2022-08-21 56 浏览
今日喺葵涌見到一間意大利餐廳,專係食pizza,餐廳門口望入去見到地方好整潔,而且地方都好闊落所以入去試下❤️Little Marios Pizzeria , 餐廳主打食pizza可以喺玻璃望到廚師製造pizza嘅過程,pizza都有大約20種選擇,有大批同中批,價錢爭幾十蚊。今次我選擇咗食芝士三重奏 Cheese Trio,大批148蚊, 莫扎里拉芝士,古岡左拉芝士,巴馬臣芝士,pizza剛剛出爐已經上枱,芝士香氣撲鼻,芝士有拉絲效果,芝士嘅香味濃郁,pizza皮亦都做得好脆,作為芝士控嘅我真係覺得好好食。松露卡邦尼意粉 118元,黑松露嘅味道好香,味道好香濃,卡邦尼意粉帶有少少芝士香味,同松露嘅味道互相配合,令到味道層次非常豐富,加上意粉煮到啱啱好,因為自己唔鍾意食太淋嘅意粉。凱撒沙律 with smoked salmon ,沙律分量都好多,煙三文魚每一片都好大片,入口味道鮮甜,配搭埋新鮮嘅沙律菜,味道清新又爽口,最正就係有少少芝士粉令到沙律味道更加好食😁自家醬汁雞翼 8件 68元,雞翼好肥美,醃得好入味,雞翼煎得好香,肉質香滑☺️
2022-08-20 75 浏览
I went to this restaurant after reading the comments wroten by other customers here.May be of the high expectation,  it let me feel disappointed finally.Service is OK and acceptable with no complaints.Firstly, there is no set meal at weekend.I ordered a cheese pizza, mushroom pasta, and a drink for 2 people.The Pizza was a bit charred and the pasta was really greasy.  The lemon drink costing HKD44  is really expensive.Overall,  other restaurants like euro gogo are more good value for money and I
Overall,  other restaurants like euro gogo are more good value for money and I will not be back again.
2022-08-20
  • no
2022-08-16 79 浏览
平時好少去葵涌,今日因為要去佛羅倫斯嘅outlet行街,所以就去到葵涌呢個地方,行到攰攰地好想搵間舒服嘅餐廳坐低食下野,因為唔熟路,所以就邊行邊望有啲乜嘢食,點知呢間落地玻璃嘅意大利菜就吸引咗我入去,餐廳入面不算太大但是地方非常闊落樓底夠高,迎接我哋嘅職員仲係講英文炸薯條配松露醬 58元,薯條炸到金黃色,香噴噴熱辣辣,香噴噴嘅薯條帶埋松露醬一齊食,味道更加香。自家醬汁雞翼 68 元 8隻 ,雞翼醃好入嚟,自家製嘅醬汁配埋雞翼更加香口,雞翼嘅肉質都好嫩滑莫扎里拉芝士條 8件 78元 ,芝士條味道好香濃入口軟嫩,作為芝士控嘅我真係好喜歡,而且芝士條炸到外皮鬆脆,咬落去滿滿芝士,真係冇得彈。凱撒沙律煙三文魚 98元,凱撒沙律面層有芝士粉,煙三文魚嘅份量都好多,望落去色澤新鮮,入口味道鮮甜,帶有少少魚油香味,經過煙燻過嘅三文魚味道更加香口,配埋沙律菜一齊食除咗食到三文魚嘅香味,仲有蔬菜嘅清新味道,真係又開胃又好食。松露卡邦尼意粉 118 元,意粉賣相好吸引,而且份量都算多,每一條意粉都沾上松露嘅香味,入口細滑香口,加上意粉嘅軟硬度適中,有少少彈牙的口感。芝士三重奏 148元,Pizza上枱味道
行到攰攰地好想搵間舒服嘅餐廳坐低食下野,因為唔熟路,
所以就邊行邊望有啲乜嘢食,
點知呢間落地玻璃嘅意大利菜就吸引咗我入去,
餐廳入面不算太大但是地方非常闊落
樓底夠高,
迎接我哋嘅職員仲係講英文

炸薯條配松露醬 58元,
薯條炸到金黃色,
香噴噴熱辣辣,香噴噴嘅薯條帶埋松露醬一齊食,味道更加香。

自家醬汁雞翼 68 元 8隻 ,

莫扎里拉芝士條 8件 78元 ,
芝士條味道好香濃入口軟嫩,作為芝士控嘅我真係好喜歡,
而且芝士條炸到外皮鬆脆,
咬落去滿滿芝士,
真係冇得彈。
凱撒沙律煙三文魚 98元,
松露卡邦尼意粉 118 元,
芝士三重奏 148元,
Pizza上枱味道真係好香,熱辣辣香噴噴嘅芝士味,pizza皮做到好香脆,加上芝士味香濃, 三款芝士加埋一齊嘅味道非常香,普通嘅薄餅店食唔到咁香嘅pizza
小朋友最啱食
2022-08-13 88 浏览
之前都有喺葵興學過拉花,今日難得經過呢度就試試呢一間Pizza店。外賣二人餐都只係$248包一個大Pizza一個意粉或者沙律再加兩杯嘢飲Pizza 揀左chicken tikka, 好大塊,而且好多芝士,唔算好重香料味,同唔辣。 裏面有印度馬薩拉雞肉粒,燈籠椒洋蔥同墨西哥辣椒。餅底都脆身。我揀左雞肉凱撒沙律沙律醬偏酸,但係同菜同雞肉幾配合另外加咗$10食佢嘅莫札里拉芝士條,有8條,調味足夠好香口,另外在加咗個芝士醬,非常滿足。再加多左$30食佢嘅tirramisu都幾重咖啡味不過味道就偏甜咗啲

外賣二人餐都只係$248
包一個大Pizza一個意粉或者沙律再加兩杯嘢飲

chicken tikka pizza

我揀左雞肉凱撒沙律
沙律醬偏酸,但係同菜同雞肉幾配合
chicken  Caesar salad

mozzarella   cheese  stick

再加多左$30食佢嘅tirramisu
都幾重咖啡味不過味道就偏甜咗啲
tirramisu

chicken tikka pizza
mozzarella   cheese  stick
2022-08-09 83 浏览
#fafafoodblog葵涌 #fafafoodblog西餐🍴蘑菇闊條意粉 98 蚊🍝蘑菇切成碎好夠爽口 醬汁應該係奶油汁 creamy得黎好入味 闊條麵粗身爽口 同蘑菇一齊食好夠層次感🍄🍴自家醬汁雞翼68 蚊8 隻🐥8隻雞翼 個醬汁有 d似豉汁 但帶 d甜 十分入味 點 d青檸汁唔錯🍴meat lover pizza肉食愛好者 中size 108蚊餅底自家整 好香脆 夠麵粉香味 材料有辣肉腸🐷 火腿 印度馬薩拉雞肉 仲有莫札里拉芝士 夾喺肉同 pizza 中間 好正🧀 108 蚊🍕#雞肉 #蘑菇 #雞翼 #意粉 Score 平均分 <7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#littlemarioLittle marco's pizzeria~~~~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog葵涌===============
🍴蘑菇闊條意粉 98 蚊🍝
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#littlemario
Little marco's pizzeria
~~~~~~~~~~~~
=====================

🙂温馨提示🙂
Fb like左 page都睇唔到<通知>
若果大家想睇到多d唔同既美食
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
除左like 請做多一個步驟
[like] 左 👉🏻<追蹤中/Following> 👉🏻<搶先看/See First>
多謝大家支持!🤓🤓

歡迎喺唔同平台觀賞fafafoodblog
Fb📒: fafafoodblog
Ig🖍: fafafoodblog
Openrice 🍚: 花太郎

任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓
2022-08-09
2022-08-06 70 浏览
第一次去葵興kcc商場見地下有間pizza就去試吓環境都坐得舒服Pasta Amatriciana💚💚💚 💚 蕃茄煙肉意大利麵🍝有啲豬肉、芝士、蕃茄同洋蔥份量都唔少我哋想試唔同嘅Pizza🍕🍟所以叫咗2隻M size pizza好似塊面咁大佢哋有個corner係即叫即整嘅👍🏻Meat lover 💚💚💚 💚 💚入邊有辣肉腸、火腿、雞肉、mozzarella一上枱Pizza超級熱辣辣啲料鋪滿Pizza好豐富Hawaiian💚💚💚 💚 夏威夷pizza啱晒小朋友食佢有啲火腿、菠蘿、蒜蓉同芝士🧀個餅底有蕃茄醬底同芝士 🧀芝士仲可以拉絲添🥳3:00至7:00 係餐廳嘅happy hourCocktail同MocktailBuy 1 get 1 free🍺Peach margarita 💚💚💚 💚呢杯係mocktail有啲桃味同埋汽水mix出嚟Mojito 💚💚💚 💚薄荷味都濃嘅酒精再濃啲會正啲😽凍檸蜜💚💚💚 💚個蜜糖偏甜少少🍽little mario’s pizzeria📍地址:葵興life@kcc地下G02📞電話: 5543 2578
第一次去葵興kcc商場
見地下有間pizza就去試吓
環境都坐得舒服

Pasta Amatriciana💚💚💚 💚
蕃茄煙肉意大利麵🍝
有啲豬肉、芝士、蕃茄同洋蔥
份量都唔少

我哋想試唔同嘅Pizza🍕🍟
所以叫咗2隻M size pizza
好似塊面咁大
佢哋有個corner係即叫即整嘅👍🏻

Meat lover 💚💚💚 💚 💚
入邊有辣肉腸、火腿、雞肉、mozzarella
一上枱Pizza超級熱辣辣
啲料鋪滿Pizza好豐富

Hawaiian💚💚💚 💚
夏威夷pizza啱晒小朋友食
佢有啲火腿、菠蘿、蒜蓉同芝士🧀

個餅底有蕃茄醬底同芝士 🧀

🍽little mario’s pizzeria
📍地址:葵興life@kcc地下G02
📞電話: 5543 2578
2022-08-04 48 浏览
認識呢間pizza店係去馬灣玩時,第一次食過之後就念念不忘。點知佢竟然喺觀塘同葵興都開左分店!今日就趁放工去買外賣返屋企同屋企人一齊食點左兩個大size combo, 姐係total 可以揀4個口味! 不過雙併要揀個base是相同的, 第一個揀左意式肉腸併意大利辣肉腸意式肉腸唔係淨係得腸, 仲有4種蘑菇, 食起上嚟會有蘑菇香味令口感豐富左而辣肉腸唔會太咸, 配返杯啤酒就岩岩好另一個就揀左Meat Lovers 同夏威夷~Meat lovers鋪左幾多辣肉腸, 火腿同雞肉,真係名乎其實有種啖啖肉嘅feel而夏威夷就有菠蘿!! Haha係食pizza嘅comfort choice, 好味啊!!我仲點左杯lemon soda, 估唔到顏色咁fancy haha
點知佢竟然喺觀塘同葵興都開左分店!

今日就趁放工去買外賣返屋企同屋企人一齊食

而辣肉腸唔會太咸, 配返杯啤酒就岩岩好
另一個就揀左Meat Lovers 同夏威夷~

2022-08-01
2022-08-03 1713 浏览
呢日男友收工後要去葵興比野客仔,搞掂後我地就響附近覓食,見到呢間Pizza店d野食都幾吸引,一於試試佢先😍工廈區餐廳一到夜晚,客人唔太多,完全唔洗排隊就有得食,上菜效率都幾快!>食肉獸:本身我哋諗住揀1個Pizza2款口味,原來要大Size先可以叫,所以就冇叫到🥲不過呢個食肉獸Pizza幾惹味,芝士都幾拉芝,仲有火腿、辣肉腸、肉碎、同埋雞肉,D料鋪滿成塊Pizza,好豐富。>Mozzarella sticks:炸到外脆內軟,一拉開就可以輕鬆拉到拉芝效果,芝味十足,趁熱食會好味D。>忌廉雞肉闊條麵:麵條煙韌有咬口,都幾creamy,配料有蘑菇+雞肉+忌廉,醬汁濃稠度適中,份量都幾多,我地最尾食唔哂要pack起佢😂>Tiramisu:咖啡味濃,有少少濕潤,味道唔太甜,兩個人share都唔會好heavy。飲品揀左凍朱古力+Mint Mojito,朱古力係苦朱古力😍朱味幾濃,飲完會有少少回甘;Mojito幾清新,打卡都靚!
呢日男友收工後要去葵興比野客仔,
搞掂後我地就響附近覓食,
見到呢間Pizza店d野食都幾吸引,
一於試試佢先😍

工廈區餐廳一到夜晚,客人唔太多,
完全唔洗排隊就有得食,
上菜效率都幾快!

>食肉獸:本身我哋諗住揀1個Pizza2款口味,
原來要大Size先可以叫,
所以就冇叫到🥲
不過呢個食肉獸Pizza幾惹味,
芝士都幾拉芝,
仲有火腿、辣肉腸、肉碎、同埋雞肉,
D料鋪滿成塊Pizza,好豐富。

>Mozzarella sticks:炸到外脆內軟,
一拉開就可以輕鬆拉到拉芝效果,
芝味十足,趁熱食會好味D。

>忌廉雞肉闊條麵:
麵條煙韌有咬口,都幾creamy,
配料有蘑菇+雞肉+忌廉,
醬汁濃稠度適中,份量都幾多,
我地最尾食唔哂要pack起佢😂

>Tiramisu:咖啡味濃,
有少少濕潤,味道唔太甜,
兩個人share都唔會好heavy。

飲品揀左凍朱古力+Mint Mojito,
朱古力係苦朱古力😍
朱味幾濃,飲完會有少少回甘;
Mojito幾清新,打卡都靚!

• 朱古力
  • 食肉獸
  • Tiramisu
2022-08-02 67 浏览
網上面見到葵興有間意大利餐廳,喺荔枝角收工就同男朋友過嚟食,地鐵站一出就係對面,同樣工業區。7:30嚟到,入座率有一半,環境都坐得舒服。👍🏻Order咗自家醬汁雞翼😋,炸薯條配黑松露,一個M size嘅夏威夷pizza,忌廉雞肉闊條麵,一杯青蘋果檸檬梳打一碟八隻雞翼隻隻雞翼好肥美😂自家製嘅醬汁,再加少少辣椒醬,整個雞翼顯得甜甜地,辣辣地。八隻黎講只係啱啱好。如果鍾意食雞翼嘅一定要order!🤤🤤薯條新鮮炸好🥔,食嘅時候仲好熱,我本人就鍾意就咁食,因為佢本身有少少鹹,我男朋友就鍾意加黑松露一齊食。睇個人口味!pizza menu有好多款特色,1516完揀返經典嘅夏威夷pizza。M size兩個人食啱啱好,濃厚嘅芝士味,加埋本身薄皮,比較香脆。一定要order!🤤🤤雞肉闊條麵,忌廉汁好濃郁,又唔會太濃味order咗四樣都係比較濃味嘅食物,好彩叫青蘋果梳打🍹,個感覺中和返,唔會話食滯咗。環境來講10分舒服,三五知己慢慢食飯,傾偈。喺葵興工業區來講係一個好選擇。👍🏻

雞肉闊條麵,忌廉汁好濃郁,又唔會太濃味

2022-07-26
公司啱啱搬咗來 KCC,第一次來想試下個 Pizza 得唔得。Lunch set 有前菜,有嘢飲,加$20有甜品。我叫咗火箭菜 salad, 9” Pepperoni Pizza, coke zero。火箭菜 salad 除咗我唔食D olives,都幾好食嘅。我覺得個Pizza餅低整體都幾好,唔係太薄,有質感,有咬口,個 Tomato sauce 唔係落唔夠但我覺得個味唔係好出,cheese落得夠多嘅有得拉絲,辣肉腸都唔係好薄身,我覺得可以落多幾片會好D。 整體環境都幾好,Lunch 都會滿座嘅。食食下聞到隔離枱食咖喱薄餅,下次想去試下
2022-07-26
2022-07-21 122 浏览
沒有時間做飯就買外賣吧,這次在葵涌附近,去了一家小店買外賣。以前在其他店吃過覺得味道可以的,就決定買回去跟家人一起吃。薄餅有多款口味,有兩款大小選擇,還有其他主食和小吃🙈。-💥松露薄餅 HKD$108,這個味道很香,還有滿滿的芝士。材料有松露醬、洋菇、莫扎里拉芝士及火箭菜。面頭鋪滿火箭菜,令到賣相更吸引。薄餅皮脆卜卜,芝士配松露味道濃郁😍,整體口感豐富。-💥自家醬汁雞翼 HKD$68,這個一份有八隻,用自家製醬汁製成,味道也很香😆。雞翼大隻肉質嫰滑,醬汁味道濃郁帶點辣味,挺香口惹味的小吃。-💥番茄煙肉意大利麵 HKD$98,蕃茄汁均勻沾在意粉上,味道酸酸的挺開胃。煙肉細細粒口感煙韌,帶點油脂很香口,用來拌雞翼吃挺好的。--

2022-07-18
10 分钟 (外卖自取)
聽講公司附近有間意大利餐廳,就試吓佢啦!雖然算係工廠區,估唔到夜晚都幾多人,入座率超過八成,比想像中多。餐牌價錢合理,叫個Pizza,一個粉面開心share。千層麵$118 呢款千層麵比想像中更加重材料,包括芝士好多,亦都有好多肉醬,鹹香十足,反而千層麵澱粉冇咁多,非常足料呢!魔法蘑菇$98 呢款Pizza除咗有好多一片片蘑菇之外,表面仲有好多芝士,鹹香十足,但蘑菇亦都提升清新度。另外餅底就比較香脆,亦都唔會太厚身太飽,口感不錯。青檸梳打 青蘋果$42估唔到梳打仲可以加多款口味,青檸梳打味道清新,加上青蘋果多重層次。下次嚟可以試吓其他Pizza口味,因為唔同口味都有接近20款,一次試唔晒咁多!

青檸梳打 青蘋果$42

2022-07-20 76 浏览
今日行街Shopping行到累累哋有D肚餓,想賣D嘢食返屋企食🤔,又見到呢間Marios西餐廳都幾有特色,但係又唔想係到食就賣咗餐廳D特色嘅食物返屋企!.Parma Ham $108呢款Parma Ham同以往有D唔同🤔,平時DPizza用咗材料十分之多種選擇,呢嗰只係用咗呢幾款配料:帕爾馬火腿、火箭菜、莫扎里拉芝士、巴馬臣芝士,只係好簡單已經好好食😋,佢嘅火箭菜有夠新鮮健康,帕爾馬火腿咸道恰恰好,呢兩款芝士又夠香口😙而味道又唔錯,配埋佢嘅餅底厚度適中🤔口感相當之唔錯!.肉醬意粉 $108呢一款肉醬意粉賣相都唔錯🤔,色香味都有散發香噴噴😙味,整嗰意粉用咗蕃茄醬、雜菜、辣肉腸,食到入口酸甜味道適中😋,D汁液掛滿整個每一條意粉,口感軟硬恰恰好,配埋佢嘅配料增添口感十分之美味😋!.蒜蓉包 $58呢款蒜蓉包賣相都幾特別🤔,一款裹面有7個,而每一個細細嗰賣相睇得又食得😍😋,散發香噴噴蒜蓉香味😙,食到入口十分之香口軟綿綿,外烤香內軟綿又有咬口,我覺得都幾好!.

Parma Ham $108

肉醬意粉 $108

蒜蓉包 $58
2022-07-18
2022-07-17 86 浏览
在葵興KCC地下有間Little Marios Paizzeria,餐廳的牆磚以紅色為主,餐枱以木色為主。另一邊黑色的牆身配上白色的花紋,梳化更以紅色來襯托。環境舒服,滿適合呆坐在一個下午。印度香料烤雞 (中)$108配料豐富,有印度馬薩拉雞肉,燈籠椒,洋蔥,墨西哥辣椒,莫扎里拉芝士。Pizza帶少少辣,雞肉肉汁豐富,配上拉絲芝士,很惹味。莫扎里拉芝士條(8件)$78芝士條炸得脆口,沾上沙律醬更加美味。熱辣辣,剛炸起。一口咬一啖,裏面有一條長長的芝士。提拉米蘇 $48賣相吸引,蛋糕香軟無比,滲着淡淡香濃的酒,表面撒上可可亞粉,滿滿的朱古力醬,讓它帶有巧克力香,甜度剛剛好。Cappuccino $38餐牌如下。

印度香料烤雞 (中)$108
Pizza帶少少辣,雞肉肉汁豐富,配上拉絲芝士,很惹味。

莫扎里拉芝士條(8件)$78
芝士條炸得脆口,沾上沙律醬更加美味。

熱辣辣,剛炸起。一口咬一啖,裏面有一條長長的芝士。

提拉米蘇 $48

Cappuccino $38

餐牌如下。
2022-07-15 78 浏览
今日喺附近做完嘢,係KCC行下,睇下有咩店舖。。俾我發掘到依間餐廳!!我係出面望入面,個裝修唔錯boo, 幾高級感!!因為依頭好少有依類型既餐廳我就走左入去,當時d人仲未放工,所以無咩人,所以我把握依個時間,lala聲點個外賣,反去同honey食先😍望下佢外賣menu先🤪🤪佢d set餐真心唔貴。。同大型連鎖pizza店差不多價錢!!首先,pizza方面我加多30蚊,叫左個食肉獸,啱曬平時多肉少菜既我🤭佢d pizza 其實一d都唔馬虎,d餅底唔係出面廠買反黎,order完即埸係到搓同焗架而味道方面,好有層次,同埋好足料,食落去食得出佢加左好多香料,令成個pizza昇華左!!同埋餅邊好煙韌,值得一試👍再黎,叫左個肉醬千層面!!一打開,濃濃既芝士係面頭,一了開,一絲絲既芝士同埋肉醬,食落去好濃郁,同埋佢d肉醬俾勁多,絕對唔孤寒😋😋跟著加左個芝士條!!因為見到好多食評都有叫依款。。所以我都想試試食落去,外面既炸粉份量剛剛好,唔會太厚,包滿曬成條芝士,仲配埋佢既醬汁,味道不錯👍👍佢個個醬食落去唔係千島醬,可能係佢地自己調配最後緊係要點埋個dessert 先happy ending ga ma

最後緊係要點埋個dessert 先happy ending ga ma... 所以叫左個tiramisu!! 食落去好有口感,同埋濃濃既咖啡香味,絕對唔輸專賣蛋糕既店👍

2022-07-13
  • Meat Lasagna