中環新開樓上居酒屋,款式選擇都算多! 明太子雞皮墨魚滑($58/2串)都算特別,燒得微脆既雞皮包住好彈牙既墨魚滑 不過明太子味道就唔算好出🦑 而燒蓮藕($38)好有驚喜 咬落軟糯帶點兒脆身,配埋日本燒汁鹹鹹甜甜㊙️ 蒜香燒八爪魚足($68)就略嫌失望 燒得唔夠香口係比較似蒜蓉濕炒 咬落有幾舊都少韌🐙 燒牛舌($58)正路嘢食日式串燒都必點😹 壽司刺身方面試左牛油果天婦羅蝦卷($138)一客都有六件 見到廚房新鮮炸好兩隻天婦羅蝦再比師傅即刻包配埋即開既牛油果🥑 大根豚角煮($98)醬汁調味超香濃 肥豬肉燉煮得好入味 白蘿蔔都好甜多汁 超正🐷 最後甜品點左燒芝士年糕($58)外層燒到脆口 咬落去芝士爆晒出黎 本身年糕餡料係帶鹹 外面再加左煉奶同砂糖變左鹹甜交織既感覺🤪

• 大根豚角煮
2023-04-30 170 浏览
Jab Jab (中環)中環士丹利街11號12樓位於中環蘭桂坊區域,放工黎食下日式料理專食日本燒物、刺身、龍蝦刺身、燒物、串燒 、天婦羅、卷物牛油果蟹籽沙律$88開胃之選,味道不錯Jab Jab 海膽鴿肉卷$68 海膽鴿肉卷是一道奢華的日本料理,通常由新鮮的海膽和嫩鴿肉裹成卷狀,鮮美味道和獨特口感使其成為高檔料理。左口魚壽司48 左口魚壽司脆嫩,入口即化,十分清爽。飯粒彈牙鮮美,和左口魚口感完美融合。法國生蠔 $20 味道非常鮮甜,口感清新,加上一些檸檬汁或醋,這樣可以使味道更加清新和開胃。也可以搭配紅酒、香檳等飲品,讓味覺體驗更臻完美。黑松露帶子炒飯$198帶有黑松露香氣、五粒大帶子,配上炒飯的口感增添了層次感。吃起來非常有飽足感,不會覺得油膩。搭配上炒飯中的蛋等配料,讓整道菜式層次分明。大約十張台,暗暗燈光,唔算好大,但好有氣氛,啱晒大家去傾偈飲酒
Jab Jab (中環)
中環士丹利街11號12樓

位於中環蘭桂坊區域,放工黎食下日式料理
專食日本燒物、刺身、龍蝦刺身、燒物、串燒 、天婦羅、卷物

牛油果蟹籽沙律$88
開胃之選,味道不錯

Jab Jab 海膽鴿肉卷$68

左口魚壽司48

法國生蠔 $20

黑松露帶子炒飯$198

2023-04-28 136 浏览
中環新開日式居酒屋🏮1. 鹽燒一口西班牙五花腩 $68 ✨推介必食嘅串燒 真係一咬落去好有驚艷嘅感覺 佢個五花肥瘦比例做得好好 一咬個油脂泌左出黎 但又啱會肥淋淋咁 佢又有啲燒香左嘅肉可以咬 簡單鹽嘅調味令成個豬嘅味更加出色 真心覺得好味😋2. 鹽燒Prime一口牛 $78呢個一口牛都好正 都係同上面一樣係廚師推介 個牛味都幾香幾出 咬落幾嫩口 真係食得出高質牛 個人認為呢個同豬腩係呢到串燒必食之選3. 明太子墨魚滑手羽 $88幾特別嘅配搭 佢係雞翼去骨釀左啲明太子墨魚滑係入面 雞肉幾嫩滑 墨魚滑彈牙 唔錯4. 免治雞肉串 $88呢個串係all time favourite 食落免治雞肉都幾好咬口 入面仲食到少少軟骨 加埋個豉油蛋汁 十分滿足5. Prime 牛肉烏冬 $138呢個烏冬都好正 烏冬係比較扁身嘅 似稻庭烏冬啲fd 咬落彈牙 唔會太腍 個牛係薄切 色澤粉嫩 牛味香濃 湯底清澈 好味6. 牛油果天婦羅蝦卷 $138呢個見到個師傅即場係面前整 包得好靚仔 食落個蝦都好厚肉 牛油果幾fresh 食落飯嘅口感比較實在 唔錯………………………🌝嘢食好味 環境舒服 星期五六好似仲收凌
中環新開日式居酒屋🏮

1. 鹽燒一口西班牙五花腩 $68 ✨

2. 鹽燒Prime一口牛 $78

3. 明太子墨魚滑手羽 $88

4. 免治雞肉串 $88

5. Prime 牛肉烏冬 $138

6. 牛油果天婦羅蝦卷 $138

………………………
🌝嘢食好味 環境舒服 星期五六好似仲收凌晨三點 係到同朋友或者同事食飯吹水都唔怕夜
🌚餐廳位置唔太多 最好book定枱
………………………
2023-04-26 116 浏览
呢間舖頭地方唔大裝修舒服,企理煮嘢食嗰個同埋員工服務態度非常好煮嘢食嗰個真係幾有誠意差不多冚嘭唥都一腳踢都係一件唔容易嘅事👏👏夜麻麻嘅時候呢個地方都算係一個唔錯嘅選擇食材都幾新鮮叫咗個牛肉烏冬啲牛肉相當唔錯天婦羅d蝦爽口如果個皮薄啲更加好串燒 全部 都正常呢間小店唔錯,可以再嚟👍
呢間舖頭地方唔大
啲牛肉相當唔錯
天婦羅d蝦爽口
如果個皮薄啲更加好
串燒 全部 都正常
呢間小店唔錯,可以再嚟👍
2023-04-14 161 浏览
餐廳環境休閒舒適 雖然係一間日式餐廳 但播住流行歌曲 好似深夜食堂💡食物好高質 係一個宵夜好去處 星期五六仲要3:00先close 深夜肚餓都唔怕 有地方可以Jab Jab Jab😋.📌Prime牛肉烏冬 $138睇落平平無奇 但呢個烏冬不得了價錢仲好抵‼️有六大塊薄切牛肉 份量唔少 優質靚牛 牛味濃郁🐮稻庭烏冬滑嘟嘟 真係跣入口咁滑🍜鏗魚汁湯底加埋牛肉同昆布 清淡得嚟又有肉香😍蔥花夠多 新鮮香口 必食🌟.📌鹽燒Prime一口牛(2串) $78一啖咬落去唔係講笑 Juicy 到肉汁爆出黎 果然係頂級牛🤩肉味濃厚 口感嫩滑 油花豐富得黎唔油膩❄️燒得好香 調味簡單剩係得鹽 但已經充分感受到食材嘅鮮味🥩.📌明太子雞皮墨魚滑(2串) $58明太子雞翼就食得多 用雞皮包住墨魚滑就真係好少食👀兩樣唔太相關嘅食材 夾埋一齊有幾好食🤤雞皮表面用鹽燒得好香 帶少少焦香🔥雞皮完全唔肥 墨魚滑彈牙🐔🐙紫蘇葉係加分位 好香 提升左成個味道🌿明太子加左喺墨魚滑入面 但唔係好感受到明太子嘅味道🤫.📌牛油果天婦羅蝦卷 $138青綠嘅牛油果好新鮮好creamy🥑天婦羅炸蝦肉嫩口🍤壽司醋用左赤醋 酸味剛好🍶沙律醬加左啲蜜

📌Prime牛肉烏冬 $138
睇落平平無奇 但呢個烏冬不得了價錢仲好抵‼️

📌鹽燒Prime一口牛(2串) $78
鹽燒Prime一口牛(2串)

📌明太子雞皮墨魚滑(2串) $58
明太子雞翼就食得多 用雞皮包住墨魚滑就真係好少食👀

📌牛油果天婦羅蝦卷 $138
青綠嘅牛油果好新鮮好creamy🥑天婦羅炸蝦肉嫩口🍤壽司醋用左赤醋 酸味剛好🍶沙律醬加左啲蜜糖芥末 好出色🍯每一樣食材都發揮到自身味道 夾埋一齊令到成件壽司味道層次好豐富🍣不過始終牛油果都係有少少膩 但加埋旁邊嘅酸薑 甜酸辣味好解膩👍🏻
📌燒芝士年糕 $58
同平時嘅芝士年糕唔同 佢係加咗糖同煉奶🥛年糕軟綿綿又帶點軟糯柔軟 內餡芝士醬好幼滑 鹹香加埋出面甜甜地 鹹甜鹹甜 好食🧀
Prime牛肉烏冬
鹽燒Prime一口牛(2串)
牛油果天婦羅蝦卷
星期六晚想同三個best friends搵間居酒屋食下嘢吹下水,最近又好多人講起中環間JabJab,我哋就一於去試下!入到去,我就覺得有一種番左屋企嘅感覺,可能係因為啲staff親切,地方又cosy。牆上有好多靚仔靚女相信係客人嘅相,亦有唔同嘅poster,相信老闆都擺左一番心思係裝飾上。去到食物方便,亦都有唔少驚喜!首先,當然就要叫啲法國生蠔做前菜啦。味道鮮甜亦爽脆,餘韻久久不散,係一道好出色嘅前菜。之後,想試下啲串燒。雞皮餃子煎到外脆內軟,再加上大廚嘅秘制醬汁,可以話係無得再好。我係其它居酒屋未食過類似嘅味道。我亦有叫食串燒一定要食嘅免治雞肉串,雞肉同雞軟骨嘅比例好好,食完一串完全唔夠喉要再食多串。食完串燒想試下啲刺身,所以叫左嗰牡丹蝦刺身。一食就知道係新鮮運到,蝦味同質感一流,鐘意食刺身嘅話真係要一試!跟住叫左嗰staff強烈推薦嘅海膽鴿肉卷,亦都無令我哋失望。海膽同鴿肉兩個嘅配合恰到好處,一鮮一香,下次番嚟我都要再叫一次!最後叫個魚湯烏冬結尾,以為唔會有咩驚喜?我錯啦。魚湯並唔係一般嘅魚湯,後來聽大廚講原來係每日新鮮用魚煲嘅,難怪味道並非出面普通餐廳可以媲美。臨走前,大廚坤師傅

去到食物方便,亦都有唔少驚喜!

法國生蠔

燒雞皮餃子

免治雞肉串

牡丹蝦刺身

魚湯烏冬

臨走前,大廚坤師傅終於忙完,有機會同佢寒暄兩句,先知道原來佢做刺身同串燒有十幾年經驗,問佢有咩秘訣,佢話一字記字曰:「心」
所有嘢佢都用心做同埋力求完美,難怪食物出品可以咁出色。

食完嘢,星期六晚十一點幾緊係落坊啦,上兩條街就係真係perfect!

P.S. 佢哋都有唔錯嘅sake choice, 開左支1.8L嘅作,四個人啱啱好。
2023-04-08
法國生蠔
燒雞皮餃子
免治雞肉串
牡丹蝦刺身
魚湯烏冬
2023-04-12 109 浏览
平日有一晚係中環食居酒屋🏮人均大約$250,食物種類多: 有串燒、一品料理、天婦羅、壽司、刺身,仲有一系列酒類選擇😋 Prime 牛肉烏冬 $138: 薄牛肉呈半生熟 油香豐富⭐️ 湯烏冬幾彈口✌🏼 湯底以鰹魚熬製 有紫菜幾香!蔥吞拿魚腩小卷 $138: 除咗小卷入邊嘅蔥吞拿魚腩,表層仲有好多吞拿魚腩架☺️好香又夠魚香💕大蔥雞肉 (2串) $58: 雞肉大件 雞肉皮脆而香口 雞肉嫩✨ 大蔥燒過夾住食好正😉牛舌 (2串) $58: 牛舌比想像中厚又爽 配黑椒粒調味幾惹味!雞軟骨 (2串) $48: 雞軟骨脆卜卜 口感好特別👍🏼雞腎 (2串) $38: 雞神新鮮爽彈 幾有咬口✌🏼
平日有一晚係中環食居酒屋🏮人均大約$250,食物種類多: 有串燒、一品料理、天婦羅、壽司刺身,仲有一系列酒類選擇😋

Prime 牛肉烏冬 $138

蔥吞拿魚腩小卷 $138

大蔥雞肉 (2串) $58

牛舌 (2串) $58
: 牛舌比想像中厚又爽 配黑椒粒調味幾惹味!

雞軟骨 (2串) $48
: 雞軟骨脆卜卜 口感好特別👍🏼

雞腎 (2串) $38
: 雞神新鮮爽彈 幾有咬口✌🏼
2023-04-11 91 浏览
星期五約朋友happy hour 食飯 ,朋友在中環上班,7 點多就在馬莎附近找吃的。一大打電梯門,日式裝修,有bar 枱,我們坐 窗邊。我們都很餓,各自點了烏冬。魚骨濃湯什菜烏冬$118 成碗湯奶白色,清甜魚香,成碗湯清晒。Prime 牛肉烏冬 $138 一山還有一山高,牛肉烏冬更出色,牛肉用上高質牛,有十多塊牛。烏冬吸收牛肉精華。牛油果天婦羅蝦卷$138 上枱都別有用心,用乾冰玻璃盒上枱。有8 件,男士女士都夠食。 大怱雞肉串燒 燒到火候剛剛好,雞肉肉汁流出黎,掃上一層日式豉油。送燒酒最夾。中環番工一族有福下次黎食lunch set 先。

一大打電梯門,日式裝修,有bar 枱,我們坐 窗邊。

我們都很餓,各自點了烏冬。
魚骨濃湯什菜烏冬$118
成碗湯奶白色,清甜魚香,成碗湯清晒。

魚骨濃湯烏冬

Prime 牛肉烏冬 $138

牛油果天婦羅蝦卷$138
上枱都別有用心,用乾冰玻璃盒上枱。
有8 件,男士女士都夠食。

大怱雞肉串燒

中環番工一族有福下次黎食lunch set 先。

魚骨濃湯烏冬
  • 牛肉烏冬
  • 大怱雞肉串
2023-04-05 100 浏览
在中環jab jab居酒屋,場面氣氛幾好,師父即叫即整,menu都多元化。黑松露帶子炒飯飯粒在炒煮的過程中充分吸收了黑松露和帶子的香氣,飯粒的口感紮實而不硬,飯粒都鮮美可口。黑松露的香氣在口中散開,但又不會過搶風頭,而是恰到好處黑松露的醇厚風味。帶子大粒厚切又綿密,質感相當好,整體炒飯非常足料又豐富。明太子雞皮墨魚滑串,由雞皮、墨魚和明太子三種食材組成,明太子的香氣和墨魚的q彈融合,加上雞皮的酥脆口感,令口感更多變化。明太子的辣味在口中緩緩散發,墨魚的口感柔軟,帶有一定的咬勁,且不會有腥味。煙肉荔枝串燒。煙肉的鹹香味和荔枝的清甜滋味相互融合,口感十分特別。煙肉經過燒香,咸鮮味香濃,荔枝鮮甜多汁,加上煙肉的香氣,層次豐富,讓人在咀嚼的過程中感受到了不同的層次口感。法國生蠔,在日式居酒屋中也很受歡迎。生蠔幾新鮮size大隻,味道帶有海洋的清新味道,配上一點檸檬汁,更能提高鮮味,也能感受到細膩、優雅感覺。

最近去咗呢間位於中環嘅居酒屋,意外地高質😳✨ 當日叫嘅每一款食物都非常滿意,即刻想約朋友再去🤤🌟•𝗝𝗮𝗯 𝗝𝗮𝗯海膽鴿肉卷• $𝟲𝟴必食之選‼️ 唔係講笑,真係好正😳🫶🏻 海膽鮮甜,鴿肉肉質嫩滑,再用鱈魚乾包住食好有層次🤤 老闆話呢道料理係用北京填鴨做創作概念,但係我覺得好食過北京填鴨好多✨🌟•鯛魚刺身(𝟱切)• $𝟴𝟴刺身新鮮不在話下,分量方面好慷慨,以為得五片刺身,但係除咗五片厚切,仲有幾片薄切🥹🫶🏻🌟•𝗣𝗿𝗶𝗺𝗲 牛肉烏冬• $𝟭𝟯𝟴牛肉粉嫩烏冬係有咬口嗰隻,而唔係淋嘅,唔錯。🌟•鹽燒活鰻• $𝟵𝟴呢個有驚喜‼️ 外皮燒得香脆,肉質新鮮彈牙,鹽燒調味適中,好正👏🏻🌟芝士年糕• $𝟱𝟴老闆親自操刀當然好食😆 老闆話呢款芝士年糕靈感嚟自於佢兒時嘅最愛炸饅頭 - 芝士年糕入面有滿滿嘅芝士爆曬餡🧀💥 出邊有邪惡嘅煉奶+砂糖,好正🤤🤤 雖然減緊肥,但係絕對值得,完全忍唔到口😝整體真係覺得好高質,超出預期,價錢合理👏🏻 老闆亦都好好客好𝗻𝗶𝗰𝗲,非常着重客人嘅體驗同意見,推介❤️p.s. 好想試佢嘅魚頭,但係當日冇供應🥹 老闆話有客人預訂先入貨以確保質素☝🏻 下次去一定會預訂‼️⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🐽

🌟•𝗝𝗮𝗯 𝗝𝗮𝗯海膽鴿肉卷• $𝟲𝟴
必食之選‼️ 唔係講笑,真係好正😳🫶🏻

🌟•鯛魚刺身(𝟱切)• $𝟴𝟴

🌟•𝗣𝗿𝗶𝗺𝗲 牛肉烏冬• $𝟭𝟯𝟴
牛肉粉嫩烏冬係有咬口嗰隻,而唔係淋嘅,唔錯。

🌟•鹽燒活鰻• $𝟵𝟴

🌟芝士年糕• $𝟱𝟴

⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 8.8/10
🐽 Revisit : Yes
  • 海膽鴿肉卷
2023-03-31 90 浏览
第一次到訪中環新開樓上居酒屋Jab Jab,鍾意呢度cosy 親切氛圍,可以聽住local hip hop playlist一路食串燒飲酒🍻 Jabjab逢星期五六都係3am先關門,中環飲完野又多個宵夜好去處!餐牌上有大量串燒選擇,亦有海鮮、壽司同一品料理,種類繁多🔸免治雞肉串食串燒必點🎖️免治雞肉唔會掐得太結實,加入軟骨加強口感,而且燒過後仍然保持肉汁!最特別係附上既原個蛋黃中加入紫蘇葉,大大提升味道層次🤤🔸燒雞皮餃子以雞皮代替一般餃子皮,香脆可口,送啤酒之選🍺🔸一口大蔥牛肉牛肉肉質軟腍而且肉香滿溢,大蔥同樣燒得香口,配搭平衡得宜🔸雞肝雞肝份量都幾大,燒至輕微外脆內軟,味道濃郁🔸煙肉荔枝厚厚煙肉包住荔枝一齊燒,油香同清甜荔枝味道相配,一解膩感🔸茄子一份有半條開邊茄子,醬汁同蔥花加上微微焦香,好味!

餐牌上有大量串燒選擇,亦有海鮮、壽司同一品料理,種類繁多

🔸免治雞肉串

🔸燒雞皮餃子
以雞皮代替一般餃子皮,香脆可口,送啤酒之選🍺
🔸一口大蔥牛肉
牛肉肉質軟腍而且肉香滿溢,大蔥同樣燒得香口,配搭平衡得宜

🔸雞肝
雞肝份量都幾大,燒至輕微外脆內軟,味道濃郁
🔸煙肉荔枝
厚厚煙肉包住荔枝一齊燒,油香同清甜荔枝味道相配,一解膩感

🔸茄子
一份有半條開邊茄子,醬汁同蔥花加上微微焦香,好味!
【中環 ⋄ 全新日式居酒屋】 🍽 Jab Jab📍中環士丹利街11號12樓終於到星期五 推薦大家到中環新開的居酒屋暢飲一番🍻位於中環商廈的樓上居酒屋「Jab Jab」開業只有3個月但高質日式料理成功招徠大量熟客 平日晚市也full house餐廳更設有魚缸供應活海鮮 炮製多款串燒、燒物、刺身重點是客人自備酒水免收開瓶費 是性價比高的良心小店~坐吧檯可以近距離與師傅交流 更有地道居酒屋的感覺🇯🇵所有串燒也是即叫即燒 一份有兩串 和朋友share很方便私心推薦燒牛舌 超級厚切的牛舌燒得很香口又有口感🤤最有驚喜的是燒菠蘿 加入砂糖炙燒後有焦糖脆皮的效果✨店員推介的牛油果天婦羅蝦卷加入大量蟹籽 口感豐富👍🏻另外黑松露鰻魚炒飯也不錯 想不到炒飯上有兩大條鰻魚!這𥚃的法國生蠔也只是$20/隻 下次會想再帶朋友來聚餐🫶🏻⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ❝我地食咗咩? ت ❞ ☞ 燒乳鴿肉 $38 ☞ 燒菠蘿 $38☞ 燒牛舌 $68☞ 牛油果天婦羅蝦卷 $138☞ 黑松露鰻魚炒飯 $198☞ Orion 沖繩啤酒 $88⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄
【中環 ⋄ 全新日式居酒屋】
🍽 Jab Jab
📍中環士丹利街11號12樓

終於到星期五 推薦大家到中環新開的居酒屋暢飲一番🍻
位於中環商廈的樓上居酒屋「Jab Jab」開業只有3個月
餐廳更設有魚缸供應活海鮮 炮製多款串燒、燒物、刺身
重點是客人自備酒水免收開瓶費 是性價比高的良心小店~
坐吧檯可以近距離與師傅交流 更有地道居酒屋的感覺🇯🇵
所有串燒也是即叫即燒 一份有兩串 和朋友share很方便
私心推薦燒牛舌 超級厚切的牛舌燒得很香口又有口感🤤
最有驚喜的是燒菠蘿 加入砂糖炙燒後有焦糖脆皮的效果✨
店員推介的牛油果天婦羅蝦卷加入大量蟹籽 口感豐富👍🏻

另外黑松露鰻魚炒飯也不錯 想不到炒飯上有兩大條鰻魚!
這𥚃的法國生蠔也只是$20/隻 下次會想再帶朋友來聚餐🫶🏻
❝我地食咗咩? ت ❞
☞ 燒乳鴿肉 $38
☞ 燒菠蘿 $38

☞ 燒牛舌 $68

☞ 牛油果天婦羅蝦卷 $138

☞ 黑松露鰻魚炒飯 $198

☞ Orion 沖繩啤酒 $88

⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄
2023-03-27 1367 浏览
早兩日去試咗呢間中環開新既樓上居酒屋🤩食物非常對得住我對佢既高期望必須要同大家開心share一下‼️🍽 法國生蠔 (5/5)見到寫住做緊promotion廿蚊一隻生蠔😽當日坐係吧檯望住大廚即開😎大隻,肉身鮮甜肥美海水味濃郁,好食到第二朝立即推薦咗同事們去試添🤣🍽 牡丹蝦壽司(3.8/5)🍽 深海池魚壽司(4/5)牡丹蝦嫩滑爽口鮮甜,大廚仲幫我地個蝦頭炸脆有驚喜🦐池魚油香十足而且色澤透亮🍽 海膽吞拿魚腩卷(3.8/5)其實應該叫海膽吞拿魚腩三文魚子卷先岩喎🤫海膽份量慷慨,味道鮮甜😆吞拿魚腩油香軟糯配上蔥花非常可口‼️🍽 串燒串燒絕對係必點😍燒得完美之餘,調味既恰切程度係錦上添花既一步黎‼️燒牛舌(4.5/5)肉質軟嫩十分爽口鹽燒西班牙五花腩(5/5)滿分存在🤓肥膏位燒到好似薯片咁脆🤩但咬到入口既豬油香係滿漏口中‼️鹽燒prime一口牛(3.8/5)雞心(3.5/5)冬菇(3.8/5)
必須要同大家開心share一下‼️

🍽 法國生蠔 (5/5)
見到寫住做緊promotion廿蚊一隻生蠔😽
當日坐係吧檯望住大廚即開😎大隻,肉身鮮甜肥美
海水味濃郁,好食到第二朝立即推薦咗同事們去試添🤣

🍽 牡丹蝦壽司(3.8/5)
🍽 深海池魚壽司(4/5)
牡丹蝦嫩滑爽口鮮甜,大廚仲幫我地個蝦頭炸脆有驚喜🦐
池魚油香十足而且色澤透亮

🍽 海膽吞拿魚腩卷(3.8/5)
其實應該叫海膽吞拿魚腩三文魚子卷先岩喎🤫
海膽份量慷慨,味道鮮甜😆
吞拿魚腩油香軟糯配上蔥花非常可口‼️

🍽 串燒
燒牛舌(4.5/5)
肉質軟嫩十分爽口
鹽燒西班牙五花腩(5/5)
鹽燒prime一口牛(3.8/5)
雞心(3.5/5)
冬菇(3.8/5)
2023-03-24
2023-03-25 81 浏览
✦ Jab Jab 海膽鴿肉卷 $68Jab Jab名物🤩推介必食 薄脆片夾雜新鮮沙律菜,上面鋪了鮮甜海膽,下面有沾了日式醬汁嘅鴿肉,係Jab Jab先有架,推介必食✦ 雞腎 $38每粒雞腎好似一粒小圓球,好有咬口,勁彈牙😗✦ 明太子墨魚滑手羽 $88明太子雞翼燒得好香脆,墨魚滑勁彈牙,嵐山色!✦ 鹽燒Prime一口牛 $78一口牛非常Juicy,牛香味濃,肉質軟腍😍✦ 鹽燒一口西班牙五花腩 $68鹽燒五花腩上枱時非常熱辣辣,我哋配了少許Wasabi一齊食,可減輕油膩感✦ 牛油果天婦羅蝦卷 $138Job Jab 除咗有串燒提外,仲有刺身、壽司、卷物供應😍卷物上枱時,可以看到天婦羅蝦微微出煙,所以卷物食落去嘅時候係一種微暖嘅口感,好好味👍🏻
✦ Jab Jab 海膽鴿肉卷 $68
Jab Jab名物🤩推介必食

✦ 雞腎 $38
每粒雞腎好似一粒小圓球,好有咬口,勁彈牙😗

✦ 明太子墨魚滑手羽 $88
明太子雞翼燒得好香脆,墨魚滑勁彈牙,嵐山色!

✦ 鹽燒Prime一口牛 $78
一口牛非常Juicy,牛香味濃,肉質軟腍😍

✦ 鹽燒一口西班牙五花腩 $68

✦ 牛油果天婦羅蝦卷 $138
Job Jab 除咗有串燒提外,仲有刺身壽司、卷物供應😍

• 牛油果天婦羅蝦卷
  • Jab Jab 海膽鴿肉卷
2023-03-24 1190 浏览
朋友介紹話中環有間新開嘅日式燒物串燒店,二話不說立刻嚟試,店內座位唔多而且唔寬落,但就係好有氣氛,配合喑喑燈光非常適合三五知己一路傾計一路食嘢飲嘢,如果喜歡宵夜,嚟這店就啱,平時開到零晨兩點,五六甚至開到三點。食物以燒物為主,牛、豚、雞、海鮮、野菜、天婦羅等等,種類繁多,小編當晚叫咗幾款,款款精彩,下次一定會再嚟😍◇ 海膽鴿肉卷(必叫)這款係必叫,首先是鴿肉,少見原來肉質極嫩滑,好有驚喜,第二,用海膽提升鮮味,同鴿肉亦夾,第三,嗰特製擺盤令整體賣相超班,相信每個見到宣傳單張都俾它吸引要叫一份,不過建議叫兩份,打卡會更靚◇ 4頭鮑魚(蒜香燒)海鮮燒物就揀咗鮑魚,因為喺其他地方少見,這裏好貼心有牛油燒、蒜香燒同鹽燒揀,小編喜歡蒜香味道,出來嘅蒜粒好香,而鮑魚切片上,厚薄適中,肉質爽口,冇叫錯◇ 鹽燒Prime一口牛(必叫)這又係另一款必叫,表面睇落燶燶地咁以為燒過咗,但聞落極香,而一口就可咬落去完全唔韌,仲要極度多汁,唔知用乜醬汁但味道超級正,印象難忘◇ 明太子墨魚滑手羽手羽就係雞翼,將明太子墨魚滑放入雞翼,一口咬落同時感受4樣嘢,明太子同墨魚滑嘅鮮味、雞肉嘅嫩滑同雞皮嘅脆香,口感多重冲,

◇ 海膽鴿肉卷(必叫)

◇ 4頭鮑魚(蒜香燒)

◇ 鹽燒Prime一口牛(必叫)

◇ 明太子墨魚滑手羽
手羽就係雞翼,將明太子墨魚滑放入雞翼,一口咬落同時感受4樣嘢,明太子同墨魚滑嘅鮮味、雞肉嘅嫩滑同雞皮嘅脆香,口感多重冲,極級享受

◇ 冬菇串燒
小編喜歡冬菇,更喜歡燒香冬菇,這裏冬菇唔係特別肥厚,但味道超班,高水準之作

◇ 蓮藕串燒
之前食咗肉都想食吓野菜串燒平衡吓,蓮藕就貪它爽口,掛上嘅醬汁好味,冇投訴

◇ 鮮淮山串燒
另一款野菜串燒係鮮淮山,都係貪它爽口,味道可以,唯一美中不足係表面唔夠鮮白,不過不用擔心𣎴影響味道