2022-12-07 29 浏览
銅鑼灣百樂中心出名多好野食✨,有時晚飯時間多人到要等𨋢,上星期日中午去左25樓既「Little Vegas」,餐廳主打美國🇺🇸風格,裝修佈置都充滿美國風,食品以Burger🍔、Pasta🍝、pizza為主,食物有質素之餘,店員仲好nice。瑪格麗特Pizza 🍕$108簡單既薄餅但絕對出色既味道👍🏻,豐富既芝士作為面層,中間加上蕃茄醬,薄餅夠脆,厚薄適中,非常香口好味😋。福Juicy牛肉芝士漢堡🍔$118生菜🥬、蕃茄、芝士🧀,配合埋厚厚既牛肉漢堡扒,夠傳統又好味,而且漢堡扒夠juicy,有口感,絕對推介。卡邦尼意大利粉🍝$96濃郁既卡邦尼醬汁及大量芝士,香濃又好味👏🏻,配上雜菌及煙肉🥓,一樣係簡單又好味。算把啦,蒜蓉包喎🥖$40每一塊蒜蓉包都塗上滿滿既蒜蓉醬,香脆又好味。餐廳整體食物有質素👍🏻,服務又好,而且價錢合理,性價比十分高。✨

瑪格麗特Pizza 🍕$108

福Juicy牛肉芝士漢堡🍔$118

卡邦尼意大利粉🍝$96

算把啦,蒜蓉包喎🥖$40
每一塊蒜蓉包都塗上滿滿既蒜蓉醬,香脆又好味。

講起去銅鑼灣搵食,不得不提Little Vegas💰這間以拉斯維加斯做主題的美國菜餐廳,就是朋友間從大學開始的聚會飯堂🍴不止地點就腳,價錢相宜又大份😋今次難得一聚,當然要來這裏聚聚舊!——————————🔸卡邦尼意大利粉 $96舖頭的signature,點可能唔叫😍之前黎過幾次,每次必點卡邦尼意粉!調味做得剛好,每條麵都裹滿醬汁,入口creamy滑溜,但又唔會過份濃厚或膩,充滿菇菌的清香,難怪每桌都點📌🔹孖寶比薩 $128有得揀當然要一隻pizza兩款味啦~今次就選了喇沙海鮮🦐同好惹味避風塘魷魚圈🦑喇沙味香濃,配料有烤得香脆的豆腐卜、魷魚、青口等,相當豐富!避風塘魷魚圈如其名的惹味,魷魚圈炸得香脆不膩,配上帶微辣的特製醬汁,好食🥰🔸命運小食拼盤 $128顧名思義就是款式隨機的小食拼盤😋今次點了大粉,共有五款小食:芝士焗啡菇、炸雞翼、魷魚圈、薯角及香腸。最愛炸雞翼,炸得乾身又入味,香而微辣,夠曬惹味!
——————————

🔸卡邦尼意大利粉 $96

🔹孖寶比薩 $128

🔸命運小食拼盤 $128

最愛炸雞翼,炸得乾身又入味,香而微辣,夠曬惹味!

2022-12-06 46 浏览
📍 Little Vegas秘製醬汁焗豬肋骨 $208佢哋有全份同埋半份選擇~ 呢份係全份嘅價錢全份一共有兩排 幾鍾意佢嗰啲醬汁 食落去鹹鹹甜甜肉質都軟腍 食落惹味 仲配一兜薯角北京填鴨風味煙鴨胸比薩 $118個Pizza係薄批 食落去好脆 仲滿滿嘅芝士喺Pizza上面鴨胸肉完全唔鞋 好味玫瑰朱古力 $48飲落去朱古力味偏甜 仲有玫瑰香 榛子朱古力 $48好重榛子味 朱古力同榛子呢個配搭正大家有興趣嘅可以碌落下面睇店舖詳細資料✨-🔎: @littlevegashk 地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓
📍 Little Vegas

大家有興趣嘅可以碌落下面睇店舖詳細資料✨
🔎: @littlevegashk
地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓
  • 秘製醬汁焗豬肋骨
🍽Little Vegas (銅鑼灣)📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓1.Rainbow seven 系列- 富士山下🗻(Blue Lime and Lemon )呢一杯系列嘢飲簡直佢要話係呢一間餐廳必嗌嘅飲品,佢外觀真係好似富士山,上面嘅雲呢拿雪糕慢慢流落嚟,裏面嘅藍色汽水味道有少少似雪碧或者波子汽水,望住個雪糕慢慢溶落嚟,覺得自己真係好似置身於日本一樣,打卡真係一流。2. 玫瑰草莓沙冰🍓除咗啱啱介紹嘅Rainbow系列之外,佢哋嘅沙冰都好出色。嘢飲上面有好大個cream,上面仲有啲玫瑰碎,下面嘅嘢飲係浪漫嘅粉紅色。味道都好吸引,係士多啤梨加玫瑰,酸酸甜甜,好開胃。3.雞翼好多重奏 🐥(麻辣,柚子,玫瑰)佢哋呢個雞翼好多重奏,真係滿足到好貪食嘅我,一次過可以享受三種唔同味道嘅雞翼。鍾意食辣嘅朋友一定要嗌麻辣雞翼,其實佢唔算太辣,但係佢嘅麻辣香味真係好重,好惹味。柚子雞翼都唔錯,上面放咗好多柚子醬,味道好甜,有淡淡的柚子味,有少少似食緊蜜糖雞翼。玫瑰雞翼好特別,有淡淡的玫瑰花香味,咬落去嘅雞翼都好多汁,係必食嘅菜式之一。4.明太子忌廉天使麵👼🏻佢嘅外觀好吸引而且好好食,佢上面放咗好多柴
🍽Little Vegas (銅鑼灣)
📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓

富士山下

2. 玫瑰草莓沙冰🍓
玫瑰草莓沙冰

3.雞翼好多重奏 🐥(麻辣,柚子,玫瑰)
雞翼好多重奏 (麻辣,柚子,玫瑰)

4.明太子忌廉天使麵👼🏻
佢嘅外觀好吸引而且好好食,佢上面放咗好多柴魚片,明太子嘅味道好出,真係放咗好多明太子。忌廉同明太子混合得好好,加埋天使麵真係流晒口水。
明太子忌廉天使麵

5.命運pizza 🍕(好惹味避風塘魷魚圈pizza,黑松露野菌pizza)
今次真係好滿足,可以一次過試晒兩款Pizza。由於我認為佢哋嘅餐單都好吸引,所以我交咗比廚師決定我食咩味道嘅Pizza。今次有機會試到好惹味避風塘魷魚圈pizza,佢哋真係好足料,魷魚圈佢落咗好多,佢做得好腍身,做得啱啱好。以佢嘅黑松露野菌pizza,好似完全唔使成本咁樣落咗好多黑松露,加埋野菌喺裏面,簡直天衣無縫。佢哋嘅Pizza做得好薄身好脆口,而且勁多芝士,適量洋蔥,真係同意大利做嘅Pizza有得揮,真係要試👍🏻
命運pizza (好惹味避風塘魷魚圈pizza,黑松露野菌pizza)

環境:💛💛💛💛💛5/5
衛生:💛💛💛💛💛5/5
食物:💛💛💛💛💛5/5
價錢:💛💛💛💛🤍4/5 ($474/2=$237💰)

P.S. 佢哋嘅餐廳做得好精緻,牆上面貼住好多彩色嘅漫畫,裏面好多美國經典漫畫人物既figure,好有特色。成間鋪都可以拎嚟打卡,啱晒我呢啲港女去。佢哋嘅服務態度亦都好好,服務員都不厭其煩咁樣為我哋推薦美食。佢哋嘅嘢食唔單止打卡一流,而且好有內涵,食得出廚師好有心機。喺銅鑼灣返工返學嘅朋友,有機會真係要試一試,絕對唔會令你失望。

富士山下
玫瑰草莓沙冰
雞翼好多重奏 (麻辣,柚子,玫瑰)
2022-12-06 27 浏览
呢度一出lift已見牆壁畫滿圖案室內更有有報擺設及語句,怪不得叫" Little Vegas ",因為同樣熱鬧!《 炸魚手指 💲76 》有差不多十條炸魚手指,紙上無油,所以炸魚無油膩感,入口香脆,魚肉有肉汁,再蘸上沙律醬很惹味。《 雞翼好多重奏 💲86 》有三款口味: 水牛城、玫瑰、柚子。 水牛城雞翼醬汁厚最濃味,玫瑰雞翼帶甜但食到有少許辣感,柚子雞翼香甜。 三款雞翼嘅皮都有脆脆哋,肉滑同埋幾入味。《 命運比薩 💲118 》" Fortune Pizza It’s all about your Luck "即係pizza版嘅廚師發板,pizza 全部係薄批,而今次我得到嘅pizza 就係北京填鴨肉加上三色椒絲同香濃芝士。襯熱食都有拉絲,鴨肉乾咗啲~《 比利時窩夫 💲72 》兩件香口嘅窩夫,口感外脆內軟,蘸上咗一啲焦糖又幾好味,配搭有士啤利雪糕及焦糖脆香蕉,滿足~
呢度一出lift已見牆壁畫滿圖案

《 炸魚手指 💲76 》

《 雞翼好多重奏 💲86 》
有三款口味: 水牛城、玫瑰、柚子。

《 命運比薩 💲118 》

《 比利時窩夫 💲72 》
2022-12-05
2022-12-04 28 浏览
喺銅鑼灣shopping完💅🏻💃🏻諗起呢間Little Vegas響附近百樂中心,決定一試🤤 明太子忌廉天使麵份量好多🤤有滿滿嘅明太子。醬汁味道係帶少少甜味,唔係得死咸。幼幼嘅天使面都好夾醬汁,食晒成碟都冇好漏嘅感覺。秘製醬汁焗豬肋骨豬肋骨焗到離晒骨,非常軟稔入味。醬汁調味幾好,夠濃郁又唔會太咸。伴碟嘅薯角都好多,半份都夠兩個人分。炸魚手指有成差唔多8條?好抵食呀。新鮮炸起脆卜卜一定好食😋

秘製醬汁焗豬肋骨
炸魚手指
有成差唔多8條?好抵食呀。新鮮炸起脆卜卜一定好食😋

2022-12-04 28 浏览
今日同朋友嚟到銅鑼灣附近行完街,我地經過百樂中心到見到有好樓上餐廳,最後我地揀咗呢間Little Vegas,餐廳佈置得好懷舊好有style ,勁適合打卡📸。明太子忌廉天使麵 $116天使麵嘅份量好多,忌廉汁同麵好夾,食落好creamy,天使麵煮得啱啱好唔會過淋,每次夾起天使麵都掛滿明太子,而且連埋木魚絲同菇一齊食好有口感,鍾意食明太子嘅你可以試試😋。炸魷魚圈 $76魷魚圈一嚟到熱辣辣,炸到外脆內軟,裏面嘅魷魚好淋唔會咬落去好硬,再配埋旁邊嘅沙律醬一齊食,令到魷魚圈一啲都唔覺得油膩,仲帶出魷魚嘅鮮味,好好食。

明太子忌廉天使麵 $116

炸魷魚圈 $76

• 明太子忌廉天使麵
  • 炸魷魚圈
2022-12-03 29 浏览
Little vegas 今日約咗朋友出街,佢揀咗呢間餐廳,話之前食過一次,覺得可以encore! 好彩呢間餐廳個地理位置唔錯,非常之方便,而且好快Lift! 入到去環境光猛,而且座位之間都幾闊落,餐廳播住輕鬆嘅音樂,令人感覺好輕鬆。命運小食拼盤(大)話明係命運,所以個拼盤比咩我都唔知㗎,一想菜嘅時候,份量極大,而且有五款小食咁多,包括雞翼、薯角、炸魷魚、炸魚柳、芝士大啡菇。我最鍾意就係佢嘅炸雞翼同埋炸薯角,十分之香脆。大啡菇亦都好多汁!明太子天使麵超級海量嘅明太子,食落好creamy, 而且天使麵好幼身,好容易食,而且份量亦都比我想像中多,每一啖都充滿着明太子嘅香味。香蒜辣肉腸沙茶風味pizza 比較fusion嘅味道,完全冇諗過辣肉腸同埋沙茶醬都可以成為一道菜,而且味道好夾,個餅底好薄同埋好脆口,完全唔驚食到我好濟,而且Pizza上面亦都好多配料,性價比好高。
Little vegas

命運小食拼盤(大)

明太子天使麵

香蒜辣肉腸沙茶風味pizza
2022-12-03 38 浏览
📍Little Vegas銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓 🦔⸒⸒極黑墨魚餅竹炭漢堡 $118黑蚊蚊嘅漢堡攞嚟打卡真係一流😂 中間夾住生菜、蕃茄同墨魚餅墨魚餅都厚身 食落去彈牙 仲配香脆薯角孖寶pizza $128我哋揀咗喇沙海鮮pizza拼好惹味避風塘魷魚圈pizza 🥰兩款食落都唔辣 而且幾足料!有滿滿嘅芝士鋪面仲有唔少海鮮、有酥炸魷魚圈、豆腐卜等 兩款都各有特色比利時窩夫 $72有兩件窩夫、一條焦糖香蕉同一個雪糕🍦窩夫食落去外脆內軟 點雪糕食一流😜🔖 @littlevegashk
📍Little Vegas
銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓 🦔⸒⸒

極黑墨魚餅竹炭漢堡 $118
黑蚊蚊嘅漢堡攞嚟打卡真係一流😂
中間夾住生菜、蕃茄同墨魚餅
墨魚餅都厚身 食落去彈牙 仲配香脆薯角

孖寶pizza $128
兩款食落都唔辣 而且幾足料!有滿滿嘅芝士鋪面
仲有唔少海鮮、有酥炸魷魚圈、豆腐卜等 兩款都各有特色

比利時窩夫 $72
有兩件窩夫、一條焦糖香蕉同一個雪糕🍦
窩夫食落去外脆內軟 點雪糕食一流😜

🔖 @littlevegashk
  • 比利時窩夫
2022-12-02 26 浏览
#銅鑼灣地膽 帶我去食人氣打卡café – Little Vegas,地點喺耀華街百樂中心,menu主打特式意粉🍝,pizza、炸物小食、飲品甜品🍮等。裝潢充滿藝術感!超型嘅燈牌加上又型又貼地嘅餐牌,坐得舒適,食得開心!🦀泰式軟殼蟹炒意粉 $128一上枱已經勁吸睛!大大隻炸到酥脆嘅軟殼蟹;外脆內軟,蟹膏香氣濃郁,蟹肉味道鮮甜,泰式意粉都幾火辣!意粉煮到剛剛好!啱哂我口味!🍝濃味嘢喇沙扁意粉 $118即係海鮮扁意粉,材料有大蝦、蟹棒、魷魚等海鮮,喇沙醬汁帶點甜味,香濃而不油膩!扁意粉帶點韌勁,沾滿喇沙醬好香好好食! 🦑命運小食併盤 $99 炸到金黃色嘅小食併盤,交比命運安排,有洋蔥圈、雞翼、豬肉腸一共三種配薯角,樣樣炸物都好味!雞翼香脆肉嫩,豬肉腸香味特出、洋蔥圈酥脆無比!冇得彈!Little Vegas地址📍: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓

🦀泰式軟殼蟹炒意粉 $128

🍝濃味嘢喇沙扁意粉 $118

🦑命運小食併盤 $99

Little Vegas
地址📍: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓
  • 命運小食併盤
  • 濃味嘢喇沙扁意粉
  • 泰式軟殼蟹炒意粉
餐廳勁好影相打卡呃下Like❤️,好多唔同玩味主題,每個位都好靚好特別,裝修擺設都好用心,連menu都好有意思,職員都好有禮貌,整體用餐都好有氣氛好舒服🥰孖寶Pizza $128好惹味避風塘魷魚🦑 & 蒜香辣肉腸沙茶風味薄餅個皮好薄,最外邊夠哂脆卜卜,酥脆酥脆咁,2款口味都各有特式,避風塘味道真係好惹味,炸魷魚亦炸得好脆香,蒜香🧄辣肉腸味道亦好特別,估唔到Pizza會有咁創新既味道,創新得黎仲咁好味,會想再黎試哂咁多款味😋🤤维加斯小牛扒早餐128牛扒睇落就勁吸引,中間位睇落5-7成熟咁,口感勁軟腍,好軟軟熟熟咁,最邊邊位係全熟咁,牛味好香好濃郁,愈咀嚼愈多牛味散發到成個口腔,非常好味👍🏻,仲有薯餅都夠哂熱辣辣脆卜卜,外皮夠哂脆身,完全唔馬虎🫶宇治抹茶鲜奶 $46抹茶茶香🍵十分濃郁曲奇🍪妙趣沙冰 $49沙冰打得夠碎身,唔會飲到成啖冰,曲奇味亦好出,但又唔會太甜*餐廳設有最低消費,每位要點一杯飲品及一款食物

孖寶Pizza $128
好惹味避風塘魷魚🦑 & 蒜香辣肉腸沙茶風味

维加斯小牛扒早餐128

宇治抹茶鲜奶 $46
抹茶茶香🍵十分濃郁

曲奇🍪妙趣沙冰 $49
沙冰打得夠碎身,唔會飲到成啖冰,曲奇味亦好出,但又唔會太甜

*餐廳設有最低消費,每位要點一杯飲品及一款食物
2022-12-01 21 浏览
呢一間位於銅鑼灣耀華街係屬於樓上西餐廳佢哋好多人㗎。所以如果食之前記住要訂位佢哋環境好好所有服務員質素都10分高,已經唔止第一次嚟食啦佢哋有好多唔同款式嘅西餐,特別係佢哋嘅意粉同埋意大利飯真係做得好有水準好入味好有口感仲要係好大份食完係千萬一定係覺得好飽的仲有話佢哋嘅Pizza好多款式好大塊,所以如果一大班朋友嘅話就記住一定要嚟食啦仲有佢哋嘅西餐飲品同埋錢財都會包保大家好喜歡的所以如果大家喜歡吃西餐可以去食
明太子忌廉天使麵🍝明太子落得超足,入口彈彈下,撈埋忌廉非常濃厚,加咗蘑菇同木魚,唯一爭少少係天使麵可以爽口返啲,煮得耐左少許😌.孖寶Pizza可以自由mix兩種口味,夠晒細心,兼顧到唔同人嘅口味😍黑松露野菌比薩🍕見到好多黑松露醬,香味撲鼻~野菌比較薄身🍄如果切厚少少口感會更佳😌北京填鴨風味煙胸比薩🍕個填鴨好味道喎,加左甜醬令到成個Pizza味道昇華左!.雞翼好多重奏🐔味道四選三:水牛城、玫瑰、麻辣、柚子今次篩選走麻辣~其實隻隻味都相當唔錯,好入味呢‼️😋嗌黎開心share係最佳嘅選擇🤩.玫瑰草莓沙冰🧊宇治抹茶紅豆沙冰🧊我飲既玫瑰草莓🍓玫瑰味幾突出,士多啤梨好香甜係完全沒有藥水味🤭
明太子忌廉天使麵🍝

黑松露野菌比薩🍕
北京填鴨風味煙胸比薩🍕
個填鴨好味道喎,加左甜醬令到成個Pizza味道昇華左!

雞翼好多重奏🐔
味道四選三:水牛城、玫瑰、麻辣、柚子

玫瑰草莓沙冰🧊
宇治抹茶紅豆沙冰🧊
2022-11-25 31 浏览
位於銅鑼灣嘅樓上cafe「Little Vegas」,一上到去,見到佢哋嘅佈置勁特別,好多特色牆,勁有style ,打卡一流👍🏻牛油果醬鮮蝦扁意粉$96超多的牛油果醬,每一啖意粉都係厚厚的牛油果🥑,蝦仁🍤大大隻,肉質彈牙,意粉份量頗多。雞翼+$42跟餐追加了雞翼,可選水牛芝士/柚子味。我就叫咗柚子味,每只雞翼都被厚厚嘅柚子蜜包裹着,雞肉嫰滑唔乾身,可以連續食唔停口。水果茶+$18水果茶超大超大杯,真係勁誇張!兩個人share飲都得呀!茶底是綠茶,帶微甜好喝,而且充滿各式各樣水果,如百香果、士多啤梨、火龍果、奇異果、檸檬片、藍莓⋯⋯勁豐富。———————————————Little Vegas地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓———————————————

牛油果醬鮮蝦扁意粉$96

雞翼+$42
跟餐追加了雞翼,可選水牛芝士/柚子味。

水果茶+$18
水果茶超大超大杯,真係勁誇張!
兩個人share飲都得呀!

———————————————
Little Vegas
地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓
———————————————
2022-11-25 1775 浏览
今年唔夠假期去一個長啲嘅旅行,美式餐廳以賭城拉斯維加斯作主題,餐廳佈置10分精彩玩味濃,食物質素穩定夠創新,定期都會帶不同朋友來打卡同食好西。Vegas breakfast steak $118 (lunch set)Lunch set 已包餐湯/沙津再加 coffee / chocolate / tea,選擇甚多由rose latte mocha到marshmallow choco 都有,次次都諗好耐😆 牛扒配燒汁加新鮮沙律菜,私心必點,好食之餘又夠蛋白質Fortune pizza $102 (lunch set) 命運比薩 並不是浪得虛名,店員介紹每個客人就算同一時間叫,出來的成品也不一樣,我唯一要求是多芝士🧀 餅底夠脆,餡料亦超多偏日式(有fish finger 笑左)好特別!FUKU cheese burger $118朋友要well done,漢堡厚度足夠,Pickle 生菜 蕃茄加埋芝士好滿足,店員好細心幫我地先切開一半方便shareBuffalo wings +$42超抵食有6隻,多汁又脆,下次叫埋柚子味我記得好清新!大家經開銅鑼灣不訪試下♥️———————————————

FUKU cheese burger $118
Buffalo  wings

Buffalo wings +$42
超抵食有6隻,多汁又脆,下次叫埋柚子味我記得好清新!

大家經開銅鑼灣不訪試下♥️

—————————————————

Little Vegas (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography# #foodgasm #銅鑼灣美食#紀念日 #hkinfluencer #hosea #食好西 #香港美食 #hkigers #美食日記 #銅鑼灣好去處
___
🥇Follow @eathkgirls