2024-12-27
Weekend 黎旺角食野又唔想喺街鋪排餐懵,於是試試呢間樓上酒吧。位置都相當易搵,入面分左餐飲區同外面露台J moon pizza叫左佢個招牌 J moon pizza,配料豐富,但最估唔到係上面有隻流心蛋,搭埋pizza 同Parma ham、mozzarella cheese 一齊食都幾夾。Pepperoni Spaghetti with Tomato Sauce辣肉腸意粉餐廳用左長形既通心粉,食落相對再彈牙啲,搭埋辣肉腸同蕃茄醬汁,食落酸酸辣辣咁,幾開胃。Fried Calamari Rings with Banana Mayonnaise小食揀左炸魷魚圈,魷魚圈都偏大隻,而且表面既炸粉唔厚,所以咬落都啖啖肉,唔係平時得啲炸粉咁。坐喺吧檯就算唔想飲酒都試下佢啲 mock tails 先。Lyra餐牌寫有柚子汁、蘋果汁同斑斕葉,飲落微酸少甜,聞落好香斑斕葉既香味。Phoenix 呢款就用左檸檬汁、蘋果汁、梳打同青瓜,飲落幾清新,唔算好甜,仲有陣陣青瓜果種清新感覺。
Phoenix