餐厅: Lucky Ristorante
资讯:

【旺角出色手工薄餅🍕Lucky Ristorante】-旺角行街除咗有旺中同朗豪坊,今日比小編發現一個新地方!就係「上海街618」‼️佢係百年戰前唐樓活化嘅商場,進駐了不少本地特色小店同埋餐廳😗而Lucky Ristorante就係其中一間😜-餐廳環境舒適,裝修充滿歐陸風味,仲有露天位置😙~Brunch Menu有薄餅、主菜、漢堡包以及意粉等等,包括茶或咖啡,定價都合理😌-😋水牛芝士蕃茄薄餅🍕$148+1薄餅係即叫即整,上枱嘅時候熱辣辣😝以薄脆嘅餅皮作為基底,再鋪上充滿奶香嘅水牛芝士同埋濃郁嘅蕃茄🥫加上羅勒葉嘅點綴😌味道非常豐富,有驚喜!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋花之戀班尼迪蛋🍳$138+1呢碟嘅賣相相當討好😍有啲花瓣裝飾😝煙三文魚捲成一朵玫瑰花🌹花芯有啲三文魚籽😚配埋流心嘅班尼迪蛋食🥰係幸福嘅滋味~不過如果個麵包可以軟熟少少就好啦😗好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-📍 Lucky Ristorante (旺角)旺角上海街618號3樓301B號舖💸人均消費:$157
【旺角出色手工薄餅🍕Lucky Ristorante】

餐廳環境舒適,裝修充滿歐陸風味,仲有露天位置😙~

😋水牛芝士蕃茄薄餅🍕$148+1

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

😋花之戀班尼迪蛋🍳$138+1

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

📍 Lucky Ristorante (旺角)
旺角上海街618號3樓301B號舖
💸人均消費:$157
2024-03-23
2024-09-10 224 浏览
我係見到好多好嘅評價而過來食,抱著好大期望,俗話說「期望越大只會失望越大」當天同朋友慶祝生日,pizza應該係我食咁多間裡面質素最差,水牛芝士番茄pizza係沒乜芝士,番茄仲難食生生哋,仲有肉眼扒更加難食,食落去好大陣急凍味道,個飯更加難食,好似叫咩蟹飯,唯一好食嘅係沙律,酸酸甜甜嘅番茄,有少少辣幾開胃!當天客唔多,唔明點解可以一點服務都沒,舉手都沒人見到,係度玩手機,好無奈🙄成個體驗不太好⋯不太推薦!

2024-08-29 425 浏览
朋友生日而因為之前食過午餐感覺不錯,所以晚餐都揀呢間。 book位時候同一樣講定朋友名待order甜品時代寫上名字。 去到19:20坐低之後再叫食物~一個pizza, 沙律(呢個Parma Ham無花果沙律配黑醋吾錯),意粉,串燒拼盆。 但係由我哋order 食物,到上完所有食物兼享用完都只係20:00. 其實唔知點解佢哋咁急趕要係咁不停上晒所有嘢食?因為唔想啲食物凍,所以都搞到我哋都食得好趕。 幸好我哋之後order咖啡飲品因為想傾吓偈, 自己調節返個進度慢少少。 不過當我哋傾傾吓偈嘅時候, 突然之間有位女職員行過嚟問我哋係咪話係咪話甜品想寫字?咁麻煩你哋叫甜品先,因為需要時間(甜品來到時間是20:41) 。 其實原本我哋係諗住俾個驚喜個壽星主角,但係職員喺個壽星主角面前問呢樣嘢嘅時候大家都愕然😨。我唔知呢個情況係一向都係咁還是只係單一角色嘅同事會咁樣做?其實係好唔專業; 其實佢可以好婉轉咁樣問係咪需要叫甜品,因為製作需時呢啲字眼,而唔係好似個職員咁樣嘅表達,真係真係令我哋好失望。 希望貴公司可以注意下呢個問題,另上菜嘅速度可以減慢少少,等我哋可以慢慢享受一頓美味嘅晚餐。
2024-08-28
庆祝纪念
生日
六點入去,師兄無乜禮貌問我有無book枱好似無位咁,我一睇個場得兩三台客,農曆7月唔係咁猛啊?食左個一人餐,單叫一個pizza,埋單港元469,一人餐意大利飯有好小部分唔熟,識分既但有小部係真係得3成咁半生熟都未到,問女職員,職員睇都唔睇望都唔望就表示係咁嫁啦,之後有個男職員好d有問到廚房話係咁,咁就算啦,pizza都好流,收得咁既價錢有heart d得唔得,咁既價錢早知去附近食個烤魚無咁嬲,唔該哂
2024-08-06
2024-07-25 948 浏览
炎炎夏日☀️…..嚟到旺角行到咁上下….緊係要搵間餐廳好好休息下…食好嘢啦!🤤🤤今次嚟到上海街618號…依度係保育活化項目…由二級歷史建築組成..現時有好多商店同餐廳…地下仲不定期有市集添😚😚…🐾 美國BBQ醬燒豬仔骨配薯格豬仔骨肉質軟嫩…醬汁酸酸甜甜…帶有少少辣…非常開胃…配上酥脆薯格…好滿足🤤🤤🐾 意大利辣肉腸薄餅聽聞呢間餐廳係用火山石爐烤焗手工pizza😚😚…咁有特色嚟到冇理由唔試呀?!🤗🤗…餅底鬆軟…厚薄適中😚…配上蕃茄醬…濃郁嘅芝士…同比想像中辣嘅辣肉腸…口感非常豐富…

🐾 美國BBQ醬燒豬仔骨配薯格

🐾 意大利辣肉腸薄餅

2024-07-15 911 浏览
今日約了朋友食飯慶祝,所以找了這一間餐廳。餐廳裝修幾有情調,位置闊落。星期五晚來到好彩有預約,全場滿座。叫了二人餐。 頭盤焗芝士白松露薯蓉雙色磨菇手作蟹餅配青瓜酱香煎帶子配芒果莎莎焗雙色磨菇很多汁,還有很多芝士,大大提升香味。手作蟹餅好香脆。香煎帶子味道也不錯。沙律日式磯煮鮑魚冷豆腐沙律好清新的沙律,加了冷豆腐口感更多層次,磯煮鮑魚都好煙韌。周打魚湯入面除左魚之外,還有薯仔粒同埋其他蔬菜粒粒,口感豐富。意大利香草什菜湯充滿什菜香味的意大利香草什菜湯,味道非常濃郁好味又健康。主菜日式蟹肉大阪燒薄餅這間餐廳主打手打薄餅,這個日式的薄餅有大阪燒的味道而薄餅也做得不錯。另外,蟹肉絲份量都幾多,值得一試!蒜香芝士焗波士頓龍蝦配薯蓉龍蝦略嫌比較細隻,薯蓉比較好食。甜品焦糖燉蛋甜品的份量很迷你。味道也一般。

叫了二人餐。

頭盤
焗芝士白松露薯蓉雙色磨菇
手作蟹餅配青瓜酱
香煎帶子配芒果莎莎

焗雙色磨菇很多汁,還有很多芝士,大大提升香味。
手作蟹餅好香脆。香煎帶子味道也不錯。

沙律
日式磯煮鮑魚冷豆腐沙律

好清新的沙律,加了冷豆腐口感更多層次,磯煮鮑魚都好煙韌。

周打魚湯
入面除左魚之外,還有薯仔粒同埋其他蔬菜粒粒,口感豐富。

意大利香草什菜湯
充滿什菜香味的意大利香草什菜湯,味道非常濃郁好味又健康。

主菜

蒜香芝士焗波士頓龍蝦配薯蓉
龍蝦略嫌比較細隻,薯蓉比較好食。
蒜香芝士焗波士頓龍蝦配薯蓉

甜品
焦糖燉蛋
甜品的份量很迷你。味道也一般。
2024-07-11 1029 浏览
一大班朋友晚飯,選了這家環境具西式裝修風格的意大利餐廳。我們點了多款食物:- 三款小食 ($138)分別是安格斯一口牛(加$12)、七味雞軟骨及飛魚籽芝士薯條。安格斯一口牛軟腍而肉汁濃郁,配菜的洋蔥入味; 雞軟骨香脆; 薯條味道不算偏鹹,配了飛魚籽和芝士的醬汁更惹味。 巴馬火腿無花果 ($138)選了這沙律前菜,巴馬火腿嫰滑有鹹香,沙律有生菜、車厘茄、無花果及紅菜頭,配了果醋,清新健康,是夏日的最佳選擇。 三文魚籽蟹膏飯 ($168)三文魚籽爆汁,蟹膏濃郁,飯粒軟熟可口。 大蝦牛油果忌廉意粉 ($152)放在表面的大蝦很搶眼,煎得剛剛好熟透,爽口彈牙,配料有牛油果及其他蔬菜,顏色豐富,賣相不俗,意粉份量亦多。 蟹肉大阪燒薄餅 ($218)這是意大利薄餅和日式料理的混合,但效果出奇地好,餅底鬆脆,而大阪燒的關西風味很配合,好吃難停。 安格斯肉眼 ($398)點了這道肉類主菜作為重頭戲,肉眼扒像整隻碟子一樣大,煎至大約七成熟,仍鎖住了肉汁,牛肉味香噴噴,是舌尖上的享受,配菜有炸得香脆的薯條、車厘茄及薯蓉。 保雲豬鞍架 ($288)另一道主菜亦相當美味,豬鞍架香嫰,甚至有種入口即溶的感覺,配
一大班朋友晚飯,選了這家環境具西式裝修風格的意大利餐廳。
我們點了多款食物:-

巴馬火腿無花果 ($138)
三文魚籽蟹膏飯 ($168)
三文魚籽爆汁,蟹膏濃郁,飯粒軟熟可口。
大蝦牛油果忌廉意粉 ($152)
蟹肉大阪燒薄餅 ($218)
安格斯肉眼 ($398)
保雲豬鞍架 ($288)
另一道主菜亦相當美味,豬鞍架香嫰,甚至有種入口即溶的感覺,配了保雲蕃茄汁更見醒神開胃,份量亦很大,使我們很滿足。

Tiramisu ($78)
傳統的做法,內裡濕潤,味道層次分明,而且有藍莓和士多啤梨作點綴。
西班牙油條配朱古力汁 ($92)
這款甜品很特別,油條吃起來像麵包條,配熱辣辣的朱古力汁,暖胃而甜美。
店員們親切效率高,加上食物美味,我們對這頓飯感到滿足。
2024-07-07
2024-07-03 877 浏览
堂妹話想食西餐,然後見評價好似幾好,然後又系屋企附近,就來試下啦。叫左一個意粉,一個pizza,先講個意粉,個人覺得是完全唔合格,上來得少少溫度,完全唔似是即整噶,好似叮翻熱少少就拿出來甘,然後仲要煮唔透,中間是硬硬地。味道只能算中規中矩,沒麽鹹味,辣辣地,蝦整得還ok,應該是新鮮既。個pizza總體算合格,但是有啲淡。餐廳環境都幾好。講真一句,呢個價錢,200幾蚊一個意粉,200幾蚊一個pizza,整到甘樣,非常失敗,絕對唔會再幫襯。
2024-07-01
2024-06-15 617 浏览
朋友聚會,選中這間餐廳,地點比較方便,而且地方比較寬敞,也容易預訂。聽說這家的薄餅不錯,所以叫了一個芝士四重奏薄餅。 餅底不錯,不像那些連鎖薄餅店的麵包皮底,而是類似意大利薄餅那種sour dough. 出乎意料的好吃。另外叫了個三文魚蟹膏risotto. 賣相好味道都不錯,有蟹膏的鮮味,飯熟得剛剛好。 初時瞓得比較細。其他兩份小食加起來$92叫了一個飛魚籽芝土薯條和脆炸一口芝士,味道不錯 但忘記拍照。

其他兩份小食加起來$92
叫了一個飛魚籽芝土薯條
和脆炸一口芝士,味道不錯 但忘記拍照。
2024-05-26 481 浏览
同朋友到旺角搵食,發現一間位於上海街翻新商場裡的樓上餐廳。餐廳內座位寬敞,景觀開揚,仲有露台位可以坐,係一個適合聚餐或輕鬆傾計的好地方。 ❇️費城牛肉車打芝士法包 🥖🧀🧀法包烤得鬆軟,裡面鋪滿濃郁的芝士肉醬,熱焫焫的牛肉搭配爽脆的生菜,口感豐富,令人食指大動。附送的即炸薯條香脆可口,再加上新鮮爽口的雜菜沙律,整體營養均衡,非常滿足😋😋 ❇️美國BBQ醬燒豬仔骨🍖烤制得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,每一口都能品味到豬肉的濃郁香氣。醬汁調配得宜,微甜中帶有一絲微辣,口感層次豐富,令人食慾大開。配菜薯格炸得酥脆金黃,外脆內軟,非常美味🤤❣️ ❇️巴馬火腿薄餅🍕🍕🥓🧀呢度既薄餅是手工現叫現焗,雖然等待時間稍長,但餅底鬆脆,火腿和芝士的鹹香味道恰到好處,上面的火箭菜和黑醋汁有效降低了飽膩感,整體味道十分平衡😋👍👍

❇️費城牛肉車打芝士法包 🥖🧀🧀
❇️美國BBQ醬燒豬仔骨🍖
❇️巴馬火腿薄餅🍕🍕🥓🧀
  • 風乾巴馬火腿薄餅
#foodiezo食在旺角 #foodiezo九龍篇呢幢由唐樓活化成商場嘅地方,有好多特色小店同餐廳,周不時都會有市集添;而我一直都有幾間餐廳想試🤓 先試呢間西Cafe,鋪面大,有卡位同大枱😀 環境幾chill,staff都nice 有問必答☺️ 上菜速度快,如果趕時間嚟呢到食就一流😎—————————————————————🦀甲羅燒蟹之戀意大利粉 $208蟹蓋上放滿蟹膏、蟹肉同蟹籽 就咁食真係幾咸香,撈意粉食就啱啱好喇😛 意粉主要用味噌醬炒成,清清哋用蟹膏襯托返成碟粉嘅精粹😚 仲有三色椒同白蘑茄切片伴碟,感覺健康又滋味😉 -🍄酥炸靈芝菇配紅菜頭意大利飯 $152炸咗嘅靈芝菇都好juicy😗 意大利飯好煙韌,飯嘅煙韌再加菇嘅juicy,層次分明,飯仲掛曬紅菜頭汁,fresh 之餘又有豐富纖維🤩 唔怕食多幾啖😊
#foodiezo食在旺角 #foodiezo九龍篇

—————————————————————
🦀甲羅燒蟹之戀意大利粉 $208
🍄酥炸靈芝菇配紅菜頭意大利飯 $152
用餐时段
「上海街618」係唐樓活化嘅商場,呢間西餐廳喺商場嘅3樓,環境靜靜地幾舒服,weekend時間人流唔算太多人,幾闊落同friend食下飯傾下計係唔錯選擇🥢 水牛芝士蕃茄薄餅 💰148薄餅係即叫即整,以薄脆嘅薄餅皮作為批底,先塗上酸酸甜甜番茄醬、mozzarella cheese 🧀 再鋪上充滿奶香嘅水牛芝士,最後加埋剪碎羅勒葉嘅,薄餅焗火侯啱啱好,夠香脆,食落每啖都係芝士濃香🥢 花之戀班尼迪蛋 💰138有啲花瓣裝飾,用煙三文魚包入蛋白黃醬捲起成玫瑰花、面同中間放啲三文魚籽配埋流心水波蛋,英式鬆餅🥞烤軟熟,滋味滿分🤗🥢 凍咖啡🥢 熱咖啡🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹✍🏻總評:加🔟服務費:✅👭🏻推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌘👭🏻回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌘👭🏻環境評分:🌕🌕🌕🌕🌘👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌘🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹💰人均消費:$150

🥢 水牛芝士蕃茄薄餅 💰148

夠香脆,食落每啖都係芝士濃香

🥢 花之戀班尼迪蛋 💰138

💰人均消費:$150
2024-04-28
  • 花之戀班尼迪蛋
  • 水牛芝士蕃茄薄餅
今日出開旺角行街,誤打誤撞行過618上海街,呢幢大樓是唐樓重建,仲開左好多文青小店。仲有幾間特色餐廳,今次我地揀左Lucky Bistorante歐陸風餐廳環境闊落,裝修佈置用心,午市套餐價錢唔貴,食物水準不錯,服務亦不醋,值得推介照燒鯖魚定食 $88配前菜、麵豉湯、日式甜品熱咖啡照燒鯖魚外層煎得好香脆,仲有三款前菜,同麵豉湯,份量足夠,大滿足自家製安格斯牛肉漢堡包配薯條 $108 凍咖啡安格斯牛肉厚肉多汁,漢堡包夠軟熟 配有芝士、煙肉、蕃茄、生菜 餡料十足,仲有脆薯條

照燒鯖魚定食 $88
配前菜、麵豉湯、日式甜品
熱咖啡

自家製安格斯牛肉漢堡包配薯條 $108
凍咖啡

2024-04-10
2024-04-20 386 浏览
🍕.上海街618號翻新後一直不多人去,這次來到這裡三樓嘗試一間歐陸風設計的日式餐廳,室內設計非常有格調,另外有室外空間,可供飲酒人士到室外有說有喝.🍽️ 一人套餐 $258前菜:蕃茄雜菜沙律餐湯:黑松露周打魚湯小食:天婦羅海苔魷魚主食:水牛芝士蕃茄薄餅甜品:紅豆宇治抹茶啫喱份量剛好一人份,如果二人用餐可選二人套餐,但是兩倍半價錢,或可散叫多一份主食分享。薄餅是新鮮製造,水牛芝士很足,適合我喜歡吃芝士的人。另外他們的薄餅是使用石窯烤爐,所以薄餅是格外的好吃!.🍝 魷魚圈明太子意粉 $152嫩滑魷魚配搭明太子醬濃郁咸香十分融合,意粉口感適中加上奶油更加滑順,配菜有洋蔥、三色椒、大蒜提升香味.⭐️推薦⭐️💰有收加一服務費
🍕

2024-04-15
  • 是日沙律
  • 餐湯
2024-04-19 313 浏览
餐廳主打歐陸及日本菜,手工薄餅,選用意大利00粉製作及用火山石爐烤焗,別具風味👍🏻餐廳內外均放滿乾花,亦有室外座位,環境昏暗氣氛浪漫,座位好闊落舒適,好適合聚餐傾計好地方💟餐廳出名手工PIZZA同西餐😎緊係要試一試佢地個Pizza‼️🍕水牛芝士香草蕃茄Pizza🥹🥹🥹🥹真!係!好!好!食!💯💯pizza係即叫即整,手工即烤♨️一定要襯熱食‼️‼️熱辣辣芝士…一拎起.芝士拉絲🧀Pizza以優質的水牛芝士和新鮮蕃茄仔為特色~水牛芝士質地濕潤奶香十足🤤餅底酥脆,Topping 🈵🈵芝士,食落每一啖都係芝士濃香🥹好正👍🏻絕對值得一試。🍝香辣蒜片欖油鮮蝦意大利粉用左新鮮的鮮蝦和辣椒蒜片煮出,食落好有蒜片香味,意大利粉煮得岩岩好,軟硬適中,keep到有彈牙既口感。口感辣辣地,都幾好食。個人覺得用少啲油煮會更好~

🍕水牛芝士香草蕃茄Pizza
🥹🥹🥹🥹真!係!好!好!食!💯💯