餐厅: JIKKA
资讯:

2021-09-03 279 浏览
環境有分左右2邊,一邊係粉色系幾何圖案背景,一邊係收銀處,前面有幾張櫈❤︎服務會先問我地介唔介意有狗,再帶我地去左邊房間坐。見我地無腳架想影合照都會主動問要唔要幫手❤︎食物我地叫左脆皮燒雞+蝦熱狗+蟹熱狗+兩杯熱茶蝦熱包上面啲紫菜鹽粉?落得太多,食落好鹹,落返少啲就會好啲蟹熱狗就無問題,味道岩岩好脆皮燒雞,最出色既食物,外皮脆,內層嫩,啲肉唔會老唔會「hi」幾何房個角落有居家既感覺,都可以影張相打下卡
❤︎
❤︎
食物
我地叫左脆皮燒雞+蝦熱狗+蟹熱狗+兩杯熱茶

蝦霸狗

蝦熱包上面啲紫菜鹽粉?落得太多,食落好鹹,落返少啲就會好啲
蟹霸狗

蟹熱狗就無問題,味道岩岩好
脆皮燒雞

幾何房個角落有居家既感覺,都可以影張相打下卡
2021-08-14
下午茶
  • 蝦熱狗
2021-08-25 111 浏览
嫩滑燒雞熱棘棘,每次水準都保持得極好!味道佳,從未失望!咖啡亦非常出色,而家仲多咗位可以一班人去!亦試過幾次外賣,返到屋企一樣hot and juicy! 值得推介!加油!
  • 脆皮燒雞
餐廳:Jikka (觀塘)地址:觀塘成業街19-21號成業工業大廈3樓309號舖成日喺觀塘跳舞,每個星期都要搵吓附近有咩食🤧,最近就比我搵到一間主打takeaway同到會服務嘅小店,佢哋個名Jikka 喺日本漢字 「實家」嘅意思🏡 ,希望食客喺到買嘅嘢就好似屋企煮嘅咁,而佢哋成業工業大廈鋪位嘅裝修仲好有家嘅感覺,而佢哋非常注重食物安全,喺食物方面特別小心去處理,期望客人食得安心又放心💛脆皮燒雞 $158燒雞喺Jikka嘅熱賣主菜😍,有得揀半隻或者一隻🐓,烤焗時間大約15-20分鐘,唔想等嘅朋友可以預早喺網上預訂,等小店可以提早幫你預備👍。Jikka專程買入烤箱去烤焗燒雞,將燒雞燒得均勻又能鎖緊肉汁,食落每一啖都咁Juicy,而用上法國牛油同香草去自家醃製雞肉🌿,食落更香更惹味,未食就已經聞到勁香OMG🤤,不過買完就記得盡早食保持燒雞嘅溫度同滋味😎蟹霸狗/蝦霸狗 $62嚴選嘅熱狗包上面有芝麻🌭,而芝麻喺坊間大部分食到嘅熱狗都無嘅,而熱狗包經過烤焗🔥,食落果陣更鬆脆同更香。熱狗餡料勁多勁豐富,泰國無污染海域頂級靚蝦🦐,野生捕獲藍蟹蟹肉🦀,食材好有品質保證😇,仲加咗自家製嘅焦糖洋蔥🧅,同埋吱
餐廳:Jikka (觀塘)
地址:觀塘成業街19-21號成業工業大廈3樓309號舖

成日喺觀塘跳舞,每個星期都要搵吓附近有咩食🤧,

脆皮燒雞 $158

蟹霸狗/蝦霸狗 $62
泰國無污染海域頂級靚蝦🦐,
野生捕獲藍蟹蟹肉🦀,食材好有品質保證😇,仲加咗自家製嘅焦糖洋蔥🧅,同埋吱得靚靚嘅沙律醬,未食都知好味😋

唔夠喉嘅仲可以加埋飯同湯,是日靚湯喺蕃茄湯,
配埋杯用秘魯咖啡豆沖嘅Americano同
Latte☕️,果香味濃厚,勁滿足🥰
2021-05-24
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
2021-05-19 147 浏览
🍽 Whole Roasted Chicken 🍽 Soup of the day🍽 Shrimp Dog🍽 Crab Meat Dog🍽 Cold Brew Taiwan Oolong Tea (Rose)🍽 Steamed Rice🚗 309, Shing Yip Industrial Building, 19-21 Shing Yip St, Kwun Tong, Hong Kong📞 Signal / WhatsApp: 60468481Tuesday dinner takeaway option in Kwun Tong!🥡 Are you still having Work From Home or back to office ffice? I have been back to office for more than three months and OT is killing me!🥲🥲JIKKA is a new takeaway restaurant that located in Kwun Tong. It is 5 mins walk away from K
🍽 Whole Roasted Chicken
🍽 Soup of the day
🍽 Shrimp Dog
🍽 Crab Meat Dog
🍽 Steamed Rice
📞 Signal / WhatsApp: 60468481

JIKKA is a new takeaway restaurant that located in Kwun Tong. It is 5 mins walk away from Kwun Tong MTR station. You can order it online and pick up your food afterward.

Roasted Chicken will be ready every half an hour. I went there at 5:30pm today and the staff took the roasted chicken from the oven🔥🔥 The portion is quite large and I shared the whole toast chicken with my colleague. If you want a smaller portion, they also serve 1/2 roasted chicken. The roasted chicken was prepared with butter and fresh herbs, stuffed with carrot and cucumber. The scent is indescribable. 🐔The roasted chicken had unbelievable flavors, crispy skin, and so juicy!

🌭For the hotdog, I had the crab meat flavor and my colleague ordered the shrimp flavor. The portion of the hotdog was big too with 8' Inches with sufficient amount of toppings. We were able to bite both toppings and bread for every single bite. Pretty impressive!

For the drinks, we got pumpkin soup🎃 and rose oolong tea☕ tonight. They had different types of soup everyday like 🍄soup, 🌽soup, 🧅soup etc. The pumpkin soup was creamy whereas the rose oolong tea had a very nice rose fragrance in the brew.

Perfectly sum up the OT night! 🌃🌃
2021-05-15 139 浏览
觀塘小店《Jikka》——食烤雞🍗🍗🍗🍗果日收工時間搵到呢間小店主要都係食烤雞 (春雞size)但上到去無哂先 要焗先有 所以都等左15-20分鐘建議打電話去落order先去到即刻有得食 唔洗等*** 當日食係$108 但岩岩睇好似加左價👉🏻👉🏻👉🏻👉🏻$158.1️⃣全隻 脆皮烤雞 $108老闆比埋手套、刀你食因為新鮮熱辣出爐真係熱到飛起🤣🤣🤣🤣一meet開隻雞 好多汁 好juice但我覺得可以濃小小做到唔洗點泰式醬既話 就👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻推介⭐️⭐️⭐️⭐️.2️⃣薯角 $12應該因為臨收舖唔脆 偏硬身..Jikka (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈3樓309號舖.#觀塘美食 #觀塘 #觀塘店 #成業街成業工業大廈 #觀塘食乜好 #觀塘食咩好 #foodiehk #foodstagram #kwuntongfood #kwuntong #成業街 #foodie #烤雞
觀塘小店《Jikka》——食烤雞🍗🍗🍗🍗
果日收工時間搵到呢間小店
主要都係食烤雞 (春雞size)
但上到去無哂先 要焗先有
所以都等左15-20分鐘
建議打電話去落order先
去到即刻有得食 唔洗等

1️⃣全隻 脆皮烤雞 $108
老闆比埋手套、刀你食
因為新鮮熱辣出爐
推介⭐️⭐️⭐️⭐️

2️⃣薯角 $12
應該因為臨收舖
唔脆 偏硬身
Jikka (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈3樓309號舖
2021-05-03 168 浏览
觀塘工廈呢間新開外賣店Jikka,主打燒雞、熱狗、自家酥類烘焙等。唔好以為工廈就好隔涉,其實距離觀塘海濱唔遠,攞去野餐唔錯嘅選擇。店內亦設少量堂食。確保燒雞新鮮出爐,可以WhatsApp落單,自選取時間。外賣包裝唔會完全密封,咁就算拎得遠都keep到香脆!返屋企途中已不斷聞到香草味,好想快啲開餐!打開依然好靚,撕開滴晒汁,雞肉超香嫩滑,每啖都係香草味,食得出燒前做咗好多準備,好味!烤薯角有原味或者香辣選擇,大大條好飽滿,做法別一般炸薯角,雖然無咁香口,但食起來更健康。
半隻脆皮燒雞

烤薯角

2021-04-30
半隻脆皮燒雞
2021-05-01 158 浏览
最近疫情有開始放緩的跡象~亦是時候與久久未見的朋友們相聚一下😈今天小編要介紹的是位於觀塘的一間新開張烤雞店🐓餐廳主打脆皮燒狗和派對小食~每逢正時和及後半小時也會有燒雞新鮮出爐✨即是一小時有兩次出爐燒雞😍餐廳主要提供外賣自取和到會服務,有興趣可向店舖查詢🔍#粟米湯每天隨機款式的餐湯~小編到訪當天的餐湯是粟米湯🌽餐湯內有粒粒粟米粒~味道小評分:😋😋😋/5#脆皮燒雞小編當天點了全隻脆皮烤雞💕顏色燒至金黃色🤤烤雞大小適中~烤雞使用了餐廳大廚自家調配的醃料醃製而成,醃料使用了法國牛油🇫🇷和新鮮香草🌿,醬料不會太濃,突顯了烤雞本來的味道~雞肉燒至剛剛好,不會太乾或太硬~味道小評分:😋😋😋😋/5#蝦霸狗另外小編點了兩款店內招牌熱狗🌭️其中一款是蝦霸狗,頂部擠上了沙律醬和香草,採用了來自泰國🇹🇭的頂級蝦肉,口感爽口😚味道小評分:😋😋😋😋/5#蟹霸狗另一款是蟹肉熱狗🌭️選用了野生藍蟹蟹肉🦀配上足有八吋長的芝士熱狗腸~蟹肉份量頗多🤤但芝士熱狗腸味道偏濃~味道小評分:😋😋😋😋/5#台灣冷泡桂花烏龍茶飲品方面小編選了台灣冷泡茶,有兩款味道可供選擇~包括桂花烏龍和玫瑰烏龍🌹,桂花味道十分清香~味道小評分:😋😋😋😋/

#粟米湯
味道小評分:😋😋😋/5

#脆皮燒雞

#蝦霸狗

#蟹霸狗

#台灣冷泡桂花烏龍茶
味道小評分:😋😋😋😋/5

🌟喜歡的話可以Like & Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕/5
打卡指數:📸📸/5
2021-04-29 89 浏览
< Jikka > 📍觀塘喺某社交平台見到喺觀塘工廈有間新開嘅燒雞外賣店好多人食 於是前幾晚就上網order 去到好快就拎得😋😋🐥 脆皮燒雞 全隻燒雞係搭正/搭半出爐 拎到返屋企仲熱辣辣🤤🤤 呢個法國燒春雞😛 用咗牛油同香草醃製 燒雞好大隻 一路拎返屋企一路聞到香味😋 燒雞燒嘅火喉控制得好好 食落唔乾身😗 皮香肉嫩🤤 另外仲有蔬菜條 有青瓜同紅蘿蔔條 有肉有菜幾健康😋🦐 蝦霸狗另外叫咗兩個熱狗🌭️ 上面有好多蝦肉🦐 蝦肉大大隻 幾彈牙😆😆 腸仔係脆皮腸 熱狗包好鬆軟 唔錯🦀 蟹霸狗呢款係加咗蟹肉嘅熱狗🌭️ 蟹肉份量好多 而且好鮮甜 食到一絲絲嘅蟹肉😛 相比之下蟹霸狗更勝一籌🥰
< Jikka > 📍觀塘

🐥 脆皮燒雞 全隻

🦐 蝦霸狗

🦀 蟹霸狗
在觀塘工廠大廈的樓上外賣店❤️⁣ 主打的燒雞和熱狗都十分出色~燒雞全部在店內新鮮烤製,當日去到剛好整點(逢搭半同整點出爐)一走進店舖已經聞到非常香的味道🤤⁣《脆皮燒全雞》$108⁣燒雞皮脆肉嫩,用手撕開的時候肉汁一直在流🤤再沾一點甜酸醬平衡一下肉的油膩感,不知不覺就食完整隻雞了~一班朋友食亦可以加配飯/薯角($12) 👍🏻⁣⁣《蝦霸狗/蟹霸狗》$55⁣熱狗相當有驚喜!topping 的泰國鮮蝦和藍蟹蟹肉份量十足,蝦肉爽口,蟹肉紮實有淡淡的海水味👍🏻 熱狗腸亦不是普通的香腸而是芝心脆皮腸~一口咬下是滿滿的幸福呀🤤🤤⁣⁣另外蘑菇湯($28)亦值得一讚,蘑菇用量頗多,味道濃郁~單飲湯都會有飽足感❤️⁣

《脆皮燒全雞》$108⁣

《蝦霸狗/蟹霸狗》$55⁣

2021-04-25 1190 浏览
觀塘地膽知我臨放工前會去觀塘見客,推介我一間新開嘅take away燒雞餐廳!地點距離地鐵站5分鐘路程,當日我網上order , 每逢正點同搭半出爐, 約好時間上去就拎得!  出𨋢遠處已見大大招牌,店內裝潢用心,電影海報係亮點呢! 🍗Crispy Roast Chicken脆皮燒雞🍗半隻 $78, 全隻 $108 配泰式酸辣醬及蔬菜條🥬用法國牛油同新鮮香草醃製嘅燒雞真係勁香!半開放式外賣盒🥡唔會焗到雞皮淋哂,但攪到我全程車都比香味吸引住!我點左全隻雞,雞皮輕微薄脆惹味,用手撕開有肉汁!雞肉嫩滑,雞胸雞髀都煮得剛剛好!雞肉肥瘦均勻!油份恰到好處!好味! 🌭🦀蟹霸狗 $55同 🌭經典狗🍅 $50 店員推介用野生捕獲藍蟹整嘅蟹霸狗,啖啖大大片蟹肉好鮮甜!配埋個沙律醬,紫菜碎同芝麻好香口,好好似日式熱狗好清新,脆皮芝士豬肉腸好有咬口,熱狗好大件(店員話有8寸),真係唔駛食飯! 經典狗呢,加入炒到焦糖化嘅洋蔥配特多茄汁同芥末醬汁同樣好味同口感豐富!☕最後點了一杯ICED AMERICANO,加左冰咖啡味都濃勁香,又醇好滑!正!

蟹霸狗 $55同 🌭經典狗

🌭🦀蟹霸狗 $55同 🌭經典狗🍅 $50
ICED AMERICANO
蟹霸狗 $55同 🌭經典狗
  • 蟹霸狗
  • 經典狗
1K
2021-04-17 723 浏览
#觀塘 食咗個悠閒午餐, 再去長廊行下出下汗, 又係時候歸家喇👯‍♀️! 返屋企前先同朋友一齊去買隻燒雞先! 👯‍♀️朋友喺觀塘返工, 話有間新開 take away 餐廳啲燒雞好好味, 我哋一人買一隻, 可以齊齊加餸😂🤣! 每日正點山爐, 時間剛剛好! 😎工業大廈內的一片清新小天地, 裝潢及擺設好有品味, 少少文青但又較高雅, 每個角落都照顧得到, 睇得出是用心的! 最重要的是味道, 睇睇下由原本一隻燒雞🐥變成一個 Combo set😂🤣…一隻全雞, 2隻熱狗 (蝦霸狗 & 蟹霸狗) 再一碗南瓜湯及 Iced Americano! 💁‍♀️返到屋企一打開盒已經聞到陣陣燒雞香味🤤 店主話用上法國牛油🧈及新鮮香草醃製, 🐥雞肉嫩滑, 雞皮焦香, 最難得係連雞胸都好好好滑! 貼心的配有新鮮蔬菜條🥕, 另配有薯角或飯, 本人從來都麻麻哋薯角, 所以要飯, 估唔到竟然有飯素, 有驚喜! 🌭再來就係熱狗, 店員推介的 (所以我 order combo set🤣😂), 🦐蝦用上泰國無污染海域超級靚蝦, 🦀蟹就用野生捕獲藍蟹, 唔怪得咁鮮甜啦🤤….條腸腸仲好脆皮! 我估應該有8-9寸長! 🤔(個醬汁仲唧得

🌭再來就係熱狗, 店員推介的 (所以我 order combo set🤣😂), 🦐蝦用上泰國無污染海域超級靚蝦, 🦀蟹就用野生捕獲藍蟹, 唔怪得咁鮮甜啦🤤….條腸腸仲好脆皮! 我估應該有8-9寸長! 🤔(個醬汁仲唧得好靚, 好彩拎到返屋企都仲保持到). 🤣😂

🎃湯呢我返到屋企就先加熱, 南瓜蓉湯, 足料實在到一個點!

☕Iced Americano 亦唔錯, 因為我拎返屋企先飲, 所以就要求店員唔好加冰, 自己返屋企加冰先飲, 免稀釋! 咖啡味好醇好滑, 唔苦, 好順滑, 讚!

2021-04-16 134 浏览
依間觀塘新開嘅Takeaway燒雞店,味道令人再三回味😳每逢搭正搭半都會有燒雞出爐,可以喺網上預訂,預返時間就食到新鮮出爐嘅燒雞喇‼️除此之外小店亦有提供到會服務,有專業嘅保溫箱保存,確保食物溫度同品質,以後開party唔洗再成日嗌pizza咁boring🤣• 全隻脆皮燒雞配泰式甜辣醬及蔬菜條 $108不得不講隻雞真係好香,一路拎返屋企一路俾人望,連我都差啲想將佢就地正法🤣拎到返去急不及待開餐,經過半個鐘嘅車程仍然keep到暖暖地,層脆皮果然同聞落一樣咁香,牛油同香草嘅味道滲哂入雞肉入面,醃料搽得好均勻鹹度剛好,肉質無論咩部位都喺好滑,另外仲配有甜酸醬同蔬菜條,不過我就覺得唔洗點醬已經好入味好好食,點咗醬反而會有少少喧賓奪主,總括嚟講喺我心目中係非常之高質嘅燒雞🔥• 蝦霸狗 $55依個熱狗上面蝦嘅份量真係唔講得笑,而且來貨仲係用咗泰國無污染海域嘅頂級靚蝦,大大隻又晶瑩剔透,食落都幾彈牙㗎😛• 蟹霸狗 $55而蟹霸狗就用咗野生捕獲嘅藍蟹蟹肉,蟹肉真係一梳梳而唔係蟹肉絲,好有鮮味🧡• 是日餐湯 $28個湯係家姐嗌嘅,我自己就唔好南瓜,不過都試咗兩啖,佢哋嘅南瓜湯會偏向蓉嘅質感,味道自然帶甜亦

• 全隻脆皮燒雞配泰式甜辣醬及蔬菜條 $108

• 蝦霸狗 $55

• 蟹霸狗 $55

• 是日餐湯 $28
個湯係家姐嗌嘅,我自己就唔好南瓜,不過都試咗兩啖,佢哋嘅南瓜湯會偏向蓉嘅質感,味道自然帶甜亦無怪味,唔食南瓜嘅我都可以接受到☺️

• 飯 $12
食雞唔夠仲想要啲主食嘅可以加多個飯填肚,佢哋嘅飯包埋紫菜味嘅飯素唔會淡茂茂😉

• Iced Americano
咖啡採取薩爾瓦多嘅咖啡豆,口感細膩濃郁帶甘苦😗
2021-04-15 591 浏览
▪️脆皮燒雞$108香飄十里的脆皮燒雞香.從店舖外賣🥡回公司的路途上.都不斷傳來陣陣燒雞香的味道.👃🏻細心的店舖還附送一對手套🧤方便我們用膳..👍🏻一撕開大腿🦵🏻肉.多汁的.內裡肉質嫩滑😍yummy 🤤 在雞的中央還放上數條西芹..令雞肉的鮮味更明顯.原汁原味的燒雞香🐔.可惜是外賣的關係脆皮已經變得淋身.吃不到脆脆的口感..😭額外還奉上泰式辣醬.喜歡重口味的朋友可以點上醬汁.都是一種不錯的食法😌▪️ 素飯🍚&蘑菇湯🍄 $12 & $28採用日本素飯珍珠米. 圓圓大粒的白米飯🍚配上雞肉簡直是絕配的組合🤤中和雞油的油膩感覺.再加上香濃蘑菇湯🍄 利用粒粒蘑菇打造而成.真材實料👍🏻淡淡都充滿蘑菇的口感..大滿足😽..唯一的缺點是的外賣是紙造的.十分軟身要非常小心謹慎處理..▪️蝦🦐霸狗&蟹🦀霸狗🌭$55&$55看似做法簡單的熱狗🌭️卻帶來別樹一格的新鮮感..先是熱狗麵包之上滿佈芝麻粒.吃下全是滿滿的芝麻香👃🏻..再配上脆皮芝士熱狗腸.由頭到尾都能感受到熱狗腸被麵包包圍着的滋味😍並在熱狗腸上增添新的元素..-蝦🦐霸狗大大隻晶凝通透的蝦🦐整齊排列放在熱狗腸之上..吃下令傳統的熱狗帶來的彈牙而又香嫰的滋味🤤

▪️脆皮燒雞$108
脆皮燒雞& 素飯🍚&蘑菇湯🍄

▪️ 素飯🍚&蘑菇湯🍄 $12 & $28
蝦🦐霸狗&蟹🦀霸狗🌭

▪️蝦🦐霸狗&蟹🦀霸狗🌭$55&$55
看似做法簡單的熱狗🌭️卻帶來別樹一格的新鮮感..
蝦🦐霸狗🌭

-蝦🦐霸狗
蟹🦀霸狗🌭

-蟹🦀霸狗
啖啖都是充滿手撕的蟹🦀肉.吃下令傳統的熱狗帶來鮮味滿載的滋味🙈
熱狗充滿新鮮感得來不會遺忘了傳統的口味..🙈唯一的缺陷是麵包較為偏硬.加熱蟹肉又變得偏乾.醬汁唔算多顯得乾爭爭.芝麻粒還一邊吃一邊跌下落.弄得周圍都是...

▪️Iced Americano
店員細心地把咖啡和冰分開放置.既不會被溝淡影響口味.還可以感受到涼快的感覺🙈
脆皮燒雞& 素飯🍚&蘑菇湯🍄
蝦🦐霸狗&蟹🦀霸狗🌭
蝦🦐霸狗🌭
2021-04-12 469 浏览
Jikka 是觀塘新開主打烤雞的的外賣店~ 位於成業工業大廈,鄰近地鐵站。暫時主打takeaway,可以scan QR code網上預訂取雞時間,非常方便呢。外賣包裝用紙盒,較膠盒環保,而且細心的在外盒寫上食物名字,值得一讚。餐廳裝潢充滿了舒服的氛圍,很能讓人靜下心來。亦有提供wifi,非常方便!燒雞用法國牛油配新鮮香草醃製 🇫🇷 新鮮岀爐,拿回家吃仍熱騰騰呢。雞皮焦香,雞肉多汁香嫩,入口充滿濃郁的牛油香和香草香氣,真的名不虛傳!原本的調味已經恰到好處,不過也可按喜好點一些泰式甜酸醬提味。燒雞可配飯或薯角,我們選了飯,另配有飯素呢蝦霸狗用了泰國頂級靚蝦,鮮味彈牙。蟹霸狗亦真材實料,佈滿野生藍蟹蟹肉,啖啖蟹肉而且肉質很甜!暖烘烘的熱狗包舖滿芝麻,很香口,內餡除了蝦/蟹肉,還有夾了八寸芝士熱狗腸,脆皮好吃~除了這兩款,還有經典狗和極厚餐蛋三文治是日餐湯有蘑菇、粟米、洋蔥和南瓜湯選擇,每日新鮮烹調,我們就點了蘑菇湯,超濃郁馥郁,有滿滿的蘑菇蓉~Ice Americano 天氣熱了喝一杯冰美式咖啡就最好不過~微苦的咖啡醇香,讓人齒頰留香。飲品方面除了咖啡外,還有鮮榨果汁和台灣冷泡茶提供☕️ 很適

是日餐湯

Ice Americano
天氣熱了喝一杯冰美式咖啡就最好不過~微苦的咖啡醇香,讓人齒頰留香。飲品方面除了咖啡外,還有鮮榨果汁和台灣冷泡茶提供☕️ 很適合來這裡喝一杯,度過一個悠閒舒適的午後
2021-04-12 115 浏览
今日星期五 一於放工外賣返屋企食❤️同事介紹觀塘有間新開嘅烤雞專門店 咁就一於去試吓啦!😚呢一間Jikka 位置方便、只係距離觀塘地鐵站Exit B3 出口行5分鐘就到👍屋企有幾個人~一於就要多少少嘢食要咗一隻全雞 包一份飯 丶兩隻熱狗丶一碗湯同一杯咖啡🎈重點推介呢個脆皮燒雞,用上法國牛油配新鮮香草醃製 非常有誠意 非常香 🥳食落去皮脆內嫩 就算拎到返屋企都仲好熱 😎 牛油味同香草味都好濃烈 配搭得十分之好 好juicy 😍 仲附送左甜酸醬同蔬菜條 🥕呢個烤雞有分一隻同半隻 方便吾同人隨意配搭😁🎈另外要咗兩隻熱狗 🌭️,分別係蝦霸狗同蟹霸狗配料十足 蝦霸狗用上泰國冇污染海域頂級靚蝦🦐,再加上八吋芝士熱狗腸 ,彈牙好吃 再配上鋪滿芝麻嘅熱狗包 配搭一流😝蟹霸狗就係用上野生捕獲藍蟹蟹肉 ,同樣地配上咗芝士狗腸同熱狗包 ,鮮甜又飽肚!😛呢間餐廳仲有經典熱狗🌭️ 同三文治,任君選擇~另外再叫咗個是日餐湯,每日唔同🥰今日就係蘑菇湯🥣日日新鮮烹調 ,好足料、濃郁蘑菇味 每一啖都是幸福😍期待下次試吓粟米湯、洋蔥湯或者南瓜湯😗咖啡☕️係用本地烘焙咖啡豆,會定期更新咖啡豆 ,飲落去酸度同醇度都配合得啱啱好,香
今日星期五 一於放工外賣返屋企食❤️
同事介紹觀塘有間新開嘅烤雞專門店
咁就一於去試吓啦!😚

屋企有幾個人~一於就要多少少嘢食
要咗一隻全雞 包一份飯 丶兩隻熱狗丶一碗湯同一杯咖啡

呢個烤雞有分一隻同半隻 方便吾同人隨意配搭😁

🎈另外要咗兩隻熱狗 🌭️,分別係蝦霸狗同蟹霸狗
配料十足

呢間餐廳仲有經典熱狗🌭️ 同三文治,任君選擇~

期待下次試吓粟米湯、洋蔥湯或者南瓜湯😗

咖啡☕️係用本地烘焙咖啡豆,會定期更新咖啡豆 ,飲落去酸度同醇度都配合得啱啱好,香醇濃郁😽

去攞外賣嘅時候見到呢間餐廳仲有牛角包🥐 香蕉蛋糕同begal 🥯~搵日可以同朋友上嚟~嘆吓咖啡☕️食件點心享受下休閒時光🍭