2023-07-25
觀塘出晒名多上樓餐廳,今日去開觀塘,上網一搵,呢間好多人推介,就帶埋小朋友去試一試,好彩,小朋友都滿意😅一入到餐廳,非常寬敞,枱與枱之間不擠迫。出邊仲有個小花園,非常光猛,透出自然光,感覺好舒服。手機落單,真係要快手,本來我小朋友揀咗全日早餐,睇多一陣,竟然售罄…..要再揀過。我哋叫咗香煎帶子黑松露雜菌意粉,凍芒果汁,歌劇院蛋糕,栗子蛋糕。黑松露意粉一到,超香黑松露味。上面仲有好多芝士粉,係我小朋友favourite😍. 意粉好彈牙,個汁勁creamy,廚師有啲料到。我叫咗杯凍芒果汁,就係普通芒果汁,下次一定要試吓佢嘅咖啡,有好多不同嘅咖啡可以選擇,仲有好多拉花,不過呢兩日有啲唔舒服,怕飲咖啡瞓唔着,所以今日忍口。好彩有叫蛋糕😄,歌劇院蛋糕好正,最頂有好香濃嘅朱古力,中間蛋糕有少少碎果仁,仲有粒士多啤梨,感覺好清新。栗子蛋糕都好食,栗子味好香,仲有藍莓同士多啤梨。 我鍾意歌劇院蛋糕多啲,會再encore😃。下次要撇低阿女,同朋友嚟呢度再食,飲番杯咖啡先☕️。
下次要撇低阿女,同朋友嚟呢度再食,飲番杯咖啡先☕️。