2022-05-18 189 浏览
  Milk Top 既布丁就食过,但系一路都未试过去佢地舖头即叫即食啲雪糕。今次见到有雪糕芭菲食,即刻嗌杯试下🤤  1️⃣抹茶蕨饼芭菲($38)(+$5转抹茶软雪糕) 本身个芭菲系配牛奶雪糕既,但系钟意抹茶味既我,就选择转抹茶雪糕🤩配料有好多层,首先抹茶雪糕面头有榛子碎、食到中间有抹茶蕨饼、班戟年轮蛋糕、红豆蓉,最底有啲谷物脆脆。抹茶雪糕味道唔会太甜,抹茶味几香,而且都几滑😋抹茶控都满足到🍵然后抹茶蕨饼,虽然话就话系蕨饼,但系其实佢比较似系抹茶味既啫喱,唔系果种烟烟韧韧既质地。年轮蛋糕好好食~配埋抹茶雪糕食好夹~有种芝士蛋糕既味🥰  2⃣️焙茶蕨饼芭菲($38)(+$5转抹茶软雪糕) 除左抹茶蕨饼变左焙茶蕨饼之外,配料同抹茶果款一样。都系好食既😙

1️⃣抹茶蕨饼芭菲($38)(+$5转抹茶软雪糕)

2⃣️焙茶蕨饼芭菲($38)(+$5转抹茶软雪糕)
抹茶蕨饼芭菲
抹茶蕨饼芭菲