2020-08-25
雖然係黃店,本來諗住支持一下叫外賣,但係經過今晚之後,不了。疑似TB 侍應,態度差到一個點,無禮貌。點完餐問佢收唔收咭,佢答我「唔可以」,喂,正路,係咪要客氣d話:「唔好意思呀,我地只收現金」。但之後有另一位女食客嚟買外賣,個女食客叫完餐,隊張credit card俾佢。佢又識講:「唔好意思呀,要夠300先碌得卡。」依個侍應講野無尾音,唔講,我仲以為我欠左佢咁。大家都係幫襯姐,態度會有咁嘅分別。我絕對唔係歧視TB, 只係我唔明,同一時空,有唔同態度對客,好奇怪。另外,叫左牛柳粒意大利飯,喂...大佬湯飯咁?使唔使咁濕?問侍應個豬扒飯有冇其他汁揀,再一次聽到無尾音嘅:「冇得揀」,正常情況下,係咪會答:「唔好意思呀,啲餐set左幫唔到你轉」係,係要支持黃店,但係...咁嘅情況,咁嘅態度,好難說服到食客會再黎幫襯,不如你地改善吓吧啦。
疑似TB 侍應,態度差到一個點,無禮貌。