2024-10-10 99 浏览
店名: Milk Top地址: 銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓7A1號舖銅鑼灣站D3出口,行1分鐘環境: 外賣價錢: 5/5味道: 4.5/5由即日起去到10月27日,Milk Top雪糕做緊買一送一優惠😋有豆腐、芝麻同扭紋可以揀🤩芝麻豆腐雪糕❤️❤️❤️❤️$35(買一送一)買一送一後每枝$17.5,因為兩隻味都想試,就揀左扭紋,相對之下芝麻味冇咁出,豆腐味比較出,食落清甜😝唔會話過腠,呢個價錢絕對會比佢第二次機會😋
店名: Milk Top

地址: 銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓7A1號舖
銅鑼灣站D3出口,行1分鐘

環境: 外賣
價錢: 5/5
味道: 4.5/5

芝麻豆腐雪糕❤️❤️❤️❤️
$35(買一送一)
2024-09-09 225 浏览
食完辣嘢,走到崇光的超市看看有甚麼能一解辣氣的甜食。逛著逛著,喜見一家有軟雪糕的店子,還要是北海道牛乳的,正合朕意。是日的軟雪糕只有開心果味,還做著買一送一的優惠。見到小人只得自己一個,店員貼心地給多些,真心好多呢!軟雪糕並非烯汪汪水流流的那種,雖然夠軟夠綿,仍有質感堅定的豎立著,不會邊食邊流。雪糕細密柔軟,充斥著奶香,北海道牛乳果然非凡!開心果的香味是薄薄的透出來,絕不浮誇,反為跟牛奶雪糕相當之匹配!是女仔的胃嗎?食完開心果雪糕,真的開心起來!

開心果軟雪糕

是女仔的胃嗎?食完開心果雪糕,真的開心起來!
下午茶
開心果軟雪糕
來自日本北海道的MILK TOP 主打各種口味嘅雪糕 🍦🍵 抹茶軟雪糕 ($35)極大杯好有份量👍🏻 抹茶味濃,微甘又唔會太甜,口感香滑牛奶味濃郁🤤 作為抹茶控強烈推介❕佢間中都會出限定口味,譬如而家薄荷味買一送一佢仲有賣多款日式口味嘅杯裝雪糕,例如焙茶、抹茶、芝麻等🍦下次再試吓佢其他味😋—𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: yes💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $35🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 9/10📍 Milk Top銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓7A1號舖
來自日本北海道的MILK TOP 主打各種口味嘅雪糕 🍦
🍵 抹茶軟雪糕 ($35)

佢間中都會出限定口味,譬如而家薄荷味買一送一

𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: yes
💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $35
🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 9/10
📍 Milk Top
銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓7A1號舖
$35 (其他)
2024-05-23 160 浏览
MILK TOP PlusFRESHMARI崇光超市地址: Sogo Department Store (CHB)Food & BeverageTel: 2833 8338總計$35.00這店海鹽雪糕好抵食買一送一$35,海鹽雪糕藍色好靚又好食,我第一次食就愛上這口味,我好鍾意食雪糕,今次可以同屋企人食我好開心,我希望這公司可以做多啲這樣推廣不同口味嘅雪糕買一送一,我已經推介咗俾朋友去食
MILK TOP Plus

FRESHMARI

崇光超市

Food & Beverage

Tel: 2833 8338

總計$35.00

這店海鹽雪糕好抵食買一送一$35,海鹽雪
2024-04-15 118 浏览
Milk Top Plus前兩日經過銅鑼灣想起Milk Top Plus的以下雪糕優惠中眼淚雪糕 - 買一送一軟雪糕愛好者的我當然不會錯過!眼淚雪糕 $35-眼淚雪糕其實是沖繩海鹽軟雪糕! 可以選用杯或脆餅筒 一向都鐘意食脆餅筒所以選了脆餅筒 海鹽軟雪糕顏色為淺藍色~十分吸睛! 味道帶有少少鹹味~ 口感非常軟滑,入口即溶~ 脆餅筒都非常脆口~買一送一期間限定優惠期~至 2024年4月16日Milk Top Plus (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓7A1號
Milk Top Plus

前兩日經過銅鑼灣想起
Milk Top Plus的以下雪糕優惠中

眼淚雪糕 - 買一送一

軟雪糕愛好者的我當然不會錯過!

眼淚雪糕 $35
-眼淚雪糕其實是沖繩海鹽軟雪糕!
可以選用杯或脆餅筒
一向都鐘意食脆餅筒所以選了脆餅筒
海鹽軟雪糕顏色為淺藍色~十分吸睛!
味道帶有少少鹹味~
口感非常軟滑,入口即溶~
脆餅筒都非常脆口~

買一送一期間限定優惠期
~至 2024年4月16日

Milk Top Plus (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓7A1號
2022-08-24 559 浏览
同朋友喺鳥居居酒屋食完串燒行過少少就去咗SOGO買雪糕原本覺得好飽唔想食,兩個女朋友一人一杯綠茶+牛奶味試咗一啖即刻要買一杯😂綠茶口味唔會過甜,亦都唔苦牛奶濃郁又唔會有蘇味軟雪糕口感實在係冇其他雪糕比得上我比95分❤️‼️
同朋友喺鳥居居酒屋食完串燒
行過少少就去咗SOGO買雪糕

原本覺得好飽唔想食,
兩個女朋友一人一杯綠茶+牛奶味
試咗一啖即刻要買一杯😂

綠茶口味唔會過甜,亦都唔苦
牛奶濃郁又唔會有蘇味
軟雪糕口感實在係冇其他雪糕比得上
我比95分❤️‼️
2022-08-15 219 浏览
疫情下無得去旅行,掛住日本雪糕味道的話,可以試試來自日本北海道的MILK TOP。味道不太甜,而且口味目不暇給,間中也有限定口味選擇呢!香濃細緻的牛奶香味,品牌還有多款日式口味,好像焙茶、抹茶、芝麻等等,最近試了粟米味,不錯吧!

北海道粟米
北海道粟米
2021-10-24 449 浏览
今日經過SOGO就落咗去超市行一行,睇吓有冇好嘢食,見到呢間有綠茶卷,唔係預先包裝嘅,係即日整嘅,所以就買咗一件即食,一件$35。因為啱啱喺雪櫃拎出嚟所以即刻食係最好食,凍凍地,唔會太甜,蛋糕軟熟,綠茶忌廉份量剛剛好,用盒仔內附送的叉吃,口感良好!另外我個仔叫咗個雲呢拿雪糕,不過雪糕就冇movenpick咁好味.值得一提,綠茶卷盒附送的叉很精緻,不是軟身易爛的白色膠叉,是硬身實心有重量的叉,有一刻想拎返屋企洗下佢保存,不過唔小心掉左。買嘅時候已經係晚上九點九,接近收鋪,所以有一啲特價產品,例如乳酪係買一送一,所以如果大家食完飯,可以行落嚟,望吓睇吓有咩好嘢食!

2021-10-23
宵夜
  • 綠茶卷
2020-06-09 974 浏览
Original flavour pudding (milk flavour)In the past, it's available in apita (in taikoo Shing) and I always bought it. However, now I can only find them in sogo so whenever I visit that area I will buy one and bring it back home. It has a smooth yet firm texture, which makes you think you are having a creamy pudding… the milk flavour is very strong and tastes really nice. Also it's not too sweet, which may be healthier (?!)I would also recommend you all cookie and tea flavour! They are all very n

I would also recommend you all cookie and tea flavour! They are all very nice!

2019-09-17 663 浏览
同朋友食完晚飯離無無聊聊過嚟行吓銅鑼灣嘅SOGO,見到counter賣milk top雪糕,我朋友話喺日本好出名,於是食下,有好多種口味,店員俾咗隻酒味我try,一食落去真係勁重酒味,完全唔啱我,莫講話要食晒成杯🥴🥴🥴如果鍾意飲酒嘅朋友應該鍾意食,但唔知會唔會醉呢LOL 其實我見仲有好多好味,有普通嘅朱古力、雲呢拿、士多啤梨……之後我買左櫻花味雪糕$30。開頭以為櫻花味雪糕係咸,其實我未食過櫻花,唔知櫻花咩味😂點知食落去係微甜,有少少雲呢拿嘅味道,但係冇我朋友講到咁特別、咁誇張,我諗都係gimmick野離😂 都係試吓食一次好了,利申:下次食雪糕都係會簡番H字頭同M字頭個隻好味好多haha😛
2016-08-22 1961 浏览
成日經過呢間雪糕店但覺得無咩特別所以無幫襯,今次終於試左佢既雙球雪糕,雖然佢既杯裝好似都幾多人食,但覺得雙球多啲選擇雙球雪糕$30:香蕉同朱古力不嬲都係黃金配搭架啦,今次就將呢個配搭融入雪糕入面香蕉味道好真又好香,好似食緊香蕉咁,大家都知啦好多時候雪糕唔同味都只係香精既玩意至於朱古力就幾夠濃,但整體黎講無咩特別,又未去到其他出名朱古力店既濃香度,而且又唔係sell重奶味或者質感果啲,市面上好多呢個價錢既雪糕好過佢,應該唔會有下次囉~
雙球雪糕$30:
2016-08-06 1099 浏览
我同肥髀食完飯!去到銅鑼灣轉車前!佢想食甜品!所以帶佢去崇光地庫揀!最後呢間得到寵幸!其實只係一個由幾個雪櫃圍起一個櫃檯,雪榚味道都幾多!$25/1球,$30/2球,當然買兩球喇!用杯上!店員快手𢳂好,八達通比錢!綠茶雪榚:綠茶味幾濃!微甘!雪榚本身軟身!唔太甜!ok!榴槤雪榚:肥髀食!食物ok!店員服務正常!
綠茶雪榚:綠茶味幾濃!微甘!雪榚本身軟身!唔太甜!ok!
榴槤雪榚:肥髀食!
食物ok!店員服務正常!
2016-07-24
外卖自取
$15 (宵夜)
2016-08-05 810 浏览
一田雪糕祭有milk top專櫃, 味道好齊, 有紫薯、藍莓芝士、生薑、栗子、抹茶、鹽.....有超過20種味, 叫人點揀😩😩😩 試左幾款都覺得唔錯, 有選擇困難症既我最後點指冰冰揀左焙茶同乳酪!焙茶/乳酪雪糕 $25 Milk top雪糕一貫雪得好硬身, 入口冰感較重, 冇咁奶冇咁creamy, 但依然夠幼滑! 焙茶茶味濃, 比起抹茶多左份煎焙既香氣, 少左份苦澀😋 乳酪微酸, 感覺好香醇, 好清新! 最鍾意milk top味道多, 每種味都天然濃郁, 而且少甜健康, 罪惡感都低d🙈
焙茶/乳酪雪糕 $25

2016-05-04 725 浏览
今日行過Sogo,記起自己有張雪糕券就到期,梗係換左佢啦!換左榴連雪杯裝雪糕250ml 估唔到佢榴連都有呀 因為都幾少連鎖店有榴連雪糕一連四季都有呢隻味賣好香榴連味同埋夠滑就算俾錢都應該可以再encore
今日行過Sogo,記起自己有張雪糕券就到期,梗係換左佢啦!

好香榴連味同埋夠滑
就算俾錢都應該可以再encore