2019-06-25 1904 浏览
難得到了星期五小週末,當然要去酒吧chill 下!相約坐隔壁的同事到一間聽聞少女都會心動的酒吧見識見識,本以為平時所見色彩繽紛、漸變層次的cocktail 已經漂亮不而,原來這裡有更使我心動的飲品!鋪頭位於旺角東站附近,門面暗黑,有黑色鐵閘、英國復古電話亭及磚牆等設計,有如外國瑟縮小巷內的酒吧模樣酒吧呈長方形,甫進後可見右面為吧枱旁邊則有象徵酒吧的高枱凳除了高枱凳外,更設有U形卡位。由餐廳坐位佈局,至黑綠色的運用,配上昏暗燈光,真令人有放鬆心情,暢所欲言之感。晚上8時對酒吧而言確實尚早,所以人流不多坐下後服務員隨即遞上暢談必備之花生,亦勤清理花生殻及不時添加花生,令我倆很快進入了手不停剝花生殻,口不停咀嚼花生的階段朋友點了一款超級可愛的signature cocktail!相信所有女生見到都會愛上,以浴室為主題之cocktail 更放了黃色小鴨作點綴確實生色不少,飲品放於浴缸內,上面佈滿了白色泡沫,正當我探頭為泡沫試味時,朋友把我頭壓下,把我弄得半臉泡沫,我也不甘示弱,把泡沫黏在她臉上,我倆瞬間真以為自己在浴室嬉戲。其實泡泡沒有任何味道,連服務員也提醒泡沫主要作裝飾,可以無視它Cock

酒吧呈長方形,甫進後可見右面為吧枱

旁邊則有象徵酒吧的高枱凳

What  the  duck

Cocktail 用浴缸盛載著,帶有清幽水果味,把小鴨前綠色爆炸糖加至cocktail 內更突出酒精味。從浴缸喝cocktail 感覺怪怪之餘又特別,朋友還嘲笑自已像在喝洗腳水😂
Swann  Lake

我則選擇了用Baileys 製作並以士多啤梨和粉紅色為主的cream cocktail,盤內包括有士多啤梨cream cocktail 、紅莓與果醬及馬卡龍。cocktail 完全嚐不出有酒精味,反而味道與質感像士多啤梨奶昔,旁邊3顆紅莓較酸,沾上甜甜士多啤梨醬令酸度得到中和,冰鎮作用令整體變得更清爽,放在前方的3顆馬卡龍外脆內軟,甜度適中,不會因太甜而感到飽滯
香烤蜜糖雞翼

原來朋友是個雞翼控,看到酒吧有4款雞翼便立即點2款試試,外皮烤至脆身帶有淡蜜糖味,個人覺得蜜糖味不足,所以略欠惹味感
燒明太子雞翼

另一款明太子雞翼同樣燒至外皮香脆,餡料豐富,雖然明太子味道不算濃郁,但微酸中帶辣令雞翼更惹味!雞翼配上少許檸檬汁能減低豐富餡料帶來的飽肚感

法式紅酒燴牛尾意粉

3大件牛尾感到相當足料,牛尾肉熬至腍身,肉與骨容易分離,而意粉同樣煮至軟腍,嚐到醬汁有淡淡雞湯味及牛肉汁味,但紅酒味卻欠奉
The  Princess  and  The  Strawberry

普通的一個雪糕窩夫甜品卻把窩夫弄得份外出色,窩夫外香脆內鬆軟,溫度屬暖,該餘溫剛好吃到窩夫的暖意同時可把雲呢拿雪糕漸漸溶化,新鮮士多啤梨不但作點綴也令味道更清新,更可中和雪糕甜

不時星期五到酒吧與chill 一chill ,但充滿少女味的酒吧卻是第一次到訪,確實2款cocktail 都令我動心不而,玩味十足,食物水準也不俗,是與閨蜜談天說地的好地方!
2019-06-21
What  the  duck
Swann  Lake
燒明太子雞翼
2019-06-19 253 浏览
鍾意佢幾好坐,有氣氛,價錢亦唔貴,而且有好多有特色的 cocktail 同甜品。店內環境是咁的,都幾有 style 架。Happy hour 仲有八折,以下係 discount 後的價錢。Pink Eruption $95士多啤梨 Baileys 溝出來的特飮,齋個樣已經好鬼吸引。有滿滿又大粒的士多啤梨,仲有朱古力、爆谷同餅乾。感覺似甜品多過飲品,酒味不濃,易入口。Around the world $79傳統的 cocktail, 有 vodka, gin, rum 同 triple set 等多種酒製作的雞尾酒,雖然甜甜地,但酒味濃郁,易醉。風沙蘆筍$63邪惡的咸蛋黃蓉,拌上新鮮蘆筍,味道好得。旁邊有少許沙律醬,基本上唔使點都已經好ok ! 可惜份量少了點,轉眼之間就清左了燒明太子雞翼$63脹卜卜雞翼,中間鑲入重口味的明太子,再將雞翼外皮燒到脆脆地。在普通燒雞翼上又多一重口感,送酒一流,明太子控必食。松葉蟹蚶明太子忌廉意粉 $111又是另一個打正明太子旗號的菜式,今次明太子的味道比較淡,但相反蟹味就好濃。除左呢隻勁吸睛的蟹蚶之外,意粉還佈滿了蟹肉和蟹籽,充滿蟹味。仲有洋蔥絲,口感豐富

店內環境是咁的,都幾有 style 架。

Pink Eruption $95

Around the world $79

風沙蘆筍$63

燒明太子雞翼$63

松葉蟹蚶明太子忌廉意粉 $111

除左呢隻勁吸睛的蟹蚶之外,意粉還佈滿了蟹肉和蟹籽,充滿蟹味。仲有洋蔥絲,口感豐富,夠大碟,CP 高的一項。

Layers of Love $71
甜品叫左呢個,頂層是有海綿雪糕蛋糕,中間係士多啤梨粒同埋自家製士多啤梨醬。仲食到有少少酒味,原來又用左 starberry baileys

久不久試吓都唔錯架!

1K
2019-06-15 199 浏览
旺角比人覺得很嘈同埋好繁忙,想搵間舒舒服服地方都幾難,沒想過竟然有一個既幽靜又relax嘅好地方,正正就在太平道的「Mini Club」,點解會咁講,因為佢哋間酒吧餐廳剛好在旺中帶靜的區域,交通方便,想chill、食好野,打卡同飲番杯,通通所有的行為都不會令人失望。酒吧餐廳餐牌用ipad非常方便,而且圖案相當吸引,我同好友就點了炸薯條配車打芝士醬,燒明太子雞翼,松葉蟹鉗明太子忌廉意粉及Layers of love甜品。前菜小食炸薯條即叫即炸,香噴噴同熱辣辣,點上車打芝士醬,十分滋味。燒明太子雞翼都好好味,明太子微微的辛辣口感,雞翼香滑,味道不錯。松葉蟹鉗明太子忌廉意粉,鹹鹹地夠香口,明太子帶辣而忌廉醬香濃,層次豐富,意大利粉彈牙,味道很好。打卡必叫飲品Mavis (Butterfly Pea, Lychee Syrup, Ginger Beer, Blue Curacao),有一個雪到冰的菠蘿,飲品味道甜美,色彩繽紛,好飲又可以影靚相,贊!另一杯少女味濃厚的Swann Lake (Strawberry Baileys, Pineapple Juice, Cranberry Juice

另一杯少女味濃厚的Swann Lake (Strawberry Baileys, Pineapple Juice, Cranberry Juice, Cream),賣相真係不得了,靚到似仙境,士多啤梨加上cream,不算太甜,竟然有點清甜感。

最後甜品 layers of love 是用士多啤梨蛋卷加上士多啤梨汁混合,入口後充滿士多啤梨味,都不錯。
2019-06-12 167 浏览
好耐無同朋友聚一聚所以今晚就黎到咗旺角呢間的餐廳試一試。環境好舒適的,裝修精緻,座位也比較寬敞,非常適合聚餐的好地方。雞翼有幾款口味,我們選擇了最經典的蜜糖味,雞肉很嫩口,味道甜甜的,有滴兒時回憶的味道。Swann Lake 賣相真係超級無敵可愛,賣相非常精緻優美,成個擺盤都勁有心思,竟然有成束乾花做裝飾!即刻少女心爆發。飲落好甜好香士多啤梨味,仲有菠蘿回香,無乜酒味,唔會好嗆喉,真係好符合我口味,推薦。海鮮拼盤大大盤包括生蠔、鮑魚、凍蝦、翡翠螺、青口同埋龍蝦,全部都好鮮甜,特別係生蠔,口感非常好。總體來講價格都幾實惠,我同朋友都覺得還可以,下次再試試其他品種。

2019-06-02
用餐优惠
信用卡優惠
2019-05-31 1033 浏览
之前已經有去過MINI CLUB的尖沙咀店,覺得飲品有得色得來又唔貴,食物質素也不錯,今次一於去埋旺角店試下~剛好是星期四,私心很喜歡這句子個人最喜歡這裡的COCKTAILS,所以想介紹左先~我諗大部份人都飲過BAILEYS,我都好鍾意BAILEYS的奶甜香味,而呢度竟然有士多啤梨味的BAILEYSSwann Lake $95這甜品太夢幻了吧? 女生看到就會融化甜甜的士多啤梨味BAILEYS香甜又CREAMY,加上菠蘿汁調味,甜美又不失清新,正!仲有兩件甜到漏的馬卡龍TIM!Sea Smile $87大海的微笑也是浪漫的名字,這麼漂亮的顏色,加上容易入口的酸甜味,的確是會讓人會心微笑。香烤蜜糖雞翼 $63雞翼有數款口味,我最鍾意經典的蜜糖味,雖然不辣但也很惹味,雞肉很嫩口,是兒時回憶的味道。車打芝士焗薯條 $55薯條是送酒良伴,將熱辣辣的車打芝士淋上去的畫面夠哂治癒,焗薯條仲冇炸薯條咁油,食落健康D!松葉蟹蚶明太子忌廉意粉 $111蟹肉同埋明太子都好足料,而且意粉好creamy,大大碟咁好飽肚,正!Strawberry Blossom $71甜品一樣有士多啤梨味BAILEYS,厚厚一層

食物質素也不錯,今次一於去埋旺角店試下~

剛好是星期四,私心很喜歡這句子

個人最喜歡這裡的COCKTAILS,所以想介紹左先~
而呢度竟然有士多啤梨味的BAILEYS

Swann Lake $95
甜品太夢幻了吧? 女生看到就會融化

甜甜的士多啤梨味BAILEYS香甜又CREAMY,
加上菠蘿汁調味,甜美又不失清新,正!
仲有兩件甜到漏的馬卡龍TIM!

Sea Smile $87
大海的微笑也是浪漫的名字,這麼漂亮的顏色,
加上容易入口的酸甜味,的確是會讓人會心微笑。

香烤蜜糖雞翼 $63
雞翼有數款口味,我最鍾意經典的蜜糖味,
雖然不辣但也很惹味,雞肉很嫩口,是兒時回憶的味道。

車打芝士焗薯條 $55
薯條是送酒良伴,將熱辣辣的車打芝士淋上去的畫面夠哂治癒,
焗薯條仲冇炸薯條咁油,食落健康D!

松葉蟹蚶明太子忌廉意粉 $111
蟹肉同埋明太子都好足料,而且意粉好creamy,
大大碟咁好飽肚,正!

Strawberry Blossom $71
甜品一樣有士多啤梨味BAILEYS,
厚厚一層忌廉下面係軟滑的梳乎厘,
美觀又好味~

整體來講,非常推薦甜品和飲品,又靚又好味,各有特色。
至於食物都唔錯,價錢又唔貴,性價比好高~
2019-05-16
2019-05-30 661 浏览
近排壓力大,放工要輕鬆輕鬆下。去左尼間平時去開既mini club ,位於太平道。好近我番工的地方。岩晒我尼d放工一族又想輕鬆下既人。尼間mini club除左飲野之外,食物同甜品方面都好好食。我見到佢地新推出左一系列既少女系strawberry and strawberry baileys 的cocktail同甜品。一定要試下!!我地叫左炸薯條配車打芝士,明太子雞翼,德國辣腸薄餅叫左支手工黑啤 London Porter. 同少女系新款cocktail: SwannLake.首先,支黑啤有好重既麥香味。配埋薯條小食,啤一啤佢,再配埋餐廳環境氣氛暗暗地,有輕鬆既背景音樂🎵,真係好relax!然後,到我杯少女系新款的SwannLake.好精緻好靚。打卡一流。另外尼杯pinkpink既cocktail入面有新款既strawberry baileys( baileys我就飲得多啦,士多啤梨味既baileys都係第一次飲)。仲有兩粒迷你馬卡龍同紅莓作配襯。靚到已經不停係甘相影飲先啦。尼杯pink 系列既cocktail甜甜的,有淡淡的士多啤梨味同baileys既味道,好易入口,岩晒女孩子!!飲

我地叫左炸薯條配車打芝士,明太子雞翼,德國辣腸薄餅
然後,到我杯少女系新款的SwannLake.好精緻好靚。打卡一流。另外尼杯pinkpink既cocktail入面有新款既strawberry baileys( baileys我就飲得多啦,士多啤梨味既baileys都係第一次飲)。仲有兩粒迷你馬卡龍同紅莓作配襯。靚到已經不停係甘相影飲先啦。尼杯pink 系列既cocktail甜甜的,有淡淡的士多啤梨味同baileys既味道,好易入口,岩晒女孩子!!飲落去又唔覺得係飲緊酒甘。真係唔飲得酒既人會好易醉。而我就係醉翁之意不在酒!哈哈哈哈😂
講番食物,薯條配車打芝士:尼個薯條不同x記薯條。好有咬口同埋配個車打芝士醬,真係絕配!!好邪惡啊😈
而明太子雞翼,好好味。咬落去皮脆肉嫩,雞汁浸晒入口腔中,絕對不乾巴巴的。除左啖啖肉之外,仲有明太子係雞翼入面,增加左雞翼既口感同味覺的雙重享受。值得推薦。
仲有就係個德國辣腸薄餅,尼個薄餅整得好出色。咬落去薄餅係好薄身同脆卜卜的,薄餅上面既芝士同辣腸既味道好夾。尼個都推薦呀!!!
最後,以甜品作整餐既句號「The princess and the strawberry」。尼個甜品係季節性新款甜品。特別之處係用strawberry baileys作為cream醬汁,真係好特別。尼個甜品係以窩夫做底,以雲尼拿雪糕同strawberry baileys cream 作配搭!甜品配酒精類,好有創意。除左有創意之外,仲好好味呀,估唔到係甘夾。十分推薦!!
期待下次既新推出!!!

Swann Lake
炸薯條 配車打芝士醬
明太子雞翼
意式辣腸薄餅
The  princess  and  the  strawberry
Swann Lake
炸薯條 配車打芝士醬
明太子雞翼
意式辣腸薄餅
2019-05-29 102 浏览
旺角最為人熟識嘅就係旺中同女人街嗰邊嘅中心位置,人多車多樓多,無論年青男女還是拖喼人都眾集晒係嗰到,所以大家都認為旺角就係個咁「熱鬧」嘅地方。但其實行後少少嘅太平道係好寧靜架,嗰間寵物店多,酒吧都多不過唔太多人會行呢到,所以d酒吧都唔算好嘈好多人,想同朋友飲下野吹下水都係個好選擇。呢間mini club係我個人認為一間幾值得推薦嘅酒吧,一黎舖頭裝修精緻,岩晒打卡人,而且環境闊落,坐得舒服,d staff又nice,笑容可掬,呢到野食野飲種類都好多,仲環係高質架!想拎住杯白酒歎生蠔,還是飲紅酒鋸下扒,或者啤酒配薯條,呢到全部滿足晒Einstein ($118)呢杯cocktail係咪好靚好特別呢~個容器分兩層,外形成個實驗室用嘅equipment咁,襯晒杯酒名啦!杯酒包含咗Vodka, Blue Curacao, Lychee, 7-up, Cranberry Juice, Pink Grapefruit Syrup 同Grenadine。藍色部分係酒精,但飲落都重荔枝甜味,好易入口。紅色部分就係d好飲魚籽嘅珠珠,加入d酒到一黎靚靚,二黎多咗份口感,真係好有趣Swann Lake ($1

Einstein ($118)

Swann Lake ($118)

呢杯真係仙氣十足,女士們要打卡啦!

Cocktail有Strawberry Baileys, Pineapple Juice, Cranberry Juice同Cream,係偏甜嘅,但飲飲下去到最尾嘅時候酒精味都會重,但都易份口嘅!三粒莓配個果醬我都麻麻地,因為真係幾酸......但下面兩粒馬卡龍就好加分,上面畫咗d花花好靚,食落又唔會好甜,同杯酒係幾夾嘅

French Fries with Cheddar Cheese($68)
Deep Fried Chicken Wings with Sesame($78)

落酒吧唔叫返d香口野係唔得嘅~因爲係比人配酒,所以酒吧吧炸物通常都好味過出面餐廳,會新鮮d脆口d,味道又足夠,份量都多d架(想你叫多幾杯酒嘛~)
薯條一望就知唔係麥記薯條啦!條條都好長好完整,薯仔味都重,唔會好咸,但真係好香,配芝士醬一流,又唔會膩。
雞翼就都香口嘅,但感覺上就普通d,芝加哥味唔算好出,如果當佢係就咁炸雞翼嘅話就都幾唔錯嘅!
Zuwaigani Claws cooked with Mentaiko Spaghetti($138)

呢個意粉
廚師推薦係唔同d嘅!意粉彈牙就基本啦,個汁勁creamy同好有鮮味,蟹肉好多,蟹籽都成匙咁多,仲有一隻完整嘅蟹鉗,食落好滿足呀!

Strawberry Blossom($88)

最後黎多個甜品啦!Strawberry Baileys推廣嘅幾款甜品望落都好唔錯,呢個夠大個樣又靚就決定要試佢!入面Strawberry Baileys, Strawberry Purée, Cream. 食落好滑,酸酸甜甜咁令到你唔會覺飽,會繼續食食食
同埋佢落咗Baileys都一d酒味都無,只有士多啤梨嘅甜同香
2019-05-22 154 浏览
近來老公轉了工作,回家時要坐小巴到旺角轉車。他說有一天在附近下車,看到有一間不錯的酒吧,剛巧今天我放假,他說不如去試試。酒吧門面很美,有一個粉紅的電話亭,既懷舊卻有現代感。還有鐵閘及中間十字玻璃門,像去了外國的酒吧一樣,感覺很輕鬆。酒吧氣氛浪漫,進去聽到播放著英文慢歌,環境很寧靜,是清吧。每個角落都有不同style的裝飾,但一點都覺得不凌亂,裝飾非常豐富,有粉紅色的摩天輪,當然不少得用酒樽裝飾的牆,還有用酒桶裝飾的掛畫,設計不錯。職員安排我們坐梳化,坐得很舒服。然後再為我們送上餐牌及花生,這裏餐牌是用電子餐牌,所以看到每款食物及飲品都非常美,我們點了兩款小食,一個薄餅,兩款飲品及一款甜品。我點了的飲品是 Pink Eruption,來的時候已覺得非常有份量,很大杯,賣相亦非常美,外面有朱古力及花生碎在杯邊作點綴。裏面有威化餅,爆谷及一些消化餅碎,當然不少得士多啤梨。上面鋪著忌廉及士多啤梨,非常pink。這個飲品是用了士多啤梨忌廉奶酒及朗姆酒調製而成,口感是甜甜的,很重奶味,配上士多啤梨及爆谷一起吃,味道很好,又不是太甜。老公問我會飲得完嗎,我說一定可以,因為我喜歡,真的好飲。老公點了一

老公點了一杯Signature Cocktail,名字叫Sunset。上的時候已經覺得很美,因為有乾冰的關係,所以是冒著煙,有點夢幻,旁邊有一些乾果作裝飾。小酒樽有兩個小口,一個口是果汁的,另一個小口是酒。這款cocktail是用檸檬果汁,芒果糖漿,薑啤及伏特加沖調而成。職員告訴我們,倒就出來的時候,小杯上有一個小籂,可隔著乾冰,免得客人飲的時候乾冰黏著。老公說這杯cocktail口感很特別,甜中帶酒的味道,他很喜歡,覺得不錯。
其中一款小食是車打芝士焗薯條,上的時候,還可看到冒著煙。車打芝士醬是另上的,喜歡點幾多或不點醬也可以。薯條入口脆卜卜,很熱,配上惡魔車打芝士醬,真的邪惡萬分,好味。
另一款小食是香烤蜜糖雞翼,是在酒吧不可缺少的小食。來的時候都是熱辣辣,蜜糖雞翼入口是甜甜的,有一點點口,非常入味,好食。
我們點了一款薄餅,是黑松露野菌薄餅,賣相亦很好。薄餅切得大小適中,容易拿上手吃。薄餅的醬是青芥辣,口感清新特別,甜甜的,上面還鋪上很多芝士,薄餅皮是脆脆的,一點也不比薄餅店遜色,好味道。
最後就是甜品,我點的是Strawberry Blossom,名字已經很詩情畫意,看餐牌的圖片已覺得很美。看到實物的時候也一模一樣,非常吸引。這個甜品的份量也不少,足夠兩個人吃。底部是士多啤梨慕絲,夾著一些威化餅乾,上面鋪忌廉及士多啤梨,彩虹脆脆,甜度剛好。旁邊還伴著一杯士多啤梨飲品,味道有很濃,很重士多啤梨味道。這款甜品很好吃,吃完非常滿足。

這裡的環境非常好,食物質素好,每款飲品都很美,好飲好食。除了適合情侶,朋友聚聚,亦非常適合上班一族,放工後三五同事去happy hour,傾傾計,輕鬆一下的地方。不喝酒也有其他靚靚飲品,點點嘢食。老公說下次要邀約同事來這裡happy hour一下,當然都會帶我再去啦。
2019-05-21
2019-05-10 95 浏览
Mini Club以酒吧形式為主,但又沒有一般酒吧咁嘈吵,靜靜聽吓音樂倾吓偈,加上這裡的招呼週到和装修得體,算是值得推介的餐廳。食物方面,估唔到又幾有水準, 價錢大眾化,低食!分別叫了炸明太子芝士粟米球、 燒明太子雞翼、 松葉蟹鉗明太子忌廉意粉和特色甜品, 邊享受美食邊倾偈, 人生一大樂事。粟米球2大個, 炸得金黃色,外層脆口,內裏滿是粟米,加上沙律醬配搭, 味道更添美味。而明太子雞翼醃制得非常入味,香脆有彈性,肉汁惹味,甜甜地幾好食,如雞翼大隻d更正。意粉絕對有驚喜, 松葉蟹肉是即場拆的, 幾乎與意粉份量一樣,肉質好鮮甜, 單係食蟹肉已值回票價。而意大利粉充滿忌廉汁,入口香滑,配上新鮮鮮甜蟹肉,好好食呀。至於這裏的飲品也很有特色,Pink Euiption,泡製得好靓的一杯 cocktail,材料豐富,分別有甜甜地的熱焦糖爆谷、威化條、朱古力醬和士多啤梨,香甜美味。而乳酪清新,含有爽口餅乾碎,認真特別。

食物方面,估唔到又幾有水準, 價錢大眾化,低食!

2019-05-02
2019-04-16 673 浏览
走過橫街窄巷,見到呢間好有歐美🇬🇧風情既酒吧,外面既紅色電話亭☎️再加上紫色霓虹燈既Mini Club招牌,真係好吸引我既眼球。一入到去就見到好多LED燈既字樣,仲有兩個好大又識轉既紅色摩天輪🎡真係好有氣氛,全場勁多沙發,座位勁舒服,冷氣又唔會開到好大好凍,非常好! 呢度既食物菜單同飲品菜單都係用平板黎睇,一開個菜單就見到呢個Strawberry & Gream cocktails,即刻講左聲:好靚啊!最後叫左Swann Lake $188〔Strawberry Bailey,Pineapple Juice , Cranberry Juice, Cream〕賣相真係超級無敵霹靂可愛,成個擺盤都勁有心思,竟然有成束乾花做裝飾!即刻少女心爆發💋💯💯💯💯💯💯💯飲落好甜好香士多啤梨味,仲有菠蘿🍍即回香,無乜酒味,唔會好嗆喉,真係好岩我口味!💯💯💯極滿意!伴碟仲有2粒印有Mini Club字樣既馬卡龍,外表看起來很好味,食落外層好脆,內裡好甜,真係好好味。另外個紅桑子配甜甜既野苺醬,非常夾,野苺醬可以中和返陣酸味,不錯👍🏻呢杯野飲滿意度💯仲叫多左杯Signature cocktails - Ein

最後叫左Swann Lake $188

呢杯野飲滿意度💯

仲叫多左杯Signature cocktails - Einstein $118
〔Vodka, Blue Curaçao ,Lychee,7up,Cranberry Juice,Pink Grapefruit Syrup ,Grenadine〕

呢杯酒味重的,加左中間個啲粉紅色葡萄柚既糖漿,藍色會慢慢變淡少少,中和左酒既苦澀味,不錯👍🏻

炸薯條🍟配車打芝士醬 $68

性價比十分高,個車打芝士醬分量勁多,薯條份量都好多,車打芝士醬嘅芝士味非常濃郁,上邊仲有啲煙肉碎同香草🌿配上啱啱炸好嘅薯條🍟冇得彈
香烤蜜糖雞翼 $78
睇過菜單幅圖有咁多雞翼,其實真係冇諗過真係有咁多,見到個份量真係嚇咗一跳,有成八隻咁多喎!份量足夠得黎,雞翼唔會好細件,蜜糖真係同雞翼絕配。

松葉蟹鉗明太子忌廉意粉 $138
呢個意粉擺明又係勁靚,有成隻蟹鉗係度,啖啖肉!明太子配上忌廉意粉,非常濃郁既鮮味,仲有好多蟹肉碎,非常有口感!

最後梗係叫返個甜品🍮
Strawberry Blossom 🍓🍓
呢個甜品都係用咗Strawberry Bailey黎整,面全部都係Strawberry Bailey味嘅慕絲,好重士多啤梨味又唔會有酒味,仲有好多有咬口既東西係入面,有口感得來唔會太甜,又係一個唔錯嘅選擇!

總結來說,呢間酒吧的質素非常高,裝修有格調得黎,啲嘢食又有特色, 食物水平非常高!絕對值得一來再來!
  • Swann Lake
2019-04-13 728 浏览
今晚約咗好耐冇見嘅老朋友, 當然要找間可以坐得舒服, 而又方便傾計暢談嘅好地方, 上次食過這間太平道Mini Club, 絕對啱我們今晚聚舊。🤣朋友試過都話值得, 話這Mini Club 似酒吧和高檔餐廳嘅混合體,除了環境舒適但唔太嘈雜嘅, 而食物味道方面又有質素,加上這裏的飲品夠特色。賣相又吸引, 下次約會又可選這地方。食物先點小食:炸薯條配車打芝士醬, 薯條炸得好金黃,食落份外香脆, 配上車打芝士醬, 熱辣辣非常滋味。香烤蜜糖雞翼,共六隻,皮外脆肉多汁又嫩滑, 加上表層 甜絲絲蜜糖味,可口又脆皮,正!法式紅酒燴牛尾意粉, 份量大大碟,惹味嘅牛尾,口感鮮嫩, 而意粉帶有紅酒氣味,再配上濃郁牛尾醬汁,杰杰地味道又幾好食,好夾的味道。甜味是Strawberry blossom , 賣相吸引,味道香甜,口感軟滑,表層士多啤梨醬汁酸酸甜甜,好開胃唔腻口。這裏的飲品更是一大特色,今期 cocktail 以 Strawberry 主題, 當然不可以錯過,叫了杯如夢幻仙境的Swann Lake, 題材與飲品賣相非常貼切, 侍應呈上這杯飲品, 在透明杯上加了乾冰, 瞬間就如仙境一樣,白煙飄散, 看到

食物先點小食:

炸薯條配車打芝士醬

Strawberry blossom

這裏的飲品更是一大特色,今期 cocktail 以 Strawberry 主題, 當然不可以錯過,叫了杯如夢幻仙境的Swann Lake, 題材與飲品賣相非常貼切, 侍應呈上這杯飲品, 在透明杯上加了乾冰, 瞬間就如仙境一樣,白煙飄散, 看到目不暇給。 味道方面, 紅桑子配上士多啤梨醬, 酸甜各半,好重層次感,美味健康。而士多啤梨百利甜酒, 加上菠蘿汁、 酸果蔓汁和表層忌廉, 攪勻後味道又好順滑,好易入口。 加上兩件特別精緻的馬卡龍,配上兩mini club字眼 ,賣相搶眼,甜甜地又有飽肚感,夠曬特色的飲品。

Swann Lake

這間Mini club 環境舒適、味道超值,值得一食在食。

2019-04-11
炸薯條配車打芝士醬
Strawberry blossom
2019-04-10 123 浏览
呢間Bar重遊機率都高既,因為一來佢唔雜,黎既都係chill下,傾下計為主,氣氛不錯,加上服務不錯,侍應都好有禮貌,又好helpful。一坐低佢已經走埋黎介紹一下有咩優惠,因為佢8點前落單係有8折優惠既,超抵食,同埋本身佢價格都唔算太高,average la。仲有最抵食生蠔,叫一杯alcohol飲品就可叫半打,平均$9隻,我地3個女仔都忍唔住食了兩打。明太子雞翼- 好味,好Juicy12安士炭燒安格斯牛仔骨 - 肉質好嫩,不會燒過頭,又不會太多筋位,啖啖肉蘆筍菠菜汁意粉伴慢煮雞胸肉 - 慢煮得太耐了,雞肉好乾好"鞋",加上d汁無咩味道,吃不完呢至於cocktail,本身想試佢Special系列個Sunset 或者Perfume of Roses但都無哂了,就試了The Wizard of Oz,但略嫌奶類份量太重同偏甜。
明太子雞翼- 好味,好Juicy
2019-04-09 78 浏览
冇幾耐之前就想去銅鑼灣既 Mini Club。不過經常都約唔到一班姊妹,無意中又發現原來旺角都有分店,所以就同男友黎試一試。雖然旺角太平道附近與染布房街之有一條路軌之隔,但人流就大幅減少。Mini Club 正正就係太平道之中,假日之中都不難搵位。從門口望入去Mini Club 不難發現是一間以酒吧為主餐廳,入面多以梳化作座為,帶有輕鬆感覺。牆身裝飾精美仲有呢個摩天輪。既然係酒吧,坐底就當然有花生送酒啦。與此同時,不得點杯酒。Organic Honey Dew (UK)男友揀左呢杯黎自英國GE手工啤,而睇返介紹佢係本土銷量最高,咁就有信心保證。手工啤分別之處在於用上全麥釀製,即使唔太識飲酒GE我都分得出呢款手工啤特別清爽,帶有回甘味。 What the Duck點左呢款好可愛既沖涼鴨cocktail,用浴缸裝住飲品,仲有一堆泡泡,隔望有肥皂碟裝住真既沖涼鴨同埋扮浴鹽既爆炸糖,打卡必點!海鮮拼盤拼盤款式多,有生蠔,龍蝦,鮑魚 青口等等。海鮮算新鮮,而生蠔冇咩腥味。龍蝦切好一半後一撩就起,蝦肉爽口,食起黎非常分別。狂野摩天輪既然呢度有摩天輪,當然要點一個打下卡啦!其實2個人點左呢個摩天輪都

冇幾耐之前就想去銅鑼灣既 Mini Club。

入面多以梳化作座為,帶有輕鬆感覺。
牆身裝飾精美仲有呢個摩天輪。
既然係酒吧,坐底就當然有花生送酒啦。
與此同時,不得點杯酒。
Organic Honey Dew (UK)
呢款手工啤特別清爽,帶有回甘味。

What the Duck

海鮮拼盤
拼盤款式多,有生蠔,龍蝦,鮑魚 青口等等。
海鮮算新鮮,而生蠔冇咩腥味。
龍蝦切好一半後一撩就起,蝦肉爽口,食起黎非常分別。

狂野摩天輪
既然呢度有摩天輪,當然要點一個打下卡啦!
其實2個人點左呢個摩天輪都開始後悔,因為份量超多,真係驚食唔哂。
好彩男友夠大食,先食得哂。
摩天輪係一共5款炸物,有炸蝦,炸蠔,炸紫薯等等,
當中炸紫薯真係少有得黎又好食。
呢個摩天輪好適合一大班人叫黎一路食一路飲酒傾下計。

火焰西班牙黑毛豬鞍扒(沖繩鹽麴)
黑毛豬上枱後,店會再用火燒一燒,燒過後肉身紋理更加清晰。
輕輕可以切開,而肉質軟淋,入口多油花及肉汁juicy 。
附近都唔少客人點呢款,相信係熱門菜色!

法式龍蝦汁海鮮扁意粉

THE LOVE of Eiffel
最後有呢個粉紅色鐵塔,再加水令乾冰湧出,超靚呀!!
上枱時都吸引唔少其他食客目光,可想言之幾吸引啦!
鐵塔一個分為2層,要比起酒店既afternoon tea set絕對不輸蝕!!
2019-04-02 98 浏览
同肥仔去飲白酒食海鮮,有間私心推介的餐廳,好有私人空間!再入d有好多沙發,比2人坐,好正。海鮮拼盤大大盤,一包括生蠔、鮑魚、凍蝦、翡翠螺、青口同埋龍蝦,全部都夠鮮甜,特別係生蠔,好creamy好新鮮,再配埋支白酒真係好relax。主菜係炭燒安格斯牛仔骨,牛仔骨好有肉味,帶陣陣炭燒香。蜜糖烤雞翼(8隻)雞翼大大隻好嫩滑,蜜糖味好平均,好滋味龍蝦汁海鮮扁意粉個汁好濃,意粉軟硬適中,海鮮份量都好,有青口、蝦等等甜品The Love of Eiffel 超美的一座塔,顏值超級高,一定要叫!!上層有馬卡龍、朱古力,下層有泡芙、奶凍等,全部都有水準,而且好精緻。
同肥仔去飲白酒食海鮮,有間私心推介的餐廳,好有私人空間!

再入d有好多沙發,比2人坐,好正。

海鮮拼盤大大盤,一
再配埋支白酒真係好relax。

主菜係炭燒安格斯牛仔骨,
牛仔骨好有肉味,帶陣陣炭燒香。
蜜糖烤雞翼(8隻)

雞翼大大隻好嫩滑,蜜糖味好平均,好滋味

龍蝦汁海鮮扁意粉

個汁好濃,意粉軟硬適中,海鮮份量都好,有青口、蝦等等

2019-03-31 77 浏览
「👎🏻巴黎鐵塔甜品$218」用黎打卡一流的甜品,外型好美麗色彩繽紛。但甜品質素就普通了,係街邊餅舖質素,加上無得選擇口味,是隨機的每天也不同。👍🏻服務值得一提侍應的服務態度很好,會主動幫你拍照,同介紹餐牌上食物飲品,服務一流。

👍🏻服務

2019-03-19