2019-05-02 321 浏览
經過ifc, 見到lady m,平時係尖沙咀見到真係好多人排長龍,係ifc竟然無人排隊,真的是神奇。見到一張椅想跑過去之時,待應叫停左我地,原來有兩個女人等先,佢地先坐,嚇了我一跳,我以為ifc有咩咁高級唔俾見位就坐。不過都等左5分鐘就有位坐了。我覺得哩度俾起尖沙咀舒服好多,無咁多人排隊係其中一個原因。講番食物,lady m最等別的係蛋糕,千層蛋糕,都唔錯,我別外再叫左一個蛋糕係入面有jelly的,食落無咁單一,有好多口感。最後講下佢地杯朱古力,好有可可味,唔自太甜所以好好飲。
2019-05-01 288 浏览
港女蛋糕新出左開心果口味🤩每一層都好似Paper thin 咁薄中間夾有開心果味既cream 開心果味係慢慢充滿整個口腔加上餅皮非常順滑夾而且層次分明係試過咁多件lady M蛋糕黎講小編偏好的💁🏻‍♀️.Mocha的咖啡味太濃朱古力味有啲唔爭氣.人均消費:$150推介指數:👅👅👅👅👅👅👅👅😋(8.5/10)Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(8/10)
港女蛋糕新出左開心果口味🤩
小編偏好的💁🏻‍♀️
Mocha的咖啡味太濃
朱古力味有啲唔爭氣

人均消費:$150
推介指數:👅👅👅👅👅👅👅👅😋(8.5/10)
2019-04-28 338 浏览
Lady M的蛋糕就好像其品牌名稱一樣 ~ 一個高貴優雅的淑女。 這款令女生一見傾心的~ 🌹玫瑰千層蛋糕😍 最上層像湖面般的透明粉紅啫喱 (對我來說是偏甜),並鋪上可食用的伊朗玫瑰花瓣,每一層班戟皮之間都是滿滿玫瑰忌廉,每一口都品嚐到淡淡的玫瑰香氣。食完都令人覺得好浪漫呀~😍😄由於IFC店又係大排長龍的關係,所以二話不說就選擇外賣自取。外賣盒內放了小乾冰是抵讚的~佢哋staff的態度就麻麻地,不過都保持禮貌既。
Lady M的蛋糕就好像其品牌名稱一樣 ~
一個高貴優雅的淑女。
食完都令人覺得好浪漫呀~😍😄
佢哋staff的態度就麻麻地,不過都保持禮貌既。
玫瑰千層蛋糕
玫瑰千層蛋糕
2019-04-20 290 浏览
係香港諗起千層蛋糕,我自己就一定第一時間諗起Lady M,次次食佢唔同既口味都唔會失望。今次食既佢新出既開心果千層蛋糕(其實都出左一陣子家啦,不過我仲未試過。),質地上同其他Lady M千層蛋糕一樣咁高質,cream滑,皮軟硬適中,唔會硬到好似唔係食緊蛋糕咁,我之前真係食過某D 千層蛋糕係硬到你唔想食。 味道上開心果味濃,但唔會太搶,係啖啖既開心果香味,真係好好食。唯一缺點係比較貴,要成$75一件,如果佢平番少少,我諗我會成日食。

開心果千層蛋糕
開心果千層蛋糕
2019-04-03 354 浏览
每一次路過這裏,都是人頭湧湧排晒長龍,但是已經很久沒有吃這裏的蛋糕,忍不住都要排隊來吃,媽咪點了佢喜歡的玫瑰蛋糕,我就叫了綠茶千層蛋糕,我們還誇張地叫多一塊伯爵蛋糕,一上來就忍不住吃起來,拿着匙羹每一塊都食一啖,每塊蛋糕的味道都好唔同,但係共同之處就是同樣的美味,幾乎所有口味的蛋糕都不甜不膩,清新自然,對於我們這些小女孩也是吃得沒有負擔,讚!
2019-03-27 278 浏览
玫瑰千層蛋糕完全是春季口味,療癒粉紅色,味道好fresh,花瓣食落去都散放住香味!必食竹碳咖啡千層蛋糕,新口味,咖啡味吾重,但係食到一半就覺得好”流” 不過食完一定要抹咀同牙haha.

不過食完一定要抹咀同牙haha.
  • 玫瑰千層蛋糕
2019-03-22 361 浏览
每月同事生日公司嘅admin姐姐都好好人幫我地開安排蛋榚最窩心就是壽星可以揀食邊間而每個同事再揀自己鐘意食嘅切餅款式而呢間蛋榚點亦係同事間的大愛可以講,喜歡食cream嘅人會好愛好愛尤其鐘意食千層蛋榚嘅人更加係大愛而我就麻麻地嗰的cream、更加覺得個的所謂嘅pancake唔係蛋榚就等於一個雪榚月餅扮傳統月餅咁而揀呢間野嘅人一定要好鐘意佢隻cream呢度除左千層蛋榚亦有士多啤梨蛋榚、朱古力棋盤蛋榚、仲有芝士蛋榚士多啤梨蛋榚,蛋榚比的cream整到濕晒(因為的cream是比較水狀的,而且好重奶酥味)dislike芝士蛋榚就類似New York cheese cake,比較厚身食落好漏朱古力棋盤蛋榚賣相有心思、味道就係黑白相間,只配合少量cream~呢個係暫時覺得eatable嘅蛋榚
每月同事生日

公司嘅admin姐姐都好好人幫我地開安排蛋榚
最窩心就是壽星可以揀食邊間
而每個同事再揀自己鐘意食嘅切餅款式

而呢間蛋榚點亦係同事間的大愛
可以講,喜歡食cream嘅人會好愛好愛
尤其鐘意食千層蛋榚嘅人更加係大愛

而我就麻麻地嗰的cream、
更加覺得個的所謂嘅pancake唔係蛋榚
就等於一個雪榚月餅扮傳統月餅咁

而揀呢間野嘅人一定要好鐘意佢隻cream

芝士蛋榚
就類似New York cheese cake,比較厚身
食落好漏

朱古力棋盤蛋榚

2019-03-21 242 浏览
同朋友第一次喺香港食Lady M 嘅千層蛋糕!食了earl grey tea 味 千層蛋糕, 仲有竹炭味千層蛋糕!香港獨家的味道, 十分獨特, 甜度啱啱好, 每層餅皮都鬆脆可口, 再加一杯香滑latte!一個字正👍
2019-03-19 179 浏览
【神秘黑Lady M竹炭咖啡千層蛋糕】 神秘黑Lady M竹炭咖啡千層蛋糕 每層之間塗上炭燒咖啡味的竹炭忌廉 竹炭醬及可可粒 甜度適中 夾雜咖啡豆的香 型格味道兼具 同場加映 皇家奶茶慕絲蛋糕 是以紅茶製作的慕絲和忌廉,下層是朱古力底,奶茶味十分突出,奶茶和愛甜食者 必試 整體來講鋪頭維持一貫型格簡單作風 如果朋友夠多可能需要排隊可以叫一set 比較平又可以食好多款式 款款都係高質素 有保證 絕對算係香港最好食嘅蛋糕 最好每款都食 因為每款都好有特色
2019-03-13 215 浏览
每次經過海港城的ladyM都是人山人海 今次偶遇IFCladyM ,最好的是沒什麼人 可能比較晚的緣故,一片乾淨純潔的白色撲面而來 ,我一直喜歡原味 樸實經典之作,再叫上一杯lattle, 嘆上一口,疲勞頓消,口感一流 !
2019-03-10 284 浏览
Went to Lady M during lunch hour and couldn’t see the long queue as usual, we ordered the best Earl grey crepe cake and the new product charcoal coffee crepe cake. Earl grey one is me and my friends’ all the favourite, we have nothing to complain. While we were expecting something special from the charcoal one but it totally made us disappointed, we couldn’t tell whether it’s a coffee or a squid ink cake 😆
2019-02-27 403 浏览
係中環去完大館,想去食個甜品做下午茶,中環冇乜甜品舖,決定入IFC食Lady M。IFC Lady M座位區同舖頭係分開嘅,如果想入座,就首先要排隊,係排好耐隊...可能中環依家多遊客嘅關係,亦因為本身提供嘅座位唔多,我地4個女仔足足排左大半個鐘...所以要自己因時間黎啦。終於就坐,我地叫左綠茶千層蛋糕同Red Velvet Cake。人氣千層蛋糕皮好薄,變相忌廉比例好似好多咁。Red Velvet就係普通平常嘅Red Velvet。建議大家如果想輕鬆食下午茶,同朋友傾計嘅話就唔好揀哩間分店,因為長時間都有人排隊。

2018-12-24
下午茶
2019-02-26 372 浏览
之前聽朋友講Lady M好好味,一直想試試😋尋日咁啱經過IFC,於是去買件🍰試試舖面純白色,設計簡潔,比我感覺好乾淨同舒服😊見到咁多口味,真係樣樣都想試🤤🤤🤤但得自己一個食唔到咁多...於是決定試下新出的‘皇家奶茶味’我買外賣出去食雖然我只買左1件蛋糕,但包裝一d都唔馬虎。紙盒同舖頭風格一致,簡約但高貴。一打開盒,奶茶味好香,蛋榚上面點綴嘅紫色花瓣,令成件蛋糕好似藝術品😊但我覺得味道如果再重d,應該會更好味😋😋下次可以再試埋其他口味
之前聽朋友講Lady M好好味,一直想試試😋

尋日咁啱經過IFC,於是去買件🍰試試

舖面純白色,設計簡潔,比我感覺好乾淨同舒服😊

我買外賣出去食

2019-02-21 320 浏览
其實有幾好食呢?點解個個女仔聽到Lady M都雙眼發光?今日放假專登去IFC見識吓! 平日下午四點幾,點解仲有咁多人排隊?呢度座位其實好少,仲要排隊條龍要等兩輪先可以到我,我等咗幾不多四十五分鐘先有位坐。呢間餐廳所謂坐嘅位置並唔係一間鋪頭入面,佢只係喺商場啲行人空間中有幾張枱俾你坐,所以當你食緊野嘅時候,喺商場路過嘅行人都會係你身邊經過。食物賣相真係好靚,但味道好一般。一件蛋糕要成七十蚊,加埋杯嘢飲要過百蚊,貴過一餐飯,係咪真係值呢?呢度嘅環境令我覺得唔值囉

呢度嘅環境令我覺得唔值囉
2019-02-19 217 浏览
最近工作壓力比較大,想買d甜品鼓勵自己。經過IFC就買咗啲比自己同同事。千層蛋糕入口即溶,每一層的皮都非常薄,同埋佢d cream岩岩好,好滑同好香,cream的甜度適中,唔會太甜,好好味。不過好食有點細,食幾啖就食完🙈🙈
不過好食有點細,食幾啖就食完🙈🙈