餐厅: Luna Bar & Restaurant
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-06-26 184 浏览
喜歡食泰菜的yo發現 Luna 這間正宗泰菜餐廳除了有抵食的午市套餐,餐牌上還有不少好選擇,店內更設有不同娛樂設施,想約朋友一齊去聚聚玩玩ヽ(♡‿♡)ノ✩咖喱炒大蝦 $198以宮殿造型的食物盒呈上特顯菜式心思咖喱香濃. 微辣惹味大蝦5-6隻均掛滿濃郁咖喱汁非常誘人✩泰式青咖喱什菜(配蒜蓉包1客) $108✩烤薄餅 +$38青咖喱是本yo最愛的咖喱每次都心思思想食這道青咖喱相當香濃. 帶淡淡椰香配菜/肉都好好食!雜菜吸滿青咖喱\(^ヮ^)/ 香脆的蒜蓉包配青咖喱一樣好食♡ 不夠喉再加烤薄餅香酥薄餅配上青咖喱,一樣好味到停唔到口✩炭燒安格斯牛扒 $268炭燒安格斯牛扒以木盒盛載別有風格. 牛扒約8成熟仍見牛扒中間肉質略帶炒嫩配搭3款惹味醬汁. 酸甜香辣各有特色✩泰式鮮椰肉沙冰 $68✩鹹檸檬七喜 $48飲品少不了,亦正常發揮

✩咖喱炒大蝦 $198

✩烤薄餅 +$38

青咖喱是本yo最愛的咖喱
每次都心思思想食
這道青咖喱相當香濃. 帶淡淡椰香
配菜/肉都好好食!
香酥薄餅配上青咖喱,一樣好味到停唔到口

✩炭燒安格斯牛扒 $268

炭燒安格斯牛扒以木盒盛載
別有風格. 牛扒約8成熟
仍見牛扒中間肉質略帶炒嫩
配搭3款惹味醬汁. 酸甜香辣各有特色

✩泰式鮮椰肉沙冰 $68
✩鹹檸檬七喜 $48
飲品少不了,亦正常發揮
2024-06-14
2024-06-21 136 浏览
餐廳環境頗舒適✨咖喱軟殼蟹 $268 一見到這款就想點來食😂 賣相很不錯唷。想不到原來已自帶麵包,麵包中是滿滿的咖嘛,咖喱香氣四溢。軟殼蟹稍為偏腍身,不夠酥脆。濃郁的咖喱汁帶點甜味,不會過辣,不錯!麵包相對失色,特別是我們點了下面的炒薄餅,那薄餅的口感和味道都在這麵包之上,配咖喱一流! ✨炒薄餅 baked roti $38 原本order這個想配着咖喱吃,誰料到咖喱原來已配上滿滿的麵包😂 這餐全都是包😂 但這炒薄餅不得了,好好食!外皮金黃酥脆,內餡鬆軟可口。薄身,帶香甜味,口感鬆軟柔韌,非常適合搭配咖喱一起食!比原本咖喱軟殼蟹配的麵包更搭!大推介!✨泰式串燒(雞肉、豬肉) $20 each 點了兩串串燒過過口癮。肉質味道都不錯,談不上鮮嫩多汁,但作為小食,串燒入味且分量適中,ok的。✨泰式椰汁冰 $42 泰式椰汁冰清涼解渴,偏甜,濃郁的椰汁味。
餐廳環境頗舒適

✨咖喱軟殼蟹 $268

✨炒薄餅 baked roti $38

✨泰式串燒(雞肉、豬肉) $20 each

✨泰式椰汁冰 $42
泰式椰汁冰清涼解渴,偏甜,濃郁的椰汁味。

2024-06-19 85 浏览
尖沙嘴 | Luna Bar & Restaurant ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 餐廳 : Luna Bar & Restaurant 地址 :尖沙咀漆咸道南23-25號地舖▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 尖沙嘴隱世泰國菜‼️ 位於漆咸道南的泰國菜,入口往麼地道海景大廈那邊,走進小巷內是別有洞天的美食世界,這裡我來過, 所以不難找😎 Luna Bar & Restaurant,由泰國五星級酒店餐廳主廚主理,質素絕對可以跟泰國比美,裝潢走悠閑優雅風,置身其中感覺輕鬆 💫 這裡有菜泰式酸辣大鮮魷,冬蔭功湯, 炸蝦餅等地道泰菜,餐單亦會不時更新,隨時來都充滿新鮮感💫 更設有VIP卡拉OK房和現場音樂表演,桌球、擲飛鏢🎯 等,氣氛非常熱鬧💫 ❣️泰式串燒 $108 半打串燒,雞、牛、豬每款兩串,以BBQ方法處理,香起來已有陣陣燒烤香味,入口外層微微焦香,肉質保持細嫩,再最上醬汁,沒有不吃的理由💫❣️泰式海南雞半隻 $108就算是半隻,份量頗為大份,雞皮薄滑,雞肉熟度剛好,入口嫩滑,再配上最精彩的泰式醬汁,這就是泰式海南雞最吸引之處,香草醬把雞味提升💫❣️泰式咖哩麵包軟殼蟹 $268這裡招牌菜之一,特調的咖

❣️泰式海南雞半隻 $108

❣️泰式咖哩麵包軟殼蟹 $268
這裡招牌菜之一,特調的咖哩醬汁散發出濃郁的南洋泰國風味,椰香味濃郁。軟殼蟹酥炸後,外脆內嫩,配搭上農夫包,賣相跟味道滿分💫

❣️菠蘿海鮮炒飯 $128
新鮮原個菠蘿,即開即製,配上大量色魚,蝦仁等,面頭放滿肉鬆跟腰果,口感味道豐富,炒飯粒粒分明,非常惹味💫

🍹飲品
椰青
薄荷青檸梳打

2024-06-19 84 浏览
朋友近期愛上咗泰菜,今次仲揀咗間新開嘅《Luna》約埋我一齊食😋餐廳主打正宗泰國菜,環境闊落,仲有個韆鞦打卡位,更設有掟飛鏢🎯同唱K🎤可以上台一展歌喉🙂‍↔️ღ泰式大蝦柚子沙律 $118柚子清甜多汁配搭爽口彈牙嘅大蝦🍤加上醬汁鹹香惹味,清新又開胃ღ咖喱炒軟殼蟹 $268用咗一個大大嘅法包裝住,賣相好吸睛,法包香脆美味😋咖喱味道濃郁甘甜🤤,軟殼蟹肉質鮮甜之餘完完全全保留咗軟殼蟹嘅鮮美ღ泰式生蝦 $138 /6 $248/12兩個人人少少叫咗六隻有啲唔夠喉🤭生蝦大隻啖啖肉而且新鮮爽口ღ燒茄子 $68茄子🍆口感軟嫩入味,食落唔油膩ღ鮮菠蘿沙冰 $58ღ泰式香芒沙冰 $68兩杯沙冰入口冰爽透心涼,炎炎夏日啱晒

餐廳主打正宗泰國菜,環境闊落,仲有個韆鞦打卡位,
更設有掟飛鏢🎯同

兩個人人少少叫咗六隻

有啲唔夠喉🤭生蝦大隻
啖啖肉而且新鮮爽口

ღ燒茄子 $68
茄子🍆口感軟嫩入味,食落唔油膩

ღ鮮菠蘿沙冰 $58
ღ泰式香芒沙冰 $68

兩杯沙冰入口冰爽透心涼,炎炎夏日啱晒
  • 咖喱炒軟殼蟹
  • 泰式生蝦
2024-06-17 101 浏览
約左朋友食飯,搵左間尖東隱世泰菜,環境舒適,燈光暗暗地,好岩傾計飲野!餐廳主打泰國菜,亦都係一間酒吧,食泰國野飲下酒都好夾架🤩餐廳仲有唔少娛樂嘅地方,可以玩飛機鏢,唱k,最岩就係gathering時邊食邊玩🤩一黎就叫左泰式肉碎生菜包,係有水準之作👍🏻👍🏻肉碎香辣惹味,用生菜包住食又唔會好油膩😍泰式串燒$20一串,點左雞肉同牛肉,串燒好大串,雞肉同牛肉都醃過,蘸上沙嗲汁食有超香濃嘅花生味😋牛肉一點都唔會韌,幾有驚喜😚泰式大蝦金邊粉都係每次必叫嘅泰國菜😙蝦肉非常大隻,食落啖啖肉☺️仲鮮味十足🤩酸酸甜甜嘅金邊粉仲好足料。呢到嘅金邊粉真係大碟夾抵食,一班人share食就最合適,兩個人真係會食唔晒🙈友人想食海鮮,點左咖喱炒軟殼蟹,又係一上菜就比佢個份量嚇親🙉大大個嘅農夫包包住香脆嘅軟殼蟹,咖喱帶微辣,本身仲以為到叫蒜蓉包或者薄餅蘸咖喱汁一齊食,但有農夫包好彩無要叫到

2024-06-13 120 浏览
見到新開張,就嚟試吓地方好大而且食夠$3000仲可以包房,不錯當日嘅侍應(定係老闆)非常細心,服務態度好好員工都係態度好好香港嚟講真係好難得食物不錯,個冬陰功湯好好飲
見到新開張,就嚟試吓
地方好大
而且食夠$3000仲可以包房,不錯
當日嘅侍應(定係老闆)非常細心,服務態度好好
員工都係態度好好
香港嚟講真係好難得
食物不錯,個冬陰功湯好好飲

2024-06-12 84 浏览
經過這小巷子,無意瞥見入面竟有間餐廳,給老細的熱情招待進了餐廳,點了幾個菜試試•蝦膠炸皮蛋 $118 原本想食炸蝦餅,不過銷情太好早已賣光光。侍應姐姐推介這蝦膠炸皮蛋,說味道新鮮又好食,一於試試。第一次試這蝦膠炸皮蛋,金黃色嘅蝦膠包裹住黑漆漆嘅皮蛋,十分有創意。金黃色澤的皮蛋外層酥脆可口,口感頗彈牙鮮甜,與皮蛋的口感形成奇妙的反差,值得一試。•泰式肉碎煎蛋飯 $98點了typical的泰國家常便菜 — 泰式肉碎蛋飯,煎蛋煎得少少燶邊十分惹味,肉碎鮮嫩多汁,濃味中帶辣味,調味恰到好處,層次多,與煎蛋完美融合!配上香噴噴的白飯,加上辣味,讓人胃口大開。不錯~ •馬拉盞炒通菜 $88點咗另一款泰國嘅家常便菜 — 馬拉盞炒通菜。通菜清新爽口,不會過油不會過鹹,幾好。•見到有cocktails,酒鬼心癮起怎能不點兩杯來試試?😂 whiskey sour $108 賣相不錯,略嫌酒味不夠,不適合酒鬼😂🙈•old fashioned $108 第一次見到old fashioned是這個樣子😂完全看不出是Cocktails😂是創意嗎?🙈•餐廳環境不錯,價錢份量合理,cocktails酒味不夠😂 下次會
經過這小巷子,無意瞥見入面竟有間餐廳,
給老細的熱情招待進了餐廳,
點了幾個菜試試

蝦膠炸皮蛋 $118
原本想食炸蝦餅,不過銷情太好早已賣光光。
侍應姐姐推介這蝦膠炸皮蛋,說味道新鮮又好食,一於試試。

第一次試這蝦膠炸皮蛋,金黃色嘅蝦膠包裹
住黑漆漆嘅皮蛋,十分有創意。

泰式肉碎煎蛋飯 $98

泰式肉碎煎蛋飯

馬拉盞炒通菜 $88
點咗另一款泰國嘅家常便菜 — 馬拉盞炒通菜。
通菜清新爽口,不會過油不會過鹹,幾好。
馬拉盞炒通菜

見到有cocktails,酒鬼心癮起怎能不點兩杯來試試?😂
whiskey sour $108
賣相不錯,略嫌酒味不夠,不適合酒鬼😂🙈
Whiskey  sour cocktails  🍹
Whiskey  sour  cocktails

old fashioned $108
第一次見到old fashioned是這個樣子😂
完全看不出是Cocktails😂
是創意嗎?🙈
Old  fashioned  cocktails  🍸

餐廳環境不錯,價錢份量合理,cocktails酒味不夠😂 下次會再來~
As usual, menu for ref : )

泰式肉碎煎蛋飯
馬拉盞炒通菜
2024-06-08 51 浏览
Luna Bar & Restaurant地址: 尖沙咀漆咸道南23-25號地舖電話: =====================睇餐廳名估唔到有泰國菜食,基本上是有泰國菜食架酒吧,入面環境都幾chill 岩同同事朋友來食野飲酒玩下,輕鬆時光$98 泰式肉碎煎蛋飯,對minced pork 加了chilly basil 芳香抗拒不了,加隻煎到邊帶焦的蛋,簡單美味。$108 泰式串燒 牛豬雞各兩串,satay 串燒又是我愛吃的,肉串都幾多肉,2個人每人都可以試齊牛雞豬啦。$118 蝦膠皮旦,有乜野可以令蝦餅更上一層樓?無錯就是加入皮蛋了,意想不到夾架。吃過一次就返唔到轉頭$98馬拉盞椰菜苗, 呢個通常食泰菜要纖維時都會點,馬拉盞醬超香,令炒菜都變得不平凡。有dart 玩架酒吧食泰國菜,好過癮。
Luna Bar & Restaurant
地址: 尖沙咀漆咸道南23-25號地舖
電話:
=====================

有dart 玩架酒吧食泰國菜,好過癮。
2024-06-07 176 浏览
希望大家幫襯呢間餐廳外賣時, 要小心注意. 餐牌寫住加一服務, 諗住堂食收加一都可以, 但原來外賣都要加一再另收$4 外賣盒錢..收外賣盒錢.無問題, 但百思不得其解..為何外賣有加一服務呢?? 香港幾時變成咁搶錢..俾錢個陣因為無諗過會有加一....所以俾左錢先發現.想CUT 單又話CUT 唔到啦, 入左機..但未做架喎..又係唔明.只能怪只自唔小心. 無睇清楚就俾左錢, 但出呢個POST 真心唔希望有人好似我咁再中呢D伏...外賣加一服務...係點做得出.....咁厚面皮.希望呢間餐廳老闆睇到呢個POST ...可否解釋俾我知..我呢個加一服務係包括咩服務呢??咁樣做生意, 真係好難令人會再返轉頭,
俾錢個陣因為無諗過會有加一....所以俾左錢先發現.
外賣加一服務...係點做得出.....咁厚面皮.
咁樣做生意, 真係好難令人會再返轉頭,

题外话/补充资料: 食物質數唔差, 因為之前堂食都OK..所以先去買外賣食..但..咁樣收費..我只能放棄呢間餐廳.
2024-06-07
15 分钟 (外卖自取)
2024-06-06 83 浏览
Luna Bar & Restaurant九龍尖沙咀漆咸道南23至25地舖行入去巷仔入面 竟然有間咁靚嘅餐廳喺餐廳又係酒吧 2合1黑色格調為主 配搭綠色植物花卉泰式冬蔭功湯河Lunch set 價錢 呢個冬陰功香料好足 海鮮都係以鳳尾蝦為主 細碗啲湯汁濃啲 表面細細碗,但係份量都唔少 跟餐泰式奶茶炭燒安格斯牛扒🥩木盒裝住 上面有炒香咗嘅洋蔥紅椒青椒黃椒墊底上枱之前會有專人用火槍幫你燒一燒塊牛扒 三款醬汁慢慢嘆火力十足 幾好睇 唔記得咗影低泰式生蝦一片苦瓜 一片生蒜 一粒辣椒🌶️仲有酸酸開胃嘅青汁 泰式生蝦始終係我最愛 每次半打係最低消費
Luna Bar & Restaurant

木盒裝住 上面有炒香咗嘅洋蔥紅椒青椒黃椒墊底
上枱之前會有專人用火槍幫你燒一燒塊牛扒 三款醬汁慢慢嘆
火力十足 幾好睇 唔記得咗影低

泰式生蝦

剛開業不久嘅 Luna Bar & Restaurant 位於尖沙咀,係一家泰菜酒吧餐廳!餐廳面積頗大,有室內外座位,亦設有大量娛樂設施,例如卡拉OK、飛鏢、beer pong等,同時設有VIP房,真係有得食又有得玩!泰式燒豬頸肉 $108豬頸肉軟腍可口,醬汁既香又辣,正!泰式紅咖喱雞配蒜蓉包 $118紅咖喱辣度溫和,入面嘅蔬菜入晒味,另可選牛、豬或鴨!最正係跟埋蒜蓉包,抵食!泰式肉碎煎蛋飯 $98香辣美味嘅炒肉碎,流心嘅煎蛋,粒粒分明嘅白飯,perfect match!泰式炒通菜 $88通菜幼嫩,炒得夠香口,蒜蓉增添惹味嘅感覺!支裝啤酒 $38酒吧嚟講,價錢公道!另有多款生啤供應!
泰式燒豬頸肉 $108
豬頸肉軟腍可口,醬汁既香又辣,正!
泰式紅咖喱雞配蒜蓉包 $118
泰式肉碎煎蛋飯 $98
泰式炒通菜 $88
通菜幼嫩,炒得夠香口,蒜蓉增添惹味嘅感覺!
支裝啤酒 $38
酒吧嚟講,價錢公道!另有多款生啤供應!
又想食泰國菜,又想飲酒🍻玩飛鏢🎯玩Beer Pong?呢間餐廳可以滿足你!環境餐牌 泰式木瓜沙律 $78 泰式木瓜沙律夠辣!木瓜絲夠幼可索哂汁,十分開胃🤤 泰式串燒(雞肉、牛肉、豬肉各2串) $108 泰式串燒擺盤都幾打卡下,每串都匀真大串,燒至表面微焦食落香口,所配嘅沙嗲醬甜味適中。 泰式炸豬手 $298 招牌之一炸豬手份量十足,我自己最怕豬手嘅肥膏比例太高,呢份炸豬手肥瘦比例適中,但肉質略為有啲粗糙。 菠蘿海鮮炒飯(原個) $128 菠蘿海鮮炒飯間間泰菜餐廳都有,但真係唔係間間做得好食🥲飯全上色,要做到乾身,粒粒分明,最緊要係即做呀!熱辣辣真係爭好遠,同埋菠蘿炒飯唔夠肉鬆又點會好食,呢到就樣樣做到👍🏻

餐牌

泰式木瓜沙律 $78
泰式木瓜沙律

泰式木瓜沙律夠辣!木瓜絲夠幼可索哂汁,十分開胃🤤

泰式串燒(雞肉、牛肉、豬肉各2串) $108
串燒

串燒

泰式炸豬手 $298
泰式炸豬手
泰式炸豬手

菠蘿海鮮炒飯(原個) $128
菠蘿海鮮炒飯(原個)

泰式木瓜沙律
菠蘿海鮮炒飯(原個)
餐廳空間大 座位闊落 啱晒一大班朋友過嚟聚餐仲有得掟飛鏢 唱K 飲酒 夠晒舒適 好chill😚•泰式明爐烏頭條烏頭超大條 2-3個人都夠食烏頭魚肉鮮甜可口 肉質嫩滑下面個爐慢慢熱住 唔會過老 味道酸辣 越食越開胃•泰式香芒蟹肉炒飯芒果粒 蟹肉滿佈整個炒飯 好有驚喜芒果好清甜 炒飯都好有鑊氣賣相吸引 熱辣辣超好食!•泰式燒羊架 (3件羊架燒得啱啱好 唔會過老肉質好鮮嫩 咬開肉汁豐富醬汁都好加分 帶有椰香味食落去味道好豐富•泰式生蝦 (6隻生蝦每一隻都獨立喺個杯入邊同我喺泰國食嘅擺盤一模一樣感覺置身泰國🇹🇭😍杯入面有青醬、蒜片、苦瓜同薄荷葉味道一流 !必食•鮮椰肉沙冰新鮮椰子汁特別解膩解渴椰香濃郁 仲有唔少椰肉喺入面
餐廳空間大 座位闊落 啱晒一大班朋友過嚟聚餐

味道酸辣 越食越開胃

泰式香芒蟹肉炒飯
芒果粒 蟹肉滿佈整個炒飯 好有驚喜
芒果好清甜 炒飯都好有鑊氣
賣相吸引 熱辣辣超好食!

泰式燒羊架 (3件

泰式生蝦 (6隻
生蝦每一隻都獨立喺個杯入邊
同我喺泰國食嘅擺盤一模一樣
感覺置身泰國🇹🇭😍
杯入面有青醬、蒜片、苦瓜同薄荷葉
味道一流 !必食

鮮椰肉沙冰
新鮮椰子汁特別解膩解渴
椰香濃郁 仲有唔少椰肉喺入面
  • 泰式生蝦
不經意見到,麼地道小巷開咗間超新餐廳食泰國菜。環境超寬敞,設有VIP卡啦OK房同Live Show表演區,有得掟鏢,仲可以包場。餐廳由泰國當地五星級酒店餐廳主廚打理我哋今次坐咗喺半圓形梳化卡位,氣氛一流,好有情調😍泰式大蝦柚子沙律($118)呢款沙律好多料,蝦身夠彈牙,有成4隻咁多好鍾意佢呢個柚子底,醬汁偏甜,有極少嘅辣味,好開胃上面鋪咗大量炸乾蔥,增加香味同口感泰式串燒($108)有雞、牛、豬各2串,肉都多,個人覺得係抵食嘅值得一讚係擺盤真係幾靚,啲碗碟又新淨特調醬汁兩款,有甜酸汁同沙嗲醬,兩款醬汁都以甜味為主,沙嗲醬嘅花生味都好香,但唔會太濃,蘸唔蘸醬食都好味,唔蘸就咁食最食到原味道三款裏面雞肉有點實淨,豬肉有油脂釋出香味牛肉串驚喜,一啲都唔柴,好彈牙蒜香牛油雞翼($88)鍾意佢炸得外層好乾身,而入面做到好多汁!調味上牛油味唔會好重,感覺唔膩個人比較喜歡唔點雞醬食,都已經非常滋味香脆炸乾蔥令到雞翼入口更香,幾好食😛泰式青咖喱(豬)($118)青咖喱好香椰汁味,係老闆推介嘅菜式正常辣度,都真係唔算好辣,反而吊到個椰汁香味出黎,甜辣比例均衡而咖喱都幾濃稠,好用心調製豬的份量比想像中多,
不經意見到,麼地道小巷開咗間超新餐廳食泰國菜。
餐廳由泰國當地五星級酒店餐廳主廚打理
我哋今次坐咗喺半圓形梳化卡位,
氣氛一流,好有情調😍

泰式大蝦柚子沙律($118)
呢款沙律好多料,蝦身夠彈牙,有成4隻咁多
好鍾意佢呢個柚子底,醬汁偏甜,有極少嘅辣味,好開胃
上面鋪咗大量炸乾蔥,增加香味同口感

泰式串燒($108)
有雞、牛、豬各2串,肉都多,個人覺得係抵食嘅
值得一讚係擺盤真係幾靚,啲碗碟又新淨
特調醬汁兩款,有甜酸汁同沙嗲醬,兩款醬汁都以甜味為主,
沙嗲醬嘅花生味都好香,但唔會太濃,
蘸唔蘸醬食都好味,唔蘸就咁食最食到原味道
三款裏面雞肉有點實淨,豬肉有油脂釋出香味
牛肉串驚喜,一啲都唔柴,好彈牙

蒜香牛油雞翼($88)
鍾意佢炸得外層好乾身,而入面做到好多汁!
調味上牛油味唔會好重,感覺唔膩
個人比較喜歡唔點雞醬食,都已經非常滋味
香脆炸乾蔥令到雞翼入口更香,幾好食😛

泰式青咖喱(豬)($118)
青咖喱好香椰汁味,係老闆推介嘅菜式
正常辣度,都真係唔算好辣,
反而吊到個椰汁香味出黎,甜辣比例均衡
而咖喱都幾濃稠,好用心調製
豬的份量比想像中多,有啲切得幾大片厚身,
會有啲脂肪,帶出爽彈嘅口感😋
隨咖哩仲配蒜蓉包,一客三件,蘸埋咖哩汁食一流!

凍泰式奶茶($42)
食泰國菜配標泰奶一杯😀
嗌左少甜少冰,甜度適中,正~
2024-05-28
餐廳:Luna Bar & Restaurant (尖沙咀)地址:尖沙咀漆咸道南23-25號地舖尖沙咀呢間4月新開嘅泰國餐廳mix酒吧——Luna Bar & Restaurant ,開咗一個月已經吸引咗唔少人去幫襯🤩。簡約嘅泰式風情🇹🇭,主要由昏暗柔和嘅燈光同黑、白、綠三隻主色配搭而成,餐廳仲有唔少綠色植物🪴,除咗充滿活力之餘仲令人好似融入咗大自然咁🌴一間泰國餐廳有泰菜食,同時又喺一間任玩唔嬲嘅酒吧,有酒飲有K唱有飛鏢機🎯,估唔到佢哋仲喺pet friend🐶,帶埋毛孩一齊過去一樣得,好少泰國餐廳同酒吧做得到👍,相信呢個都喺佢哋嘅賣點Luna請嚟泰國五星級酒店餐廳主廚🧑🏽‍🍳,將泰國嘅美食,下至街頭小食,上至傳統正宗同創新泰菜都一一帶到餐廳當中,講到招牌菜又點少泰式炸咸豬手、泰式紅燒大元蹄、泰式爆炸蟹、泰式火鍋等呢🥘✝️泰式炒軟殼蟹 $268沾滿薄粉漿嘅軟殼蟹炸得鬆脆香口,突出裡面蟹肉油潤細膩嘅鮮味🦀️,以多種香料混合而成嘅黃咖哩濃郁惹味,椰奶香四溢🥘,食材放滿喺每日新鮮自家製嘅農夫包到,焗到外脆內軟,空氣感十足嘅質感令咖喱充份滲透喺麵包當中,每啖都回味無窮🍞✝️泰式燒牛肉沙律 $198沙
地址:尖沙咀漆咸道南23-25號地舖

✝️泰式炒軟殼蟹 $268

✝️泰式燒牛肉沙律 $198
沙律底有芫荽、香茅、生菜、洋蔥同車厘茄,配上泰式魚露醬嘅酸香相當開胃🥗,
上面嘅燒牛肉份量都算多,肉質嫩滑帶少少咬口,配上個人都幾辣嘅酸辣汁開胃解膩一流,同時帶出泰國菜嘅經典特色🌶️,呢個時候飲返杯啤酒或者泰式特飲就啱晒

✝️泰式海南雞(半隻) $108
好厚肉嘅海南雞帶有一層滑嘟嘟嘅雞皮同細膩多汁嘅雞肉,
就算喺雞胸位置都完全唔乾澀啱嚡👍🏽,佢哋喺烹飪嘅過程中保留到雞肉原有嘅風味,
配上特調嘅泰式醬汁可以提鮮,盡享豐富嘅口感同味道😋

✝️馬拉盞炒雜菜 $88
用經典泰國調味料馬拉盞炒香西蘭花、椰菜、通菜等,一齊落鑊爆炒後爽脆多汁,而且無乜油膩感🥬 ,鹹香滋味配上炸蒜同辣椒令味道無咁單一,唯獨喺爭咁少少鑊氣🤏🏽
2024-05-28