,但係都要啲小店識得爭氣先得㗎。

2024-04-12
午餐
2024-04-06 158 浏览
前几日去左in:joi 食下bagel 放空下,依間cafe係白色主調,感覺好開揚坐得好舒服😌我就好仲意個白色樓梯打卡位😉影相打卡一流!依度既bagel都係全手工酸種面包,天然、零添加,仲用亞機洛糖,好健康!每樣食材都係用優質橄欖油烹調呢!我最仲意就係個明太子海膽汁意粉,好濃郁既海膽汁好香,用料好足!意粉口感十足!飲品種類有好多選擇呢!Food list🍽️明太子海膽汁蟹肉意粉 $118百香果青金桔蘇打 $68非常藍莓忌廉芝士餡貝果 $46小山園抹茶北海道紅豆麻糬貝果 $48花生醬朱古力焦糖海鹽盼果 $48

我就好仲意個白色樓梯打卡位😉影相打卡一流!

飲品種類有好多選擇呢!

Food list🍽️

花生醬朱古力焦糖海鹽盼果 $48
2024-03-30
下午茶
2024-04-03 127 浏览
灣仔粉藍色咖啡館享受悠閒時光,嘆一嘆特別喜歡杏果烤布里乾酪🔸杏果烤布里乾酪 $108 🫢👍🏻推介給愛芝士的人士。烤布里乾酪非常香,呈現半融化的狀態。布里乾配上杏果醬甜甜地,食多幾件食都不膩,還可以配上香脆的麵包條。🔸醇香松露早餐 $138這款早餐有全手工酸種貝果、黑松露牛油果焗蛋、香腸、煙肉和沙律,所有的食材都是用橄欖油煮。🔸法國70%朱古力 $52朱古力好香滑,還有少少甜味。最有心思的好靚的海馬拉花。🔸伯爵茶粉藍色茶壺好少女,份量好足!
灣仔粉藍色咖啡館
享受悠閒時光,嘆一嘆
特別喜歡杏果烤布里乾酪

🔸杏果烤布里乾酪 $108 🫢👍🏻
推介給愛芝士的人士。烤布里乾酪非常香,呈現半融化

🔸醇香松露早餐 $138

🔸法國70%朱古力 $52
朱古力好香滑,還有少少甜味。最有心思的好靚的海馬拉花。

🔸伯爵茶
粉藍色茶壺好少女,份量好足!
  • 杏果烤布里乾酪
今日去咗灣仔新開嘅粉藍白cafe好有少女feel 非常舒適樓底特別高 cafe仲要設有梯級座位俾客人享用餐飲 望住街景都係幾chill嘅 佢地 想食輕食有多款全手工酸種麵包🥖、貝果🥯仲有意粉、All day breakfast多款選擇喔 Cafe好著重食材佢地嘅食物係零添加 非常天然 放心食用 cafe更用咗「亞機洛糖」 而牛油同cream都係用法國食材🍝手工山藥雞肉丸焗意粉自家製日本走地雞肉山藥丸 結合香濃番茄醬焗製義大利粉 舖滿咗好多芝士🧀非常邪惡🍞 辣吞拿魚芝士酸種麵包酸種麵包係呢間cafe嘅signature 所以我都點咗嚟試 麵包係夾住鮮味辣吞拿魚同滑軟芝士🧀口感非常豐富 麵包好軟身帶少少酸🍹百香果青金桔蘇打呢杯百香果青金桔🍊蘇打呢個組合真係第一次試 佢係用咗百香果、青金桔同本地香港蜂蜜沖的 蘇打好夠氣同埋好fresh因為有百香果🍵Hojicha latte呢杯焙茶latte嘅拉花拉得好精緻 而焙茶茶味好香濃唔會好甜 非常推介👍🏻

🍝手工山藥雞肉丸焗意粉

🍞 辣吞拿魚芝士酸種麵包

🍹百香果青金桔蘇打

🍵Hojicha latte

想去泰國靚cafe打卡?原來香港都有好好嘅選擇😍!灣仔新開嘅In:joi門口係不規則形狀,內裏裝修以藍白色為主,仲有必打卡嘅純白梯級📸!餐廳除咗裝潢用心,食物製作一樣係落咗好多功夫🥰 In:joi使用優質橄欖油煮食,全店都用全手工嘅酸種麵包、貝果、輕食💝 仲用咗稀少糖「亞機洛糖」,健康又好味😋🥧 杏果烤布里乾酪 ($108)第一次食烤布里乾酪,呢個仲加咗杏果醬作點綴,伴酸種麵包條🥖 烤布里乾酪有少少似雞蛋布甸嘅質感,加上cream cheese嘅鹹香,令人一試愛上🧀!🍝 手工山藥雞肉丸焗意粉 ($118)本身以為係薯蓉嘅原來係山藥雞肉丸,健康又好食🤤!in:joi採用自家製日本走地雞肉山藥丸,結合香濃番茄醬焗製義大利粉🍝,新鮮蕃茄製作嘅茄醬,比平時坊間食到嘅蕃茄意粉較酸,我鍾意❤️!☕️ 巧克力咖啡 ($55)我呢杯Mocha使用咗原粒嘅法國Valrhona 70%黑巧克力🍫嚟整,甜店啱啱好!適合平時都鍾意「小甜」嘅香港人😚🍯 百香果青金桔蘇打 ($68)呢杯梳打都唔惹少!店家專誠喺本地農場購入香港本地蜂蜜,加上百香果、青金桔🍊製成而成,味道酸甜適中,唔會死甜,好refreshing!

🥧 杏果烤布里乾酪 ($108)

🍝 手工山藥雞肉丸焗意粉 ($118)

☕️ 巧克力咖啡 ($55)

🍯 百香果青金桔蘇打 ($68)

2024-04-02 68 浏览
以藍白色調為主,俾人感覺好清新好簡潔。最吸引係門口兩側既純白色樓梯位,陽光充足非常適合打卡影靚相🤩仲可以靜靜咁望住街景嘆咖啡,真係好放鬆🩵🤍餐廳入面有好多全手工酸種麵包、貝果,全部天然零添加,而且牛油同cream都係來自法國🇫🇷杏果烤布里乾酪🧀 $108鍾意芝士嘅朋友一定要試寸😍😍香脆嘅麵包搭上軟滑綿密既芝士,沾滿甜甜嘅蜂蜜杏果醬,鹹甜交織,真係好好味🤤♥️黑豚肉他他🐷 $88叉燒風味既他他配搭海苔酸種麵包,食落去感覺好清新,而且食出淡淡嘅紫菜味,味道好特別👍好開胃手工山藥雞肉丸焗意粉🍝$118採用自家製日本走地雞肉山藥丸,義大利粉面頭鋪滿芝士🧀再結合香濃番茄醬焗製而成,每一啖都係芝士拉絲,非常惹味🫶🏻抹茶髒髒咖啡🍃☕️$54使用日本小山園抹茶,抹茶同咖啡嘅比例配恰到好處,每一啖都充斥着抹茶茶香同埋咖啡嘅苦澀味,互相輝映😻😻👍

以藍白色調為主,俾人感覺好清新好簡潔

杏果烤布里乾酪🧀 $108
鍾意芝士嘅朋友一定要試寸😍😍

黑豚肉他他🐷 $88

手工山藥雞肉丸焗意粉🍝$118

抹茶髒髒咖啡🍃☕️$54

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 之前in:joi 同 Spendsy 合作就已經心心眼😍今次真係坐係到chill下~𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 手工山藥雞肉丸意粉 🍝 98✨ ADB 138☕️ Coconut Water Americano 58☕️ Dirty Matcha 54另外佢地自製精品酸種麵包,選用了亞機洛糖去等大家可以冇負擔咁去食 ✌🏻ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ in:joi📍 Heng Shan Centre, Queen's Rd E, Wan Chai◇◇◇◇◇◇◇◇◇#injoi

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

之前in:joi 同 Spendsy 合作就已經心心眼😍
今次真係坐係到chill下~

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

in:joi

◇◇◇◇◇◇◇◇◇

#injoi
2024-02-16 236 浏览
好吸晴既𝘚𝘵𝘰𝘳𝘦𝘧𝘳𝘰𝘯𝘵 以半橢圓落地玻璃門設計採光十足 店內以藍白色為主調 門口位置以樓梯式設計嘅座位 十分特別𝘔𝘦𝘯𝘶 主要以咖啡同𝘗𝘢𝘴𝘵𝘳𝘺 𝘚𝘰𝘶𝘳 𝘋𝘰𝘶𝘨𝘩 𝘉𝘢𝘨𝘦𝘭 係佢地既主打ᥫ᭡今次試咗以下´ސު`𖧐芝士洋蔥牛肉手工酸種麵包𖧐 雙重朱古力麻薯酸種曲奇 𖧐 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦 𖧐 𝘏𝘰𝘮𝘦𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘔𝘶𝘴𝘤𝘰𝘷𝘢𝘥𝘰 𝘎𝘪𝘯𝘨𝘦𝘳 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 𝑰𝒈: 𝒑𝒎𝒎𝟒𝒍𝒂𝒎
好吸晴既𝘚𝘵𝘰𝘳𝘦𝘧𝘳𝘰𝘯𝘵 以半橢圓落地玻璃門設計

𖧐 雙重朱古力麻薯酸種曲奇

𖧐 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦

𝑰𝒈: 𝒑𝒎𝒎𝟒𝒍𝒂𝒎
2024-01-22 342 浏览
老公先入店內消費了一杯咖啡,其後我同媽咪,仲有兩位小孩(3歲及2歲)到店內,諗住試兩款貝果,之後女店員告知:須每位成人最低消費一杯飲品。我不明所以,因為一個貝果要46蚊,貴過一杯飲品,而且我又唔見店內有寫明這條件,因為我同媽咪只想試貝果,不想飲野,所以只好離去。後來,聽老公講話女職員細細聲講原來因為兩個小朋友無消費,所以就故意留難我地。我想講:如果要小朋友消費無問題,咁我咪買多兩款貝果咯,一係你就係店內寫明:每人最低消費一杯飲品(包括小孩)。如果我見到,我一定會跟番,之前其他餐廳都會寫明。
2024-01-16 228 浏览
✨Oreo酸種貝果🥯✨購自:in:joi (灣仔)價錢:$46推薦度:7.5/10-🤍網上睇到呢間文青設計咖啡店新開張✨近門口嘅兩排樓梯級座位打卡一流📸 作為Oreo控即刻選擇Oreo酸種貝果🥯 外皮焗得鬆脆 包體有彈性之餘食落有嚼勁🤍 灑上一層Oreo碎 口感更豐富 最令我驚喜嘅係入面有Oreo忌廉芝士餡🌟份量唔多 所以食落唔會好膩 整體味道唔會好甜 Oreo味亦都非常突出 值得推介👍🏻🤎-✨Ice Americano☕️✨價錢:$40推薦度:7.5/10-美式咖啡正常水準 入口微酸得嚟唔會太苦 入口順滑 價錢亦合理✨
✨Oreo酸種貝果🥯✨
購自:in:joi (灣仔)
價錢:$46
推薦度:7.5/10