2024-01-10 57 浏览
屯門市廣場開咗間新嘅韓式炸雞店, 午飯時間見都幾多人排隊,質素應該唔錯掛? 今次係買咗外賣嘅, 呢個外賣估唔到好有驚喜!🥰🥰🥰🥰😚😚😁😁😁😁無骨全份黑蒜炸雞🐥 $185炸雞個外賣盒用咗優雅嘅金色同紅色, 靚到好似放高級餅店嘅蛋糕咁,個盒係特別設計用嚟裝炸雞,見到盒邊有唔少孔洞作透氣,令外賣炸雞依然保持香脆。炸雞炸粉好薄, 韓式炸雞嘅標準,由於我要咗無骨,全部都係滑嫩香脆嘅雞扒肉嚟, 可以大大啖,唔怕食到骨。香蒜醬畀得好足夠, 每一舊炸雞都可以沾上濃郁香甜嘅醬汁, 推薦點呢隻味😍😍😍😙😙😙😄😄😄😄嫩豆腐海鮮辣湯🦐🦑 (2-3人份) $115午餐有呢個湯一人份可以選擇, 我鐘意辣海鮮湯, 點咗呢個份量比較多嘅。 辣海鮮湯味道香辣濃郁,少咗一份泡茶湯嘅酸味,多咗一份海鮮同洋葱交織嘅甜美味道, 配料有蝦仁,八爪魚,蜆肉,洋葱,大葱,翠肉瓜等等, 整體味道香濃有層次,唔係單純嘅辣湯, 好適合配碗飯嚟食。 辣湯係大概係小辣程度, 唔食得辣嘅小心點選。另外,個外賣係做咗密封處理,唔怕湯汁溢出,細心程度抵讚🥳🥳🥳🤩🤩🤩😄😄😄睇返餐具,外賣盒,竟然係寫韓文嘅,睇嚟店舖係想將韓國品質帶嚟香港, 咁有he

無骨全份黑蒜炸雞🐥 $185

嫩豆腐海鮮辣湯🦐🦑 (2-3人份) $115

睇返餐具,外賣盒,竟然係寫韓文嘅,睇嚟店舖係想將韓國品質帶嚟香港, 咁有heart, 抵你咁多人排隊啦😍😍😍😚😚😚😀😀😀😀

K Chef Story
地址:屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2037-2040號舖
電話:2601 1011

#foodie#foodiefreddie#hkfood#hkfoodlover#yummy#koreanrestaurant#chimac#koreanfriedchiecken#tmtp#tuenmun#kchefstory#香港#美食#韓式炸雞#韓風#韓流#韓國餐廳#外賣#炸雞配啤酒#黑蒜炸雞#辣海鮮湯#韓式海鮮湯#泡菜#屯門市廣場#屯門美食#新餐廳#堂食外賣#個外賣盒真係好靚

快新年了!又是開Party時間除了pizza , 到會,現在仲有多個選擇就是在屯門及葵芳都有分店的K Chef Story受到了K Chef Story既試食邀請這家店專賣韓國美食而且價錢合理 份量很多係一大盤甜辣炸雞塊而且!!外賣包裝超級閃令令金色的外賣袋還有用紅包既盒裝起烤雞是係吾係好有儀式感呢
快新年了!又是開Party時間
除了pizza , 到會,現在仲有多個選擇
就是在屯門及葵芳都有分店的K Chef Story

金色的外賣袋
還有用紅包既盒裝起烤雞
是係吾係好有儀式感呢

2024-01-06 95 浏览
坐著Hello Kitty列車出市中心😍,屯門市廣場新開左間《K Chef Story 》食韓國烤雞,今曰就同老公去試下😉,點了一隻黃金蜜糖炸雞,K-chef 獨家特別製造蜜糖加上黃芥末醬的風味炸雞,黃芥末醬口感滑順細膩,濃而不辛。還有無骨選擇,岩晒我衣啲唔想掠骨的懶鬼😝,份量還很多,兩個人吃相當足夠。另外再點了份韓式吞拿魚紫菜飯卷,內裡配菜很多,有青瓜,黃蘿蔔,清爽開胃,混著吃,更多的炸雞都被我們吃光了😋
坐著Hello Kitty列車出市中心😍,
屯門市廣場新開左間
《K Chef Story 》食韓國烤雞,
今曰就同老公去試下😉,
點了一隻黃金蜜糖炸雞
K-chef 獨家特別製造蜜糖
加上黃芥末醬的風味炸雞
黃芥末醬口感滑順細膩,
濃而不辛。還有無骨選擇,
岩晒我衣啲唔想掠骨的懶鬼😝,
份量還很多,兩個人吃相當足夠。
另外再點了份韓式吞拿魚紫菜飯卷,
內裡配菜很多,有青瓜,黃蘿蔔,
清爽開胃,混著吃,
更多的炸雞都被我們吃光了😋
韓式吞拿魚紫菜飯卷
黃金蜜糖炸雞
韓式吞拿魚紫菜飯卷
黃金蜜糖炸雞
2024-01-06 66 浏览
屯市又新開左間韓國嘢!🤩見到都幾多人食,所以肥米一於揾埋阿妹一齊去食🤭試下佢咩料到先!不過因為我哋2個都食唔多,所以就只係叫左個全份炸雞同一個set餐✨雲霜芝士炸雞(無骨)2條友仔都係懶得食骨🤣所以當然戲叫個無骨炸雞啦🤭叫左個芝士味嘅,佢有巨多芝士粉係個炸雞上面,係舊舊雞都比芝士粉包到實一實,所以咬落去勁香芝士味🤤炸雞炸得好香口,有埋雞皮所以係又外脆內軟,同埋唔會炸得好乾👍🏻唔錯!✨ 烤牛肉蓋飯 (套餐)除左炸雞,再叫左個set餐😆set餐有個湯,韓式小食,加個沙律!😌啲小食都幾豐富😆有黑豆,蛋卷同波菜芽茶🤤全部都係肥米鍾意食嘅。烤牛肉嘅份量都多,係同啲飯一樣咁多👍🏻牛肉幾入味,好好送飯😆同埋肉係多過蔬菜㗎,幾抵食!其實佢仲有飯卷㗎😍可惜我地2個食完都幾飽,已經食唔落所以就冇叫,可能下次會去試🤤#kchefstory 📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2037-2040號舖

✨雲霜芝士炸雞(無骨)

✨ 烤牛肉蓋飯 (套餐)

#kchefstory
📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2037-2040號舖
2024-01-05 57 浏览
上星期吃過滿意,再來試試其他菜式,本想點湯飯,但原來星期六日午餐不提供湯飯,唯有下次再試。 今天點了醬油炆雞飯,味道可以無特別。 另點了泡菜餅,非常多泡菜,用料實在有誠意,如果可以辣d更好。
2024-01-05 77 浏览
去開屯門市廣場行街見到有間韓國炸雞店新開張👏🏻就買左少少外賣番屋企食🙈外賣袋金光閃閃好靚💛樓面既侍應都係韓國人🇰🇷但都有識講廣東話既香港人-BBQ甜辣無骨炸雞 $185炸雞個盒都好特別🙆🏻‍♀️一路攞番屋企聞到好香🫢呢個味岩晒鐘意食辣既朋友 又辣又甜好惹味😋牛肉紫菜飯卷 $55牛肉好甜 搭配埋其他配料超正😛😛醬油炆雞蓋飯 $59大大碗飯好足料 個飯好多汁除左雞之外配料仲有蘿蔔👍🏻夠晒食-
去開屯門市廣場行街

大大碗飯好足料 個飯好多汁
除左雞之外配料仲有蘿蔔👍🏻夠晒食

2024-01-04
外卖自取
屯市新開既韓國餐廳🇰🇷野食新鮮製作 • 即叫即炸👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳韓國炸雞🍗 • 蓋飯 • 飯卷 • 便當🍱 • 甜品…都有~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🐔 炸雞 🐔原隻 / 半隻揀,但全隻抵𝐝,又盡慶𝐝,我梗係要全隻啦🐓另外仲可以揀有骨🦴 / 無骨,(𝟕款口味) 原味 • 𝐁𝐁𝐐甜辣🌶️ • 雪霜芝士🧀 • 黃金蜜糖🍯 • 香甜 • 黑蒜醬油🧄我就揀左▪辣椒蛋黃醬炸雞 • 有骨 ($185/全隻)新鮮既青辣椒🥑 𝐱 蛋黃醬🥚中和左食落唔會好辣,外皮好脆💫雞肉仲係嫩滑,有肉汁💦.▪ 炸冬粉海苔卷($55)𝟏份有𝟕條,薄薄脆炸外皮 • 紫菜,中間係包住韓國冬粉🤍.▪ 微辣烤豬肉蓋飯 ($59)辣中帶少少甜味,豬肉🐻‍❄️之外,仲有甘筍絲🥕 • 洋蔥絲🧅...。.題外話💁🏻‍♀️外賣包裝好靚 • 幾重本金色𝐁𝐥𝐢𝐧𝐠𝐁𝐥𝐢𝐧𝐠手抽袋✨ • 紅色炸雞盒❤️ • 蓋飯盒餸 / 飯分層,唔怕汁浸到淋𝐁𝐚𝐭𝐁𝐚𝐭🥄.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺以上價錢為外賣🥡𝐌𝐞𝐧𝐮 ; 堂食🍽𝐌𝐞𝐧𝐮價錢會有不同🔺堂食💁🏻
屯市新開既韓國餐廳🇰🇷
野食新鮮製作 • 即叫即炸👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳
韓國炸雞🍗 • 蓋飯 • 飯卷 • 便當🍱 • 甜品…都有

🐔 炸雞 🐔
原隻 / 半隻揀,但全隻抵𝐝,又盡慶𝐝,我梗係要全隻啦🐓
另外仲可以揀有骨🦴 / 無骨,

我就揀左
▪辣椒蛋黃醬炸雞 • 有骨 ($185/全隻)
新鮮既青辣椒🥑 𝐱 蛋黃醬🥚
中和左食落唔會好辣,
外皮好脆💫雞肉仲係嫩滑,有肉汁💦
辣椒蛋黃醬炸雞

▪[F09] 炸冬粉海苔卷($55)
𝟏份有𝟕條,薄薄脆炸外皮 • 紫菜,中間係包住韓國冬粉🤍

▪[T03] 微辣烤豬肉蓋飯 ($59)
微辣烤豬肉蓋飯

題外話💁🏻‍♀️外賣包裝好靚 • 幾重本

🔺以上價錢為外賣🥡𝐌𝐞𝐧𝐮 ; 堂食🍽𝐌𝐞𝐧𝐮價錢會有不同
🔺堂食💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
炸冬粉海苔卷
外卖自取
2024-01-01 48 浏览
上星期屯門市廣場行街,看到這家新開韓式餐廳,菜單上有不少選擇,趁午餐無帶飯,和老公來試新嘢。 樓面的女士是韓國人,心想味道應該正宗,真的值得一試。 點了豬肉飯卷,料豐富味道亦不錯,一口一件滿足。 另點了2份杯杯炸雞,無記錯分別是蜜糖味及蛋黃味,炸雞值得推介,粉薄肉脆嫰,但不同味道只是配上不同醬而已。 暫時個人食到最美味的韓式炸雞仍是韓國的‘’橋村炸雞‘’。
2023-12-29
  • 炸雞,飯卷