2022-08-21
今日喺葵涌见到一间意大利餐厅,专系食pizza,餐厅门口望入去见到地方好整洁,而且地方都好阔落所以入去试下❤️Little Marios Pizzeria , 餐厅主打食pizza可以喺玻璃望到厨师制造pizza嘅过程,pizza都有大约20种选择,有大批同中批,价钱争几十蚊。今次我选择咗食芝士三重奏 Cheese Trio,大批148蚊, 莫扎里拉芝士,古冈左拉芝士,巴马臣芝士,pizza刚刚出炉已经上枱,芝士香气扑鼻,芝士有拉丝效果,芝士嘅香味浓郁,pizza皮亦都做得好脆,作为芝士控嘅我真系觉得好好食。松露卡邦尼意粉 118元,黑松露嘅味道好香,味道好香浓,卡邦尼意粉带有少少芝士香味,同松露嘅味道互相配合,令到味道层次非常丰富,加上意粉煮到啱啱好,因为自己唔钟意食太淋嘅意粉。凯撒沙律 with smoked salmon ,沙律分量都好多,烟三文鱼每一片都好大片,入口味道鲜甜,配搭埋新鲜嘅沙律菜,味道清新又爽口,最正就系有少少芝士粉令到沙律味道更加好食😁自家酱汁鸡翼 8件 68元,鸡翼好肥美,腌得好入味,鸡翼煎得好香,肉质香滑☺️