2020-08-23 766 浏览
本來知星期日應無開的,但都試下行來碰碰運氣,因為經過好多次都未試!下午3點幾,係megabox 行來,只係5mins 就到,見到白色門牌啡色字LUNGO 同門外小木長椅,竟然...有開!剛有小長椅和coffee table, 兩人入座。買了ice mocha and flat white. 同埋chicken bagel, ham & cheese bagel. 好味道、料新鮮,coffee is much better than 連鎖店啦! 值得到訪!

剛有小長椅和coffee table, 兩人入座。
食得快過影bagel
食得快過影bagel
2020-08-09 963 浏览
🔺Lungo在意大利語中是“Long”加長的意思☕️今天剛好在九龍灣工業區附近,行過見到哩間簡潔佈置的咖啡店,店來小小,位置不多,白色牆身設計,採光好夠,咖啡控的我要過來試一下☕️☕️🔺店內的咖啡豆以巴西和哥倫比亞為主,嗌了杯ICE AMERICANO,咖啡醇厚度豐富,喝落味道帶點果酸,質感偏薄,所以喝起來好順口☕️☕️🔺因為疫情關係,所有飲品只作外賣,即係買完咖啡☕️不能在店內享用,希望疫情快點過去。▫️LUNGO▫️地址: 九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B3B號舖

▫️LUNGO
▫️地址: 九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B3B號舖
2020-08-05
下午茶
  • Americano
2020-07-16 970 浏览
坐落於九龍灣工廠區的小店 LUNGO主打咖啡跟手作貝果 店面不大 只有數個座位 一大塊落地玻璃 又給人一種繁忙與悠閑一線之隔的感覺Bagel 設有set menu 價錢包一杯$35咖啡 價錢很相宜▪️Beef bagel $72/set完全係super green既bagel雖然係beef bagel 但係菜既份量超級多 牛肉只係薄薄一片 蔬菜新鮮唔苦澀 中間加左唔少牛油果醬 但因為菜既份量實在太多 整體食落有小小乾 牛肉存在感好低 鹹香味唔太突岀貝果部分係everything口味 入口帶淡淡洋蔥同埋芝麻顆粒嘅香氣 所以齋食貝果都唔會好單調 貝果體口感偏軟熟 嚼勁感偏低 質地比較似麵包整體而言 係一個好green好清爽輕盈既bagel 不過食肉獸同煙韌bagel控就唔太滿足

坐落於九龍灣工廠區的小店 LUNGO

▪️Beef bagel $72/set
完全係super green既bagel

2020-07-05 689 浏览
好天氣的一個星期日去嘆翻杯靚咖啡展開一天的開始咖啡店小小,只有以輕食為主的bagel 和沙律點了一個chicken and wasabi mayonnaise bagel and flat white Bagel 好煙靭有口感配wasabi Mayonnaise 辣辣地幾開胃咖啡反而個人覺得麻麻第一啖飲落去只飲到奶味,而且拉花拉得有啲求其當時只有兩台客,個人覺得花多少少心機同時間拉返沖翻好杯咖啡會好啲 總括而言我都會再幫襯,再俾機會佢拉返杯靚咖啡俾我
好天氣的一個星期日
去嘆翻杯靚咖啡展開一天的開始
咖啡店小小,只有以輕食為主的bagel 和沙律

Bagel 好煙靭有口感
配wasabi Mayonnaise 辣辣地幾開胃
咖啡反而個人覺得麻麻
第一啖飲落去只飲到奶味,而且拉花拉得有啲求其

總括而言我都會再幫襯,再俾機會佢拉返杯靚咖啡俾我

2020-07-05
«618»見到咖啡&貝果就狗衝🥯﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▷Blueberry bagel with Cream cheese▶Long Black | SET $56﹣呢間小店有啲feel🤎 得店內同門口三排凳但依然好多人出出入入買咖啡同bagel拎走🥤🥯自家製bagel有好多款,有餡冇餡/鹹甜口味都有齊晒,有幾款都想食揀唔落手🤨 朋友決定要藍莓味,翻熱完外皮有少少脆,包嘅質感比較軟身,煙韌度係中間,唔會咬好耐牙都軟但又唔會咬完好空虛。藍莓甜味好出,加埋中間cream cheese鹹鹹地幾正🤗Long black有淡淡咖啡味而且唔太苦,不錯不錯~﹣@lungo_hk﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣LUNGO九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B3B號舖
«618»
見到咖啡&貝果就狗衝🥯

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

▶Long Black | SET $56

藍莓甜味好出,加埋中間cream cheese鹹鹹地幾正🤗
Long black有淡淡咖啡味而且唔太苦,不錯不錯~

@lungo_hk
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
LUNGO
九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B3B號舖
2020-06-12 671 浏览
係九龍灣返工 見到公司附近有間細細cafe 專賣bagel🥺 一於同同事試下~!舖頭細細地 唔多位 不過lunch hour 好多人都take away我同同事就係果度食埋先有Bagel+Coffee既Lunch set原本想叫hojicha 但已經無曬啦我地就叫左Cinnamon bagel + cream cheese同Avocado bagel 兩杯 iced latteCinnamon味好香 Bagel好煙韌 茶左滿滿既cream cheese🤩🤩🤩Avocado bagel有avocado溶+切左既牛油果菜 同少少cream cheese 好飽肚 好好味😋咖啡轉iced要加7蚊不過好大杯 味道都唔錯想試其他味既bagel😋😋😋
係九龍灣返工 見到公司附近有間細細cafe
專賣bagel🥺 一於同同事試下~!
舖頭細細地 唔多位

Avocado bagel有avocado溶+切左既牛油果
菜 同少少cream cheese 好飽肚 好好味😋
咖啡轉iced要加7蚊不過好大杯 味道都唔錯
想試其他味既bagel😋😋😋
Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_黃店#pigfoodiexhk_cafe#pigfoodiexhk_包包===============📍九龍灣Bagel小店 -- LUNGO🥯💛Bookmark咗呢間bagel小店好耐,前幾日就同咗@foodievez一齊去試😙店舖坐位唔多,所以盡量避開繁忙時間會好啲🙈Menu有set同單點,set會跟一杯$35嘅咖啡🙈-------------⭐️Chicken Bagel with Honey Mustard Set ($72)醬汁可以選honey mustard或者wasabi,因為小編怕辣所以要咗honey mustard🙈plain bagel口感煙韌,帶麥香😛雞肉嘅份量都有兩大塊,肉質嫩滑🤤加埋honey mustard酸酸甜甜好夾😆另外仲有沙律菜解下膩,整體不俗😍------------⭐️Peanut & Condensed Milk Bagel ($38)我哋簡咗綠茶bagel,但唔太食得出綠茶嘅味道🤣🤣但bagel體非常煙韌,好有咬口🤤奶醬餡呢個係不敗嘅組合啦😍甜甜哋
#pigfoodiexhk_黃店
#pigfoodiexhk_cafe
#pigfoodiexhk_包包
===============
📍九龍灣Bagel小店 -- LUNGO🥯💛
-------------
------------
我哋簡咗綠茶bagel,但唔太食得出綠茶嘅味道🤣🤣但bagel體非常煙韌,好有咬口🤤奶醬餡呢個係不敗嘅組合啦😍甜甜哋好夾🤤
-------------
⭐️Hot Black Sesame Latte (+$10)
呢杯係set 嘅飲品,上檯之後發現無拉花有少少失望😭但味道卻十分驚喜😍😍😍黑芝麻味好濃,口感好厚,仲有沙沙嘅口感😍👍
--------------
整體嚟講食物質素唔錯,餐廳幾cosy,bagel夠煙韌😆之後同店員傾返知道原來bagel有一部分係自家製,一部分係由blendit供應🙈所以唔同時間去,或者選擇咗唔同嘅bagel體口感都可能有唔同呢🙈
--------------
地址:九龍灣宏冠道鴻力工業中心6號B座地下B3B號鋪
前往方法:九龍灣站A出口
2020-06-03
2020-05-17 583 浏览
上次我就介紹左一間係九龍灣工廠區入面既一間高質cafe,岩哂係附近返工既朋友!我就叫左一杯細Flat White,店員整到咖啡泡少👍🏻,奶飲落都香滑順喉,好香口👍🏻!另外我試左綠茶味Bagel,入面搽左咸cream cheese。店員會烤過Bagel, 外層會暖同埋少少脆,而入面較煙韌,cream chesese帶有少少咸香,但唔似牛油咁油膩咁,唔錯! 當然店內有salmon bagel 同 chicken bagel,望落都好吸引!係附近返工/嚟玩既朋友就唔好錯過呢間高質cafe啦!

係附近返工/嚟玩既朋友就唔好錯過呢間高質cafe啦!
Bagel  (green  tea
Flat  white  small
2020-04-05 669 浏览
Another quality cozy coffee gem in kowloon east where good coffee meets lovely bagel.Always been indecisive in choosing bagels, the fact that they offer 7-8 bagel flavors for selection aggravated my struggle 🤯 Settling with the all in one (sesame and onion) cause I prefer savory bagel to pair with avocado. Bagel is lightly toasted, served warm, personally prefer slightly more chewy. The sesame and onion flavor is probably too subtle to be noticed. Not my favorite bagel but still an enjoyable one

Always been indecisive in choosing bagels, the fact that they offer 7-8 bagel flavors for selection aggravated my struggle 🤯 Settling with the all in one (sesame and onion) cause I prefer savory bagel to pair with avocado. Bagel is lightly toasted, served warm, personally prefer slightly more chewy. The sesame and onion flavor is probably too subtle to be noticed. Not my favorite bagel but still an enjoyable one.

Avocado guacamole bagel sandwich | $58
It’s double avocado pleasure! a great bunch of lettuce stuffed beneath the avocado to give some crunch and freshen up the creamy fillings.

Their flat white is rich with nice earthy note with a thick silky milk foam.
2020-03-28
午餐
2020-03-18 638 浏览
🥯ʙᴀɢᴇʟ· Chicken Wasabi Mayonnaise $48﹟店員會幫忙烘熱, 所以個bagel外邊脆脆地, 咬落係有d煙韌既口感😎勁鐘意佢個醬!蛋黃醬巧妙地地中和左wasabi醬既果種辣勁, 食到最後先會開始feel到有d野係個鼻到湧上黎, 食得好爽🤣🤣味道好夾👍雞肉食落都唔會話鞋颯颯😛🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Homemade Banana Cake $20﹟件蛋糕既橫切面好似一塊麵包😂order完會幫你焗番熱, 令到個蛋糕裏面熱得黎, 外面又脆脆地, 而且食落唔會太鬆散又唔會過甜, 但如果香蕉味再出d就好喇🙈😉🥤ᴅʀɪɴᴋ· Coffee Latte (L) $39🥤ᴅʀɪɴᴋ· Flat White (L) $39🥤ᴅʀɪɴᴋ·Dirty Chai Latte (S) $47﹟咖啡方面, 杯杯都正常發揮, 飲落口感順滑, 又有心心拉花睇下🥰最特別就應該莫過於佢個印有「香港」字眼既咖啡杯😉👍

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Coffee Latte (L) $39
🥤ᴅʀɪɴᴋ· Flat White (L) $39
  • Chicken Wasabi Mayonnaise  Bagel
2020-03-06 485 浏览
#九龍灣 #黃店 💛✿/a small but cozy cafe that offers specialty coffee & bagels 前排經過九龍灣見到有間白色簡約風咖啡店就買走兩杯番上車飲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)/Ice drip $48價格較便宜,佢哩杯咖啡味偏少少苦澀Cappuccino $35相反,比較鍾意哩杯,好滑,偏nutty味/原來佢仲係出名賣bagel㗎,下次要試吓!/💕——————————#Lungo〰️LUNGO〰️Shop B3B, G/F, Block B, Proficient Industrial Centre, 6 Wang Kwun Road, Kowloon Bay————————————#journeyoftwo香港_cafe
#九龍灣 #黃店 💛

Ice drip $48
價格較便宜,佢哩杯咖啡味偏少少苦澀

Cappuccino $35
相反,比較鍾意哩杯,好滑,偏nutty味

原來佢仲係出名賣bagel㗎,下次要試吓!
💕
——————————
#Lungo
〰️LUNGO〰️
————————————
#journeyoftwo香港_cafe
2020-02-25 476 浏览
LUNGO 係隱身於九龍灣工廠區嘅高質咖啡店,咪睇佢舖仔細細得幾個座位,但係就有自家烘焙嘅咖啡豆提供。幫襯當日天氣好熱,我一心想飲凍啡,於是就 order 咗杯 Coffee Layer,冰凍嘅黑咖啡面頭有一層棉密嘅泡沫,口感獨特;咖啡偏濃而果酸味較少,係我鍾意嘅味道👍。不過其實呢度最出名嘅係 bagel,款式多,有鹹有甜,我諗咗一陣,最後揀咗 Pastrami & Guacamole。上枱時,店員好窩心咁將個包稍微加熱,並且一分為二,方便進食。咬一口,立即感受到 bagel 獨有嘅煙韌口感,以及包面白芝麻同罌粟籽嘅香味。餡料方面,我個人就好鍾意牛油果醬嗰種甘甜嘅味道,配合埋 cream cheese,燻牛肉同沙律菜,好清新,好好食。小店由兩名年青男孩主理,佢哋除咗忙於製作食物同咖啡外,更忙於同熟客仔傾偈,喧寒問暖,充滿人情味。呢啲就係小店嘅吸引力所在

2020-02-17 268 浏览
幾個月前幫襯過Lungo一次,已經留下深刻印象,覺得bagel整得唔錯,自家製作黎講算係好出色☺️ 成功入左我top 5 list👍🏽十點幾黎到,未見好多客,好順利就有位坐。上次試左Smoked Salmon Bagel,今次一於叫個Chicken Bagel黎試先。Bagel + set coffee都只係$68咋,認真抵食!Flat White with skimmed milk 咖啡用左紙杯上,我估係因為skim milk flat white真係好難拉到花的關係🤔無得影latte art添😅 如果講咖啡嘅話,今次呢杯就比較遜色,啡味好淡,應該係single shot,可能因為我平時飲開double shot的關係,所以覺得好淡,下次一定叫large size。咖啡唔啱心水唔緊要啦,Bagel先至係重點🥳個everything bagel依然烘到好香脆,金黃的色澤,口感自然唔差啦。Cesar Chicken配合幾片沙律菜配搭清新,好多bagel sandwiches都係咁配搭,但原來Lungo的Chicken Bagel入面仲有樣與別不同的配料,就係wasabi!(事後發現原來係我

Flat White with skimmed milk

咖啡唔啱心水唔緊要啦,Bagel先至係重點🥳個everything bagel依然烘到好香脆,金黃的色澤,口感自然唔差啦。Cesar Chicken配合幾片沙律菜配搭清新,好多bagel sandwiches都係咁配搭,但原來Lungo的Chicken Bagel入面仲有樣與別不同的配料,就係wasabi!(事後發現原來係我自己冇睇清楚😅佢有寫有wasabi的)我都係第一次食bagel有wasabi!感覺又驚喜又特別,兩者係意想不到的夾,只係有少少太刺激,差d食到流鼻水😂
Bagel又大又足料,要擘到個口最大先咬到成個bagel,cesar chicken的份糧都唔少,起碼四五片🤘🏽

有咩好得過假期食個bagel,嘆下咖chill住睇書😊
2020-02-04 296 浏览
九龍灣工廈區入邊既隱世小cafe😍😍勁多唔同味既Bagel~❤️-Avocado bagel + Cuppucino set $76朝早到晏就時段都有呢個set 烘熱左既bagel外脆內軟 又有bagel本身既煙un😍😍❤️襯埋牛油果片&果蓉 勁幸福! 咖啡都飲👍🏻高質!抺茶bagel $38冇諗過佢又幾重抺茶味👍🏻不錯❤️Peanut butter cookie $25呢個就會比較滯同甜 兩個人share岩岩好🤓花生味正!
抺茶bagel $38
冇諗過佢又幾重抺茶味👍🏻不錯❤️
Peanut butter cookie $25
呢個就會比較滯同甜 兩個人share岩岩好🤓花生味正!
外卖自取
納入狠狠懲罰系列原因 - 支援遊行人士、香港設計儲分卡、響應罷工、FB表態真係好迷你既小店,全場得一條小巷仔坐到幾個人,不過就有好多自家烘焙產品,如果大家呢頭番工絕對值得買杯咖啡支持下。店舖門外放左塊黑版,經常都會換唔同既畫,除左有介紹一下自己既產品之外仲會有畫過一啲支持香港人既字句,每次見到都會覺得貼心。就算店仔細細架撐都好齊全,咖啡機當然一定要有,每次一沖就全店都充滿左咖啡香,仲放左一個超大型既滴漏咖啡機。《Flat White》:咖啡沖既時侯真係頂級香,聽到有客人問咖啡機,店員勁詳細推薦同介紹埋咖啡豆,覺得佢地好俾心機研究過,咖啡拉花都好出色,一呷咖啡真係高質素,配上牛奶囗感超順滑。《焙茶Bagel》(Set$54) :Bagel係自家製,叫完會烘番熱,外層有少少脆身,入面迎合番香港人做得較為軟熟,每日都有好多味揀好似黑芝麻、綠茶、藍莓等等,今次焙茶除左個樣得之外,真係有陣茶香味。店名:Lungo地址:九龍灣宏冠街6號鴻力工業中心B座地下B3B號餐牌

店名:Lungo
地址:九龍灣宏冠街6號鴻力工業中心B座地下B3B號