2022-05-07 11 浏览
Burger 嘅主角通常係一塊厚漢堡扒,呢個西冷黑松露水牛芝士漢堡就與別不同,唔單只夾住肉味濃郁嘅薄西冷牛肉😋水牛芝士仲多到我食到好狼狽🤪😂😂美中不足係黑松露嘅味道唔夠突出,但的確係驚喜之作👍🏻呢個二人套餐仲包括香蒜橄欖油蝦意粉、小食拼盤同兩罐汽水。意粉嘅蒜味香濃但唔油膩,小食拼盤有薯條、炸雞、炸魚柳同雞翼四樣嘢,勁多勁邪惡😆😆無諗到上環可以有性價比咁高嘅 Burger 店 ☺️👍🏻👍🏻

果日露完營🏕經過上環附近,去咗呢間 @lacasaburgerhk 🌟La Casa 🌟 買咗個外賣返屋企慢慢嘆,佢係以我最愛嘅芝士🧀為主題嘅漢堡包🍔身為芝士控🧀緊係要試下啦😋._.| 𝗕𝗲𝗲𝗳 & 𝗖𝗵𝗲𝗱𝗱𝗮𝗿 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 | 𝘀𝗲𝘁🧀|經典牛肉芝士漢堡|套餐 🐂+ 𝘛𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰 & 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 🥗+ 𝘎𝘳𝘢𝘱𝘦𝘧𝘳𝘶𝘪𝘵 𝘚𝘰𝘥𝘢佢嘅牛肉大大塊又厚身,拎上手已經覺得好誇張😳再配埋黃色嘅車打芝士🧀,同好fresh嘅番茄🍅配菜,一啖食落口,真係好有口感😋套餐嘅番茄芝士沙律🥗好fresh💚蕃茄仔好新鮮,配埋帶點酸嘅沙律汁好開胃😋·| 𝗦𝗶𝗿𝗹𝗼𝗶𝗻 & 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗠𝗼𝘇𝘇𝗮𝗿𝗲𝗹𝗹𝗮 | 𝘀𝗲𝘁 🐂🍄|西冷黑松露水牛芝士|套餐+ 𝘍𝘳𝘪𝘦𝘴 (𝘊𝘰𝘮𝘣𝘰 𝘜𝘱𝘨𝘳𝘢𝘥𝘦) 🍟+ 𝘊 𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘚𝘰𝘥𝘢漢堡包用黑松露醬好特別🌟滿滿嘅西冷牛肉放滿係漢堡包內,份量夠多,每一啖漢堡都能夠食到西冷牛肉嘅味道,配埋好香嘅黑松露醬🍄,為整個漢堡包提升咗多個香濃味道👍🏻跟餐配嘅薯條🍟亦都好多架,脆炸香口,好滿足👍🏻 ._.@lacasaburgerhk#lacasaburger
._.
| 𝗕𝗲𝗲𝗳 & 𝗖𝗵𝗲𝗱𝗱𝗮𝗿 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 | 𝘀𝗲𝘁
🧀|經典牛肉芝士漢堡|套餐 🐂
+ 𝘛𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰 & 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 🥗
+ 𝘎𝘳𝘢𝘱𝘦𝘧𝘳𝘶𝘪𝘵 𝘚𝘰𝘥𝘢
🍄|西冷黑松露水牛芝士|套餐
+ 𝘍𝘳𝘪𝘦𝘴 (𝘊𝘰𝘮𝘣𝘰 𝘜𝘱𝘨𝘳𝘢𝘥𝘦) 🍟
+ 𝘊 𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘚𝘰𝘥𝘢
跟餐配嘅薯條🍟亦都好多架,脆炸香口,好滿足👍🏻
._.
@lacasaburgerhk
#lacasaburgerhk
📍上環文咸東街2號
外卖自取
午餐
//“𝑊𝑒 𝑔𝑜 𝑡𝑜𝑔𝑒𝑡ℎ𝑒𝑟 𝑙𝑖𝑘𝑒 𝑎 𝑏𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟 𝑎𝑛𝑑 𝑓𝑟𝑖𝑒𝑠.”今次等我皺生帶大家去上環嘅霓虹燈搵食啦😏嗱嗱嗱 唔好誤會啊我係講緊位於上環嘅漢堡意粉小店🍔🫕依間係名副其實嘅一間黃店 因為佢成個外牆都係黃色😂 再加上門口有個大大嘅霓虹燈 超級吸睛唔好睇佢係一間小店啊😗其實佢曾經得過獎嫁👏 拎過 Hong Kong Dining Award- Best Burger Delivery and Takeaway 🤩依度嘅食物好高質素 絕對係如假包換嘅好西~ 好好嘅西餐 最重要係好抵食 CP值好高🥰———————————————————————————〖𝕊𝕚𝕣𝕝𝕠𝕚𝕟 & 𝕋𝕣𝕦𝕗𝕗𝕝𝕖 𝕄𝕠𝕫𝕫𝕒𝕣𝕖𝕝𝕝𝕒🥩🍔 〗💰89依個西冷黑松露水牛芝士漢堡令人幾驚喜🤩漢堡用心製作 外皮都專登烘熱 食落唔怕太塌太淋👍最正當然係多到好似唔駛錢嘅餡料啦😂有別於平時嘅手打牛肉漢堡扒依個用一片片嘅西冷牛肉取替🥳 雖然冇好大啖肉嘅口感 但食落反而冇咁肥膩👏西冷嘅牛味濃郁 配合埋黑松露 蘑菇 水牛芝士真係學電視廣告咁講 包你一定歡喜😍😂〖 𝔽𝕣𝕚𝕖𝕤 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝔻𝕠𝕦𝕓𝕝𝕖 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖🍟 )

今次等我皺生帶大家去上環嘅霓虹燈搵食啦😏
嗱嗱嗱 唔好誤會啊

———————————————————————————

依個西冷黑松露水牛芝士漢堡令人幾驚喜🤩
西冷嘅牛味濃郁 配合埋黑松露 蘑菇 水牛芝士
真係學電視廣告咁講 包你一定歡喜😍😂

〖 𝔽𝕣𝕚𝕖𝕤 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝔻𝕠𝕦𝕓𝕝𝕖 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖🍟 )〗💰跟餐+26
食漢堡食薯條 依個係定律來嫁啦❗️就好似鹹酸菜一定配牛歡喜😂今次我地揀左雙重芝士薯條 每條薯條都好大條 炸到十分香脆 再加上面頭淋落去嘅芝士🤤一係食到大叫 唔好停啊🥳
Double  Cheese  Fries

〖 𝟛 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖 𝕄𝕒𝕔 & ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝔹𝕒𝕔𝕠𝕟🧀🥓 〗💰68
芝士迷絕對不能錯過啊❗️依個3重芝士 帶來嘅唔止係3倍嘅滿足啊🥳依個通粉絕對係通粉界嘅Thanos 👾因為佢真係好邪惡啊😈每一通粉都粘滿芝士 每啖都有拉絲 加埋香脆嘅煙肉片🤩唯一我唔鐘意嘅就係佢真係好大碗😂😂😂仲要68蚊咋 超抵食👏
Mac  &  Cheese  with  Bacon

〖 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 𝕎𝕚𝕟𝕘𝕤 𝕊𝕡𝕖𝕔𝕚𝕒𝕝 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕄𝕒𝕝𝕒 𝕊𝕒𝕦𝕔𝕖🍖🌶 〗💰 跟餐+26
所有套餐都可以加錢轉雞翼😍今次試左麻辣味 真係好好食😋佢隻麻辣味辣得好過癮😂
入口唔會好辣 但後勁好強😂溫柔得來帶點激情🥰

〖 𝕀𝕔𝕖-𝕔𝕣𝕖𝕒𝕞 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 𝔽𝕣𝕒𝕡𝕖☕️ 〗💰跟餐+25
近日天氣咁熱🔥 同大家強烈推介依個冰極雪糕咖啡🍦☕️🧊咖啡豆香味香濃可口
因為佢係用正常比例嘅咖啡 而唔係expresso
所以易入口👍 唔會好苦 而雲呢拿雪糕好香滑
飲落每啖咖啡都充滿淡淡嘅清新雲呢拿香味🥰

———————————————————————————

評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 7/10

⏰ 𝗦𝗮𝘁-𝗦𝘂𝗻, 𝗣𝗛: 𝟭𝟮:𝟬𝟬-𝟮𝟬:𝟰𝟱
☎️ 𝟮𝟱𝟬𝟱 𝟬𝟱𝟱𝟱

#eatwithnous_漢堡
#eatwithnous_上環

#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #pasta #hkfoodblog #hkgirl #burger #photography #hongkong #foodoftheday #coffee #lacasa #美食 #相機食先 #芝士 #漢堡 #吃貨 #小店 #打卡 #手機食先 #上環美食 #咖啡
Double  Cheese  Fries
Mac  &  Cheese  with  Bacon
  • 西冷黑松露水牛芝士漢堡
  • 薯條配車打芝士醬
  • 薯條
2022-05-05 10 浏览
這家主打手工漢堡,歡迎客人外賣或堂食,店內裝修及食物富有美式風味,漢堡每款都有爆汁芝士及配料,部分餡料更加入亞洲風味,非常有特色,客人可單獨購買漢堡或升級為套餐👍龍蝦汁大蝦意粉套餐|$106|8/10雖然拎到返屋企,龍蝦汁浸曬係意粉底部,但一撈起,醬汁十分滿,與意粉混合後,食落彈牙又juicy,濃郁嘅龍蝦汁配上少量車厘茄進食,夠哂醒胃😋西冷黑松露水牛芝士套餐|$89|7.5/10這家用簿切嘅西冰牛肉片代替普通漢堡扒,牛肉略帶嫩筋,軟腍度可再加強,而麵包皮就烘得好鬆軟,整個漢堡黑松露味濃烈,佈滿爆汁芝士及青瓜片等配料,口感都幾豐富🤪薯角配茄汁(配套餐)|$18|8/10薯角份量佈滿成個外賣盒,炸得金黃香脆,水準依舊😛原味雞翼(配套餐)|$18|8/10外皮炸得香脆可口,但得兩件唔太夠喉

龍蝦汁大蝦意粉套餐|$106|8/10

西冷黑松露水牛芝士套餐|$89|7.5/10

薯角配茄汁(配套餐)|$18|8/10
薯角份量佈滿成個外賣盒,炸得金黃香脆,水準依舊😛

原味雞翼(配套餐)|$18|8/10
外皮炸得香脆可口,但得兩件唔太夠喉
2022-05-04
10 分钟 (外卖自取)
港島區嘅朋友你哋知唔知道上環有一間人氣特色嘅西式漢堡包同意粉小店呢!😍一去到已經比佢哋colourful既裝橫吸引住,五光十色既霓虹燈好適合一路食一路打卡!無論係漢堡包定係意粉佢哋都有好多人氣選擇,佢哋會用一個鐵盤裝住一個餐,幾有趣嫁😚🔥西冷黑松露水牛芝士漢堡$89對於黑松露同芝士我真係零抵抗力😍毫不猶豫就叫咗呢個試下!西冷牛肉薄切上,每一片都先兩邊煎香,濃濃既牛肉味,再配以新鮮青瓜生菜洋蔥蘑菇,口感爽口又滿足!水牛芝士同黑松露醬汁絕對係super match,加哂分!值得一提係兩者味道好適中,唔會太濃蓋過牛肉味,可想而知堆薄切西冷既牛味係幾咁重😍🆙Combo +$18 可以選擇✅薯條/薯角配茄汁,✅蕃茄芝士沙律,或者✅原味雞翼,再配一杯汽水/咖啡/茶!!我揀左原味雞翼❤️話就話原味雞翼,其實味道都好足夠!隻隻都脹卜卜,係氣炸嗰種感覺,唔係完全炸或者煎,所以保留到肉質juicy之外外皮仲有微微既焦香感👍🏻🔥龍蝦汁大蝦意粉$88有龍蝦汁便給讚!!龍蝦汁不是流流的喔,係個種濃郁厚身掛麵條既質感👍🏻❤️意粉都控制得好好,唔會太軟身或者太硬影響口感😉大蝦都好爽口,一份意粉都有5-6隻,份量一啲都唔

🔥西冷黑松露水牛芝士漢堡$89

🔥龍蝦汁大蝦意粉$88
有龍蝦汁便給讚!!龍蝦汁不是流流的喔,係個種濃郁厚身掛麵條既質感👍🏻❤️意粉都控制得好好,唔會太軟身或者太硬影響口感😉大蝦都好爽口,一份意粉都有5-6隻,份量一啲都唔孤寒!意粉上面仲配以少少嘅蒜蓉,撈埋一齊食我like!!!!☺️

🆙Combo +$26就豐富啲可以揀✅特色薯條/薯角配奇津/黑松露蛋黃醬/雙層芝士✅日式炸雞✅意式肉丸✅特色雞翼配泰式酸辣/麻辣/奇津/Parmesan芝士,同一杯飲品👍🏻無鬼用既我又揀左黑松露蛋黃醬薯條😄😄😄小店採用粗薯條👍🏻👍🏻大家睇張相都知道d醬汁多到就嚟見唔到啲薯條😂😂好正!食薯條一定要夠多汁先滋味☺️
2022-05-04 19 浏览
上環般咸道一帶有好多唔同嘅餐廳同Cafe,今日經過La Casa見到黃色嘅店面覺得幾型,就入咗去試佢嘅burger✨ 📌西冷黑松露水牛芝士漢堡 + Combo Upgrade ($127) 麵包皮烘得香軟,中間夾有幾層薄切西冷,啲醬汁都幾多😍 雖然我個人鍾意厚身啲嘅肉,不過佢嘅份量都唔少,而且肉質唔乾唔韌,另外有生菜同蕃茄作為配菜,份外清新。 📌黑毛豬芳天拿漢堡 + Combo Upgrade ($110) 芳天拿係一隻芝士嘅種類🧀 通常會配搭肉類同松露一齊食,今次仲多到漏曬出嚟!黑毛豬肉質比普通豬肉更細嫩,食落唔會咁油膩 📌脆薯角 & 日式炸雞 🥔- 每個burger+$26就可以upgrade多個小食,書角細細舊而份量多,邊位十分香脆,而且舖滿蛋黃醬,忍唔住係咁食! 📌火山雲朵朱古力🍫 - 講真佢同門口張相就有啲出入,原本以為佢啲棉花糖會大舊啲同多到滿瀉😹 不過朱古力味都幾濃,飲到最後就覺得太濃縮太甜啦~ —————————— Randomly dropped by La Casa and attracted by its yellow front store. They have
 ——————————

Randomly dropped by La Casa and attracted by its yellow front store. They have a variety of special flavours of burgers, also offering pasta, fries and fried chicken. The environment is not very spacious but with a low key rock&roll vibe.
📌Sirloin & Truffle Mozzarella burger 🍔 + Combo Upgrade ($127) The buns are toasted to warm and soft. Sirloin is cut into thin slices but in quite a generous portion. Pairing it with veggies like lettuces and tomatoes make it extra refreshing.
📌Pork & Fontina Burger 🍔 ($110) Fontina is noted for its earthy, mushroomy, and woody taste, and pairs exceptionally well with roast meats and truffle while Iberico Pork is with a softer texture and less greasy than usual ones.
📌Chicken Karaage & wedges - topped with a flood of truffle mayo, I fall in love with these wedges which are in mini-size but very crispy, while the chicken kara-age is fried to perfect too, hotter would be better.
📌Hot chocolate🍫- it is less fancy than I expected but still flavourful. I did not drink them all as the base is too concentrated with both chocolate and marshmallow- sweetness overloaded!
2022-05-01 15 浏览
上環開咗一間local burger shop 見佢門面好靚進入去試吓叫咗兩個餐 分別係西冷黑松露水牛芝士漢堡 入邊嘅牛肉係似肥牛嗰一隻 都幾好食 入邊勁多芝士同埋洋蔥生菜等等 食起上嚟係爆餡 所以係勁豐富side 叫左洋蔥圈 即叫即炸 好好食炸魚泰式莎莎漢堡 呢個炸魚夠晒特別 出邊好少機會食到 炸到好鬆脆同埋嗰sauce 好match 我包有烘過所以食落口都特別香另外配咗原味雞翼 都炸得好好味 熱辣辣咁樣Tomato & Cheese Salad 好fresh 好健康另外嗰餐都會跟埋兩杯嘢飲 下次一定會encore
side 叫左洋蔥圈 即叫即炸 好好食
另外配咗原味雞翼 都炸得好好味 熱辣辣咁樣
另外嗰餐都會跟埋兩杯嘢飲 下次一定會encore
2022-05-01 173 浏览
同同事係上環見完客, 順便係附近搵餐廳醫肚。經過見到間主打Burger、意粉嘅餐廳, menu上嘅特色burger都幾吸引, 就入去試試。餐廳面積不大, 有幾張細檯做堂食。某些角落有霓虹燈亮起做裝飾, 再加上以白色石磚做牆壁, 感覺幾有美式風格。自行到櫃位落order, 堂食全日免加一。我地各人order了Combo餐, 主食再加錢追加小食+飲品。我揀咗【西冷黑松露水牛芝士】HK$89一打開個盒, 已經見到多片牛肉疊起, 再有半溶芝士附於牛肉上, 熱辣辣時掀開包面, 果然有拉絲啊!! 牛肉剛好熟, keep到些少肉汁; 再以黑松露醬取代傳統burger嘅沙律醬, burger 同樣夾了生菜、索哂汁嘅洋蔥絲同磨菇片, 增加了菇菌味同層次口感。【大蝦香蒜橄欖油意粉】HK$78每啖意粉都有好重嘅蒜香同埋橄欖油味, 蝦好爽, 不過欠缺鮮甜。兩款主食再追加了小食:+$18 追加薯角雖然烘得微脆不油, 但連鹽都冇落, 味道好寡。+$18 原味雞翼雞翼表面幾香, 肉質唔會太乾身。

我揀咗【西冷黑松露水牛芝士】HK$89
西冷黑松露水牛芝士

【大蝦香蒜橄欖油意粉】HK$78
大蝦香蒜橄欖油意粉

兩款主食再追加了小食:
+$18 追加薯角
雖然烘得微脆不油, 但連鹽都冇落, 味道好寡。
+$18 原味雞翼
雞翼表面幾香, 肉質唔會太乾身。
2022-04-28
西冷黑松露水牛芝士
大蝦香蒜橄欖油意粉
自有疫情都慣咗買外賣返屋食今日就揀咗位於上環主打芝士漢堡嘅餐廳😝單係漢堡都已經好陣款,有西式、亞洲風等,鐘意唔同口味嘅朋友都岩,作為食肉獸就要咗西冷黑松露水牛芝士漢堡,漢堡真係好大,個厚度係一啖食唔到😝黑松露就唔太濃,反而牛味香濃而嫩滑,再加芝士真係好芝味😋另外揀咗個 香蒜大蝦橄欖油意粉,鍾意食蒜蓉嘅朋友唔可以錯過,因為蒜味非常之香濃😋意粉彈牙,不過個底有少少油,但可以接受☺套餐仲有薯角,返到屋企食仲熱同夠脆,份量都幾多,值得一讚係呢間餐廳嘅咖啡好好飲,啡味香濃夠滑,幾有驚喜😋

自有疫情都慣咗買外賣返屋食

今日就揀咗位於上環主打芝士漢堡嘅餐廳😝

黑松露就唔太濃,反而牛味香濃而嫩滑,再加芝士真係好芝味😋

• 西冷黑松露水牛芝士漢堡
2022-04-27 13 浏览
成日同媽媽去上環都係因為要去海味舖,特登search下上環有冇啲咩美食,發現有一間Burger店cp價勁高,而且嗰一期好想食burger,就都於試下。舖頭外牆用咗鮮黃色,好似漆黑中嘅螢火蟲,好突出。店內全部都係高枱凳,當日係平日嘅下午茶時間,但都keep住好多人叫咗外賣,應該好受區內人歡迎😍意式肉丸意粉(🌟85.23/100)💲72意大利粉先用香草橄欖油炒過,面頭放上茄醬肉丸、熟爛嘅蕃茄仔同帕馬森芝士碎,食前一定要撈均勻,先食到香草橄欖油嘅香氣,隨後茄醬咸鮮嘅味道,整體好乾身。肉丸肉質好結質,食得出吾係落好多肥肉,但食到最後有啲咸,同膩嘅感覺🙃+💲26 Double cheese 薯條 & 西柚汽水芝士控大愛😍啱啱炸起嘅薯條,面頭淋上大量芝士醬加上帕馬森芝士碎,直身幼身嘅薯條外脆內軟,薯仔味好香,但建議芝士醬可以另上,因為面頭嘅薯條先沾到芝士醬,但裏面嘅薯條已經冇,再加上放耐咗會淋經典牛肉芝士漢堡(🌟96.56/100)💲72一打開個包已經勁吸引,大大個漢堡,內裏夾住洋蔥、蕃茄、酸黃瓜粒、生菜、芝士。牛肉漢堡勁大塊,而且好Juice,用咗蕃茄醬,加上酸黃瓜粒嘅酸酸may may 好開胃

意式肉丸意粉(🌟85.23/100)💲72

+💲26 Double cheese 薯條 & 西柚汽水

經典牛肉芝士漢堡(🌟96.56/100)💲72
一打開個包已經勁吸引,大大個漢堡,內裏夾住洋蔥、蕃茄、酸黃瓜粒、生菜、芝士。牛肉漢堡勁大塊,而且好Juice,用咗蕃茄醬,加上酸黃瓜粒嘅酸酸may may 好開胃,完全唔覺得油膩⚠️肉汁加上醬汁咬嘅時候,會瘋狂滴汁,搵啲嘢墊住個底,避免滴到衣服💖

+💲18 原味雞翼 & 可樂
雞翼炸得啱啱好,仲好 juice而且好滑嫩,有少少辣辣地👍🏻👍🏻
這家位於上環的漢堡包店常常經過一直都很想試襯早前有空終於就去光顧下午時段有 Late Lunch Menu很抵食我同朋友各叫了一個套餐❤BBQ Chicken Burger雞扒超級嫩有肉汁菜亦很新鮮醬汁不是走濃郁路線但都幾好味❤Teriyaki Pork Belly朋友叫的豬腩片份量都幾多但因為一片片很難一口咬朋友是一層層食🤣🤣❤Fries/Wedges with Truffle Mayo超超超超級多醬個Truffle Mayo勁好味我因為個醬一整個薯角吃清光下次要再encore必試❤Ice-cream Coffee Frape超級邪惡的咖啡雪糕仲要爆多cream其實咖啡味存在感不過因為雪糕奶油味很強意外地不算很甜整個餐吃完基本上晚餐都不用吃下次我要吃牛肉漢堡但Truffle Mayo是必叫的🥰
這家位於上環的漢堡包店

下次我要吃牛肉漢堡
但Truffle Mayo是必叫的🥰
2022-04-06
2022-04-19 10 浏览
中上環都係burger 集中地,有好多burger得獎熱店,今次🤰🏻試咗呢間得過2020年Hong Kong DiningAwards - Best Burger Delivery & Takeaway嘅burger站,由於佢哋都係主要做外賣takeaway,黎到座位唔算多,但店員都冇乜點停手,見到陸續有人入黎拎外賣😆另外環境細細但都幾整潔,店員收野都幾快手👍🏻同埋座位同幾闊落,所以都食得幾舒服👍🏻🌝西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89入面有好多塊西冷牛扒片,面且每塊都幾大塊幾重手,熟度岩岩好,唔韌同埋保留到肉汁,牛味突出,另外仲有啲生菜同磨菇片,而最吸引莫過於上面啲黑松露水牛芝士,黑松露味好香,唔係cheapcheap嗰種味🤣夾埋拉絲芝士一齊食,成個包都幾豐富又唔會乾身,同埋佢塊漢堡包皮好香牛油味,就咁食都好食🌖升級combo +$18 配薯角&熱伯爵茶薯角炸得乾身唔油膩👍🏻不過可以再脆啲🤭🌝意式肉丸意粉 $72意粉加咗香草橄欖油炒過,成兜意粉好香,而且份量都唔算少,男人食都會夠飽👍🏻而上面就鋪咗番茄醬肉丸,同少少芝士,肉丸唔會好乾身,調味非常不錯,因為通常肉丸都有過鹹嘅現象,但呢度嘅肉丸
由於佢哋都係主要做外賣takeaway,
黎到座位唔算多,但店員都冇乜點停手,
見到陸續有人入黎拎外賣😆
另外環境細細但都幾整潔,店員收野都幾快手👍🏻
同埋座位同幾闊落,所以都食得幾舒服👍🏻

🌝西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89
入面有好多塊西冷牛扒片,
面且每塊都幾大塊幾重手,熟度岩岩好,
唔韌同埋保留到肉汁,牛味突出,
另外仲有啲生菜同磨菇片,
而最吸引莫過於上面啲黑松露水牛芝士,
黑松露味好香,唔係cheapcheap嗰種味🤣
夾埋拉絲芝士一齊食,成個包都幾豐富又唔會乾身,
同埋佢塊漢堡包皮好香牛油味,就咁食都好食

🌖升級combo +$18 配薯角&熱伯爵茶
薯角炸得乾身唔油膩👍🏻
不過可以再脆啲🤭

🌝意式肉丸意粉 $72
意粉加咗香草橄欖油炒過,
成兜意粉好香,而且份量都唔算少,
男人食都會夠飽👍🏻
而上面就鋪咗番茄醬肉丸,同少少芝士,
肉丸唔會好乾身,調味非常不錯,
因為通常肉丸都有過鹹嘅現象,
但呢度嘅肉丸整得岩岩好夠味,
加埋醬汁一齊食已經好好食🤭

🌝升級combo +$18 配原味雞翼&西柚梳打
原味雞翼其實係有少少辣,
應該加咗辣椒粉,
所以變得更惹味😋
而且炸得岩岩好,
入面啲雞翼肉仲係滑身同有肉汁架🤩

P.s. 見到佢哋依家外賣有9折✨🤩如果係附近返工/住嘅朋友就更有著數🤭
2022-04-17 62 浏览
復活節幾日假,緊係要出下去覓食啦🤩今次去到上環食burger, 真係唔食唔知咁高質😍我地每人叫左個combo套餐,有主食有小食有野飲,夠晒豐富!✨ 西冷黑松露水牛芝士漢堡 - 中間夾住一塊塊西冷,啖啖肉,仲有松露醬同水牛芝士,夠晒惹味,包面都好值得讚,好軟熟👍✨ 仙氣牛肝菌醬雞扒意粉 - 呢個應該係推介款,份量超足,個醬同意粉係好夾,意粉軟硬度剛剛好,好有口感!✨ 意式肉丸 - 過下口癮係幾唔錯,肉味夠香✨ 帕馬森芝士雞翼 - 第一次見呢個配搭,好特別,一片片芝士加喺熱辣辣雞翼上面,做到半溶狀態,味道都唔錯~✨Vanilla Milkshake - 見住佢畢咗好幾個雪糕球,所以味道夠晒濃,好好飲!仲要勁大杯,兩人share剛剛好!環境唔算好大,但有種脱離繁囂嘅感覺,chill chill地咁慢慢食,傾下計都幾好feel🥰

仙氣牛肝菌醬雞扒意粉

✨ 意式肉丸 - 過下口癮係幾唔錯,肉味夠香
意式肉丸

帕馬森芝士雞翼

Vanilla Milkshake

意式肉丸
帕馬森芝士雞翼
Vanilla Milkshake
2022-04-14 28 浏览
La Casa轉型快餐店前其實是中環一間私房小餐館,不論當時的西式料理抑或是現時專賣的漢堡及意粉同樣令我稱心如意。最近再度到訪發現已經換上新餐牌,食物款式略有不同,主要有六款常規漢堡及八款意粉,另外亦有更為划算的下午茶餐及二人套餐。黑毛豬芳天娜漢堡 ($72) 麵包鬆軟無比並富牛油香,豬腩片肥美豐腴口感軟嫩,烤至邊位微焦且油香四溢,蘋果酸辣醬及蜜糖芥末醬香甜清爽更能中和油膩感。本來配上口味相對清淡溫和的芳天娜芝士,另加車打芝士 ($10) 令芝味濃厚倍增。西冷黑松露水牛芝士沙律 ($89) 加大啡菇 ($20) 由漢堡換成沙律後絕無偷工減料。薄切西冷牛肉肉味香濃而且留有肉汁,加上水牛芝士、松露醬及野菌毫不寡淡乏味。

黑毛豬芳天娜漢堡
黑毛豬芳天娜漢堡 ($72) 麵包鬆軟無比並富牛油香,豬腩片肥美豐腴口感軟嫩,烤至邊位微焦且油香四溢,蘋果酸辣醬蜜糖芥末醬香甜清爽更能中和油膩感。

西冷黑松露水牛芝士沙律
西冷黑松露水牛芝士沙律 ($89)大啡菇 ($20) 由漢堡換成沙律後絕無偷工減料。
西冷黑松露水牛芝士沙律
薄切西冷牛肉肉味香濃而且留有肉汁,加上水牛芝士松露醬野菌毫不寡淡乏味。
2022-04-13 16 浏览
🇭🇰上環-La Casa Burger & Pasta唔知有冇朋友仔都係喺上環返工呢~~小編好耐之前就係係上環到返工🥱果時成日想搵啲快餐食 但又冇乜好選擇 嚟嚟去去都係得M記🫠最近聽朋友仔講 上環有間好好食嘅burger店 我就重遊舊地咁返咗嚟上環😚順便試吓呢間burger鋪好冇食 點知又真係幾好食😎真心推介俾大家呀❤️⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗▪️店舖環境:店裏面嘅位置唔算好大但好整潔👍🏻 擺設好有歐美風~另外佢多數都係兩人枱 而我去既時間係大概1430~鋪裏面唔算多人所以坐得都幾舒服 雖然係下午茶時間 但我坐喺度嗰時都不斷有人入嚟買外賣返去食🙆🏼‍♀️👅 120g 經典牛肉芝士漢堡(⭐9/10) $72一打開個盒已經見到啲芝士標緊出嚟 而且個包份量算大個😍個包入面夾住咗好多唔同嘅配料,有洋蔥,蕃茄,生菜,仲有啲碎咗嘅酸瓜粒(酸瓜粒絕對係加分位因為我超鍾意😍),加埋佢個醬汁(酸酸甜甜超級惹味),不過佢啲醬汁同餡料都好多,所以好容易會爆料☺️(不過越多越鍾意ha),而佢既牛肉煎得啱啱好~充滿肉汁同鮮味,舊牛肉仲要好厚!!成個配搭完全係充
🇭🇰上環-La Casa Burger & Pasta

👅 120g 經典牛肉芝士漢堡(⭐9/10) $72
一打開個盒已經見到啲芝士標緊出嚟 而且個包份量算大個😍個包入面夾住咗好多唔同嘅配料,有洋蔥,蕃茄,生菜,仲有啲碎咗嘅酸瓜粒(酸瓜粒絕對係加分位因為我超鍾意😍),加埋佢個醬汁(酸酸甜甜超級惹味),不過佢啲醬汁同餡料都好多,所以好容易會爆料☺️(不過越多越鍾意ha),而佢既牛肉煎得啱啱好~充滿肉汁同鮮味,舊牛肉仲要好厚!!成個配搭完全係充滿多重口感 咬咗幾啖我已經覺得我一定會再返嚟食😚

🔹 再追加咗$18配小食(原味雞翼2 隻)及飲品套餐
小食有薯條/薯角/沙律/原味雞翼選擇,而呢個餐就配咗雞翼🤪雞翼上碟時熱辣辣又帶小小辣味 好食!

👅 意式肉丸意粉(⭐7/10) $72
呢個粉面層鋪咗蕃茄醬肉丸,肉丸唔會好乾身 係Juicy既👍🏻而意粉佢應該係用咗香草嚟整 顏色變咗綠色 食落比起平時喺出面食開嘅意粉更加香 啲意粉亦都吸收晒個香草味😋醬汁記得要撈勻啲同埋撈底啲~咁先可以令下面啲意粉都有茄醬味㗎 撈勻晒食落就啱啱好🥳

🔹 再追加咗$26升級小食(雙重芝士薯條)飲品套餐
呢個薯條係有大量芝士醬淋喺薯條表面🥳,而佢採用嘅係直身粗薯條,薯條亦都炸得好脆身,配埋芝士醬朋友仔簡直係暴風式吸入啲薯條🤣不過如果薯條同芝士醬分開會更貼心😚❤️(咁就可以慢慢嘆啲薯條)

溫馨提示:小編食食吓發現都幾多附近返工嘅人會去食😚如果想唔駛等咁耐可以提早落單然後去拎㗎❤️訂購熱線: 上環 6999 6143 (Whatsapp)

⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ⍗

🎏地址:La Casa Burger & Pasta (上環)
1.上環文咸東街2號地舖
2.九龍灣宏光道4號豐隆工業大廈6樓1B室

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #followforfollow #food #yummy#likeforfollow #followme #eat #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #上環 #上環美食 #上環餐廳 #hamburger #漢堡包 #lacqsaburgerhk @lacasaburgerhk

• 120g經典芝士漢堡