2024-07-21 729 浏览
從未食過咁難食嘅韓式豬肉飯,我從來唔寫食評,但係今次真係忍唔住。我冇食咁凍、咁硬同咁難食嘅飯。豬肉凍同鞋,飯係完全冇味凍同硬、完全係飯煲底取出嚟嘅一嚿嚿隔夜飯。
2024-07-21
2024-05-30 1182 浏览
今次叫咗一個煙肉薯餅超級吐司套餐,包2隻炸雞同一杯飲品🥃講吓呢個煙肉薯餅超級吐司✍🏻,我最期待既薯餅唔夠脆口,口感比較淋身一d,煙肉🥓就正常啦,加個醬少少甜都算係好食的😋不過就唔impressive😀🍗炸雞無骨,味道揀左甜辣,醬汁滿瀉,冇complain🤣飲品叫咗杯熱濟州鮮奶抹茶,超級甜😅埋單$95💰,以呢個價錢嚟講仲有好多好既選擇,性價比唔算高🤔
今次叫咗一個煙肉薯餅超級吐司套餐,包2隻炸雞同一杯飲品🥃

2024-03-14 1327 浏览
@沙田Isaac toast來港多年, 而家只係剩返一間分店, 不過都無阻我想當oppa嘅心情🤭店舖座位唔多, 如果要堂食比較逼夾佢哋嘅standard menu好簡單, 就係吐司吐司同吐司; 至於飲品方面,除咗咖啡之外,仲有唔同口味嘅奶昔, 梳打水同韓式沙冰我最鍾意就係食佢哋嘅經典火腿芝士吐司, 入面有火腿,芝士,雞蛋,生菜,粟米, 塊麵包烘得焦香, 非常可口👍而最近佢哋同Modern Majang Korean BBQ聯乘合作; 推出蓋飯,年糕拉麵和紫菜飯卷; 始終喺香港齋賣吐司好難維持,不得不更改一下市場策略
@沙田
店舖座位唔多, 如果要堂食比較逼夾
經典火腿芝士吐司
經典火腿芝士吐司
2024-01-29 973 浏览
年糕串有點韌,炸過火去到咬唔到咁,其他都可以接受,都唔錯,細姐叫到去食當然要做陪食,價錢中等,服務除點餐外,都係自己服務自己,點餐員工都算有禮,細姐叫到會再去食,自己1個就應該唔會
2023-10-21 1136 浏览
同朋友行開沙田,見到呢間Issac Toast 諗起韓國,即刻想試!分別叫咗佢哋嘅王牌多士同蝦多士麵包都係同韓國一樣,用牛油再加蜜糖揸勻煎,鬆軟但唔脆,食落幾甜,配埋沙律醬更加偏甜,唔太岩我口味入面嘅配菜就有芝士、火腿、酸青瓜、蛋入邊好多沙律菜,識落比較清新健康,整體嚟講好一般,冇韓國咁好食另外嗰份蝦多士整體味道,同王牌冇乜分別,都係偏甜冇乜蝦味。不過整體嚟講成份多士都大份,食得飽。但計埋價錢嚟講,會揀食茶餐廳或者麥當勞😆

分別叫咗佢哋嘅王牌多士同蝦多士

入面嘅配菜就有芝士、火腿、酸青瓜、蛋

但計埋價錢嚟講,會揀食茶餐廳或者麥當勞😆
2023-07-18 1541 浏览
去韓國一定食既Isaac toast 近幾年香港都有la~ 路過沙田,原來係corner 位,今日係第一次試~👆order 咗一份皇牌火腿toast, 有菜有ham有pickles 同蛋,個味都正常~另外加咗個set ~ 加33蚊有炸雞同飲品甜辣炸雞有2嚿,唔大嚿的~ 但炸得幾好食,不過唔係好夠喉另外跟咗青提soda ~ 成個set加埋都73蚊,如果雞多少少就會抵食啲另外叫咗個經典火腿芝士toast ~ 啲蛋入面有栗米粒粒,幾好食👍🏽👍🏽不過整體比起韓國就差啲~ 記得喺韓國冬天食到尾個包都好熱,但香港食一半就無熱辣辣既口感不過不失啦,但下次應該都係旅行先再試

另外加咗個set ~ 加33蚊有炸雞同飲品

甜辣炸雞有2嚿,唔大嚿的~ 但炸得幾好食,不過唔係好夠喉
另外跟咗青提soda ~

成個set加埋都73蚊,如果雞多少少就會抵食啲

不過不失啦,但下次應該都係旅行先再試
2023-07-18
2023-07-09 1145 浏览
喺韓國食過之後念念不忘,香港開左分店但遲遲未有機會試下。今日去開沙田梗係去食啦。叫左一個王牌火腿吐司套餐($81)包2隻炸雞同一杯飲品,另加一個MVP雞吐司($48)🍞《王牌火腿吐司》麵包烘到有少少乾,但又唔夠牛油味。不過個味道都幾豐富,個醬少少甜甜地,同火腿同蛋好夾,整體嚟講都算好食,不過點都唔夠韓國咁好食。《MVP雞吐司》朋友叫左雞吐司,以為係炸雞扒,其實係雞整既漢堡扒,醬汁同火腿吐司一樣,甜甜地,味道都係差不多,睇你鐘意食咩餡。最後係套餐既甜辣炸雞2件,甜辣醬一啲都無客氣,成舊雞都沾滿醬汁,個汁甜甜地有少少辣味,個人好鐘意甜辣既韓式炸雞,加上炸得幾脆口,皮唔算厚,下次會再encore!
喺韓國食過之後念念不忘,
香港開左分店但遲遲未有機會試下。
今日去開沙田梗係去食啦。

叫左一個王牌火腿吐司套餐($81)
包2隻炸雞同一杯飲品,
另加一個MVP雞吐司($48)🍞

王牌火腿吐司

《王牌火腿吐司》
麵包烘到有少少乾,但又唔夠牛油味。
不過個味道都幾豐富,
個醬少少甜甜地,同火腿同蛋好夾,
整體嚟講都算好食,
不過點都唔夠韓國咁好食。

MVP雞吐司

《MVP雞吐司》
朋友叫左雞吐司,以為係炸雞扒,
其實係雞整既漢堡扒,
醬汁同火腿吐司一樣,甜甜地,
味道都係差不多,
睇你鐘意食咩餡。

韓式炸雞(甜辣)

最後係套餐既甜辣炸雞2件,
甜辣醬一啲都無客氣,
成舊雞都沾滿醬汁,
個汁甜甜地有少少辣味,
個人好鐘意甜辣既韓式炸雞
加上炸得幾脆口,皮唔算厚,
下次會再encore!

2023-07-09
  • 皇牌火腿吐司
2023-07-07 711 浏览
同朋友係Ig見issac toast有買一送一優惠,覺得除返好抵,於是相約去食👍🏻嗌咗兩個皇牌火腿吐司餐,飽兩份炸雞同飲品。之前係韓國食過一次issac toast,覺得韓國份量大而且味道更好,但香港版味道都ok

嗌咗兩個皇牌火腿吐司餐,飽兩份炸雞同飲品。

Isaac Toast系香港開左幾年,作為韓國網紅早餐店,岩岩開個時系排曬長龍,今日經過已經無人再排隊,幾年前系韓國試過,覺得好好食,特別系個source,今次就試試香港分店嘅水準。《皇牌火腿吐司》$40麵包唔系一般嘅白方包,係帶有甜味嘅方包,有淡淡地牛油香,好鬆軟。不過雞蛋無咩蛋味,芝士同火腿味偏淡,椰菜絲仲有苦味。好彩有大量酸瓜同甜甜地嘅醬汁,救返成個吐司嘅味道。相比起韓國原店,香港分店有進步的空間,仲未還原到韓國嘅味道,同埋定價有d進取,CP值唔高。

皇牌火腿吐司

皇牌火腿吐司

《皇牌火腿吐司》$40
2023-06-24
2023-06-24 517 浏览
因朗豪坊分店告別限時優惠,今日去咗Isaac Toast沙田分店食lunch。我叫咗皇牌火腿吐司,加$33配一人套餐(包1杯咖啡/水果梳打/茶同埋一份炸雞)。吐司好好食,餡料好足,炸雞味道都唔錯,不過得兩舊。嘢飲叫咗杯朱古力摩卡,好好飲。今次買一送一優惠好抵,一人套餐平均只需$40,好食又抵食。
今次同友人去食Isaac toast之前新開見好多人排隊食🥹今次到我試下啦😆😆由於食左豐富下午茶,今晚就可以輕食少少😉我不吃肉,所以全部炸雞都俾哂友人食🤣🤣我們點了🟠邪惡芝士煙肉吐司Premium Set🟢青提子梳打+2件原味炸雞🔴忌廉芝士薯餅吐司Premium Set🟣熱濟州鮮奶抹茶+2件甜辣炸雞坦白講吐司比我想像中甜好多🫣如果薯餅可以香口,再脆脆口會比較好😉😉最失望系杯熱濟州鮮奶抹茶,太太太太太甜😣😣😣😣仲要+8元🥲🥲如果下次飲,睇下可否走甜🫣🫣總括黎講🥹🥹忌廉芝士薯餅吐司還可以💜友人個煙肉吐司都偏甜,只有兩塊煙肉😆😆但晚上都可以坐好耐😙
今次同友人去食Isaac toast
之前新開見好多人排隊食🥹
今次到我試下啦😆😆

由於食左豐富下午茶,今晚就可以輕食少少😉
我不吃肉,所以全部炸雞都俾哂友人食🤣🤣
我們點了
🟠邪惡芝士煙肉吐司Premium Set
🟢青提子梳打+2件原味炸雞
🔴忌廉芝士薯餅吐司Premium Set
🟣熱濟州鮮奶抹茶+2件甜辣炸雞

坦白講吐司比我想像中甜好多🫣
如果薯餅可以香口,再脆脆口會比較好😉😉
最失望系杯熱濟州鮮奶抹茶,太太太太太甜😣😣😣😣
仲要+8元🥲🥲
如果下次飲,睇下可否走甜🫣🫣

總括黎講🥹🥹
忌廉芝士薯餅吐司還可以💜
友人個煙肉吐司都偏甜,只有兩塊煙肉😆😆
但晚上都可以坐好耐😙
2023-04-08
2023-01-30 1493 浏览
韓國過江龍吐司店其中一份吐司加左$52要左一人尊享套餐🥕MVP煙燻漢堡吐司$54⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️叫左要多醬,真係好多呢~有燒烤汁+甜辣醬,bbq汁既味好出,比較偏甜,好大塊豬柳夠juice ,有蛋同芝士同埋菜,仲有2塊酸青瓜增添不少風味,材料豐盛口感豐富呀~🥕MVP超級蝦吐司$56⭐️⭐️⭐️⭐️☆吐司浸滿晒蛋液再用牛油去烤,十分香口邪惡,有4個蝦球炸得十分香脆,入蝦又夠juice ,再配上蜜糖芥末醬,仲有蛋同芝士同埋菜,配搭一齊都幾正下。🥕洋蔥乳酪醬炸雞(無骨) 跟套餐⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️乳酪醬落左好多芝士粉,勁邪惡勁香,又有微微既乳酪味,仲加左好多洋蔥,乳酪醬完全覆蓋晒炸雞既表面,每件炸雞都沾滿晒乳酪醬,再加上幾條洋蔥,炸雞炸得夠香脆,雞肉夠juice ,成件事真係好正,完全有驚喜👍🥕雪呢拿奶昔 套餐再+$12☆☆☆☆☆好似落左好多奶精,奶同水都完全未融合,好似沙冰多過奶昔,完全冇雲呢拿味,完美中伏!======詳情======Isaac Toast (新城市廣場第三期)沙田沙田正街18號新城市廣場第三期3樓A311號舖================#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood
韓國過江龍吐司店

其中一份吐司加左$52要左一人尊享套餐

🥕MVP煙燻漢堡吐司$54⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🥕MVP超級蝦吐司$56⭐️⭐️⭐️⭐️☆

🥕洋蔥乳酪醬炸雞(無骨) 跟套餐⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🥕雪呢拿奶昔 套餐再+$12☆☆☆☆☆

雪呢拿奶昔

======詳情======
Isaac Toast (新城市廣場第三期)
沙田沙田正街18號新城市廣場第三期3樓A311號舖
================
#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨 #美食 #香港美食 #沙田好去處 #沙田美食 #RR沙田 #RR韓國菜 #RR三文治 #韓國菜 #三文治 #吐司 #MVP煙燻漢堡吐司 #MVP超級蝦吐司 #蝦 #洋蔥 #炸雞 #乳酪醬 #洋蔥乳酪醬炸雞 #雪呢拿奶昔 #Isaactoast
雪呢拿奶昔
2022-12-22 739 浏览
記得第一次去韓國食時覺得超級好味第二次去再食已經覺得唔係咁驚艷都有啲掛住嗰陣甜甜嘅吐司味道加上沙田市中心早餐嘅選擇唔多今日就去咗食邪惡芝士煙肉薯餅吐司耐冇食 宜家再食番又覺得好好味名副其實真係好邪惡 又薯餅又煙肉又芝士加埋錢要杯咖啡 早餐黎講的確有啲貴不過真係好飽肚 飽到唔洗食lunch
記得第一次去韓國食時覺得超級好味

加埋錢要杯咖啡 早餐黎講的確有啲貴
不過真係好飽肚 飽到唔洗食lunch
2022-12-08
2022-12-06 638 浏览
之前去過韓國試過韓式吐司一試難忘,返到嚟香港實在太掛住嗰個味道啦,所以就同朋友過咗嚟Isaac頂下癮先!🤩我同朋友今次就叫咗煙肉吐司同埋煙肉芝士沙律貝果,煙肉吐司一咬落去甜甜地麵包再加上芝士成個感覺真係好夾,同係韓國食到個味都好似,感覺好似返咗去韓國咁😢至於煙肉芝士沙律貝果食落去感覺甜甜嘅貝果包同啲料唔係好夾,同埋入面會有薯蓉,我同朋友都覺得麻麻地,下次都係會叫返吐司🫠本身驚會唔夠飽就叫多個原味炸雞,但其實一個包已經好飽,至於炸雞就一般般啦,唔難食但都唔會比得上出面嘅炸雞店。仲有兩杯士多啤梨梳打都係正常味道。

呢間 issac toast喺韓國其實唔係一間咩好好食嘅美食早餐店,而只係喺韓國明洞嗰頭冇咩早餐店可以去食,所以久而久之啲遊客就成日去嗰度食早餐,慢慢就係咁樣冇lala出名起嚟,咁前嗰排就喺香港開咗分店,今日機緣巧合下就晨早流流去咗呢一間位於沙田嘅Isaac吐司試一試佢有幾流!🤣咁我就嗌咗一個MVP嘅經典芝士蛋蝦吐司,奇異果果汁,咁就已經成舊水啦,咁因為當日都幾趕急所以我就好快咁影相放上IG,然後唔洗一分鐘就食曬個吐司🍞,其實d料都算豐富,但太快食完冇影低,同埋對我黎講都係唔太夠飽,好彩配左杯奇異果汁飲先叫飽肚d!

MVP吐司🍞配奇異果汁🥝