2018-06-06 1779 浏览
今日同同事食飯,食到一頓高質素超級好食嘅午餐。首先食咗一個沙律,真係好新鮮好健康!上枱嘅時候已經聞到陣陣嘅油香,雞肉嫩滑多汁,又唔會話太過油膩,我個人來講非常之喜歡。旁邊仲有番茄、青豆等等配菜, balance得幾好。之後呢份牛扒煮得都唔錯,切開嘅時候見到裏面嘅肉仲好粉紅色,七成熟啱啱好,咬落去完全切開嘅時候見到裏面嘅肉仲好粉紅色,七成熟啱啱好,咬落去完全無筋,而且牛扒醃得都好入味,鹹香豐富。旁邊嘅焗馬鈴薯都好好味,上面嘅醬如果在多啲就好啦。最後仲叫咗一件草莓芝士蛋糕,上層嘅草莓竟然真係有新鮮嘅士多啤梨果肉,食落酸酸甜甜。下面嘅芝士蛋糕芝士味好rich,質感非常滑身,餅底又好香牛油味,三合一配搭無得輸。
今日同同事食飯,食到一頓高質素超級好食嘅午餐。

首先食咗一個沙律,真係好新鮮好健康!

我本身係會員,咁我就可以入黎享用美食同設施😆,會員就要用$120 入會費😌這裏有分室內室外,室外可享受rook top的夜空飲酒,四周地下都是花生🥜,大家可盡情地食花生掉在地上😆🥜🥜🥜🥜 今次一次過叫左幾款送酒小食🍺🍻🍹🍸🍷🥃Onion rings一上枱洋蔥圈仲大過你隻手掌✋🏻,脆炸金黃外皮不是太油膩,配以洋蔥圈味道好有口感👍🏻👍🏻Buffalo chicken wings🍗香香的buffalo醬汁有少少辣,怕辣嘅朋友就唔好食啦😌Nachos脆卜卜外層再加上煙肉碎加芝士粟米片🧀,芝士不太濃郁而沒有奪去粟米片的味道,送酒一流🍻BBQ and chicken mozzarella🍕我最鍾意食呢一個Pizza😍😍Bbq 醬汁甜甜地,雞肉有肉質鮮美滑Lu lu 咁,好惹味🤤🤤同埋佢係薄底Pizza,切到細細塊好容易入口👍🏻啱晒一大班人去分享,值得推介👍🏻👍🏻👍🏻整體也價錢性價比高,分量十足,又有靚景,一班人有得慢慢吹水飲酒娛樂,讚👍🏻
Onion rings

Buffalo chicken wings🍗
香香的buffalo醬汁有少少辣,怕辣嘅朋友就唔好食啦😌

Nachos

BBQ and chicken mozzarella🍕

2018-04-16 2390 浏览
為慶祝朋友生日費盡心思,找尋可以坐得耐,又有私隱度的酒吧。終於給我找到!這間酒吧屬於南華體育會入面嘅餐廳,但是就算不是會員,只要到場登記,用$20就可以入內用餐。餐廳分了兩個區域,包括戶外及室內,由於當晚天氣較熱,我們便選擇了坐在裏面,一進去便看到了滿地花生殻,更有兩部電視播放體育節目,雖然不是滿座,但氣氛依然熱鬧,每檯客人都會有一杯花生。我們三個人選擇了三款食物,包括水牛城雞翼、牛肉千層麵及Nachos,份量頗大,用料充足,每一款味道都不錯,不過卡路里真是爆標,幸好雞翼有西芹伴碟,平衡油膩的感覺。我們邊吃邊聊了三個小時,真的是不錯的酒吧!

庆祝纪念
生日
  • hot wings
  • Nachos
2018-04-11 1748 浏览
啱啱星期日睇完7人欖球賽,因為朋友有南華會會員證,所以就去咗入面嘅Inn Side Out。睇比賽嘅時候都已經飲咗兩三杯啤酒你都繼續現祝睇波嘅氣氛,我就叫咗Gweilo draft,而朋友就叫咗La Chouffe draft。呢度最正係花生任食,剝完啲殼一嘢掃落地下,好似小朋友一路食一路玩咁,滿足哂擾亂嘅慾望我地叫咗一個pepperoni pizza 同nachos with crabmeat dip。Pepperoni pizza餅底大約3、4mm厚,脆得嚟有少少厚度,食落唔濟。辣肉腸、肉腸、蘑菇、橄欖舖滿成個薄餅,滋味無窮Nachos跟芝士白汁蟹肉醬,我都係第一次食。由於個醬好濃,我食咗一陣已經有啲漏。不過點住nachos,就自然上咗癮咁不停放入口,加埋啖啖新鮮蟹肉,我只可以講句,"姐很飽但還是想食"

La  Chouffe  (左),  Gweilo  (右)

Pepperoni  pizza

Nachos  with  crabmeat  &  cheese  dip

Nachos跟芝士白汁蟹肉醬,我都係第一次食。由於個醬好濃
2018-04-08
Pepperoni  pizza
2018-03-13 2022 浏览
參加完wedding reception,我地幾個未夠喉,落咗去銅鑼灣繼續食。是夜係曼聯對利記,竟然餐廳唔算爆哂,仲有室內位。不過室內睇波氣氛都係淨啲,我地坐走廊位,電視唔係好睇到。花生狂食,扔落地下仍舊開心(當然都係舊址環境好啲)。兩款薯條各有支持者,我自己喜歡原味,有啲朋友喜歡有芝士嘅。蝦多士係正,好味,有啲朋友忍唔住一食食兩、三件!唔會好厚粉~三文魚pizza都幾好食,不過洋蔥有啲格格不入。雞翼得個辣字,但偏咸,唔好食啦呢個。有啲有叫下啤酒或cocktail,都係一人150元,抵玩呀。

是夜係曼聯對利記,竟然餐廳唔算爆哂,仲有室內位。

不過室內睇波氣氛都係淨啲,我地坐走廊位,電視唔係好睇到。

2018-02-08 2546 浏览
呢間餐廳係為南華體育會嘅會員而設嘅,不過就算唔係會員,只要比$20申請做臨時會員都可以入去用餐。餐廳係西式嘅酒吧設計,環境舒適,提供西餐,譬如有薄餅、意粉,仲有好多種類嘅酒精飲品。每台會附送花生一大杯,不過花生有啲細粒。作為前菜都OK嘅。我地點咗卡邦尼意粉,啲汁超級好味,而且份量同賣相都值得一讚。不過如果食得太多可能會有啲滯。至於Pizza,我地左辣肉腸pizza。已切成四方一塊塊,方便食用。食落冇意粉咁滯,整體來講都好好味!我哋仲加左一碟雞翼,雞翼揀咗唔辣。不過,可能辣嘅會好食啲。有啲熱氣,不過都接受到。另外,點咗啲嘢飲,都係酒精類嘅。就算椰子都有酒精成份整體來講,環境同食物都唔錯,但位置距離銅鑼灣鬧市一帶偏遠。

每台會附送花生一大杯,不過花生有啲細粒。作為前菜都OK嘅。

另外,點咗啲嘢飲,都係酒精類嘅。就算椰子都有酒精成份

整體來講,環境同食物都唔錯,但位置距離銅鑼灣鬧市一帶偏遠。
2018-01-28 1925 浏览
差唔多每月緊有一次去 Relax 下,環境舒適不在話下,有時遇到有球賽直播,氣氛仲好正添。今次去 Order 咗薯皮,天使麵,沙律,洋蔥圈,兩個半人食好似好少野咁,但係每碟份量都唔細,所以大家都食到好飽飽,美食加環境,真係可以好休閒咁 Hea 足一晚。唯一美中不足就係,可能我地一次過 Order 晒啦,食物一次過上枱,如果 Hea 住食就會好快凍晒。
花生
三文魚天使麵
炸洋蔥圈
  • 洋蔥圈
2017-12-28 1714 浏览
一大班朋友去食inn side out前菜芝士薯條 夠長夠脆 芝士醬又多而且都有好多條焗芝士通粉真係次次嚟都會叫好好味 又多芝士水牛城雞翼 醬汁濃 都有幾多隻D酒相比起其他餐廳都平
一大班朋友去食inn side out
前菜芝士薯條 夠長夠脆 芝士醬又多
而且都有好多條
焗芝士通粉真係次次嚟都會叫
好好味 又多芝士
水牛城雞翼 醬汁濃 都有幾多隻
D酒相比起其他餐廳都平
2017-10-22 3568 浏览
呢間餐廳我成日都去,貪佢多位唔洗排隊又唔洗打去book位!如果要講,唯一唔好處係離銅鑼灣站有d距離! 因為佢搬左去南華會,所以要入會先食到! 1年會藉$150但會俾返cash coupon所以都ok!入座首先會俾杯花生,大家都會隨意扔到地上,感覺超relax! 芝士通粉係本人既推介,超多芝士,$120唔收加1,抵食! 烤雞沙律都唔錯,舊雞上菜仲係熱架! 但又係掛住唔記得影相! 可加錢轉蕃薯條數數下我今個月都去左成3次,好似變左飯堂一樣

入座首先會俾杯花生
唔記得影相!

可加錢轉蕃薯條

數數下我今個月都去左成3次,好似變左飯堂一樣

• sweet potato fires
  • Macaroni & Cheese
2017-10-15 2350 浏览
呢個地方好岩一大班人黎吹水食野,仲有無限花生供應,座位有室內貼室外,我怕熱,所以同朋友揀左室內位置坐~chicken salad $100呢碟沙律勁大碟,味道唔差,沙律醬好開胃Macaroni & Cheese $118呢個芝士通粉定係必食item😍😍雖然好邪惡,但就頂級美味,濃郁既芝士佈滿通粉每一處,再加上煙肉既咸香,同埋小小既蘑菇粒,味道豐富而且唔會太咸,整體配搭令我食唔停🙈🙈不過就一定要多啲人分,會好快濟~Grand Slam Burger $138漢堡包好足料,入面係煙肉、蘑菇、洋蔥等,醬汁幾惹味,每人食一件都好飽雞翼炸到金黃香脆,點上沙律醬就更滋味~chilled rib eye  $288肉眼排煎得剛好,啖啖牛味,仲好juicy!呢個包就冇咁特別喇,食起上黎有點乾~源源不絕既花生供應!基本上,一地都係花生碎~
chicken salad $100

呢碟沙律勁大碟,味道唔差,沙律醬好開胃

Macaroni & Cheese $118

Grand Slam Burger $138

雞翼炸到金黃香脆,點上沙律醬就更滋味~

chilled rib eye  $288

肉眼排煎得剛好,啖啖牛味,
仲好juicy!

呢個包就冇咁特別喇,食起上黎有點乾~
源源不絕既花生供應!
基本上,一地都係花生碎~
2017-10-05 1863 浏览
首先要有張會員証先可以黎食。張証好似幾十蚊就整到啦。轉登整左証黎食飯,哈。個景望到golf場幾開揚。 可以揀坐出面bar台高腳登或者入面有冷氣位。1坐低就拎d花生比你,可以食完隨便掉落地。 “可以隨便掉落地。” “係咩?” “係呀。你睇隔離台同通地都係” “哇,做咩掟我” hahaaha價錢平過出面,真係好好食。 我地坐近廚房位。飲d汽水可以refill.男朋友話今晚既chicken salad冇甘好食。入面有d脆脆面條好得意。我就覺得雞絲既味道冇甘特出。 多醬左d. 炸雞翼好好味仲有青瓜。 熱辣辣拎出黎。中間個。。應該係蛋黃牆醬dip黎食正正正。塊扒扒好juicy 同tender,好食過露脾星期2同走回。1流like. 係rib eye. 薯條脆脆。薯皮呀!!!!!!理工既下午茶不行了。上面有好多芝士,煙肉脆脆,香蔥加埋中間既sour cream, 美味哇哇。仲有個菠菜芝士醬襯牛扒薯條真係好好好味。 我成碗正係醬食哂。hehehe. 肥美。佢話nachos同mac n cheese都出名好味。 我見到隔離台叫好大個。 期待下次再去。 我都話以後正係食li間。 啜~

價錢平過出面,真係好好食。

我地坐近廚房位。飲d汽水可以refill.

2017-09-14
  • hot wings
  • potato skins
2017-09-21 1508 浏览
今次已經起馬第四次來了~這店是不小年青人聚會既地方~每次我都是晚上9:00後去的~有分室外和室內,室內的有吧枱位的,有電視,地方也很大,冷氣非常足夠,如女士們建議帶外套~我比較喜歡坐室外(可吸煙的),室外風景可以看到樓下的哥爾夫球場,可能亦會有些 昆蟲的~室外不會太熱,有足夠既風扇多~一坐底他們先給你花生~配啤酒一流男朋友點左杯啤酒,因我有點不舒服,所以只好飲其他……點了一個焗芝士煙肉通粉~好香,好濃忌廉和芝士,食不停口再點左個炸魚薯條~每次都點的~這次的炸魚好像不夠上次香口,炸粉和魚完全分開,没有了那個香脆感~這店還有很多款食物的,所以我會不斷試新野~環境好舒服,不會太嘈吵,三五知己或聚舊既好地方~
今次已經起馬第四次來了~
這店是不小年青人聚會既地方~
每次我都是晚上9:00後去的~
我比較喜歡坐室外(可吸煙的
一坐底他們先給你花生~配啤酒一流

男朋友點左杯啤酒,因我有點不舒服,所以只好飲其他……
點了一個焗芝士煙肉通粉~好香,好濃忌廉和芝士,食不停口

再點左個炸魚薯條~每次都點的~

這店還有很多款食物的,所以我會不斷試新野~
環境好舒服,不會太嘈吵,三五知己或聚舊既好地方~
2017-09-17
2017-07-23 2114 浏览
有朋友係南華會會員,試過呢間食物唔錯,就相約幾位朋友過黎一齊試試!店舖有室外同室內空間,天氣太熱室內幾乎坐滿,係bar枱坐左陣就轉到四人枱坐啦,Menu有兩大版酒可以選擇,我地每人叫左杯啤酒同幾款食物一齊邊食邊傾~好耐無試過叫一大杯啤酒飲,呢度啤酒好夠凍,泡份量適中,但對於少飲酒嘅女仔份量有d多,不過飲得越底,傾得越盡興另外叫左幾道主食,芝士煙肉蘑菇通粉,之前黎過嘅朋友都推介好食,煙肉咸香,配搭芝士同蘑菇焗出黎味道好夾好好味。另一道魚柳薯條,薯條脆度剛剛好,襯熱食好妹,魚柳肉質較散,一叉就散開曬,食落就有d似油炸鬼😂😂芝士雞肉墨西哥包,芝士夾係包中間,芝士味道非常濃厚,食一件已經好飽肚,配搭生菜蕃茄沙律令整體無咁漏,呢幾道菜每碟都幾有份量,啱唒邊飲酒邊share食,一個人食就太漏。呢間店舖啱唒一班朋友一齊食一齊傾,仲有無限花生供應,好多人邊食邊dum殼落地下😂,不過就係咁先有feel嘅~

2017-07-10
  • Macaroni & Cheese
2017-07-01 1806 浏览
星期五晚,幾個朋友想飲杯野,傾下計黎inn side out 真係無得頂,不過實在太熱,我地都係揀左坐indoor la!!!冰涼啤酒🍻🍻🍻最重要係可以不停食花生,成地都係花生殼,正啊!snowball,我既至愛,女仔飲岩晒,甜甜地,酒味唔係好勁,好睇又好飲pizza切到細細塊,細細格大家用手食就最方便,一啖啤酒,一啖pizza雞翼都係每次必叫,不過相比雞翼,我更愛西芹,點埋啲醬食,超好味!仲叫左個ribs,啖啖肉,一定飽返左成個星期工,同班朋友喺呢度傾計,食飯,飲返杯,推薦!
星期五晚,幾個朋友想飲杯野,傾下計

冰涼啤酒🍻🍻🍻
最重要係可以不停食花生,成地都係花生殼,正啊!

pizza切到細細塊,細細格
大家用手食就最方便,一啖啤酒,一啖pizza

仲叫左個ribs,啖啖肉,一定飽

返左成個星期工,同班朋友喺呢度傾計,食飯,飲返杯,推薦!
2017-06-30
2017-06-23 1523 浏览
日日做到無停手, HAPPY FRIDAY放工就真係要相約一大班同事去抖一抖喇~以前既INN SIDE OUT喺銅鑼灣市中心, 以一邊任食花生、一邊任意剝花生殼掉在地上為賣點. 宜家搬左去南華會, 要成為會員先可以幫襯, 不過仍然超旺場. 一放工去到都未夠7點, 已經見接待員BUSY到呢餐廳有分INDOOR同OUTDOOR, 我地一行11人被安排坐INDOOR近窗邊對住GOLF場 , 仲望到下大球場TIM.因為人多, 所以可以叫好多唔同款既食物, 食物都好有水準,當然HAPPY FRIDAY要暢飲一下啦, 酒水都好抵飲LEE個煙三文魚PIZZA, PIZZA皮薄, 煙三文魚鋪滿面, 一上枱賣相已經好吸引, 仲好好食CRAB CAKE夠脆蝦多士用料多, 好香口RIBS好大條夠曬大家食, 岩岩好意粉, 通粉同香腸併盤為飽肚首選一定要推介芝士薯條, 多芝士, 薯條熱辣辣而且脆卜卜, 好好味呀一班同事食下食下, 吹下水, 食物有水準, 又抵食, 咁就過左一個輕鬆愉快既HAPPY FRIDAY NIGHT喇, 下次一大班人想CHILL下GATHERING, 又有好去處嚕

一放工去到都未夠7點, 已經見接待員BUSY到呢

CRAB CAKE夠脆

蝦多士用料多, 好香口

RIBS好大條夠曬大家食, 岩岩好

意粉, 通粉同香腸併盤為飽肚首選

一班同事食下食下, 吹下水, 食物有水準, 又抵食,
2017-05-26