2019-02-15
1926 浏览
星期二晚來到La Postre 和朋友食升職飯。這家餐廳一直想試很久,但奈何永遠說到嘴邊又忘記了,難得今次是朋友提議的,十分好! 它離地鐵站也近,裝修很有驚喜,藍白色的主調,配以鮮黃色的櫈,摩登又寬敞。尤其牆上的大鐘,是打卡位,可見裝修花過心思! 這次來主要是想食豬手,朋友指明的。侍應温馨提示這裏份量頗大,因此我們二人也不敢太輕舉妄動。只點了個蟹餅。 飲品先黎,沙冰大大杯,䣬酸酸甜甜,冰涼又開胃。抹茶latte奶味夠,我鍾意! 蟹餅不論味道和造型都無令我失望!熱辣辣大大一個上枱,插了蟹腳, 和芝士一齊焗,再灑上木魚。入口質感扎實且蛋味濃郁,一啲都唔乾,加上有芝士香,絕對係必食之選!推介。 豬手因為製作需時,所以等了約20分鐘。上枱時外型感覺有點雜亂。但味道真係好有驚喜!!!平時都鍾意豬手,但製法來來去去都差不多。這個豬手燒得香脆,預先切塊上枱,食入口皮同肉比例平均。有淡淡啤酒香。其精髓係啲調味,酸酸甜甜的,加上蜜糖,多了份甜香。 這種甜酸的食法真的第一次食,好開胃而且豬手香脆啖啖肉,好好食。幸而份量十足,所以我地都食得好𣈱快!不然就一定會點多隻黎
這種甜酸的食法真的第一次食,好開胃而且豬手香脆啖啖肉,好好食。幸而份量十足,所以我地都食得好𣈱快!不然就一定會點多隻黎食。
甜品點了半份鍋芙,心型的烤得外脆內軟,可以淋上蜜糖或點雪糕食。麵粉的香甜加上生果的清新,簡單而美味。
我地點得不多,但簡單幾款都做得出色,加上環境夠大又有特色,最好係佢有幾間分店,下次聚會都可以塊唔同分店試下。La Postre絕對係間有誠意的餐廳。