見到佢太多口味都好想食 所以一於叫一口裝 滿足哂我所有口味😆同埋食過一口裝 知道各款大約味道之後 我下次就可以買大件裝食啦🤩🍰 $48/自選4味我叫左豆乳丸子 水蜜桃烏龍 oreo 楊枝甘露食落幾滑身 比較多cream 同食開嘅Tiramisu有少少唔同 個人幾鍾意呢個口感另外用咗零卡糖同埋似少糖 食落唔會甜 好似係少啲負擔😆 如果嚐甜嘅人 未必啱食🫣我自己最鍾意豆乳丸子 因為有丸子做夾心 食落煙煙韌韌😍 而且都有淡淡嘅豆香味oreo口味一定係最穩陣😆 不過我自己食落似食木糠布甸🙈 可能重cream感楊枝甘露同水蜜桃烏龍都係正正常常 冇咩特別~我個人覺得佢唔太似平時食開嘅Tiramisu但如果你問我好唔好味 我覺得味道上同口感上都幾好 而且少甜😍 所以我會推介俾大家😆

🍰 $48/自選4味
我叫左豆乳丸子 水蜜桃烏龍 oreo 楊枝甘露

楊枝甘露同水蜜桃烏龍都係正正常常 冇咩特別~

我個人覺得佢唔太似平時食開嘅Tiramisu
一口裝提拉米蘇
2023-08-10
  • 豆乳丸子
2023-08-22 66 浏览
旺中地下有間甜品店,一直都想試😍今次同家人行完街就買幾款返屋企先!Miss Tira係現切韓式提拉米蘇專門店。由原條現切,用天然零卡糖,食落無咁甜,唔會有罪惡感😈切完就會放入韓式野餐盒子裝住🤎✪ 水蜜桃烏龍茶提拉米蘇 ⌫ 💲58店家每月都有會期間限定款。今次的期間限定的提拉米蘇以水蜜桃烏龍茶為主要風味,帶來清新的口感。造型好fantasy🦄中間有啤啤蠟燭🐻香甜茶香與提拉米蘇的香濃融合得恰到好處。水蜜桃的甜味為整體增添了豐富的層次感,令人驚艷的創新口味🍑✪ 長崎縣糖蜜草莓提拉米蘇配海鹽芝士奶蓋 ⌫ 💲58上層擺放一粒大大粒的長崎縣糖蜜草莓加上一片雲朵形狀的海鹽芝士奶蓋,好吸睛🍓草莓的酸甜和奶蓋的鹹香在口中交融,味道相當平衡。提拉米蘇的濃郁口感與鮮甜的草莓完美融合,每一口都讓人陶醉其中🫧✪ 經典原味提拉米蘇 ⌫ 💲58經典原味提拉米蘇是經典中的經典。濃郁的咖啡香與香醇的芝士層次分明,每一口都帶來滿滿的滿足感。它的簡單純粹讓人回味無窮☕️✪ 奧利奧海鹽提拉米蘇 ⌫ 💲58奧利奧的香濃和海鹽的微鹹帶來了令人驚豔的口感。餅乾的酥脆與提拉米蘇的軟滑相互呼應,創造出令人愉悅的口感體驗。【 Miss T

✪ 水蜜桃烏龍茶提拉米蘇 ⌫ 💲58

✪ 長崎縣糖蜜草莓提拉米蘇配海鹽芝士奶蓋 ⌫ 💲58

✪ 經典原味提拉米蘇 ⌫ 💲58

✪ 奧利奧海鹽提拉米蘇 ⌫ 💲58

【 Miss Tira 】
📌旺角彌敦道688號旺角中心第1期G19A號舖
2023-08-17 59 浏览
之前新開已經好想試 但一直都唔知原來喺旺中下面好易搵!蛋糕櫃入面所有蛋糕都好靚 尤其係士多啤梨! 不過我哋叫咗焦糖栗子 栗子蓉好香好滑焦糖味亦都好出 唔會太甜 但好大件爭啲食唔晒
小編去咗試堪稱係全港香港首家現切提拉米蘇專門店🍰 ,佢哋全黃色設計嘅舖頭外觀, 勁有韓國嗰啲打卡cake shop 感覺。除咗經典原味Tiramisu, 仲有10幾隻口味可以揀, 全部都零卡糖使用, 即買即切!🍴 小編都忍唔住整返四件先, 仲試左限定口味👌-厚手工芋泥提拉米蘇 💰58一入口勁重濃郁嘅芋頭味🍠。好適合鍾意食芋頭嘅人士嘗試。甜度剛剛好, cream比例較多, 所以冇傳統Tiramisu硬身💪-泰式芒果糯米飯提拉米蘇 💰58芒果糯米飯就食得多啦 🥭🍚, 但係整成tiramisu真係第一次試。 唔知係咪因為用咗由意大利產的馬加邦尼鮮芝士, 令到芒果香更出,紫糯米超Q彈, 件事勁昇華👍-奧利奧海鹽提拉米蘇 💰58呢個口味好新鮮,因為忌廉入邊加咗海鹽🧂,食落去鹹鹹地,同時亦食到啖啖 ᴏʀᴇᴏ脆餅 🍪,口感超豐富!😋-長崎縣草莓提拉米蘇配海鹽芝士奶蓋 💰58經典口味打卡必備,士多啤梨🍓嘅酸甜同芝士奶蓋🧀一齊超夾,唔好以為佢剩係得面嗰粒士多啤梨,入邊內層仲有士多啤梨果肉,勁正👏

厚手工芋泥提拉米蘇 💰58

泰式芒果糯米飯提拉米蘇 💰58

奧利奧海鹽提拉米蘇 💰58

長崎縣草莓提拉米蘇配海鹽芝士奶蓋 💰58
《Tiramisu 專門店🍰 合適打卡但味道一般🥲》1. 揚枝甘露提拉米蘇($58)芒果清甜,中間有好多柚子果肉,柚子甘香清新,可以啱啱好中和成個蛋糕,份量都算多,整體組合配搭得好好,非常值得一試。🌟評分:8/102. 一口豆乳丸子提拉米蘇 ($12)入口偏淡,冇乜豆乳味,不過入面有年糕夾增加口感,年糕口感煙韌,增加提拉米蘇口感,而且蛋糕用咗人0卡糖非常適合健康人士。🌟評分:6/103. 一口芒果糯米飯味提拉米蘇 ($12)非常香芒果味,紫糯米煙靭,不過食落似係芒果蛋糕,冇乜特別。🌟評分:6/104. 一口原味提拉米蘇 ($12)味道正正常常,甜度適中。🌟評分:5/105. 一口奧利奧海鹽提拉米蘇 ($12)食唔到有海鹽味,非常之多奧利奧,味道有啲似麥旋風。🌟評分:6/10🎖️整體評分🎖️❤️味道 :7/10💛服務 :7/10💙性價比 :6/10✨Miss Tira 📍旺角彌敦道688號旺角中心第1期G19A號舖#hkoverfood_旺角
《Tiramisu 專門店🍰 合適打卡但味道一般🥲》

1. 揚枝甘露提拉米蘇($58)
🌟評分:8/10

2. 一口豆乳丸子提拉米蘇 ($12)
🌟評分:6/10

3. 一口芒果糯米飯味提拉米蘇 ($12)
非常香芒果味,紫糯米煙靭,不過食落似係芒果蛋糕,冇乜特別。
🌟評分:6/10

4. 一口原味提拉米蘇 ($12)
味道正正常常,甜度適中。
🌟評分:5/10

5. 一口奧利奧海鹽提拉米蘇 ($12)
食唔到有海鹽味,非常之多奧利奧,味道有啲似麥旋風。

🎖️整體評分🎖️
❤️味道 :7/10
💛服務 :7/10
💙性價比 :6/10

✨Miss Tira
📍旺角彌敦道688號旺角中心第1期G19A號舖

#hkoverfood_旺角
下午茶
平時cafe或餅店細細舊嘅tiramisu就食得多,大份墜手用便當盒裝嘅,你又食過未🤓?近排喺ig上火紅嘅tiramisu專賣店🔥,主打現切現pack。餅櫃陳列著10款口味,個個造型都超吸睛✨!除咗經典原味,仲有小山園抹茶、厚手工芋泥、豆乳丸子年糕等創新口味,全部都包括時下港人最喜愛嘅原素,好難唔買😍!小織首試標住熱著人氣熱賣嘅「長崎縣草莓🍓配海鹽芝士奶蓋提拉米蘇」,個名水蛇春咁長,好似好駕勢堂咁,就睇下佢咩龍撩。🟠 長崎縣草莓配海鹽芝士奶蓋|$58真係好大一件層次由上而下分別係:海鹽芝士味嘅淡忌廉➡️海綿蛋糕➡️夾有草莓果醬嘅草莓忌廉➡️再嚟海綿蛋糕海鹽芝士忌廉似一般手搖奶蓋嘅extra杰身版,奶油味高質,十足Italian Tomato皇牌🍓蛋糕採用嘅忌廉理應輕盈唔膩,但奈何實在係太多cream,甜品胃都表示too膩to handle,海鹽味重多啲應該幫到手🙈海綿蛋糕夠軟滑,做到同cream融為一體嘅效果草莓果醬咬到粒粒帶籽果肉,層次感都夠嘅而且士多啤梨味唔假,算係一個好食嘅🍓🍰🟣 個問題就係依家似食緊一個草莓忌廉蛋糕,多過tiramisu😂 唔係話佢唔好味,只係衝著tiramisu嚟嘅

🟠 長崎縣草莓配海鹽芝士奶蓋|$58
長崎縣草莓配海鹽芝士奶蓋

真係好大一件

海綿蛋糕夠軟滑,做到同cream融為一體嘅效果

草莓果醬咬到粒粒帶籽果肉,層次感都夠嘅

而且士多啤梨味唔假,算係一個好食嘅🍓🍰

🟣 個問題就係依家似食緊一個草莓忌廉蛋糕,多過tiramisu😂 唔係話佢唔好味,只係衝著tiramisu嚟嘅建議揀返經典原味,其他五花八門嘅口味就當普通蛋糕食吧~ 最後忠告:一定要二人或以上share一個,唔係會膩死🥴
長崎縣草莓配海鹽芝士奶蓋
幾次路過都見到要排隊 相當人氣⭐️我今次買咗四個一口裝🤤-奧利奧海鹽提拉米蘇經典原味提拉米蘇海鹽焦糖蜜栗子提拉米蘇楊枝甘露提拉米蘇-一口裝都有好多口味👍一個人食都可以揀多幾個味食落口感細滑,而且使用零卡糖食多件都唔會重罪惡感👍

幾次路過都見到要排隊 相當人氣⭐️
我今次買咗四個一口裝🤤
奧利奧海鹽提拉米蘇
經典原味提拉米蘇
海鹽焦糖蜜栗子提拉米蘇
楊枝甘露提拉米蘇
一口裝都有好多口味👍一個人食都可以揀多幾個味
食落口感細滑,而且使用零卡糖食多件都唔會重罪惡感👍
2023-07-16 93 浏览
現切提拉米蘇店Miss Tira 係荃灣開店時已火速成為人氣熱店受一眾提拉馬蘇迷追捧而家旺角新開分店,同樣人潮湧湧仲要推出左好多新款限定口味,即時買番屋企試試ꔐ泰國芒果糯米提拉米蘇($58)限定款式,很澎湃色彩嘅賣相仲有個可愛心心可以加入椰漿完全幻想唔到佢係tiramisu 中間有紫糯米同芒果粒,食落仲有椰香口感層次最為豐富ꔐ伯爵茶焦糖可可拿破崙提拉馬蘇($68)係熱賣人氣款式,賣相好精緻朱古力味好濃仲散發住陣陣伯爵茶香伯爵茶可可芝士口感很順滑,可以用拿破崙伴著一齊食ꔐ海鹽焦糖蜜栗子提拉米蘇($58)栗子份量比得好大方好似食緊栗子蛋糕咁,但口感更順滑ꔐ草莓海鹽芝士奶蓋($58)草莓是必須encore系列,上次完全被驚艷好鍾意佢加左海鹽,中間仲加左士多啤梨醬咸甜咸甜好滋味,輕鬆一個人KO一件提拉米蘇使用零卡糖同意大利馬斯卡彭芝士製作自然食得更安心又開心
現切提拉米蘇店Miss Tira 係荃灣開店時
已火速成為人氣熱店
受一眾提拉馬蘇迷追捧
而家旺角新開分店,同樣人潮湧湧
仲要推出左好多新款限定口味,即時買番屋企試試

ꔐ泰國芒果糯米提拉米蘇($58)
限定款式,很澎湃色彩嘅賣相
仲有個可愛心心可以加入椰漿
完全幻想唔到佢係tiramisu
中間有紫糯米同芒果粒,食落仲有椰香
口感層次最為豐富

ꔐ伯爵茶焦糖可可拿破崙提拉馬蘇($68)
係熱賣人氣款式,賣相好精緻
朱古力味好濃仲散發住陣陣伯爵茶香
伯爵茶可可芝士口感很順滑,可以用拿破崙伴著一齊食

ꔐ海鹽焦糖蜜栗子提拉米蘇($58)
栗子份量比得好大方
好似食緊栗子蛋糕咁,但口感更順滑

ꔐ草莓海鹽芝士奶蓋($58)
草莓是必須encore系列,上次完全被驚艷
好鍾意佢加左海鹽,中間仲加左士多啤梨醬
咸甜咸甜好滋味,輕鬆一個人KO一件

提拉米蘇使用零卡糖同意大利馬斯卡彭芝士製作
自然食得更安心又開心
外卖自取
之前好似喺社交平台見過呢間野,食完之後好肯定係😵‍💫買左4件細: 原味 桃 芒果糯米飯 黑芝麻湯圓見間舖寫住用天然糖,冇諗過食落係完全冇味😐 食甜品完全唔甜係咩玩法? 香港人唔嗜甜姐,都唔洗走甜呀嘛?我冇食過咁唔滑嘅tiramisu,原味都可以極得咁差,呢啲叫tiramisu簡直係侮辱緊個甜品😐 用mascarpone就叫自己做tiramisu,口感同mousse冇分別😐好彩唔係貴同埋唔係大件,覺得難食都嬲少啲😐
之前好似喺社交平台見過呢間野,食完之後好肯定係😵‍💫

買左4件細: 原味 桃 芒果糯米飯 黑芝麻湯圓

好彩唔係貴同埋唔係大件,覺得難食都嬲少啲😐
外卖自取
Miss Tira是,由網店做到有兩間分店,都幾厲害👍主打韓式現切提拉米蘇,口味選擇多 (約十款),而且使用零卡糖製作,食落無咁有負擔。Tiramisu有正常size $58,和一口可愛裝$12,可做散水餅。🌇裝修:簡單外賣店,門市都多口味選擇🫶泰式芒果糯米飯提拉米蘇 $12🧁最新期間限定口味🧁蛋糕內有少量糯米飯和芒果,配有椰汁和少假的芒果醬,甜度適中,有少少似芒果布甸的味🧁失望位是Tiramira以大量忌廉做主導,配少量海綿蛋糕,就好似一個極普通、極多cream的海綿蛋糕(harsh d 講可以是一個有味的忌廉蛋糕)。完全唔明點解係Tiramisu🙈,完全食唔出Tiramisu應有的味道和質感(我理解起碼有cream cheese同手指餅的平衡),🧁可愛裝份量不錯,細細件,有quota試唔同味🫶北海道豆乳丸子提拉米蘇年糕夾心 $12🧁有丸子和年糕夾心,食落煙韌,但無咩豆乳味,不甜的,感覺食緊木糠布甸......同上點解係tiramisu???🫶髒髒黑芝麻芝麻湯圓提拉米蘇 $12🧁有芝麻湯圓在中間,黑芝麻味道極濃郁,是我試的4個入面最唔甜的🫶經典原味提拉米蘇 $12🧁原味更加凸顯佢唔似

🌇裝修:簡單外賣店,門市都多口味選擇

🫶泰式芒果糯米飯提拉米蘇 $12
🧁最新期間限定口味
🧁可愛裝份量不錯,細細件,有quota試唔同味

🫶北海道豆乳丸子提拉米蘇年糕夾心 $12

🫶髒髒黑芝麻芝麻湯圓提拉米蘇 $12

🫶經典原味提拉米蘇 $12
🧁原味更加凸顯佢唔似tiramisu.....面頭個咖啡粉不能理解咁極苦......唔好食🥲

🎆整體:建議改名不叫tiramisu,起碼唔會俾到我錯誤期望(當然或者我唔知有依款tiramisu),好就是甜度適中,但太多cream了😮‍💨

附上chatgpt介紹的tiramisu:
「Tiramisu是一種源自意大利的甜點,它的名字意為“提拉米蘇”,意為“讓我振作起來”或“讓我重生”。這種甜點由多層蛋糕、香濃的馬斯卡彭芝士、咖啡、朱古力和鮮奶油製成,口感豐富,濃郁而又柔軟。傳統的Tiramisu通常是用手指餅乾浸泡在咖啡中,放在馬斯卡彭芝士和鮮奶油混合物的上層,然後再灑上一層可可粉,最後放入冰箱冷藏一段時間,以讓所有成分融合在一起。」

👅味道⭐️⭐️
📸打卡⭐️⭐️
🌃環境⭐️⭐️⭐️
💸性價比⭐️⭐️
💰人均:$20
😎Encore指數:30%
5 分钟 (外卖自取)
2023-07-01 861 浏览
Tiramisu專門店 是全港香港首家現切提拉米蘇專門店,現在荃灣同旺角都有分店,主打原條現切Tiramisu,客人購買時才將蛋糕分切成一件件,Tiramisu選用由意大利Mascarpone芝士和純牛奶製作,口感綿滑,重點係零卡糖使用,食得咁健康👍🏻有10多款口味可以選擇,不但有經典原味Tiramisu,更有多款特色口味,譬如海鹽芝士草莓、小山園抹茶、楊枝甘露、伯爵茶焦糖可可拿破崙、豆乳丸子年糕夾心等,款式多樣之餘,賣相造型更是可愛繽紛😍🍓▪️草莓Tiramisu用上日本長崎縣糖蜜草莓,以海鹽芝士奶蓋配搭香甜口味,Tiramisu口感軟綿細緻,長期最熱賣嘅款式🥭▪️港式風味楊枝甘露加入西米粒、柚子和芒果肉,酸酸甜甜完全就係楊枝甘露一樣,味道好清新,尤其炎炎夏日食就最啱,呢個時候都係芒果最當做嘅季節,所以特別甜🍯▪️伯爵茶焦糖可可拿破崙近期超級熱賣口味,充滿伯爵茶嘅香味,配搭咗兩片鬆脆嘅拿破崙,加上大量嘅可可粉,特濃朱古力味,口感又脆又軟,真心推薦超級好食🌰▪️海鹽焦糖蜜栗子面層鋪上厚厚嘅栗子蓉,口感滑溜,濃濃既栗子香,仲有原粒蜜栗子,好清甜,和海鹽焦糖味既tiramisu 非常合拍,而且唔

Tiramisu專門店 [Miss Tira ] 是全港香港首家現切提拉米蘇專門店,現在荃灣同旺角都有分店,主打原條現切Tiramisu,客人購買時才將蛋糕分切成一件件,Tiramisu選用由意大利Mascarpone芝士和純牛奶製作,口感綿滑,重點係零卡糖使用,食得咁健康👍🏻

🍓▪️草莓Tiramisu

🥭▪️港式風味楊枝甘露

🍯▪️伯爵茶焦糖可可拿破崙

🌰▪️海鹽焦糖蜜栗子
面層鋪上厚厚嘅栗子蓉,口感滑溜,濃濃既栗子香,仲有原粒蜜栗子,好清甜,和海鹽焦糖味既tiramisu 非常合拍,而且唔太甜,栗子迷絕對唔可以錯過

🏛️ Miss Tira
📍 旺角彌敦道688號旺角中心第1期G19A號舖
  • 伯爵茶焦糖可可拿破崙Tiramisu
  • 港式風味楊枝甘露Tiramisu
Bookmark左咁耐終於去左食😚平日下午去到好多人幫襯呢賣點有超多口味選擇😍好colourful❤️零卡糖使用揀好想食咩味比完錢可以睇住店員現切呢個步驟非常治癒☺️見唔小人買完都會打個卡🤟🏻🥛北海道豆乳丸子提拉米蘇配年糕夾心🍵宇治金時年糕提拉米蘇🍫伯爵茶焦糖可可拿破崙提拉米蘇🖤髒髒黑芝麻湯圓提拉米蘇(期間限定)太多口味選擇好多款都想試 最後揀左呢四款口味 全部都有年糕夾心😍面頭有丸子 打卡好靚呢☺️整體上忌廉比例較高 中間會有ladyfinger 可能因為甜度低所以食落唔會太膩 四款口味中最like黑芝麻湯圓提拉米蘇😋係期間限定款 用上日本黑芝麻醬製作 芝麻味濃郁呀~另外仲有韓式冬甩圈圈杯😍可以直接圈係隻手 回頭率極高😳
Bookmark左咁耐終於去左食😚
平日下午去到好多人幫襯呢
賣點有超多口味選擇😍好colourful❤️零卡糖使用
揀好想食咩味比完錢可以睇住店員現切
呢個步驟非常治癒☺️見唔小人買完都會打個卡🤟🏻

🥛北海道豆乳丸子提拉米蘇配年糕夾心
🍵宇治金時年糕提拉米蘇
🍫伯爵茶焦糖可可拿破崙提拉米蘇
🖤髒髒黑芝麻湯圓提拉米蘇(期間限定)

另外仲有韓式冬甩圈圈杯😍可以直接圈係隻手 回頭率極高😳
旺中新開嘅韓式現切Tiramisu專門店,選用天然零卡糖整作同一般食開嘅意式Tiramisu唔同,呢種比較厚切大舊,cream比例較多,中間夾住一層層濕潤嘅海綿蛋糕🍰忌廉質感較輕身,奶味唔算好重,適合鍾意食大量cream嘅忌廉控朋友🤪每月提供唔同口味,定價一律為$58-👍🏻長崎縣糖蜜草莓提拉米蘇配海鹽芝士奶蓋 $58招牌主打item,大大粒日本士多啤梨,配上海鹽芝士奶蓋蛋糕搽上果醬,夾住士多啤梨味忌廉同士多啤梨切粒,有淡淡酒香,酸酸甜甜🍓-👍🏻奥利奥海鹽提拉米蘇 $58表面大量Oreo碎,cream相對唔算多,甜度適中,海鹽鹹味唔算明顯,味道正常發揮-👍🏻宇治金時配年糕夾心提拉米蘇 $58大量抹茶味忌廉,食到少少抹茶回甘味,偏甜唔苦面頭同夾心層都有紅豆粒,中間夾住層麻糬,仲有粒煙煙韌韌小丸子🍡-👍🏻伯爵茶焦糖可可拿破崙提拉米蘇 $58以伯爵茶同朱古力cream為主調,中間夾層有脆片,增加口感面頭灑上可可粉加上拿破崙,整體焦糖偏甜唔苦-👍🏻楊枝甘露提拉米蘇 $58以港式糖水楊枝甘露做idea,中間夾住西米、西柚肉、芒果肉,面頭搽上芒果醬同厚cream西柚肉唔苦澀,整體酸酸甜甜,個人口味最
每月提供唔同口味,定價一律為$58
👍🏻長崎縣糖蜜草莓提拉米蘇配海鹽芝士奶蓋 $58
招牌主打item,大大粒日本士多啤梨,配上海鹽芝士奶蓋

👍🏻奥利奥海鹽提拉米蘇 $58

👍🏻宇治金時配年糕夾心提拉米蘇 $58
大量抹茶味忌廉,食到少少抹茶回甘味,偏甜唔苦

👍🏻伯爵茶焦糖可可拿破崙提拉米蘇 $58
以伯爵茶同朱古力cream為主調,中間夾層有脆片,增加口感
面頭灑上可可粉加上拿破崙,整體焦糖偏甜唔苦

👍🏻楊枝甘露提拉米蘇 $58
西柚肉唔苦澀,整體酸酸甜甜,個人口味最鍾意呢款

👍🏻厚手工芋泥提拉米蘇 $58
芋泥非常厚身,口感綿密食到有芋頭肉,味道濃厚稍為有啲膩
因為實在太厚身,拎返屋企途中整冧咗

整體感覺似忌廉蛋糕版tiramisu,勝在賣相打卡靚靚,款式口味選擇多
另外幾鍾意佢個packing,裝落個盒仔拎返屋企,冚埋蓋都唔會壓扁😌

味道:7/10
性價比:7/10
📍#MissTira @misstira_hk
旺角彌敦道688號旺角中心第1期G19A號舖
荃灣青山公路荃灣段264-298號南豐中心地下A119號舖
外卖自取
之前Miss tira係荃灣開店,一路都未走去食, 而家連旺角都開左地方仲咁就腳, 襯生日一於同屋企人試兩款味😌 佢每件提拉米蘇都會放落盒仔到,包裝得幾好,而且仲有保冷袋保持溫度冇咁易變壞,呢樣野幾細心! 值得一提佢哋提拉米蘇用咗零卡糖,想食甜品又怕肥嘅我即刻心動🤣🙈提拉米蘇總共約十款味,基本款原味提拉米蘇,抹茶年糕,Oreo,伯爵茶焦糖可可,港式糖水款楊枝甘露,豆乳丸子年糕,草莓海鹽芝士奶蓋,限定款芝麻湯圓等,淨係揀味都要啲時間🤣🌸北海道豆乳丸子年糕夾心 提拉米蘇$58不得不提佢都幾大件, 所以其實都幾抵食😗豆乳味呢一款食起上嚟味道相對較微甜, 提拉米蘇面嘅丸子好煙韌,忌廉亦幾軟滑,忌廉係超級多,所以其實都幾膩🙈驚喜嘅係除咗面頭嘅丸子,蛋糕裡面仲有q 軟嘅年糕🤤🌸草莓配海鹽芝士奶蓋提拉米蘇$58雖然唔係特別鍾意草莓,但因為想食芝士奶蓋揀咗呢個味,估唔到又唔錯bo, 草莓酸酸甜甜嘅味道比豆乳味更夾提拉米蘇,裡面有粒粒草莓果肉,令到成個提拉米蘇口感豐富啲,如果可以再少甜啲仲好﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍📍Miss tira 旺角中心地下G19A號鋪

🌸北海道豆乳丸子年糕夾心 提拉米蘇$58

🌸草莓配海鹽芝士奶蓋提拉米蘇$58

﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
📍Miss tira
旺角中心地下G19A號鋪
原來係旺中開左新店,之前係荃灣見到已經好想買黎試下,Miss tira主打韓式現切提拉米蘇,以Cream為主,中間係海綿蛋糕,Size比起平時既Tiramisu為大😍重點係零卡糖製作,代替左傳統白砂糖,食完都冇咁內疚🤣而且款式多,每月都會有限定口味tim😆提拉米蘇賣相超吸引🤩店員會即場切件,放落個盒仔到,而且仲有保冷袋保溫,選擇困難症既我,每款都好想試,最後就揀左4款❤️🍓長崎縣糖蜜草莓提拉米蘇配海鹽芝士奶蓋比佢既粉紅色吸引左,真係好靚呀💗食落有海鹽鹹味同香濃既士多啤梨味🤤後來慢慢散發出淡淡既奶香,cream非常綿滑輕盈,食落唔會咁膩,成個組合都超級夾😋🍵伯爵茶焦糖可可拿破崙拿破崙餅底好脆😙伯爵茶清新得黎又濃郁,焦糖味同可可🍫都幾夾,加埋忌廉整體味道都唔錯😍🍡芝麻湯圓提拉米蘇芝麻味好香,食落唔會好甜,口感綿滑👅湯圓好軟糯Q彈,層次幾豐富😆經典原味提拉米蘇🍰口感綿滑,咖啡味十足🤩而且面層上灑既可可粉香味濃郁,苦苦地之餘可以balance返個成個味道,層次立即豐富左🤩

🍓長崎縣糖蜜草莓提拉米蘇配海鹽芝士奶蓋

🍵伯爵茶焦糖可可拿破崙