2016-06-25 466 浏览
邪惡到無朋友的MAC N CHEESE TOAST呀❗️水牛芝士通心粉🧀 x 焦糖洋蔥🍊 x 蕃茄肉醬🍅味覺享受Perfect池呀!😛必挑戰系列 --- 惡魔之子 (細 $35)😈👶🏻超吸晴❗️超足料❗️入面的Mac & Cheese已經漏哂出黎喇!😍多士烘到金黃色脆卜卜!好靚呀🙆🏻咬落好鬆脆充滿牛油香☺️咦~食食下甜甜地嘅😳原來入面有焦糖洋蔥bb❗️洋蔥超爆入味超䭃👏🏻👏🏻👏🏻連我呢個唔食洋蔥的人都覺得正呀!🙊驚Mac & Cheese多士會好膩?🙈好彩仲有蕃茄肉醬的酸味拯救大家!😏焦糖的甜☺️同蕃茄的酸😳啱啱好平衡番芝士的咸香同飽濟感👍🏻好smart的fusion菜呀!💯話時話舖頭唔應該叫做Little Devil啦😈應該改做Gigantic Devil先啱😂增肥指數爆錶😏大家快d去惡魔下啦!😈😈😈
邪惡到無朋友的MAC N CHEESE TOAST呀❗️

增肥指數爆錶😏
大家快d去惡魔下啦!😈😈😈
2016-04-20
2016-06-14 413 浏览
之前係呢度買過三文治早餐返公司食覺得幾好味,今晚男朋友接我放工之後四圍搵野食,經過見到有個2人晚餐好似幾好,即管試下先。沙律3揀1,我地揀左雞絲粟米蛋沙律,食落好新鮮新fresh,麻醬又開胃;小食可以揀兩樣,揀左雞翼同芝士薯條,雞翼放係咀唇邊已經feel到熱辣辣,入口非常香脆,雞肉又嫩又多汁,芝士薯條都係好邪惡,極脆口。主菜可以揀一款三文治同一款意粉,三文治揀左韓星天使,不過太急住食唔記得影相>.<,意粉就係白汁煙肉蘑菇意粉同白汁洋葱蜆肉意粉之爭,最後要猜包剪揼決定,白汁煙肉蘑菇意粉勝!意粉幾彈牙,最鐘意個汁調得好好味,配料又夠多,yummy!!!仲有甜品同飲品,呢個心太軟伴鮮果雪糕都相當有水準,心太軟入面d朱古力呈半溶半暖狀態,好sweet,雪糕好清新透心涼,成個口都refresh晒!食完成個餐好full,$198,價錢好合理~
食完成個餐好full,$198,價錢好合理~

2016-06-10
2016-06-11 827 浏览
I don't really eat in Kwun Tong but discovered this grilled cheese place.The reason why this is called The devil loves Louis Vitton is because the tables are all covered with LV patterns.There are so many difference choices but only two that I wanted to try.I got the Cheese Why Evil Devil because it had macaroni and cheese in it but there was also meat sauce and onions which I requested without because I like my grilled cheese to be simplistic.The taste was ok but the cheese sauce was basically
The taste was ok but the cheese sauce was basically processed cheese sauce which tastes like Nacho cheese sauce.
As I didn't want to make a second trip, I pushed my luck by ordering the triple cheese which had bacon, mushrooms, Swiss cheese, cheddar cheese and buffalo cheese.
I requested it vegetarian without the bacon because I only eat British bacon.
Anyway, the mushrooms were disappointing and I regret not just asking for a Plain triple cheese.
Two out of the three cheeses were good since one of them was processed as it doesn't melt in a regular way like the other two cheeses.
The taste of triple cheese was ok but not cheesy enough for me.

I think I might come again and try the Asian ones with egg and pork belly.

2016-06-01 424 浏览
明蝠俠呢期有幾紅唔洗多講啦,之前佢最後一場演唱會,我都有拉埋成班fd喺核心外圍打氣架~今日經過呢度想睇下有無早餐啱食,見到佢抽盡黎明水喎,整左個”空肚食早餐”menu,可以自選香烤芝士三文治,我就揀左煙鴨胸,香草炒滑蛋,再追加蕃茄肉醬,係咪好邪惡呢?哎呀,咁人地成日話早餐係一日裡面最重要果餐嘛,食豐富少少都係情有可原既~lol三文治外皮烤得植香脆可口,半溶芝士同滑蛋完美混埋一齊,芝士仲可以拉絲,好滿足,加埋煙鴨胸同蕃茄肉醬,口感勁多層次,有d肉食始終實在d、飽肚d既,幾種食材喺埋一齊都好夾,無違和感,難得難得~埋單黎明優惠價30蚊加7蚊蕃茄肉醬,即係37蚊,送埋綠茶,食完充滿力量,開工!
2016-05-26
$37 (早餐)
2016-05-23 331 浏览
1.叫咗一份三文治等左25分鐘,仲要唔好食!明明叫腩肉做餡,但食落似臘肉一樣硬~2.又叫咗白汁煙肉蘑菇意粉$40,份量少得可憐,而且煙肉非常乾又硬,食得好辛苦!

2016-04-28 570 浏览
網上見到唔少人話呢間小店芝士多士好食, 今日lunch time就過黎試下, 店舖好細間, 所以Vi同朋友都係打算take away~睇番menu都係主打芝士多士, 另外仲有得食dessert~ Vi最後要左惡魔之子, 加$3要左大份~外賣有盒裝住, 都幾企理, 惡魔之子其實係芝士多士夾住水牛芝士通心粉, 蕃茄肉醬同焦糖洋蔥~ 睇到d通心粉多到爆哂出黎, 多士烤得幾香脆, 係做得唔錯既, 不過入面既通心粉就太林, 而且蕃茄肉醬太少, 食份多士好滯, 食半份已經好頂胃, 而且芝士味道唔突出, 反而焦糖洋蔥就幾特別, 甜甜地, 朋友們幾中意, 但Vi就覺得太甜, 又甜又咸個人就麻麻la XDXD
2016-04-27
外卖自取
2016-04-28 363 浏览
「通心粉三文治,你見過未?」 「我見過,我真係見過,仲食過添!」 兩樣好似九唔搭八既野,放埋一齊原來係咁有化學作用架喎,真係估佢唔到!黎到呢間芝士三文治專門店,點左個「惡魔之子」($38),入面餡料有水牛芝士通心粉、蕃茄肉醬同焦糖洋蒽。三文治既表面同內層都用左蛋黃醬同牛油煎香,係咪已經覺得好邪惡呢?加上入面爆多芝士同肉醬,足料到一咬即漏,食三文治竟然感覺似食緊pizza,而通心粉做餡料又無違和感喎,反而口感好新穎,仲保證夠飽肚添。另外個芝士焗肉醬意粉($38),嘩,又係爆多芝士,芝士迷黎到呢度真係會開心到傻左!芝士mix肉醬真係超級香,每條意粉都掛左好多汁,入口juicy到暈,熱辣辣正呀,仲相當抵食呢!
「通心粉三文治,你見過未?」

「我見過,我真係見過,仲食過添!」

芝士焗肉醬意粉
2016-04-15
芝士焗肉醬意粉
這家惡魔之子在我公司附近,這天下午Lunch到這裡點了惡魔之子,Regular size $35,加多$3就有Large了。麵包塗滿牛油先拎去烘,所以非常香噴噴且脆。三文治裡夾左水牛芝士通粉、蕃茄肉醬同焦糖洋蔥。 Mac n cheese就當然好食,但caramelised onion 才最令人感到surprised。洋蔥炒得稔身入味,非常香甜,同咸香嘅芝士肉醬非常夾。配上香脆多士,成件事好devil,但真的好好食。一定會回頭試埋其他款! 😈
麵包塗滿牛油先拎去烘,所以非常香噴噴且脆。

三文治裡夾左水牛芝士通粉、蕃茄肉醬同焦糖洋蔥。
一定會回頭試埋其他款! 😈
2016-04-11
2016-04-19 210 浏览
放假下午時間,不太肚餓,想吃過輕午餐,這間店都開了一段時間,但以晚餐份量太少了,今次終於可以一試。店面不大,只有數張小桌。點了一個芝士海鮮多士,加錢跟餐,有一份小食和飲料。小食我選了meat ball多士烤得很脆,芝士份量也足夠,可以做出拉絲效果海鮮配料也不算兒戲,有鮮大蝦3隻,有蜆、魷魚,材料算挺豐富。 meat ball 說真的賣相不太好看,像乾巴巴似的。但其實味道還可以,挺juicy,茄味也濃郁。40-50 元我覺得值得一試。
放假下午時間,不太肚餓,想吃過輕午餐,

店面不大,只有數張小桌。

點了一個芝士海鮮多士,加錢跟餐,有一份小食和飲料。

小食我選了meat ball

多士烤得很脆,芝士份量也足夠,可以做出拉絲效果

meat ball 說真的賣相不太好看,像乾巴巴似的。

但其實味道還可以,挺juicy,茄味也濃郁。

40-50 元我覺得值得一試。

2016-04-10
2016-04-14 357 浏览
在譚仔附近有間美式三文治餐廳, 午餐時間去一試~我點了雞肉蕃茄三文治,另外沙津, 芝士超級香口!果然如餐廳的名字,惡魔!另外友人點了三重芝士三明治,看不出有三種芝士哈哈 但明確芝士味較濃。 還有一份牛肉芝士。 全部皆不錯! 芝士香濃 面包鬆趣!
2016-03-30 325 浏览
我最愛芝士乜乜乜,以前喺美國讀書成日食烤芝士三文治,呢樣係美國嘅傳統食物,可以話係伴隨住美國人長大嘅Comfort Food,返到香港都唔係咁易食到~最近屋企附近竟然有間小店專整脆香烤芝士三文治,真係令我呢個芝士迷興奮無比~~~!!!今次order左個三文治set「水牛城隊長」($42/Regular, $45/Large),入面有烤牛肉、鮮蕃茄同鮮洋葱,加18蚊就可以配埋栗米蛋沙律、雞翼連野飲,可以揀汽水或者熱綠茶~三文治外層煎到金黃色,咬落好香脆,入面嘅配料未食已經滿到好似要爆出黎咁~芝士好足料,好似食緊pizza嘅滋味~烤牛肉係牛柳切成薄片,分量唔少幾入味~栗米蛋沙律就唔洗多介紹,清新、簡單、味美~雞翼就熱辣辣好香口~ 食完熱氣野,梗係要食返D補野平衡下啦 (是藉口吧?哈哈~), 估唔到呢度有甜品食仲要係椰皇燉奶,入面有海底椰同蛋白燉鮮奶,一打開蓋椰香撲鼻而黎,食落又滑又清甜,仲可以食到軟軟嘅椰皇肉,極度滿足呢!
水牛城隊長配栗米蛋沙律、雞翼及飲品
天使椰皇燉奶
2016-03-22
水牛城隊長配栗米蛋沙律、雞翼及飲品
天使椰皇燉奶
2016-03-08 367 浏览
最近公司附近開了一家舖仔細細的小食店,專門出品脆香烤芝士三文治,單看食物名稱已覺非常有趣,「小城風光」、「塘西風月」、「惡魔之子」……令我們成班同事都很好奇它們的味道會是如何。今次我就率先選了「浮羅交怡」(Regular $33, L $36),三文治的表層咬落極為香脆,半溶芝士非常滋味,內裡醃料為脆香腩肉及菠蘿,帶輕微咸香的腩肉遇上帶酸甜的菠蘿,令味道更平衡、口感亦更豐富。另外還點了一客秘製炸雞翼,表面看上去沒什麼特別,細味才知道原來雞翼有用酒醃過,所以可以說是進化版的「醉雞」,肉嫩又juicy~
浮羅交怡 (Regular)
秘製炸雞翼
2016-03-04
浮羅交怡 (Regular)
秘製炸雞翼
牛頭角有一間超 heavy grilled cheese sandwich,經同事介紹下決定一探究竟。略感肚餓情況下,筆者果斷選擇了水牛城隊長(內含烤牛肉、蕃茄、洋蔥),Set D 配汽水、沙律與小吃(茄醬肉丸)。沙律不必多說,就是生菜、栗米粒與蛋片淋上芝麻醬,簡單味美。茄醬肉丸則略為乾身不帶肉汁。至於主角水牛城隊長,還未咬進去,裡面的配料已經滿到要溢出來。麵包香脆,每一口芝味甚濃,啖啖都是牛肉與蕃茄洋蔥,非常重口味非常邪惡又令人滿足。加上一整罐可口可樂,相信這一頓的卡路里已經超過了建議每日攝取量吧。
水牛城隊長+沙律+茄醬肉丸
水牛城隊長

2016-02-05
水牛城隊長+沙律+茄醬肉丸
  • 脆香烤芝士三文治
2016-02-02 407 浏览
間舖頭好細,唔起眼,之前係因為食完譚仔先見到樓下開咗間新嘢,lunch 時間去食,唔算多人。  我哋一行5人去食,廚師哥哥好快手,一陣就有得食,仲係熱辣辣,我點咗2號多士雞絲+蕃茄+焦糖洋葱,多士外層煎到金黃色,又脆又香口,混埋其他嘢味道啱啱好,雖然超多芝士件嘢好邪惡,但好開心響觀塘都搵到間正嘢食! 推介
雞絲番茄焦糖洋葱三文治+沙律+蕃茄肉丸
2016-02-02