限聚令一出,外出用餐的機會變得很奢侈,早前跟老公去到荃灣睇傢俬,記得朋友之前推介過呢間餐廳好食,於是到用餐時間時就專程去會一會佢!M Kitchen位於荃灣千色匯入面,如果乘地鐵過去,步行過去5-10分鐘左右,唔會太難找,這裡的午餐款式都幾多選擇,價錢由HK$68至HK$118不等,如果外賣自取仲有7折優惠,真係好抵食!我地每人就叫左一個午餐,加錢叫了兩碟小食,還有午餐包飲品一杯,如果轉特飲就加錢即可~店內環境整潔寬敞,以木色及大自然的綠色為主,感覺好悠閒舒適!小食:炸香草雞翼(加HK$18)炸得黃金香脆的炸香草雞翼率先上枱,好香嘅香草味已經陣陣咁傳出來,表面好香脆,而雞肉好鮮嫩,咸度適中,好惹味!小食:炸洋蔥圈(加HK$18)炸洋蔥圈又係即叫即炸,炸得剛剛好唔會太濃,外脆內軟,配合埋附上的沙律醬十分惹味~熔岩芝士焗巨雞髀飯 HK$68巨雞髀真係名不虛傳,仲大過隻碟,上枱時也被嚇倒,原來上枱後店員還會另行送上在廚房已經烤至金黃的MILLEDOMERaclette 法國瑞克雷特芝士,D芝士多到好似熔岩咁,真係好澎湃呀!芝士味十分濃郁,仲有拉絲的效果,配上原有的醬汁是茄汁又幾夾~而巨雞髀的

小食:炸香草雞翼(加HK$18)

小食:炸洋蔥圈(加HK$18)

熔岩芝士焗巨雞髀飯 HK$68

而巨雞髀的肉質也算幾嫩滑,份量超足,真係好抵食!

石燒肉眼扒配薯條 HK$118

這份石燒肉眼扒也是相當有份量,點了7成熟,肉質幾易咬開,上面灑了香草,切開是粉紅色的,控制火喉真的岩岩好~
也配上了一小籃薯條,真係份量超足!

飲品:
士多啤梨法國牛乳特飲 加HK$10
奇異果法國牛乳特飲 加HK$10

之前加錢轉了兩杯特飲,味道尚可,不過牛奶味不算太明顯,如果多點牛奶點就更好了!

總括呢間真係好抵食,去開真係可以再Encore!正!
2020-07-27
2020-08-12 57 浏览
今日兩個人黎食,一個叫日式鰻魚飯($98)(仲有個係鰻魚炒飯,兩個唔一樣,唔好叫錯啊!)一個熔岩芝士雞脾飯(68$)。鰻魚厚肉,唔錯。焗飯要15分鐘,趕時間就唔好叫啦。佢會上飯同埋有個人拎住舊芝士咁切一pat上飯面。個焗飯其實好多,一個人食唔哂,叫埋我爸一齊食仲淨番咁多(下圖係食淨),我覺得可以兩個女仔share食,因為我食左一半已經好飽,同埋芝士真係好多,有小小膩。依家有外賣自取7折都好抵下,係附近番工又有位食飯可以考慮下
在家工作久了都要出街見下人,今次去荃灣同朋友敘舊,一間位於千色匯嘅西餐廳食午餐。🔷原個蕃茄濃湯安格斯肥牛肉烏冬 $68🔷特色鰻魚炒飯 $78🤍焗芝士蕃茄大菇 (跟餐) +$18🤍黑松露炒蛋法式多士 (跟餐) +$18💙藍蝶花雪梨伴愛玉 (跟餐) +$10💙雪糕楊枝甘露 (跟餐) +$10⚪️雜果雪糕窩夫 $38⚪️特色芝士餅配香滑忌廉 $38兩個套餐貌相都好靚,鰻魚飯方形造型🍙,而蕃茄濃有好大個蕃茄🍅,個湯好濃好味,店員好細心,每次見火熄咗都會上前再點火🔥,保持個鍋熱度,而芝士蕃茄大菇好多汁好香甜😋。窩夫用嘅碟好特別,好似個手袋咁😂,窩夫切起上黎好硬,但食落口感唔錯。兩個飲品都好清甜。食咗咁多嘢食連加一都只係$278幾抵食,環境又光猛適合影相📸,裝潢用上tiffany blue同白磚,感覺清新,食客唔多坐得舒服😌。

🔷原個蕃茄濃湯安格斯肥牛肉烏冬 $68

特色鰻魚炒飯
雜果雪糕窩夫
特色芝士餅配香滑忌廉
原個蕃茄濃湯安格斯肥牛肉烏冬
第一次來M kitchen, 見 open rice 咁多好評,冇諗過會中伏,而且 M kitchen 定價 $68至$120 一個lunch ,唔算貴但亦唔平,但以呢個價錢冇諗過係茶餐廳不如既質素我哋order左一個香草白汁海鮮飯,留意佢唔係意大利飯,係珍珠米,佢有一隻青口,少量海鮮碎,吃得出有D類似八爪魚碎同魷魚碎(因為量少不能肯定仲有冇其他海鮮)海鮮少係預期之內因為只係$68 ,但佢係連白汁都少,最多係白飯,成個飯望落去乾爭爭,味道低於正常水平(以茶餐廳水平去比較)另外order 左個牛扒配薯條 $118 個牛扒完全冇牛味,差過大家樂鐡板牛扒個質素,似好平果D牛扒,建議唔好叫5 成熟,呢種質素既牛扒煮熟D安全凍檸茶,難飲過8 成茶餐廳呢度D野食係好大份,飯又多。岩大食王,但質素欠奉,勝價比低,係荃灣咁多食店競爭下,咁既質素難以想像可以咁多like, 同樣價大把更好選擇。 伏

凍檸茶,難飲過8 成茶餐廳

2020-07-26 83 浏览
今次同朋友聚會搵到間好質餐廳,除左環境坐得舒服,食物方面不得了。真心,真心的好味。每一樣都好值得分享返畀大家知係幾咁好食同有質素😍朋友每一口既comment都係好味同真係好好味今次叫咗幾碟主菜再配陪小食&特飲,由食物的味道,煮法,擺盤,價錢至份量,性價比都超高炸香草雞翼 $18(跟餐加配)(美味指數: 😋😋😋😋)大大隻的雞翼,放上了香草,一口咬落去,金黃色的表皮酥脆可口,暖熱的雞翼肉質鮮嫰,暖熱既溫度,令人覺得好有幸可以食到高汗雞翼🤤日式照燒鰻魚飯 $98(美味指數: 😋😋😋😋)鰻魚飯特別之處在於鰻魚配上鰻魚汁與配料再放在飯上,相得益彰。鰻魚經廚師適心烹調,鰻魚加入了鰻魚汁後燒好,放於暖笠笠的飯上。暖笠笠的飯,淋上鰻魚汁,再放鰻魚,而鰻魚的精華和肉汁連同鰻魚汁,一齊流入飯粒之間,滿滿的幸福感雪榚楊枝甘露 $10(跟餐特飲)(美味指數: 😋😋😋😋😋)大熱天時當然要飲返杯冰涼既飲品,雪糕加楊枝甘露既配搭簡直天衣無縫,冰凍既芒果雪糕配埋甜甜酸酸的楊枝甘露,非常開胃解渴消暑仲有粒粒芒果粒總結一下,回頭率係極高,值得一去再去😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:5 / 5👍推薦指數:5 / 5

炸香草雞翼 $18(跟餐加配)
(美味指數: 😋😋😋😋)

日式照燒鰻魚飯 $98
(美味指數: 😋😋😋😋)

雪榚楊枝甘露 $10(跟餐特飲)
(美味指數: 😋😋😋😋😋)

總結一下,回頭率係極高,值得一去再去

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:5 / 5
👍推薦指數:5 / 5
2020-07-24 72 浏览
今次去咗一間有質素餐廳,先論環境乾淨舒適,因為疫情關係都派好體貼地放咗幾個紙袋畀客人用嚟放口罩😆熔岩芝士焗巨雞脾飯 $68唔好睇少普通一個68蚊既午餐,份量真係十足,店員會熱溶芝士之後,大大塊一d都唔孤寒甘係你面前掃落焗飯上面,真係啖啖都芝士。雞脾大大隻,而且用左炒飯底,配上蕃茄汁都芝士,好滋味日式照燒饅魚飯 $98好用心既擺盤,普通一碟饅魚飯都擺到藝術品甘,賣相非常吸引。鰻魚油價豐富,配埋鰻魚汁同軟冧既白飯,味道滿分炸春卷配薯條 $18(跟餐加配)即叫即炸熱辣辣,薯條粗幼度都岩岩好,春卷好香脆不過餡料唔多百香水果茶 $10(跟餐特飲)本身已經好鐘意百香果茶,但呢杯百香水果茶令人喜出望外,百香果味濃郁,再加埋一粒粒既雜果,好足料而且口感好豐富

熔岩芝士焗巨雞脾飯 $68

日式照燒饅魚飯 $98

炸春卷配薯條 $18(跟餐加配)
即叫即炸熱辣辣,薯條粗幼度都岩岩好,春卷好香脆不過餡料唔多

百香水果茶 $10(跟餐特飲)
M Kitchen 位於荃灣千色匯 Kolour 2樓,地點方便好容易搵到餐廳唔係行Fancy 路線,係行簡約Friendly 親切既路線同朋友2人行, 叫左2個main course! Rid Eye Steak with French Fries 石燒肉眼扒配薯條 $128揀左塊扒Medium 配黑椒汁由於我唔"好"薯條, 所以主力係朋友食! 朋友評價係比平時既好食,屬高質既!餐廳非常大方的, 上菜時附上4包茄汁. 食薯條主角當然是茄汁啦!Squid Ink Spaghetti in Lobster Sauce with Prawn 龍蝦汁大蝦墨魚汁意粉 $128龍蝦汁,夠香濃有股酒氣,很喜歡, 有幾隻蝦.墨魚汁意粉硬度是平常的Standard, 不過我認為若硬身一點會更好. 額外加錢就可以轉做SET 有多款配搭 包括湯,沙律,餐飲或者甜品,非常抵食.我地揀左+$18配飲品+甜品雜果紅豆朱古力醬waffler 感覺新穎. 紅豆配上Waffler 非常相襯  呢個份量同價錢黎講係間CP值高西餐廳!

同朋友2人行, 叫左2個main course!
揀左塊扒Medium 配黑椒汁

龍蝦汁,夠香濃有股酒氣,很喜歡, 有幾隻蝦.

我地揀左+$18配飲品+甜品

呢個份量同價錢黎講係間CP值高西餐廳!
2020-07-18 752 浏览
限聚令之前, 嘆左個超勁熔岩般的芝士焗飯,好有氣勢,好濃郁惹味的焗飯,超滿足。熔岩芝士焗厚豬扒飯 $88其特色是會有廚師把烤好芝士刮到焗飯上,觀看過程時,有芝士強烈味道,但很吸引很誘人。用左MILLEDOME Raclette 法國瑞克雷特芝士,有較強烈的味,但芝士味道較純且濃郁。廚房將整塊芝士的表面烤至金黃帶香,再拎到客人面前,把熔岩芝士刮到焗飯上,超多有如熔岩般。芝士拉絲已經好正,味道好濃郁好香,咸香味突出,配焗飯好夾。蕃茄豬扒肉質鬆軟易咬,醃得入味,而且焗得好香,而個飯亦都用心製作,係蛋炒飯作底,個飯仲有西蘭花、椰菜花、甘筍仔、蕃茄……好均衡飲食,感覺健康。加錢轉套餐, 有餐湯、飲品及甜品。當日餐湯是洋蔥湯,微辛辣很暖胃,清而濃郁的洋蔥味,很開胃。石燒肉眼扒配薯條 $128份量夠大好滿足,揀左黑椒汁,微辣惹味。肉眼5成熟,非常多肉汁,牛味濃郁,牛脂很香,肉質嫩腍。薯條用粗身,炸得香脆,蕃汁係獨立包裝,很乾淨衛生。白桃玫瑰花愛玉,粉紅色迷人又靚,桃味清甜,仲有陣陣玫瑰花香,愛玉滑溜水嫩增加口感。甜品賣相吸引,估唔到餐廳都用心擺盤。朱古力紅豆鬆餅,有蛋香又鬆軟微彈的鬆餅,配香甜大粒紅
熔岩芝士焗厚豬扒飯

熔岩芝士焗厚豬扒飯 $88

芝士拉絲已經好正,味道好濃郁好香,咸香味突出,配焗飯好夾。

石燒肉眼扒配薯條

石燒肉眼扒配薯條 $128
份量夠大好滿足,揀左黑椒汁,微辣惹味。

肉眼5成熟,非常多肉汁,牛味濃郁,牛脂很香,肉質嫩腍。

薯條用粗身,炸得香脆,蕃汁係獨立包裝,很乾淨衛生。
白桃玫瑰花伴愛玉

甜品

甜品賣相吸引,估唔到餐廳都用心擺盤。

朱古力紅豆鬆餅,有蛋香又鬆軟微彈的鬆餅,配香甜大粒紅豆,加朱古力醬,味道甜美可口。
2020-07-10
熔岩芝士焗厚豬扒飯
石燒肉眼扒配薯條
白桃玫瑰花伴愛玉
2020-07-16 72 浏览
今日來荃灣千色店附近,諗住搵間環境好d嘅餐廳食個晚餐,呢度裝修好舒服,好適合一班朋友或情侶。不得不讚,係呢段抗疫時間,大家出街食野都好緊張有冇隔板,有冇消毒,呢間都做得好好,有隔板分隔住,見到員工都有用消毒液消毒餐檯,讚👍講起食物性價比,主餐來講好豐富,好多選擇!晚餐來講又免加一,超級抵食又好味😋一定要再來再來再來😍原隻番茄🍅濃湯安格斯肥牛湯烏冬 $68我地一度懷疑自己睇錯餐牌,冇錯,只需要68,肥牛好新鮮,加上蕃茄湯,食落一點也不感肥膩,鍾意佢烏冬有咬口,煙煙enen係我鍾意食嘅口號😋 值得一提係每個主餐只需要加$35就可以+是日餐湯+飲料+是日甜品櫻花🌸蝦🦐避風塘一口茄子🍆$58推介推介推介,第一次食,整道送好笑口,茄子食落好juicy,外脆內軟,配上櫻花蝦同爆蒜🧄超級惹味!熔岩芝士焗巨雞髀飯$88冇錯只需要$88就要巨型雞髀🍗加上專人係你面前整芝士拉絲😍芝士控的我表示要比100分!好不吝嗇,大大個雞髀🍗同大大pat芝士❤️雞髀肉質好嫩,要強調係本身已經比左芝士去焗,然後加上即場添上嘅芝士🥰份量好大之餘仲芝士味道濃郁,呢個餐夠兩個女仔嘅份量😍超級抵食!

原隻番茄🍅濃湯安格斯肥牛湯烏冬 $68

櫻花🌸蝦🦐避風塘一口茄子🍆$58

熔岩芝士焗巨雞髀飯$88
2020-07-03
  • 熔岩芝士焗巨雞髀飯
  • 櫻花蝦避風塘一口茄子
2020-07-15 456 浏览
今日(15-7-2020 Wed)同老公一齊home office,我索性請假,到晏晝要食嘢喇,由於要買西瓜俾爸爸,咁就落荃灣食啦,而我突然諗起食過嘅呢間(嗰個食評: https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E8%A9%A6%E6%8E%A2-e3675504),一於走嚟.呢排武漢肺炎疫情又嚴重咗,午飯時間餐廳仍然冷清,冇人等位之餘亦好少人堂食.同上次 一樣,我哋坐低後,侍應免費供應一人一杯抗疫湯水,今次呢杯湯水比上次嘅甜,好飲我哋睇睇menu,可惜今次係老公唔餓,所以食唔到佢哋嘅芝士焗飯同食肉獸巨人扒餐.老公就要$68.00嘅原個番茄濃湯安格斯肥牛肉湯飯/烏冬,老公揀烏冬,要餐湯.我就要同樣$68.00嘅肉絲脆麵球,飲熱檸水,加$18.00要炸春卷(3條)配薯條.餐湯係洋蔥湯,味道正常冇問題.原個番茄濃湯安格斯肥牛肉湯烏冬,連一煲番茄湯同上,重有脆米可加落烏冬同食,牛肉同烏冬都滑,我睇見老公食牛肉食唔停,好似好多.最後嗰鍋番茄濃湯加咗牛肉嘅精華,超好飲.味道:5分炸春卷(3條)配薯條,兩樣嘢嘅顏色好靚,薯條熱騰騰新鮮,又唔鹹.味道:5

同上次 一樣,我哋坐低後,侍應免費供應一人一杯抗疫湯水,
抗疫湯水
今次呢杯湯水比上次嘅甜,好飲

我哋睇睇menu,

餐湯係洋蔥湯,
洋蔥湯
味道正常冇問題.

原個番茄濃湯安格斯肥牛肉湯烏冬
牛肉同烏冬都滑,我睇見老公食牛肉食唔停,好似好多.

最後嗰鍋番茄濃湯加咗牛肉嘅精華,
番茄濃湯
超好飲.

炸春卷(3條)配薯條,兩樣嘢嘅顏色好靚,
炸春卷(3條)配薯條
薯條熱騰騰新鮮,又唔鹹.

味道:5分

春卷脆卜卜,內裡嘅餡唔多,而且似係素.

味道:5分

最後我嘅肉絲脆麵球呢?都炸得OK 嘅,
肉絲脆麵球
麵條脆,下面嘅肉絲汁熱騰騰,
蘸嚟食好好食.
味道:4分

熱檸水就好澀.
味道:1分

服務:
好好,好有禮貌,同主動問老公使唔使加火.

環境:
舒適,冷氣好夠.

抵食係2.8分
2020-07-15
原個番茄濃湯安格斯肥牛肉湯烏冬
炸春卷(3條)配薯條
2020-07-13 57 浏览
某一日我喺附近啱啱返完工🤦🏻‍♀️諗住搵吓附近有咩地方有好味嘅午餐食無意中搵到呢間餐廳見到OpenRice幾多人讚就入去試吓啦~~~.一打開個餐牌就發現呢間餐廳CP值真係超高😃😃😃午餐又平又大份,食物種類又多元化仲要唔收+1😍 而家咁抵食嘅餐廳真係越來越少見🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️.我嗰日叫咗一份午餐:鰻魚炒飯 $68炒飯炒得好香,好入味每一粒飯都比濃郁嘅醬汁包圍着真係食極都唔夠喉鰻魚都煮得好好味份量啱啱好.下次有機會一定會嚟試埋其他食物😍😍
某一日我喺附近啱啱返完工🤦🏻‍♀️
諗住搵吓附近有咩地方有好味嘅午餐食
無意中搵到呢間餐廳
見到OpenRice幾多人讚
就入去試吓啦~~~
一打開個餐牌就發現
呢間餐廳CP值真係超高😃😃😃
午餐又平又大份,食物種類又多元化
仲要唔收+1😍
而家咁抵食嘅餐廳真係越來越少見🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
我嗰日叫咗一份午餐:
鰻魚炒飯 $68
炒飯炒得好香,好入味
每一粒飯都比濃郁嘅醬汁包圍着
真係食極都唔夠喉
鰻魚都煮得好好味
份量啱啱好
下次有機會一定會嚟試埋其他食物😍😍
2020-07-11 346 浏览
去了樓上買完野, 順便在下面食晚餐, 平常很少去千色匯的2樓, 真的不知道什麼時候開了這一家M Kitchen,  座位間有膠板阻隔, 有紙袋放口罩, 不錯~我點了安格斯牛河跟餐, 朋友點燒春雞, 加一個小食燒春雞我一向不會主動點, 因為以前在香港食過幾次燒春雞都是煮得過火了, 客易乾身, 反而在外國超市買的已經很不錯......大啡菇會出一點點水份, 不過加上茄醬後口道就剛剛好,即焗的大啡菇加上拉絲芝士, 一定好食的安格斯牛河內的牛肉很明顯比茶餐廳牛河的牛肉高質好多!! 嫩滑, 保持一片片的! 而且炒得乾身, 碗底沒有太多的油, 一個鍋上原來份量很多呢~朋友點的燒春雞配薯條, 首先一試薯條, 夠熱夠脆, 最重要是配的黑松露蛋黃醬!! 超級香呢~ 最令我有驚喜是燒春雞依然保持肉汁,容易切開, 就連雞胸肉部份也不會太粗鞋!燒春雞主要調味在雞皮上,  也另外配在醬汁, 醬汁味道不會太咸 。雖然不是令我迷上食燒春雞, 不過改變了我的看法, 原來燒春雞也可不錯, 可以依然嫩質, 當然, 一整隻雞我會吃不消, 朋友吃完一整個雞飽的不得了~跟餐加$28有湯、飲料、甜品, 值得加! 蘑菇忌廉湯可以看

我點了安格斯牛河跟餐, 朋友點燒春雞, 加一個小食

安格斯牛河

一個鍋上原來份量很多呢~

是日餐湯-蘑菇忌廉湯

跟餐加$28有湯、飲料、甜品, 值得加! 蘑菇忌廉湯可以看到有蘑菇碎, 不錯~
因為太飽了, 聽說甜品是紅豆格仔餅, 我直接放棄.... 格仔餅超級飽肚><

呢間可以介紹給喜歡燒春雞的朋友!
2020-07-08
安格斯牛河
是日餐湯-蘑菇忌廉湯
2020-07-11 230 浏览
到荃灣千色匯逛街,順便吃午餐. 住荃灣的朋友提議到這間裝潢簡約清新的M Kitchen用餐. 餐廳空間感十足,也做足分隔措施,枱上也放有口罩紙袋,都幾細心. 午餐選擇相當多元化,除了沙律、熱狗、意粉、飯等,也有適合食用獸的巨人扒餐,定能選到心水食物~午餐奉送餐湯/ 熱飲,也可加$10 轉配特飲,款式相當多. 如果想吃得更豐富,只需加$18 就可配有小食,價格都很相宜. 焗芝士蕃茄大菇 (跟餐加$18) 燒烤菇面層舖滿香甜的蕃茄醬以及惹味芝士,切開大啡菇,內裡充滿水份,爽滑可口,作為前菜相當不俗~炸春卷配薯條 (跟餐加$18) 即叫即炸的春卷熱辣香脆也不油膩; 薯條也是外脆內軟的,喜歡吃炸物的我覺得很滿意~原個蕃茄濃湯安格斯肥牛肉湯烏冬 ($68) 喜歡吃蕃茄濃湯的我,見到這款賣相吸引的原個蕃茄濃湯安格斯肥牛肉湯烏冬就已經很想試了!! 可以自己放蔬菜、牛肉到蕃茄濃湯內,滾住熱辣辣的享用熱湯烏冬,不夠湯時也可從壼內倒出濃湯,牛肉不韌,配上軟滑烏冬以及香口脆米,健康又美味~日式照燒鰻魚飯 ($98) 油脂豐富、入口嫩滑的照燒鰻魚配上有嚼勁的白飯,已經令人相當開胃; 伴碟的蔬菜也有消膩

焗芝士蕃茄大菇 (跟餐加$18)

炸春卷配薯條 (跟餐加$18)

原個蕃茄濃湯安格斯肥牛肉湯烏冬 ($68)

日式照燒鰻魚飯 ($98)
油脂豐富、入口嫩滑的照燒鰻魚配上有嚼勁的白飯,已經令人相當開胃; 伴碟的蔬菜也有消膩作用; 不止賣相吸引,味道也不錯.

雪糕楊枝金露 (正價 $48/ 跟餐加$10)
大大球的芒果雪糕配上冰凍又酸中帶甜的楊枝金露,夏天享用就最適合不過~

百香水果茶  (正價 $45/ 跟餐加$10)
友人所以的水果顏色很吸引,內裡也有不少水果,很足料呢!

朱古力班尼配忌廉雪糕 ($38)
朱古力班尼味道香濃且甜度適中,配上一大球冰凍的忌廉雪糕、雜果及粟米片等,相當豐富~

M  Kitchen食物選擇多元化且定價合理,難怪當我們1pm離座時餐廳也接近8成客滿!

荃灣眾安街68號荃灣千色匯I期2樓2032號舖

2020-07-11 55 浏览
呢間餐廳嘅嘢食就出名大大份嘅,我梗係要試下啦,好期待食到個肚腩都出曬嚟呀。係商場入面,一直行就到,幾方便。待應嘅服務態度超好,對於我呢啲諸多要求嘅人都一直好好,真係feel到佢哋真係服務滿分呀!烤美式豬肋骨配薯條呢個菜上枱個陣有少少嚇親!好大份呀!!豬肋骨有成七條骨連肉。調味好正,肉入曬味,個醬好正!肉質好軟,同時又好嫩,一切就開,又方便分!沙律菜嘅伴碟同埋一籃嘅薯條,真係好大份架!龍蝦汁大蝦墨魚麵墨魚麵比較少見,於是就嗌嚟試下。份量一樣超多,就嚟多到滿晒。墨魚麵好掛汁,每啖都食到濃濃嘅龍蝦味,大蝦爽口彈牙。晚餐仲可以加錢配餐湯、特飲同甜品。餐湯洋蔥湯香濃,甜品都好有誠意,燒餅外脆內軟,正!

烤美式豬肋骨配薯條

龍蝦汁大蝦墨魚麵

2020-07-10 51 浏览
依家依野除左食物質素外 仲要睇埋餐廳座位夠唔夠寬闊我得太埋嘅我都唔會揀今日就揀咗呢一間西餐廳同兩個同事食一人一個餐再叫多個牛扒😋😋😋有午餐 又有優惠套餐午餐可以另加小食叫左個完個蕃茄濃湯安格斯肥牛烏冬呢個真係好重番茄味 另外仲有蕃茄湯底 自行加肥牛係性價比高 **必叫**仲有鰻魚飯 鰻魚整得好香口另外仲有個脆雞炒飯 炒飯本身已經係好香口就咁食唔使送雞 😋都已經好好食👏👏👏👏係抵讚嘅👏👏👏👏另外再叫咗個牛扒球棒係七成熟再鐵板上小食就叫咗個黑松露炒蛋多士好香黑松露味仲有一個炸洋蔥圈每人都叫咗杯嘢飲 其中兩杯係特飲整體來講性價比係高嘅價錢唔貴但係食物嘅質素係有嘅
依家依野除左食物質素外
仲要睇埋餐廳座位夠唔夠寬闊