2022-05-18 210 浏览
  Milk Top 既布丁就食過,但係一路都未試過去佢地舖頭即叫即食啲雪糕。今次見到有雪糕芭菲食,即刻嗌杯試下🤤  1️⃣抹茶蕨餅芭菲($38)(+$5轉抹茶軟雪糕) 本身個芭菲係配牛奶雪糕既,但係鍾意抹茶味既我,就選擇轉抹茶雪糕🤩配料有好多層,首先抹茶雪糕面頭有榛子碎、食到中間有抹茶蕨餅、班戟年輪蛋糕、紅豆蓉,最底有啲穀物脆脆。抹茶雪糕味道唔會太甜,抹茶味幾香,而且都幾滑😋抹茶控都滿足到🍵然後抹茶蕨餅,雖然話就話係蕨餅,但係其實佢比較似係抹茶味既啫喱,唔係果種煙煙韌韌既質地。年輪蛋糕好好食~配埋抹茶雪糕食好夾~有種芝士蛋糕既味🥰  2⃣️焙茶蕨餅芭菲($38)(+$5轉抹茶軟雪糕) 除左抹茶蕨餅變左焙茶蕨餅之外,配料同抹茶果款一樣。都係好食既😙

1️⃣抹茶蕨餅芭菲($38)(+$5轉抹茶軟雪糕)

2⃣️焙茶蕨餅芭菲($38)(+$5轉抹茶軟雪糕)
抹茶蕨餅芭菲
抹茶蕨餅芭菲
2021-12-21 224 浏览
MILK TOP牛奶布甸就試得多,牛奶軟雪糕又有幾多人試過呢?MILK TOP軟雪糕的原材料有接近百份之70是牛奶, 而且是自家由北海道進口之北海道牛奶, 香濃奶味不用再多說; MILK TOP之軟雪糕不添加香料, 食出最原始之北海道牧場牛奶軟雪糕味道。試下這款北海道原始風味的牛奶軟雪糕!北海道函館3.7鮮牛奶 - 軟雪糕

北海道函館3.7鮮牛奶 - 軟雪糕
2021-10-18
下午茶
2021-11-18 161 浏览
經過荃灣,突然發起口痕,睇吓附近有啲咩可以食飯前可以食,見到一間叫做Milk top Plus,間舖頭裝修得好簡約,好舒服,於是我就下入去睇吓有咩食,佢除咗有雪糕之外仲有一啲日本嘅啫喱呀零食之類賣,最後我都係選擇左雪糕,以前記得食過豆腐味我好鍾意食,點知今次個職員sell我榴槤味雪糕,我開頭以為milk top嘅榴槤雪糕會唔夠味,因為佢有得試食,於是我就試咗一啖,估唔到佢咁出色好夠味,而且亦都好香好滑,所以之後我就叫咗兩個球都係要榴槤味雪糕。
榴槤雪糕
榴槤雪糕
2021-11-08 118 浏览
成日食 milk top 既布甸, 因為好香牛奶味又好滑, 估唔到荃灣原來有間 milk top plus 可以坐喺舖頭慢慢食, 慢慢嘆!😋店內除左多款布甸, 仲有雪糕🍦 有軟雪糕, 有雪糕球, 有包裝雪糕雪條.. 每一款味道都想食, 最終食左特濃朱古力, 忌廉芝士, 香濃榛子, 椰子!😋 每款都好香好滑, 味道都好突出, 仲有啲碎粒添, 好有口感, 非常正! 其實仲有南瓜, 粟米, 益力多, 榴蓮, 柚子, 石榴.. 都好想食好想試.. 下次一定要再食!

2021-11-05
2021-09-22 111 浏览
食完晚飯同朋友行如心廣場,見到呢度有間Milk top平時淨係食開佢嘅布丁,行過有少少口痕想食下飯後甜品,於是就買咗杯雪糕~今次試咗佢嘅海鹽味雪糕,見佢話雪糕係用北海道函館3.7牛奶整嘅😍食落都食到好重奶味,加埋海鹽嘅鹹味,唔算好膩😋好滿足💛
食完晚飯同朋友行如心廣場,見到呢度有間Milk top

食落都食到好重奶味,加埋海鹽嘅鹹味,唔算好膩😋好滿足💛
2021-09-19 77 浏览
🤍超扺食嘅布甸, 買一送一,平均每個只係12個半咋! 🤩🤩🤩🤩🤩🤍我同朋友一人嗌咗一個,我就嗌咗一個芝士布甸,朋友就嗌咗個曲奇布甸。 😍😍🤍個人覺得芝士布丁嘅芝士味比較淡,但係因為奶好多,所以好滑。👍👍🤍曲奇布甸都一樣啦,都係好淡, 因為奶嘅原因所以都好滑,不過都有啲嚼口。🥰🤍推介…整體評分食物:🤍🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍環境:🤍🤍🤍🤍🤍價錢:🤍🤍🤍🤍🤍
🤍推介

整體評分
食物:🤍🤍🤍🤍
服務:🤍🤍🤍🤍
環境:🤍🤍🤍🤍🤍
價錢:🤍🤍🤍🤍🤍
2021-09-02 69 浏览
係荃灣行街行到攰想搵地方坐下於是坐低食個雪糕雙球嚟講實在唔平叫左一球柚子,另一球海鹽柚子似韓國柚子蜜入面有柚子皮海鹽味道似香港牌子個隻海鹽雪糕但質地比嗰個牌子好另外男朋友叫左牛乳軟雪糕 ok la兩杯夾埋七十幾蚊都係嘅呢個價錢呢講無理由差過十幾蚊杯雪糕兩杯都係好食但未至於驚喜意料之中嘅味道勝在可以坐低休息下所以都覺得還好本身啱啱比完錢個位俾人坐左即刻灰咗然後食兩啖有返位又即刻覺得抵食返🤣🤣所以個位真係好緊要
係荃灣行街行到攰想搵地方坐下
於是坐低食個雪糕

雙球嚟講實在唔平
叫左一球柚子,另一球海鹽

柚子似韓國柚子蜜

然後食兩啖有返位
又即刻覺得抵食返🤣🤣
所以個位真係好緊要

2021-08-28
前晚(23-1-2021 Sat)同老公由Donki買嘢返如心酒店食,經過呢喥佢又話要買甜品=.=”.睇見細細杯嘅布甸都要$24.50一杯,而我睇到有$32.00嘅北海道芝士雪芳蛋糕,就決定要呢個,布甸就由老公揀.返到酒店睇,我至知原來佢揀咗$21.50嘅北海道牛奶布甸.好喇,我哋開始食,北海道芝士雪芳蛋糕好重牛奶味,同其實我只食到牛奶味而冇芝士味,而蛋糕嘅口感係嚡嚡地,同唔係太鬆軟,麻麻.味道: 0.5分北海道牛奶布甸呢,就更加係只有牛奶味,別無其他,而佢嘅質地係滑嘅.味道: 3分抵食係1.5分

各種布甸
返到酒店睇,
北海道芝士雪芳蛋糕
我至知原來佢揀咗$21.50嘅北海道牛奶布甸.

好喇,我哋開始食,
味道: 0.5分

北海道牛奶布甸呢,
北海道牛奶布甸
北海道牛奶布甸
就更加係只有牛奶味,別無其他,而佢嘅質地係滑嘅.
味道: 3分

抵食係1.5分
2021-01-23
1 分钟 (外卖自取)
$26.75 (宵夜)
庆祝纪念
纪念日
專門賣日本牛奶製品的 Milk Top,最近竟然推出純素雪糕,實在太令人驚訝!剛好路過有得賣的荃灣分店,就入去買一球試下啦,都幾香豆奶味幾幼滑架。Milk Top 純素雪糕在荃灣西如心廣場、樂富UNY和又一城TASTE 可以食到,這天剛好來到荃灣如心廣場,順便就去試食一球。原來現在的雪糕店咁大咁靚,入面除了雪糕還有很多日本產品可以買,由甜點零食到果汁奶品應有盡有,仲可以坐低食埋杯雪糕先走添!雪糕櫃都是自家雪糕,口味都幾多架,仲有粟米味軟雪糕添。嘩,仲有好靚的卷蛋和布甸。不過我的目標是這個純素雪糕,一共推出豆乳和豆乳抹茶兩個口味,不過這天只提供豆乳口味。 豆乳純素雪糕 HK$25 (單球)因為只有一款口味就食單球啦,紙杯或餅乾筒都不用加錢,如果擔心餅乾筒有蛋奶的話可以揀紙杯,我是為了影相靚。雪糕入口濃香豆乳味,口感略帶冰感但仍然幼滑。豆乳純素雪糕除了適合素食者之外,也很適合不喜歡奶味的朋友,吃起來感覺沒負擔,非常清爽。天氣開始轉涼,又係時候食雪糕啦!(好似係)

雪糕櫃都是自家雪糕,口味都幾多架,仲有粟米味軟雪糕添。

嘩,仲有好靚的卷蛋和布甸。

豆乳純素雪糕 HK$25 (單球)

2020-11-26
2020-11-17 205 浏览
Milk Top是來自日本北海道的雪糕品牌,採用100%北海道出產之函館3.7鮮牛奶作原材料,加上採用當季新鮮水果,令雪糕更香、更濃、更滑、更好味。選了一般口味的雙球雪糕🍦筒,一球$25 兩球$30,當然選雙球啦。選了海鹽和榴槤兩款,海鹽味的雪糕球有重重的牛奶香滑,加上微微的海鹽味,好像在調味似的,不錯。榴槤有榴槤香滑,味道也濃,雪糕筒就比較硬咗些少,整體不錯。店員非常有禮貌,詳細解說,令顧客吃得開心。

店員非常有禮貌,詳細解說,令顧客吃得開心。
2020-08-28 329 浏览
同女朋友到如心廣場2期行行食食,食完午餐後,女朋友話想食雪糕,原身諗住去隔離果間,不過見到依間無咩人,就入去睇下裡面有軟雪糕、杯裝雪糕、布丁、蛋卷,外貌唔錯,最後我地揀左5個迷你雪糕球($38),因為女朋友想試多d味,揀左抺茶、朱古力、白咖啡、椰子、柚子,雖然話迷你球,5個加埋都唔少😂我地覺得白咖啡好驚喜,白咖啡好出,好香,值得推介,朱古力、抺茶都好好食,而椰子有少少椰絲,柚子有少少果肉,兩種味都好香。我地之後傾返,如果配5種水果味,或者5種非水果味(白咖啡、朱古力、抺茶、海鹽等等),可能同種類配合下,味道會更好,有機會下次再試一試😋
同女朋友到如心廣場2期行行食食,

2020-08-19 231 浏览
✨鍾意食雪糕既我見到依間北海道自家製雪糕有好多味揀,而且價錢又唔算貴😉,所以有D興趣🤩...當然我梗係揀鍾意既焙茶味同芝麻味......‼️ .💬焙茶味加芝麻味 🍦✅焙茶味不算好香濃,可能甜味較多,但口感好軟滑👍🏻✅芝麻味好出,但味道不算有驚喜 .⚡️📎整體黎講,雖然無驚喜但味道幾好😋,係鋪頭位置唔係好就腳,又唔算遠又唔算近🙈,所以下次經過都會試埋其他😉...
✨鍾意食雪糕既我見到依間[MILK TOP
PLUS]北海道自家製雪糕有好多味揀,而且價錢又唔算貴😉,所以有D興趣🤩...當然我梗係揀鍾意既焙茶味同芝麻味......‼️
💬焙茶味加芝麻味 🍦
✅焙茶味不算好香濃,可能甜味較多,但口感好軟滑👍🏻
✅芝麻味好出,但味道不算有驚喜
2020-06-30 309 浏览
成個商場都好新好靚仲有唔同既新餐廳今次因為已經食飽 淨係想食甜野所以去咗呢到食雪糕🥰🥰一開始只是想叫一球⋯或者雙球⋯點知佢地新出有得揀五個迷你球!我覺得呢個新既產品好岩心水平時有選擇困難症 有啲味想試又唔想食咁多迷你球就岩哂我😊😊最後揀左:北海道牛奶忌廉芝士櫻花豆腐港式奶茶每次都要讚忌廉芝士同豆腐味好好味😋而且個味真係似返佢地自己唔會有好人工既感覺今次覺得港式奶茶有驚喜!覺得個味夠真又好清甜🥰提提大家Milktop雪糕一向口感都係比較冰唔係一般人好鍾意奶味濃既雪糕好處係味道會真啲但如果你鍾意奶味重就可能軟雪糕岩你多啲!最後想建議不如唔好用窩夫因為見都唔多人會食埋可能用返杯裝同埋加塊盒或蛋糕仔更吸引
成個商場都好新好靚
仲有唔同既新餐廳
今次因為已經食飽 淨係想食甜野
所以去咗呢到食雪糕🥰🥰

一開始只是想叫一球⋯
或者雙球⋯
點知佢地新出有得揀五個迷你球!
我覺得呢個新既產品好岩心水

港式奶茶

每次都要讚忌廉芝士同豆腐味好好味😋
而且個味真係似返佢地自己
唔會有好人工既感覺
今次覺得港式奶茶有驚喜!
覺得個味夠真又好清甜🥰

提提大家Milktop雪糕一向口感都係比較冰
唔係一般人好鍾意奶味濃既雪糕
好處係味道會真啲
但如果你鍾意奶味重就可能軟雪糕岩你多啲!

最後想建議不如唔好用窩夫
因為見都唔多人會食埋