2022-09-04 117 浏览
今日同小朋友去馬灣沙灘,出發前梗係醫好個肚先。在餐廳門口,已經俾佢海天一色嘅景致吸引咗。餐廳對正个海,遠眺青馬大橋,青山綠水,心情豁然開朗。侍應見到小朋友,立即送上兒童餐具,非常細心。Pama ham pizza (m) $118Pizza 每日新鮮製造,醬汁是自家製造,別有一番風味。Pizza熱辣辣,芝士厚厚地密鋪在整個Pizza上,不停拉絲,每啖都是濃郁的芝士味。餅皮鬆軟,芝士烤得焦黃香甜,配上翠綠的火箭菜,令口腔fresh 起來。雞肉蘑菇闊條麵 $108這裏的芝士毫不吝嗇,芝士配上奶油,軟嫩奶香。濃淡適中,很適合俾小朋友。好足料,香菇味十足,加少少Tabasco最正。Mango slush $68綿滑的芒果沙冰和這個藍天白雲,簡直絕配,恍如置身峇里一樣的感覺。呢度仲有叉電位,飲嘢耐啲,玩吓電話都唔驚冇電,又一細心位

Pama ham pizza (m) $118
Parma  Ham Pizza  (M)

雞肉蘑菇闊條麵 $108
忌廉雞肉闊條麵

Mango slush $68
Mango  slush

呢度仲有叉電位,飲嘢耐啲,玩吓電話都唔驚冇電,又一細心位

Parma  Ham Pizza  (M)
忌廉雞肉闊條麵
2022-08-29 123 浏览
朋友家住馬灣,她說樓下的沙灘廣場開了一間新店(聽說舊址有部分是用來開宴會,難怪面積頗大樓底又高)。她一直想試這間pizza (是連鎖pizza),但又覺得有點貴,但現在餐廳在沙灘旁,又配著個青馬橋景咁chill ,人均費消費都只係二百幾,咁計又性價比高窩,我一口答應到馬灣陪朋友chill一chill😌餐廳都幾易搵到,就是在U購再行入少少就到餐廳面對住就係呢個靚靚青馬大橋景色,正😎星期六下午三點左右,餐廳一半滿,waitress 安排了梳化座位,坐得勁舒服,俾左清水我地,我地慢慢諗食乜,一啲都唔心急要我地落order ,馬灣慢活感覺好,香港地少見呀😆Virgin Mojito $68 / Mango Slush $68原來想同朋友叫啤酒,不過呢個環境,都係要兩杯靚靚飲品影下相。但喜出望外,兩杯飲品勁好飲,好fresh。Parma Ham pizza (M)$118拉絲拉到咁,教我如何不愛她。平心而論,不是我食過最好味pizza,但心情影響一切,足料,食得好滿意。最後再叫埋牛油雞襯薄餅,牛油雞比我以前食過的都嫩滑,薄餅就唔夠熱,呢點可以係唯一可以改善😀

餐廳都幾易搵到,就是在U購再行入少少就到

餐廳面對住就係呢個靚靚青馬大橋景色,正😎

Parma Ham pizza (M)$118

• Parma  Ham  Pizza
2022-08-26 96 浏览
今日馬灣一日遊,入得黎都想睇埋青馬大橋個靚景,於是揀左間海邊既餐廳食晚餐。哩間一睇個名就知主打Pizza,所以我地都叫左一個M size Parma Ham Pizza 9” ($118) 同一個main Meat Lasagna ($118)見餐牌有寫佢哋啲Pizza係每日都新鮮人手整嘅,而醬汁都係自家製。個千層麵啲芝士多到好似芝士唔使錢咁😂 不停拉絲,啖啖芝士。成盤即叫即整焗,上到枱都仲好熱辣辣!個Pizza食得出係手製既簿底味道,手製通常都香啲麥味(麵包味),料都俾得好足,好食👍🏻我地好好彩,坐左係個望正靚景既位置,而哩到啲待應都好貼心,一見到無水就加,因為好熱又行左成日馬灣,所以我真係好口渴😂 飲左勁多杯水,但都無試過水杯係無水既,好值得一讚👍🏻

2022-08-26
意外地發現一間環境好靚嘅意大利餐廳。價錢非常親民,而且間餐廳仲好Baby friendly! 因為我哋帶埋BB嚟去諾亞方舟玩。呢度嘅店員好鍾意同顧客同BB傾偈 。預備好BB餐具,雖然我哋最後冇用到,但係都好感謝店員嘅細心。呢度竟然有黑松露卡邦尼意粉($108)🍝,出邊好少餐廳會加上黑松露。竟然意外地夾同好味😋Parama pizza 好出色😎多材料,個皮做得好好! 呢度嘅凱撒沙律好自由,可以俾你配搭你想要嘅嘢 ,今次我哋配搭左smoked salmon 太熱啦一定要飲杯冰涼嘅Mango slush,非常之消暑解渴😳 好有度假風情。最後叫多個buffalo wings 😊Super yummy 🤤 非常之香脆好味。即叫即整,新鮮出爐😳

Parama pizza 好出色😎多材料,個皮做得好好!

• Buffalo  wings
2022-08-20 76 浏览
黎到與世無爭嘅馬灣,好似放咗自己一個短嘅break 發現咗一間個景超靚嘅餐廳😳對住青馬大橋㗎🫣super nice 😊 可以瘋狂打卡店員主要講英文😳,更加似去咗外國。呢度主打正宗嘅Italian Pizza👍🏼 order 了small Parma ham pizza ($118) which is amazingly good . 個皮超級煙靭,而且個皮好moist ! 食完唔會好口乾 ,做得非常出色!一問之下,原來係用傳統拱形爐具去bake ,唔怪得特別有風味Parma ham 同cheese 落得好重本毫無吝嗇! 最欣賞佢呢度有得揀 pizza size!因為兩個人想樣樣試少少! 不過最後有啲後悔揀咗Small size !因為真係太yummy,食唔停口我哋仲有叫咗一杯清爽的mojito($68)超級多薄荷葉,super refreshing 😳將悶熱的下午一掃而空!
黎到與世無爭嘅馬灣,好似放咗自己一個短嘅break
發現咗一間個景超靚嘅餐廳😳
對住青馬大橋㗎🫣super nice 😊 可以瘋狂打卡

店員主要講英文😳,更加似去咗外國。
Parma ham 同cheese 落得好重本

• Parma  ham  pizza
2022-08-16 74 浏览
假日去朋友家聚餐,來到馬灣這個優靜的小島,在近沙灘臨海廣場的「Little Mario's Pizzeria」買Pizza。餐廳光猛整潔,職員貼心地放了一部冷風機在門口,就算坐室外也不怕熱了。坐在餐廳外,望著美麗的青馬大橋,一切煩惱馬上盡消,心情豁然開朗。餐牌上的Pizza 種類頗多,可以自己mix不同的口味,主菜佔多數是意粉,還有沙律和小食。「Parma Ham Pizza」$168原來Parma Ham 和火箭菜的味道是非常夾的,上面再灑上芝士碎,好好味。「Margarita Pizza 」$138意大利傳統的一種Pizza,越簡單越好味,芝士加上羅勒的清香,可說是經典畫作。Pizza 的靈魂是餅皮,餅皮有蓬鬆的口感,食材與餅皮之間取得完美平衡,吃起來一點也不膩。

「Parma Ham Pizza」$168

「Margarita Pizza 」$138

今日同男朋友去咗馬灣嘅挪亞方舟玩,玩到夜夜地又見肚仔餓😋於是我哋就去附近沙灘嘅餐廳度搵野食😝見到有間好有特色嘅意大利餐廳,我男朋友就一枝箭咁樣入咗去呢間餐廳度😹😹😹呢間餐廳好似係新搬咗去呢個地方,所以啲裝修都幾新同埋得意我好鍾意佢牆上嘅燈色~非常之draw 人attention 😍個餐牌都令人花多眼亂,有pizza,又有pasta 仲有burger 俾選擇,一時三刻都唔知食咩好😂去到最後我哋都係決定要試吓 Pizza🔸2 in double in happiness ($168)我哋有啲貪心😂想試哂兩款pizza,滿足哂我兩個願望我哋叫咗Pepperoni 意大利辣肉腸同Hawaiian 夏威夷口味Pepperoni 意大利辣肉腸:有好濃郁嘅Pepperoni同MOZZARELLA,仲要加埋啲臘肉腸一齊食,真係非常惹味Hawaiian 夏威夷:我本身好鍾意食菠蘿,非常足料😍🔹Mozzarella Sticks ($78)足足有成八條咁多嘅芝士條,而且佢仲係可以拉絲㗎😝我而家忍唔講咗一聲話🔸Fruit Punch ($68)去沙灘就梗係要飲fruit punch, 呢杯飲品好有夏日風情🔹

我哋有啲貪心😂想試哂兩款pizza,滿足哂我兩個願望
Hawaiian 夏威夷:我本身好鍾意食菠蘿,非常足料😍

🔹Mozzarella Sticks ($78)

🔸Fruit Punch ($68)

🔹Pilsner Beer ($38)

P.S 呢間餐廳係對住青馬大橋,一邊食住 Pizza飲住杯Fruit Punch,一邊睇住個風景簡係very nice 🥰😍😌
2022-08-12
  • Mozzarella Sticks
  • 2 in1 Double happiness
2022-08-14 58 浏览
嗰日去馬灣探朋友,佢話附近有間Pizza店唔錯,就落咗去買外賣食。印度香料烤雞及夏威夷薄餅餐廳主打pizza,仲可以雙拼,我哋點咗個大批,總共有八件。兩款Pizza都好足料,印度香料烤雞輕微帶辣,食落好惹味,夏威夷口味就有好多芝士,Pizza係傳統薄底,焗得好香脆。蒜蓉包6塊蒜蓉包唔係想像中長方形,而係扭扭紋,但都幾好食,咬落夠軟身。雜菜咖哩角8件咖喱角有啲辣,反而點嗰個汁就係唔辣嘅,炸得好金黃香口,充滿印度風味。牛油薄餅呢個不過不失,同我想像中有少少唔同,係比較厚身個種印度薄餅,但用黎點咖哩都唔錯。總括嚟講,Pizza非常高質,其他食物都唔錯,重點係餐廳環境非常優美,有海景睇,性價比超級高。值得一讚外賣餐具係木造嘅,非常環保。

印度香料烤雞及夏威夷薄餅

蒜蓉包6塊

雜菜咖哩角8件

牛油薄餅

外卖自取
2022-08-10 73 浏览
今晚我同朋友去左馬灣行,然後就去左呢間Pizza店食晚餐。另外順帶一提,餐廳是在沙灘附近的。不得不說,入到去個view真係好靚,直接望到個海同條橋。小食:自家醬汁雞翼(8隻),($88)雞翼咸咸地幾好食,幾惹味,都唔錯。忌廉雞肉闊條麵($108):忌廉味好香濃非常creamy,好幼滑好好食,闊條麵索哂d忌廉汁,好好食。然後雞肉鮮嫩,又唔會韌,好滑好好食。帕爾馬火腿Pizza: 入面有帕爾馬火腿,火箭菜,莫扎里拉芝士,巴馬臣芝士 $118(M)我地選了M size,9寸大,份量好夠同好足料,帕爾馬火腿咸咸地,配埋火箭菜又好fresh, 然後pizza的芝士味又好香,好好食😋。埋單連加一總共$345,2個人食呢個價真係唔算貴。
今晚我同朋友去左馬灣行,然後就去左呢間Pizza店食晚餐。

另外順帶一提,餐廳是在沙灘附近的。

不得不說,入到去個view真係好靚,直接望到個海同條橋。

小食:自家醬汁雞翼(8隻),($88)
雞翼咸咸地幾好食,幾惹味,都唔錯。

埋單連加一總共$345,2個人食呢個價真係唔算貴。

2022-08-05