2023-04-30
🫓旺角雖然燒肉店唔少,但我都特別鍾意去朗豪坊lab10 , 主要因為真係做到無煙燒肉,番屋企嗰陣d頭髮同衫都唔會一陣燒肉味🧪餐廳以實驗室作主題,同一般韓燒店都幾唔同。今次食左$298 supreme set 燒肉放題,限時90分鐘。爐size唔大,2個人就好適合。🐮一開始店員會拎左1盆精選牛拼盆,一盆牛五花同首爾牛肋條黎。❤️牛五花第一次聽,薄身嘅牛五花輕輕一燒就食得,油脂比較重,似入口即化嘅肥牛🐮牛拼盤包括左:(❤️推薦)❤️安格斯牛板腱❤️安格斯牛脊肉安格斯一口牛英國特選牛仔骨❤️厚切牛舌牛板腱係冠軍,油花平均,入口軟嫩,薄切易燒。厚切牛舌真係夠厚切,口感軟嫩多汁又有脆度。🦐除左牛之外,都推介香蔥豬梅花肉同虎蝦。香蔥豬梅蔥調味好香口, 連蔥粒食好惹味,豬梅花邊燒到微焦邊。虎蝦大大隻,肉質爽口。🥢自助區唔有蔬菜、前菜、小食同甜品,例如泡菜、炸雞塊、brownie、棉花糖。泡菜比較軟同碎,好夠味唔會太辣Brownie 中規中矩,朱古力味再濃d就更開心棉花糖可以燒至外脆內半溶,好耐冇食呢個燒烤口感!🍹飲品種類都唔少,除左一般汽水外,仲有各種生果梳打,我地飲左西柚梳打、青檸梳打同士多啤梨梳打。好欣賞
🧪餐廳以實驗室作主題,同一般韓燒店都幾唔同。
🐮牛拼盤包括左:(❤️推薦)
❤️安格斯牛板腱
❤️安格斯牛脊肉
安格斯一口牛
英國特選牛仔骨
❤️厚切牛舌
牛板腱係冠軍,油花平均,入口軟嫩,薄切易燒。
厚切牛舌真係夠厚切,口感軟嫩多汁又有脆度。
泡菜比較軟同碎,好夠味唔會太辣
Brownie 中規中矩,朱古力味再濃d就更開心
棉花糖可以燒至外脆內半溶,好耐冇食呢個燒烤口感!
🍹飲品種類都唔少,除左一般汽水外,仲有各種生果梳打,我地飲左西柚梳打、青檸梳打同士多啤梨梳打。好欣賞部份可以揀少糖同無糖,而且餐廳真係加入新鮮生果!
❤️整體性貨比幾高,重點係食完唔會成身燒肉味!