2020-12-31 476 浏览
Well, J Co is not the place to go. Don’t try to specially make your way there hoping to get a donut because you will never get one. Irrespective of the time of day you go (we have made attempts at 11am, 2:30pm and 5pm), you’ll be met with an empty shelf and utter disappointment.

2020-12-31
2 分钟 (外卖自取)
$20 (其他)
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍳 Breakfast HKD48 @ 🌟 J.CO Donuts & Coffee Hong Kong《👽食神大媽食早餐》⠀.⠀💁‍♀️ 圖中展示飲品為:𝗛𝗮𝘇𝗲𝗹𝗻𝘂𝘁 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 (𝗦𝗶𝘇𝗲 𝗨𝗻𝗼) HKD 35⠀.⠀👽 大媽以為東南亞最出名嘅冬甩專門店就真係淨係食冬甩,但原來佢有提供早餐架!😳.款式唔算多,大概五六款,親身試過之後發現性價比其實與同類餐廳比較算幾高添架。而味道方便就不過不失,份量亦算足夠。.唯一遺憾就係只能夠配原味冬甩,如果可以改配多士或者加錢轉其他口味嘅冬甩,相信會更加吸引客人。.大家以後黎呢度,唔洗淨係買冬甩食啦。🍩.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂..📍 旺角彌敦道585號富時中心地下1,2號舖⠀☎️ +(852)2952-2121⠀

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
.⠀

.⠀
而味道方便就不過不失,份量亦算足夠。

Breakfast

Breakfast

大家以後黎呢度,唔洗淨係買冬甩食啦。🍩
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂

📍 旺角彌敦道585號富時中心地下1,2號舖⠀
☎️ +(852)2952-2121⠀
$5 (早餐)
2020-12-15 451 浏览
📌 J.Co Donuts & Coffee ~中環呢間係主打冬甩嘅品牌 絕對係冬甩天堂🍩比起Mister Dounut同Krispy Kreme 冇咁甜膩一共有三間分店 話題性不大😂但有好多琳琅滿目嘅款式 選擇性高~賣相都非常之吸引 好邪惡啊😈裝修簡潔明亮 有舒服自然嘅風格以前唔太鍾意食冬甩 因為覺得太甜😥但呢間味道都幾唔錯 而且價錢唔貴😜除咗冬甩仲有唔少輕食 例如三文治🥪旁邊仲有擺放咖啡嘅相關產品而家疫情關係都取消咗堂食 主力做外賣🤓而且仲有baby donuts 一啖就食得晒 好可愛☺️1️⃣ 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗺𝗮𝗹𝘁𝗶𝗻𝗲 $𝟭𝟲 (𝟳/𝟭𝟬)賣相真係好靚 打卡一流📸原味冬甩上面鋪滿朱古力冬甩好鬆軟 朱古力味香濃🍫口感不是煙韌的類型 比較似鬆軟嘅麵包口感豐富 不過味道都係偏甜🤨2️⃣ 𝗢𝗿𝗲𝗼𝗹𝗼𝗴𝘆 $𝟭𝟲 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)呢款Oreo味反而有驚喜🤣冇上面朱古力味嘅咁甜膩 唔會覺得油😋Oreo香氣十足 冬甩都係好軟熟!💡整體嚟講 冬甩味道都幾唔錯😌相對上冇咁甜 但都係有少少膩作為散水餅一流 算係抵食夾大件🤣✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨整體味道😋: 7/10性價比💵: 7.5/10 打卡指數😍:
📌 J.Co Donuts & Coffee ~中環

呢間係主打冬甩嘅品牌 絕對係冬甩天堂🍩
一共有三間分店 話題性不大😂
但有好多琳琅滿目嘅款式 選擇性高~
賣相都非常之吸引 好邪惡啊😈
裝修簡潔明亮 有舒服自然嘅風格
以前唔太鍾意食冬甩 因為覺得太甜😥
但呢間味道都幾唔錯 而且價錢唔貴😜
除咗冬甩仲有唔少輕食 例如三文治🥪
旁邊仲有擺放咖啡嘅相關產品
而家疫情關係都取消咗堂食 主力做外賣🤓
而且仲有baby donuts 一啖就食得晒 好可愛☺️

1️⃣ 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗺𝗮𝗹𝘁𝗶𝗻𝗲 $𝟭𝟲 (𝟳/𝟭𝟬)
賣相真係好靚 打卡一流📸
原味冬甩上面鋪滿朱古力
冬甩好鬆軟 朱古力味香濃🍫
口感不是煙韌的類型 比較似鬆軟嘅麵包
口感豐富 不過味道都係偏甜🤨

2️⃣ 𝗢𝗿𝗲𝗼𝗹𝗼𝗴𝘆 $𝟭𝟲 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)
呢款Oreo味反而有驚喜🤣
冇上面朱古力味嘅咁甜膩 唔會覺得油😋
Oreo香氣十足 冬甩都係好軟熟!

💡整體嚟講 冬甩味道都幾唔錯😌

🍴: J.Co Donuts & Coffee
📍: 中環租庇利街1號喜訊大廈地下B號舖
📍: 灣仔軒尼詩道55號地下1及2號舖
📍: 旺角彌敦道585號富時中心地下1,2號舖
🔍: 08:00-19:00(Mon-Sun)

☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie中環
☟︎同類型餐廳
#hkhungryfoodie西式
☟︎ 同款式餐廳
#hkhungryfoodie甜品
2020-12-12 322 浏览
The breakfast set ends at 11.30 and we literally rushed to make it in time 🤣 for a really good price we had an all day breakfast and whats special is that instead of bread, we had doughnuts instead! Eating the eggs and bacon with the donut was just 🤩 I don’t think I can eat my all day breakfast with normal bread again 😂
2020-11-21 340 浏览
十分之掛住日本同台灣嘅冬甩😭但疫情冇得去旅行😭咁啱去中環做嘢見到呢一間好吸引嘅冬甩😍🥰有好多好多唔同嘅口味😍賣相十分之靚🥰重點係個味道都十分之好右下角嗰個就係芝士蛋糕味 一咬落去入面嘅芝士十分之濃郁,真係勁勁勁勁勁好味呀🥰見到有一個好似太極符號嘅,好似係咖啡味兩溝😋右手邊第二個就係tiramisu 味~😍都係好好味我個朋友話抹茶味唔錯,鍾意飲抹茶可能會鍾意一次過買咗好多,請埋朋友食🤪我覺得如果呢一個做散水餅都唔錯,平時做小食又得,好高質嘅冬甩啊🍩😍😍大家經過J.CO 嘅分店就試吓啦🤪
賣相十分之靚🥰重點係個味道都十分之好
我個朋友話抹茶味唔錯,鍾意飲抹茶可能會鍾意
一次過買咗好多,請埋朋友食🤪
大家經過J.CO 嘅分店就試吓啦🤪
2020-10-29 443 浏览
之前食過lunch 同埋冬甩都好質,今次買左一打返office 俾成班同事食,我自己就食左一個抹茶冬甩$12。賣相:非常吸引,抹茶綠睇落似偏甜,唔係苦個隻,上次有非常多杏仁nuts。味道:非常好食,同我想像一樣係偏甜,係抹茶朱客力既味,但接受到,d nuts多到每一啖都食到,令到個冬甩好有口感,同埋建議盡快食,如果唔係抹茶會溶,呢款中間有洞,冇cream,之前食過另一款中間冇洞,入面會有cream,仲好食。整體黎講:性價比高,好食,會再幫襯。

整體黎講:性價比高,好食,會再幫襯。
抹茶甩冬
抹茶甩冬
  • 抹茶冬甩
2020-08-04 4505 浏览
「J.Co Donuts & Coffee」呢個主打冬甩嘅品牌,大概年半前已經試過,不過,嗰次都喺小組搞聚會,有組員買嚟一大盒共享。最近,行經租庇利街,發現原本中環都開咗家分店,仲見有個配套優惠,趕及限時前幫襯,就趁食晏時間落去買,買嚟晌公司當食個下午茶,試一試。餐廳呈長形,個鋪都好深吓,而一入門口,左邊喺凍櫃,放置好多冬甩,目測超過廿款,款式多多,琳琅滿目,非常吸晴。再入少少,晌收銀旁嘅凍櫃放咗數款三文治,因為佢哋都唔止賣冬甩,仲提供其他輕食。此外,咖啡嘅相關產品,佢哋亦有做零售,如咖啡粉、咖啡杯、咖啡壺……等等。裡面仲有堂座,裝修簡潔,走悠閒自然風,但因疫情關係,就算無限聚令,為咗減低交叉感染風險,佢哋索性取消堂食,主力做外賣。臨走時,見有啲單張攞,就索性攞張貼出嚟俾大家參考。原本仲提供特色午餐,飲品亦有好多選擇。而吸引小弟嘅,喺呢個買黑糖牛奶咖啡,就任選一選冬甩嘅限時優惠。黑糖、牛奶咖啡,本身就喺小弟嘅喜好,加個冬甩,就啱晒作為下午茶啦!但溫提一下,呢個送冬甩優惠,只限買凍黑糖牛奶咖啡或水果茶系列飲品先享用到。凍黑糖牛奶咖啡 $37好奇怪一點,晌基本餐牌中,你喺搵唔到黑糖牛奶咖啡
,款式多多,琳琅滿目,非常吸晴。
凍黑糖牛奶咖啡
凍黑糖牛奶咖啡 $37

好奇怪一點,晌基本餐牌中,你喺搵唔到黑糖牛奶咖啡呢一款飲品,以為印漏?錯,問店員佢哋嘅回答都喺話餐牌無,都唔好理咁多,啱心水就得。12oz賣$34,16oz賣$37,無理由唔要杯大架。除打入大量奶泡,仲加入唔少黑糖,飲落口感香滑,咖啡味醇香,帶陣陣黑糖嘅清甜,又有陣陣涼意,感覺真棒!
凍黑糖牛奶咖啡
Forest Glam $16(優惠贈送)

以「黑森林」作為設計概念,原味冬甩嘅面面黐滿朱古力針,初時都無為意,原來仲加咗車厘子醬,不過,如果晌冬甩內唧入車厘子醬就更加有賣點。咬落去,冬甩本身都好軟熟,睇見裡面嘅窿窿就明白,而朱古力味都好香濃,算唔錯,但唔會有太多驚喜。
Forest Glam
Forest Glam
因為一杯啱飲、好飲嘅牛奶咖啡,已為今餐下午茶加分。有時就喺咁,遇到啱心水嘅嘢,就要把握,就去試試,唔一定東張西望四圍搵先至喺好嘅。
2020-07-31 762 浏览
我一向都唔鍾意食Donut, 因為我覺得佢太甜, 直至到朋友介紹我食呢一間, 我就開始鍾意食Donut喇。 因為佢唔太甜, 而且種類多, 又好味, 1 個16蚊, 如果買6個會平啲, total HKD90. 之前去灣仔嗰間分店買, 而家中環都開咗分店, 好似味道仲好啲添, 如果鍾意食甜品嘅, 就不妨試下。
Choco Caviar, Coco Loco, Marble Hazle, Heave Berry, Oreolgy, Jcocinno
2020-07-13 584 浏览
買左4打冬甩做散水餅,送左4張coupon,大大盒冬甩攞返去,個個同事都話好食唔太甜,又唔貴$12/1個,幾抵食,過幾日我自己都用左coupon食左個午餐,千層麵好好食,仲有沙律做配菜,送一杯飲品,成個感覺好chill
2020-07-05 684 浏览
今早要出中環辦事,出門時還是陽光普照,行了5分鐘突然間下一場暴雨,沒有帶雨傘,剛好走到J.co Donuts門口,只好入內避避雨,一入內見到櫥櫃放了兩個特別大的牛角包🥐,吸引了我目光,價格HK16十分抵食,嘴饞買了一個試試,大大個口感不錯算酥脆、有空氣感,但是不夠香和有點油膩。牛角包是法國人一種傳統早點,外形狀像牛角而名。在我心目中最好食的牛角包準則,要外層金黃鬆脆,內層層次分明空氣感,牛油要濃香,甜而又不膩。

$16 (早餐)
2020-06-29 674 浏览
朋友生日買埋donuts慶祝,一打唔同味都有,好滿足!一打158抹茶控最鍾意抹茶,最濃味最香。我甜度啱啱好,唔會過甜,又唔會好heavy 太creamy,正!值得幫襯嘅!
朋友生日買埋donuts慶祝,一打唔同味都有,好滿足!
一打158
抹茶控最鍾意抹茶,最濃味最香。
2020-06-09 616 浏览
早前同事經過想試試, 便買一打回office大家嘗試,試一次後不敢恭維買的過程順利,挑選同等付款時,突然聽到有個白制服係到大聲呼喝駡人,一堆不雅詞彙之後公司傾開,原來另一個同事外賣午餐時都經歷過,証明次數頻繁程度,附近咖啡店眾多,大何光顧其他寧靜一點的冬甩嘗過後某些偏甜,某些還好
冬甩嘗過後某些偏甜,某些還好
2020-05-29
2020-05-19 924 浏览
今早再度來臨,好姊妹請我食早餐,一入內非常之冷清只有一個顧客,櫥櫃依然擺滿好多冬甩🍩,每件好似藝術品真的好靚,就是吸引不到我食慾,好姊妹急不及待已經點選了兩個,而我想食鹹點牛角包,被好姊妹捉弄叫了一個冬甩Berry Spears給我,我不想浪費食物只好消滅它,脹卜卜的圓型,面紅色果醬酸酸地,一咬落去對我來說真的好甜,果醬酸味完全比甜味覆蓋,中間奶油好油膩,早上食得太過甜又油膩感覺好邪惡會過磅,最重要對身體也不好。
Berry Spears
早餐
2020-05-03 576 浏览
朋友上年去完峇里島旅行回來,不停說j.co donuts & coffee是世界上最好吃的甜甜圈🍩。最近中环剛好新開了第三间分店,朋友就不斷地說服我去嘗先,本身我對甜甜圈真的不太感興趣,睇了網上介紹不僅只有甜甜圈而已仲有鹹的早餐,所以應朋友的要求。一入門口已見到一排大廚櫃陳列超过25多款甜甜圈,賣相非常之吸引。裝修簡潔明亮,舒服自然風格。朋友自然點甜甜圈,我點了輕食早餐-歐陸早餐,味道滿不錯輕巧素雅,有奄列、煙肉、麵包、香腸及新鮮生果。

歐陸早餐
$38 (早餐)
歐陸早餐
想試J.CO嘅冬甩好耐,前排見佢係中環舊街市附近開咗新分店,就去睇下。中環分店竟然有埋lunch 食😯即管試試同同事各自叫左一份Chicken Masala ($88)同Beef Lasagna ($78),味道不錯, 特別係Beef Lasagna 。可能未有甘多人知佢有做埋lunch, Lunchtime吾算多人。可以係lunchtime靜靜地坐下同同事傾下計,好舒服同叉電,打走我既Monday blues食完lunch 買左盒BB 迷你冬甩($158/24粒)同同事返公司食,有12種口味😋😋 勁滿足。
想試J.CO嘅冬甩好耐,
前排見佢係中環舊街市附近開咗新分店,
就去睇下。

中環分店竟然有埋lunch 食😯即管試試
味道不錯, 特別係Beef Lasagna 。

可能未有甘多人知佢有做埋lunch,
Lunchtime吾算多人。
可以係lunchtime靜靜地坐下同同事傾下計,
好舒服同叉電,打走我既Monday blues

有12種口味😋😋 勁滿足。
Beef Lasagna, Chicken Masala
J.Pops Baby Donut