2020-06-16 122 浏览
好多款式下午茶入到去,職員會提供口罩袋,非常衛生。座位寬敞舒適,餐廳食物款式多,花多眼亂。原個番茄濃湯安格斯牛肉鍋見呢個幾特別價錢都好吸引就叫左,除左安格斯牛肉之外,成個蕃茄做湯底,仲有少量蔬菜同一碗烏冬,份量相當夠。仲有D脆米可以加落烏冬到食,呢個餐性價比非常高,更值得讚就係員工會主動換爐火,非常好服務。 全日早餐食物好豐富,有炒滑蛋,煙肉,火腿,大條芝士腸,BUN,沙律等。味道就好正常,個包如果可以加蜜糖就更好味。 食肉獸巨人餐呢個比全日早餐更加豐富更加誇張,有大大舊炸雞腿,厚切大豬扒,腸煙肉,仲有薯條。雞脾同豬扒雖然大舊,但肉質好嫩好淋。薯條都好脆又大份。韓式雞肉螺絲粉香辣夠味,好開胃,雞肉肉質嫩滑。洋蔥圈新鮮香脆,熱辣辣,配埋沙律醬,不會很油膩新鮮香脆,熱辣辣,配埋沙律醬,不會很油膩。紅豆西多士最後叫多個甜品,除左面頭有紅豆外,內裡亦都有紅豆,好邪惡但真係拒絕唔到。下次如果夜晚黎開都會想試下原條鰻魚飯,睇相真係好吸引。店舖: M Kitchen (荃灣)荃灣眾安街68號荃灣千色匯I期2樓2032號舖
好多款式下午茶
入到去,職員會提供口罩袋,非常衛生。
座位寬敞舒適,餐廳食物款式多,花多眼亂。

原個番茄濃湯安格斯牛肉鍋

全日早餐

食肉獸巨人餐

韓式雞肉螺絲粉
香辣夠味,好開胃,雞肉肉質嫩滑。

洋蔥圈

紅豆西多士

下次如果夜晚黎開都會想試下原條鰻魚飯,睇相真係好吸引。

店舖: M Kitchen (荃灣)
荃灣眾安街68號荃灣千色匯I期2樓2032號舖
荃灣出名多餐廳,好似呢間餐廳就食多國菜,中式、西式、日式、韓式多個選擇,裝修以白色和綠色為主,有些盆栽植物,感覺清新自然又有活力。原個蕃茄濃湯安格斯肥牛肉湯烏冬,蕃茄湯底極之濃郁,再加上一個原隻蕃茄,營養更為豐富,配上口感嫩滑的安格斯牛肉片,十分美味。如果唔夠湯,就可以自行倒入旁邊的蕃茄湯,認真細心。香煎加拿大豬胺配薯條,豬胺的厚度相信有一寸那麼厚,且很大塊,肉質爽脆多汁,可以配上薄荷醬或者燒烤汁一齊食,薄荷醬亦可中和豬肉的油膩感,口感更佳。配套餐可以優惠價飲奶茶紅豆冰,茶和奶的比例剛好,紅豆煲得很軟腍,正!以呢個價錢食到咁高質嘅食物,抵到笑吧😄

• 原個蕃茄濃湯安格斯肥牛肉湯烏冬
2020-06-01 98 浏览
今日下晝去開荃灣,有D餓想搵下午茶食,見呢間M Kitchen幾骨子,以綠白色為主調帶出歐陸風的情懷既裝潢,入面地方寬敞又有天然光線,感覺幾悠閒寫意,一於入去試!一坐低檯面早已放上飲用水,而且係檸檬薄荷葉水,好健康!講返野食先,首先叫左個示個蕃茄濃湯配豬扒蛋意粉,塊肉好大塊,肉質唔錯,蕃茄湯好濃好鮮味,食完已經半飽!然後叫左個蟹籽揚州炒飯,呢個有D失色,好普通唔太特別,又太乾身!好在之後叫呢個炸春卷配薯條,呢個加返分,好脆口好新鮮!野飲方面我地叫左杯凍檸茶同熱菜蜜,正常味道啦!

一坐低檯面早已放上飲用水,而且係檸檬薄荷葉水,好健康!

好在之後叫呢個炸春卷配薯條,呢個加返分,好脆口好新鮮!

野飲方面我地叫左杯凍檸茶同熱菜蜜,正常味道啦!
2020-06-01 81 浏览
今日老婆放假緊係一齊去拍拖行街,一諗起一田大減價,就立即搭車去荃灣廣場睇下。真係估唔到嘅恐怖,一田大減價多人到根本迫唔入。結果一田大減價就行唔到,我地就緊係去另一地點千色匯新開之阿布泰,吸引了好多人流。係阿布泰行街買完野就緊係去M Kitchen 食飯。咖喱牛腩-咖喱味濃,牛腩軟淋,還有米餅加配,味道一流牛肋肉-肉汁鮮嫩,肉味濃,配黑醋汁可解油膩加拿大豬鞍-9成熟,肉質嫩滑多汁食物好好,員工服務態度好
咖喱牛腩-咖喱味濃,牛腩軟淋,還有米餅加配,味道一流
牛肋肉-肉汁鮮嫩,肉味濃,配黑醋汁可解油膩
加拿大豬鞍-9成熟,肉質嫩滑多汁
食物好好,員工服務態度好
加拿大豬鞍配薯條
牛肋肉配鎮江醋汁
咖喱牛腩飯
加拿大豬鞍配薯條
牛肋肉配鎮江醋汁
咖喱牛腩飯
2020-05-31 75 浏览
今日簡簡單單去左千色附近既呢一間Mkitchen 食飯! 入面竟然有朋友係到做,今次黎到個menu已有不同,不過味道一樣好食!先係呢個肥牛炒意粉,佢唔係用好肥既肥牛,有牛味之外唔洗整走肥肉,一口就食得晒! 意粉雖然有少少乾不過個份量非常之大! 掋食! 另外呢個咖喱雞飯! 味道好好! 雞非常香滑,配上咖喱汁,鮮味更出! 佢配上脆米餅,相信係呢到既特色小吃,點住咖喱汁食超好食! 佢地每個客人都會送上一杯湯水,聽講會派湯比長者嫁仲! 快d去支持良心食店!

2020-05-27 105 浏览
小店「M Kitchen」,65歲以上長者限送湯水一支,有愛心💗當然吸引我來這店2次原因是因為食物方面選擇多👍🏻而我分別是在下午跟晚餐時段來。🍴食物🍴~晚餐~1️⃣熔岩芝士焗巨雞髀飯$88,吸引我的不是巨雞髀,而是店員會在你面前加多一層熱溶了的芝士🧀厚厚一層為菜色加分😍炒飯底很香,雞肉juicy,推薦😋2️⃣石燒肉眼扒配薯條$128,友人叫了7成熟,由於石燒板很熱♨️很快肉變了9成熟,但是肉質唔會太韌,可惜肉味不濃,薯條熱辣辣好吃。💗附送甜品是芝士蛋糕很好吃💗~下午茶~1️⃣韓式雞肉螺絲粉$58,這個不太推薦,因螺絲粉比較乾沒有味道😞而且雞肉肉質也很乾。2️⃣流心紅豆西多士$32,紅豆餡比較特別,價錢也很大眾化不錯👍🏻3️⃣原個蕃茄濃湯配豬扒蛋螺絲粉$48,原個番茄很吸引😍但是湯底蕃茄味再濃一些會較好,螺絲粉也比較硬,豬扒很大塊但是肉質比較硬。~飲品~特飲+$101️⃣士多啤梨牛乳特飲味略淡,但外表很好😂2️⃣奇異果牛乳特飲,這個味道有驚喜不太酸,甜甜的不錯👍🏻💥服務💥兩次佢店員都很有禮貌,主動,不錯👍🏻💥環境💥店舖不是開了很久,座位算多,環境唔會覺得好迫坐得幾舒服👍🏻⚠️總結⚠️雖然唔係每樣食物都出色,但係款式很多而
🍴食物🍴

特飲+$10
1️⃣士多啤梨牛乳特飲味略淡,但外表很好😂
2️⃣奇異果牛乳特飲,這個味道有驚喜不太酸,甜甜的不錯👍🏻

💥服務💥
兩次佢店員都很有禮貌,主動,不錯👍🏻

💥環境💥
店舖不是開了很久,座位算多,環境唔會覺得好迫坐得幾舒服👍🏻

⚠️總結⚠️
雖然唔係每樣食物都出色,但係款式很多而且價錢很大眾化,餐廳位置好方便,可以再來✅

(5❤️為滿)
食物:❤️❤️❤️
服務:❤️❤️❤️❤️❤️
環境:❤️❤️❤️❤️

2020-05-25 68 浏览
好一般嘅早餐。芝士火腿牛角包:食落完全唔係牛角包,只得個樣。煎蛋同香腸ok。雜菌沙嗲牛肉麵:沙嗲好淡味,賣相唔吸引,牛肉好韌。早餐價錢都唔平,以咁嘅質素無下次。
好一般嘅早餐。

雜菌沙嗲牛肉麵:沙嗲好淡味,賣相唔吸引,牛肉好韌。

早餐價錢都唔平,以咁嘅質素無下次。

芝士火腿牛角包
雜菌沙嗲牛肉麵
2020-05-24
$40 (早餐)
2020-05-15 89 浏览
見到評論幾好,試下晚餐,点知好失望。特別係安格斯西冷牛扒,5成变8成熟,毫冇肉味!另伏惠$38,包湯+特飲+甜品,可惜粟米湯,冇粟米稀似水,楊枝甘露似飲凍水,得3粒芒果同很少很少西柚,未飲过咁差。如要將貨就價,不如唔好做優惠啦!
如要將貨就價,不如唔好做優惠啦!
2020-05-13 92 浏览
最愛芝士🧀🧀🧀🧀熔岩芝士焗厚豬扒飯🧀🐷選出冠軍就係佢🏆熔岩芝士真係無改錯,除左豬扒面層有芝士仲漏埋落飯🤤重點係豬扒勁厚身,切開勁軟熟咬落鬆化juicy‼️火焰干炒安格斯牛河🔥🐮上枱時會點著火,其實都係gimmick啊啲火好微弱🤣炒河正正常常啦不過用左安格斯牛除左主菜仲有4-5款甜品選擇☺️朱古力brownie配忌廉雪糕🍦Brownie好濃呀食完兩件真心飽,芒果雪芭好配合到🥭酸味中和返朱古力既膩🎉雜果窩夫雪糕🥞窩夫係硬脆身既,用左罐頭雜果🍍🥥配埋朱古力雪糕,面層吱左朱古力醬雙重濃厚🍫🍫🍫
最愛芝士🧀🧀🧀🧀

熔岩芝士焗厚豬扒飯🧀🐷

火焰干炒安格斯牛河🔥🐮

除左主菜仲有4-5款甜品選擇☺️
朱古力brownie配忌廉雪糕🍦
雜果窩夫雪糕🥞
抵食高質西餐•M Kitchen👩🏻‍🍳.荃灣呢間西餐CP值好高💯新開張左一排,平均$88-$128就有一個份量勁大、色香味俱全既主食😍四人份量真係擺到成枱都好靚🥰.石燒肉眼扒配薯條🥩🍟好大塊肉眼扒,點左五成熟,略嫌有少許筋啦不過overall幾唔錯😌粗切薯條唔少得🍟仲有幾多配菜同半個芝士蕃茄🍅.香草燒春雞配黑松露蛋黃醬🐓兩塊大大的雞扒,燒完後落左大量香草🌿,食落好香口,如果煮短少少時間會再更軟熟~配左粗切薯條仲有小編至愛既黑松露蛋黃醬🍟好正呀!🤤.士多啤梨法國牛乳特飲🍓奇異果法國牛乳特飲🥝套餐加錢可以換特飲~牛乳特飲都好精緻💖奇異果較士多啤梨有果味啊😌.
抵食高質西餐•M Kitchen👩🏻‍🍳
石燒肉眼扒配薯條🥩🍟
香草燒春雞配黑松露蛋黃醬🐓
士多啤梨法國牛乳特飲🍓
奇異果法國牛乳特飲🥝
2020-05-05 147 浏览
呢間餐廳啲嘢食真係幾正!地點係荃灣千色,好近荃灣地鐵站,夠方便。裏面好有田園嘅風味,坐得舒適,餐牌選擇好多,不過分類唔算話太整齊,要慢慢睇。香煎加拿大豬鞍配薯條$168好似成隻羊架咁,你見到啲肉地好厚身,而且表面都算幾金黃,肉質粉嫩保留水份。仲有兩份醬汁可以選擇,啲薯條熱辣辣金黃香脆,蕃茄汁係獨立包裝,非常衛生。火焰干炒安格斯牛可$88個乾炒牛河上面整嗰啲火焰,睇得又好食,非常有鑊氣,鹹味適中, 十分推介!嘢飲方面,揀嘢食再配搭嘢飲又有優惠,所以不妨選擇一下特飲 鮮榨呂宋芒果汁 +$20食到有啲芒果肉喺裏面,甜香十足,但係不是死甜,味道也不假!加錢點凍檸茶,原來呢間餐廳仲有養生茶送,最啱女士享用啦!

香煎加拿大豬鞍配薯條$168

火焰干炒安格斯牛可$88

嘢飲方面,揀嘢食再配搭嘢飲又有優惠,所以不妨選擇一下特飲
鮮榨呂宋芒果汁 +$20
食到有啲芒果肉喺裏面,甜香十足,但係不是死甜,味道也不假!

加錢點凍檸茶,原來呢間餐廳仲有養生茶送,最啱女士享用啦!
2020-05-04 131 浏览
所有照片都是原圖, 不要再要求我上載原圖了呢間餐廳位於荃灣係一家多國菜館店都幾大,裝修都幾特別日式醬燒原條特大厚切鰻魚飯300g估唔到呢度都有鰻魚可以嗌,而且可以選擇唔同既size我係同友人一齊share黎食,所以點左最大既份量黎到既時候大家都哇左一聲因為係超超超大條的鰻魚看著覺得這個份量一定遠超300g!!鰻魚大得來又厚!醬汁甜甜的肉質好嫩滑,很香既鰻魚味道如果自己一個吃一個男人都未必食得哂!!脆炸雞髀點都要食下呢度最出名既就係生炸髀!超大的一隻炸髀有我手掌咁大!!因為係生炸既所以冇炸粉都已經咁大隻味道超正,脆脆的嫩嫩的!!
所有照片都是原圖, 不要再要求我上載原圖了

呢間餐廳位於荃灣
係一家多國菜館
店都幾大,裝修都幾特別
日式醬燒原條特大厚切鰻魚飯300g
估唔到呢度都有鰻魚可以嗌,而且可以選擇唔同既size
我係同友人一齊share黎食,所以點左最大既份量
黎到既時候大家都哇左一聲
因為係超超超大條的鰻魚
看著覺得這個份量一定遠超300g!!
鰻魚大得來又厚!醬汁甜甜的

肉質好嫩滑,很香既鰻魚味道
如果自己一個吃一個男人都未必食得哂!!

炸雞
點都要食下呢度最出名既就係生炸髀!

超大的一隻炸髀
有我手掌咁大!!因為係生炸既所以冇炸粉
都已經咁大隻
味道超正,脆脆的嫩嫩的!!
题外话/补充资料: 所有照片都是原圖, 不要再要求我上載原圖了
2020-03-02
2020-05-03 114 浏览
今日去咗千色匯, 見M kitchen 咁多正評, 決定試一試呢間中西fusion餐廳。點咗兩樣嘢, 一個係龍蝦蘆筍伊面, 另一個係炸雞脾。龍蝦整隻上, size還可以, 但湯底略鹹, 而且龍蝦肉太韌, 以$228呢個價錢, 有啲失望。炸雞髀份量超巨型, 幾乎係一般雞髀嘅兩倍size, 超出預期。而且雞肉有汁, 唔算太乾, 值得推介。另外職員服務態度很好, 每人派了一個紙袋裝口罩, 食龍蝦時職員亦主動攞咗蟹鉗夾。整體分數5分值3.5。下次會再幫襯, 試吓其他食物。

龍蝦蘆筍伊面

整體分數5分值3.5。下次會再幫襯, 試吓其他食物。
2020-05-02 119 浏览
喺千色匯行街,喺眾多餐廳之中揀咗呢一間,因為望落環境唔錯,價錢又好似幾合理❣️「原蕃茄濃湯安格斯肥牛湯烏冬」大大隻蕃茄係湯底入邊,侍應仲好貼心咁放咗兩粒炭係底,肥牛片好有份量,蕃茄湯底好濃郁,仲有得自己加蕃茄湯,確保每一啖都係暖嘅,仲送埋乾米脆脆,沈喺湯上面幾秒就食得,鍾意趣口嘢嘅朋友應該會幾鍾意,$68都算幾抵食「香草燒春雞配黑松露蛋黃醬配薯條」黑松露蛋黃醬幾好食,燒春雞肉質嫩滑,點雞嘅醬汁咸度適中「特色芝士餅配香滑忌廉」估唔到得兩舊仔,但係佢啲忌廉又真係幾creamy ,飯後食返個cake就好滿足楊枝甘露,跟餐就加$20,加多$3仲有雪糕,但係對我來講有少少甜

「原蕃茄濃湯安格斯肥牛湯烏冬」
「香草燒春雞配黑松露蛋黃醬配薯條」
黑松露蛋黃醬幾好食,燒春雞肉質嫩滑,點雞嘅醬汁咸度適中
「特色芝士餅配香滑忌廉」
2020-04-30 155 浏览
餐廳裝修以淺色為主,有啲小清新風格,座位與座位之間間隔闊落,抗疫期間會附上消毒濕紙巾及口罩袋,更值得一讚嘅係侍應仲會為每位客人附送一杯潤肺茶,飲落幾滋潤架🤩👉🏻熔岩芝士焗豬扒飯飯面已經勁多芝士,店員仲會係客人加多層拉絲熱溶芝士🤩夠晒gimmick!多重芝士極香濃,切開塊豬扒成寸厚,有啲驚訝🤣仲以為會好硬,點知食落好鬆軟,炒飯底吸收左醬汁更加香!推薦👍👉🏻火焰乾炒安格斯牛河唔知幾耐冇食過乾炒牛河,真係好想食🙈牛河上枱後店員會灑上香蘭地黎個「點火」儀式😂安格斯牛肉嫩滑,牛河最重要嘅鑊氣都好足夠,唔算太油!金蒜香雞飯配上炒飯,冇咁單調,雞件外皮炸得鬆化而且冇骨啖啖肉,加上有大量炸蒜非常香口!

👉🏻熔岩芝士焗豬扒飯

👉🏻火焰乾炒安格斯牛河