2024-01-18 158 浏览
食物給我們帶來了驚喜-西湯是甘筍湯,前所未有的重薑西湯,飲完相當暖胃,今天點了香蒜煙鴨胸意粉和野菌汁雞扒焗飯。今天所有菜餚的味道都尚可以啦,環境是舒適的,位與位之間很寬敞。
2024-01-16 149 浏览
今日在Le Bar用午膳,環境不錯,清靜,座位舒服。有不同的午餐選擇,意大利麵,飯,扒都有,燒春雞很不錯,非常好味,值得推薦,西湯亦十分好味,但因為沒有選擇中湯,因此不知道中湯的味道。服務態度亦十分不錯。整體十分推薦。
2024-01-16
2024-01-16 118 浏览
十分喜歡在這個地方用餐,這裡的員工都非常友善有禮,而且環境非常舒適。當然,餐廳的食物質數也很高,燒春雞肉非常美味,咖啡都好好飲。最最最最最最最最大優點係午市1點前埋單有85折

最最最最最最最最大優點係午市1點前埋單有85折
2024-01-11 102 浏览
同同事去食lunch,揀正附近ibis酒店的le bar餐廳,環境寬敞,午餐時段人多都唔嘈,服務員都好用禮貌食物方面,餐廳有中式、日式同西式選擇我點咗份羊架,同事點咗燒春雞,兩款肉質都相當不錯,配菜亦有調味唔係hea煮餐湯有木瓜雪耳做中湯,椰菜花忌廉湯做西湯,兩款都高於平常例湯水準,跟湯嘅芝麻餐亦好香口。總體嚟講,服務,環境同食物都有水準,份量配搭適宜,食曬full set都唔會太飽,呢個價位喺同區嚟計,性價比十足!

食物方面,餐廳有中式、日式同西式選擇

羊架配忌廉煮椰菜
2024-01-11
羊架配忌廉煮椰菜
2024-01-10 78 浏览
酒店的質素,相宜的價錢,環境舒適~午餐78-200內,一點前賣單有85折,餐湯選了西湯青豆蓉忌廉湯,今次吃了廚師推介的燒春雞配薯條和泰式海鮮金邊粉,燒春雞的肉質嫩滑,金邊粉中的蝦只會爽口。總括而言,由賣相、質感、新鮮程度、味道等也不錯。
酒店的質素,相宜的價錢,環境舒適~

總括而言,由賣相、質感、新鮮程度、味道等也不錯。
2024-01-05 94 浏览
經過上環IBIS hotel, 見到5樓有間西餐廳,上去一看:環境不錯,歺單上的午歺也合胃口,因此進去一試。叫了個set lunch 地中海蔬菜意大利飯和中湯,熱辣辣的食物很快就到,新鮮又可口,在寒冷的冬天吃上有熱度的高質食品真是感動!😁

初次在這裡午膳,這環境優美而座位不焗促,有些座位可看到海景,員工招待親切!能夠及時回應客人素求,食物質數喜出望外,賣相精美,並提供豐富選擇!價錢合理!期待下次再來!
2023-12-29
2023-12-23 114 浏览
今年同同事係LE BAR訂坐食公司聖誕+冬至飯😃網上見到Christmas Menu都幾吸引,價錢都合理,因為會包一份頭盤,一份主菜,包咖啡或茶,仲有一份精緻甜品🍮唔好以為包咁多份量會好少喔,其實份量係超大份👍🏻👍🏻我當日食完超級飽,都再去唔到下一輪嘅afternoon tea😂😂服務都超好,上菜時間好適中!再黎緊大時大節都會再幫襯,因為真係好方便,服務態度又好,環境又舒適,價錢又合理……👍🏻所以老闆同同事都好滿意呢次飯局!🫶🏻
今年同同事係LE BAR訂坐食公司聖誕+冬至飯😃
所以老闆同同事都好滿意呢次飯局!🫶🏻
2023-12-22
庆祝纪念
团年饭
2023-11-29 207 浏览
每當午餐時間充裕都會諗起呢到慢慢嘆有沙律有餐包今日餐單:雞肉烏冬芝士蟹肉薯蓉漢堡咖喱牛脷飯仲有凍飲,抵食職員服務周到有禮貌同事聚餐必選地方衛生舒適,滿足開心😃
每當午餐時間充裕
咖喱牛脷飯
仲有凍飲,抵食

職員服務周到有禮貌
同事聚餐必選地方
衛生舒適,滿足開心😃
2023-11-29
2023-11-29 284 浏览
今日12點同同事經過ibis,即刻上5樓餐廳睇下有咩好食因為每星期會轉一次set lunch menu!!今日餐湯係西蘭花忌廉湯配麵包!今個星期有我最鍾意嘅慢煮泰式豬手飯, 豬手夠林好正! 跟豬手配嘅泰式汁好夠味!朋友食照燒雞扒配讚岐烏冬!最後甜品有木糠布甸!成餐飯都好滿足, 食得好開心職員笑容既親切, 上菜速度都夠快, 做嘢亦都好快手!一定會再嚟!
今日12點同同事經過ibis,即刻上5樓餐廳睇下有咩好食
因為每星期會轉一次set lunch menu!!
今日餐湯係西蘭花忌廉湯配麵包!
朋友食照燒雞扒配讚岐烏冬!
最後甜品有木糠布甸!
成餐飯都好滿足, 食得好開心
2023-10-13 430 浏览
我今日食飯扒,5成熟!熟成度控制恰到好處,超級juicy ! 正。一行七人喺上環行過來,行姐10多分鐘簡直係值得! 服務人員到位,餐桌擺位又唔擠迫,其他食物如燒春雞、海南雞,我同事都話正!

2023-10-05 355 浏览
公司team lunch同事推介佢地既春雞因為啲春雞太出名最好預早留大家唔使怕雞太大唔方便食佢地可以幫你一開2 or 4雞既質數真心唔錯同算抵食不過因為雞出名大家都食雞下次黎要試下其他野🤣P. S. 上環午餐咁既價錢咁既質數同招呼真心推介
公司team lunch

大家都食雞
下次黎要試下其他野🤣

P. S. 上環午餐咁既價錢咁既質數同招呼真心推介
2023-10-05 248 浏览
入到去比心目中大,餐廳都乾淨,望到海景不錯 。桌面大,食物午餐選擇不少,要了春雞牛扒同魚,整體早餐質素很好。高級少少茶餐廳質素,美或和歐式都好豐富又夠熱好味 沙律好吃 推薦朋友一齊去
2023-10-05
  • 春雞
2023-10-03 164 浏览
lunch 幾抵食,環境幽靜,以西營盤嚟講service 都幾好! 野食不過不失~ard $80 有餐湯,main, 餐飲嚟過兩三次意粉好食,燒雞就鹹咗啲Overall 都係滿足嘅
野食不過不失~ard $80 有餐湯,main, 餐飲
嚟過兩三次意粉好食,燒雞就鹹咗啲
Overall 都係滿足嘅

2023-09-27 222 浏览
標題:牛扒餐:一場令人難以忘懷的美味饗宴導語:牛扒,這道令人垂涎欲滴的美食,總是能帶給人們無比的滿足感。在一次近期的用餐體驗中,我有幸品嚐了一份令人難以忘懷的牛扒餐。這道菜肴無論是在質量、口感還是創意方面都給我留下了深刻的印象。讓我們一同細細品味這場美味饗宴。第一印象:當這道牛扒餐端上桌時,一股迷人的香氣立即彌漫在空氣中。擺盤精美,牛扒上面灑滿了烤得金黃香脆的洋蔥碎,旁邊還搭配著新鮮蔬菜和香蒜炒蘑菇,色彩繽紛,令人食指大動。質量:這份牛扒餐的質量無可挑剔。牛肉選用優質的頂級牛排,肉質鮮嫩多汁,經過精心調味後烤至完美的熟度。每一口咬下去,牛肉都散發出濃郁的肉香,入口即化。肉質的鮮嫩與口感的豐富層次令人陶醉,彷彿置身於一場美味的盛宴中。口感:牛扒的外層烤至微微焦脆,內部則保持著嫩滑的口感。每一刀切下去,都能感受到牛肉的韌性和彈性,咀嚼時的口感十分愉悅。搭配著炒得恰到好處的蔬菜和香蒜炒蘑菇,豐富了整體口感的層次感,令人回味無窮。創意:除了傳統的烤牛扒,這道菜還加入了一些創意元素,使其更具特色。特別的是,洋蔥碎的烤製方法使其在牛扒上形成了一層脆脆的外殼,增添了食物的口感和口味。這種獨特的組合讓
標題:牛扒餐:一場令人難以忘懷的美味饗宴

創意:除了傳統的烤牛扒,這道菜還加入了一些創意元素,使其更具特色。特別的是,洋蔥碎的烤製方法使其在牛扒上形成了一層脆脆的外殼,增添了食物的口感和口味。這種獨特的組合讓整道菜更加獨特而難忘。

結語:這場牛扒餐的用餐體驗絕對是一次美味的饗宴。從品質、口感到創意,每一個細節都展現出廚師的用心和對食物的熱愛。這道牛扒餐給我留下了深刻的印象,讓我回味無窮。如果你也是個牛肉愛好者,這道牛扒絕對值得一試。無論是與摯愛共享浪漫的晚餐,還是與朋友一同品味美食,這道牛扒餐都能帶給你一次難以忘懷的美好時光。趁著這個機會,我強烈推薦你去品嚐這道絕妙的牛扒餐,讓你的味蕾獲得一場難以忘懷的美食享受。
西
2023-09-27