2021-09-14 436 浏览
最近好出名的打卡cafe 圓型位得2個 我平日去好幸運可以坐到❤️ 服務員十分之nice 周圍打卡都冇阻我 真係唔好意思阻到佢地做野😌Yuzu Toast with Salmon & red onion ($92)Toast份量不大 算係輕食 但三文魚幾新鮮😋 而且多士上面有柚子醬 感覺好清新🤩沙律醬仲有三文魚粒同洋蔥 冇咁heavy😋😋Mentaiko Pasta ($118)明太子意粉微辣 而且唔係好多cream嘅醬 比較乾身 變左食落冇咁漏🥰🤤 意粉軟硬適中 明太子味道都香濃😋Hojicha roll cake ($65)雖然有點貴 但焙茶蛋卷超好食😋😋中間嘅焙荼cream勁軟滑又smooth 而蛋糕好鬆軟 焙茶味香濃🤩 面頭仲有cream 同幾粒水果裝飾 味道更豐富又帶點酸 唔會好漏😋 如果可以再多啲水泥就好啦😇 Flat white ($45)Hojicha Latte ($55)飲唔算大杯 但品拉花幾靚 但個人喜歡重奶味啲❤️

Mentaiko Pasta ($118)

Hojicha roll cake ($65)

Flat white ($45)
Hojicha Latte ($55)
飲唔算大杯 但品拉花幾靚 但個人喜歡重奶味啲❤️
2021-09-13
2021-08-30 44 浏览
終於到星期五~ 可以抖一抖~做下foodie ~下星期繼續chur爆🤤不專業食評👀🥐 Croffle with Tofu Ice-cream & Seasonal Fruit 質感好鬆軟,再加上豆腐雪糕同🍇🍓令成個口感好豐富而且甜而不膩,但外層可以整得再脆口就更好啦☕️ Missing Link Special cold brew同柚子嘅combination,帶點微酸,成個感覺好refreshing~ 🍵Hojicha Latte 雖然培茶味好濃,但試到有粉粒,入口吾順滑少失望價錢略厭少貴~
終於到星期五~ 可以抖一抖~
做下foodie ~下星期繼續chur爆🤤

不專業食評👀
☕️ Missing Link Special
🍵Hojicha Latte
雖然培茶味好濃,但試到有粉粒,入口吾順滑少失望
價錢略厭少貴~
Missing  Link  Special
2021-08-29 46 浏览
哩家cafe都hit左一排😂我都係月頭先去,但拖到依加先出post😂事因真係太忙🌝言歸正轉,佢哩到selling point係個圓形打卡位⚪得2個⚪位,所以要排隊入🈵 我去嗰日係平日但係都要排隊,排左一陣🐱 如果假日去嘅話,記得早少少去,因為排隊有機會要好耐🐖🔸明太子意粉🍝 $118少少辣,同一般嘅明太子好味有少少唔同,不過幾過癮幾特別👅, 鹹食幾好, 唔會太辣,食唔到辣嘅人(即係我)都食到☺️🔸Mocha Latte🍵 $55有少少失望,抹茶味道唔濃,可能啲冰太多,溝淡咗成杯嘢飲🔸焙茶卷蛋☕🍰 $65苦味較重 ,茶味☕其實唔係話好重, 冇乜特色之處,同埋入面嘅cream太多, 好膩,個人覺得哩個可以skip🔸士多啤梨抹茶卷蛋🍓🍵🍰 $65呢個味道嘅卷蛋反而係比起焙茶既更加好😻, 抹茶味道好出, cream嘅份量其實都可以嘅😝, 饀入面有士多啤梨,咁就食落去都冇咁膩, 不過本身食得淡口啲,如果再少啲cream嘅話都ok☺️

🔸明太子意粉🍝 $118

🔸Mocha Latte🍵 $55
有少少失望,抹茶味道唔濃,可能啲冰太多,溝淡咗成杯嘢飲

🔸焙茶卷蛋☕🍰 $65

🔸士多啤梨抹茶卷蛋🍓🍵🍰 $65
清新的cafe真的會讓人流連忘返,我喜歡這間cafe的一點就是每一個角落都有不同的設計和功能,而我就特別喜歡這個頹廢小角落😂 Scrambled Egg Avocado Toast $78從擺盆開始已經感覺到製作的精緻,牛油果夠熟,有滑溜牛油果香,沙律菜雖然有點偏鹹,卻是會令你不斷想吃的味道,清新又有咬口~至於大大份的炒蛋有濃郁蛋香之餘超級滑溜,而且有很多黑椒,味道豐富!!!配上有厚度又容易切開的酸種麵包,脆脆的包邊帶來更多樣化的口感☺️Cappuccino $45小瓷杯盛載著滿滿的咖啡,柔和的咖啡豆香配上冰冰的奶泡,讓每一口都充滿層次感,相比其他cappuccino,這款奶味比較強烈,喜歡多奶的朋友可以點喔~

Cappuccino $45

2021-08-21 33 浏览
銅鑼灣呢間新cafe開業無耐已經吸引唔少人去大打卡,因為鋪頭細細weekend都要等一段時間先可以入座,全因呢度嘅signature圓形打卡位🔘夠晒煞食,係度影相就最啱。白色光猛嘅環境感覺好簡約,呢度同其他cafe一樣,除咗咖啡同茶之外都會供應意粉等主食同埋幾款甜品。Croffle with tofu ice cream and seasonal fruits 上網見好多人大讚呢度嘅抹茶士多啤梨卷蛋,不過呢排食得太多卷蛋/戚風蛋糕已經有啲厭😂😂所以轉下口味食croffle。Croffle新鮮熱辣奉上,聞到好香牛油味🧈切落就知烘得脆卜卜,入口都有牛油香。面頭嘅豆腐雪糕估唔到同croffle好襯,豆腐味都香濃。店員叮囑一定要品嘗側邊嘅生果,其中提子就係巨峰提子,有誠意😛😛Hojicha latte面頭充滿泡沫嘅造型當然吸睛啦,飲落都唔錯,焙茶味幾香濃,唔太甜😗人均消費:$140推介指數(10分為滿分):8分

Hojicha latte

人均消費:$140
推介指數(10分為滿分):8分
2021-08-20
Matcha Latte $55呢杯matcha latte 個拉花雖然冇之前見到既飛馬咁特別 但心心都幾靚既🥰 而且佢keep到個溫度 無論係影咗一陣相飲同食完野再飲都唔會變凍 仲係暖既🤣 同埋抹茶入口都順滑又冇粉粒 不過茶味略淡 如果再濃啲會更好🤤評分: 8/10🌟 Strawberry Matcha Roll Cake $60呢個卷蛋個賣相好似冇之前見到既咁好靚🥺 中間粒🍓有啲唔個想點咁😂 不過食落都夠濕潤同埋啲cream好滑 仲有淡淡茶香 呢個個茶味比野飲更濃 整體黎講唔錯🥳 評分: 9/10🌟———————————————————————Missing Link (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街10號地舖
Matcha Latte $55
評分: 8/10🌟

評分: 9/10🌟
———————————————————————
Missing Link (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街10號地舖
Matcha Latte
Strawberry Matcha Roll Cake
Matcha Latte
Strawberry Matcha Roll Cake
好開心星期六晏晝1點嚟到咁啱完全唔使排隊 一入去就有位😆咖啡店裝修係好柔和嘅暖色調 有兩個主要嘅圓形打卡位置⚪️不過可惜咁啱有人坐咗😗店內座位好少 但勝在空間咁都足夠嘅 ~-🍝Mentaiko Pasta ($118)食物選擇唔多 但個意粉高質!認真 其實我去cafe好少可會選擇唔食麵包🤣但係覺得呢個意粉好吸引所以就叫咗🤫結果一啲都冇失望!明太子沾滿每條意粉之餘 上面仲有一大坨😻佢嘅明太子微微辛辣又夠鹹香 而且份量多所以又帶多左份口感~意粉煮得剛好 有點咬口唔會太淋 而且唔會糊埋一chu😗份量剛好 推介!
🍝Mentaiko Pasta ($118)

2021-08-11 51 浏览
見裝修靚所以試下,叫咗杯45蚊嘅熱Latte拎走, 整好俾我已經覺得“哦,都幾細杯播“,返到公司打開 “嘩,會會真係太細杯!!!“ (見圖係一打開未飲嘅狀態, 杯高8.5cm , 咖啡份量只有5.5cm噤高嘅份量)。我諗架咖啡機standard出咖啡量,可能佢隻豆係配噤上下嘅水,奶去做,佢地coffee shop嘅標準係噤。所以我諗有人會覺得份量無問題,只係我自己個人覺得真係細杯.服務:好,裝修:靚,咖啡味道:一般,咖啡香味:零完。
服務:好,裝修:靚,咖啡味道:一般,咖啡香味:零
完。
2021-08-11
外卖自取
2021-08-04 58 浏览
ℂ𝕎𝔹 • 𝕄𝕚𝕤𝕤𝕚𝕟𝕘 𝕃𝕚𝕟𝕜 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 🔗📍 𝟙𝟘 𝕐𝕚𝕦 𝕎𝕒 𝕊𝕥𝕣𝕖𝕖𝕥, ℂ𝕒𝕦𝕤𝕖𝕨𝕒𝕪 𝔹𝕒𝕪➰𝘈 𝘱𝘩𝘰𝘵𝘰𝘨𝘦𝘯𝘪𝘤 𝘤𝘢𝘧𝘦 𝘪𝘯 𝘊𝘢𝘶𝘴𝘦𝘸𝘢𝘺 𝘣𝘢𝘺, 𝘵𝘩𝘢𝘯𝘬𝘴 𝘵𝘰 𝘪𝘵𝘴 𝘩𝘪𝘨𝘩 𝘤𝘪𝘳𝘤𝘶𝘭𝘢𝘳 𝘥𝘦𝘤𝘬! 𝘛𝘩𝘦 𝘯𝘢𝘮𝘦 𝘱𝘦𝘳 𝘴𝘦 𝘮𝘦𝘢𝘯𝘴 𝘵𝘰 𝘤𝘰𝘯𝘯𝘦𝘤𝘵 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘱𝘦𝘰𝘱𝘭𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 ☕️➰🔸𝚈𝚞𝚣𝚞 𝚃𝚘𝚊𝚜𝚝 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚂𝚊𝚕𝚖𝚘𝚗 & 𝚁𝚎𝚍 𝙾𝚗𝚒𝚘𝚗 $𝟿𝟸 🍞▫️𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 $𝟽𝟻 ☕️▫️𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚁𝚘𝚕𝚕 $𝟼𝟻 🍓▪️𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟻𝟻 🍵▪️𝙷𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟻𝟻 🤎➰𝘛𝘩𝘦 𝘳𝘰𝘭𝘭 (𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘭𝘪𝘤𝘦 𝘸𝘢𝘴 𝘢 𝘣𝘪𝘵 𝘵𝘰𝘰 𝘵𝘩𝘪𝘯 -𝘷-) 𝘢𝘯𝘥 𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦 𝘸𝘦𝘳𝘦 𝘢𝘷𝘦𝘳𝘢𝘨𝘦 𝘣𝘶𝘵 𝘵𝘳𝘶𝘭𝘺 𝘭𝘰𝘷𝘦 𝘵𝘩𝘦 𝘺𝘶𝘻𝘶 𝘵𝘰𝘢𝘴𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘵𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 (𝘶𝘴𝘶𝘢𝘭𝘭𝘺 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘥 𝘥𝘶𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘸𝘦𝘦𝘬𝘦𝘯𝘥 𝘣𝘶𝘵 𝘭𝘶𝘤𝘬𝘺 𝘔𝘰𝘯𝘥𝘢𝘺!). 𝘛𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘵𝘶𝘯𝘢 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩𝘦
ℂ𝕎𝔹 • 𝕄𝕚𝕤𝕤𝕚𝕟𝕘 𝕃𝕚𝕟𝕜 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 🔗

▫️𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 $𝟽𝟻 ☕️
▪️𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟻𝟻 🍵
▪️𝙷𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟻𝟻 🤎

𝘛𝘩𝘦 𝘳𝘰𝘭𝘭 (𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘭𝘪𝘤𝘦 𝘸𝘢𝘴 𝘢 𝘣𝘪𝘵 𝘵𝘰𝘰 𝘵𝘩𝘪𝘯 -𝘷-) 𝘢𝘯𝘥 𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦 𝘸𝘦𝘳𝘦 𝘢𝘷𝘦𝘳𝘢𝘨𝘦 𝘣𝘶𝘵 𝘵𝘳𝘶𝘭𝘺 𝘭𝘰𝘷𝘦 𝘵𝘩𝘦 𝘺𝘶𝘻𝘶 𝘵𝘰𝘢𝘴𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘵𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 (𝘶𝘴𝘶𝘢𝘭𝘭𝘺 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘥 𝘥𝘶𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘸𝘦𝘦𝘬𝘦𝘯𝘥 𝘣𝘶𝘵 𝘭𝘶𝘤𝘬𝘺 𝘔𝘰𝘯𝘥𝘢𝘺!). 𝘛𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘵𝘶𝘯𝘢 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩𝘦𝘥 𝘴𝘰 𝘸𝘦𝘭𝘭 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘴𝘢𝘭𝘮𝘰𝘯, 𝘢𝘯𝘥 𝘵𝘩𝘦 𝘵𝘰𝘢𝘴𝘵 𝘸𝘢𝘴 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘺𝘶𝘻𝘶 𝘱𝘪𝘦𝘤𝘦𝘴~ 𝘏𝘦𝘳𝘦 𝘢𝘭𝘴𝘰 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘴 𝘩𝘪𝘨𝘩-𝘲𝘶𝘢𝘭𝘪𝘵𝘺 𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦, 𝘰𝘧𝘧𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘮𝘢𝘯𝘺 𝘥𝘪𝘧𝘧𝘦𝘳𝘦𝘯𝘵 𝘤𝘩𝘰𝘪𝘤𝘦𝘴 𝘰𝘧 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘭𝘭𝘺 𝘳𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 𝘣𝘦𝘢𝘯𝘴 𝘴𝘶𝘤𝘩 𝘢𝘴 @beicoffee.
2021-08-04 53 浏览
終於有機會一試銅鑼灣網紅Missing Link Coffee!雖然坐唔到傳說中既打卡位!但都想試試😌餐廳座位不多、比較寧靜!今次試左小店自家製的焙茶卷蛋,奶油細滑帶微甜,很Creamy,食落口感豐富。茶味出眾👍🏻Matcha latte🍵 反而飲品略欠驚喜,抹茶味不太出眾、味道偏淡!奶味濃、很細滑!如果抹茶味濃一點更好😋整體黎講:環境不錯、店員非常親切🥰 卷蛋不錯、下次可能試試咖啡😌!CP 值就不太高、價錢略貴一點。
餐廳座位不多、比較寧靜!

Matcha latte🍵

這次來到新開張的的missing link 嘗試了明太子psasta,和風pasta, dirty 和cold pour over明太子pasta作品靈感來約日本的明太子壽司。跟其他餐廳不一樣的是missing link 嘅明太子pasta 不會太creamy能夠帶出明太子自己的風味。dirty嘅 esspresso 口感濃厚,杯子跟mssing link的裝修都是簡約的日本風。cold pour over 用了pour over 的手法將沖出嚟嘅熱咖啡直接落冰度。帶出不一樣的風味。這次的豆用了Costa rica  嘅日曬厭氧 light roast SL28。前期有好smooth 嘅果酸味,後期帶有d酒香味。

2021-07-17
  • dirty
  • 明太子意粉
① 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙡𝙖𝙩𝙩𝙚 🍵 ($55)// 抹茶拿鐵入口好順滑🤤表層氣泡同樣打得好綿滑🤏🏼就算影一陣相都唔會好容易消泡或者變得好粗🙉不過略嫌抹茶唔算好濃 可能滿足唔到茶控呢🥺//Food:🌕🌕🌕🌖🌑🌑② 𝙎𝙩𝙧𝙖𝙬𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙢𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙧𝙤𝙡𝙡 𝙘𝙖𝙠𝙚🍵🍓 ($65)// 卷蛋濕潤度啱啱好🤏🏼雖然忌廉順滑但係抹茶唔算好濃🥺少失望😔//Food:🌕🌕🌕🌕🌖🌑③ 𝙈𝙚𝙣𝙩𝙖𝙞𝙠𝙤 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖 🫕 ($118)// 依到嘅意粉偏硬身🤏🏼雖然小編鐘意硬身少少但都覺得過硬🍝至於明太子份量都幾多而且整體幾入味🥰//Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑④ 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙃𝙤𝙟𝙞𝙘𝙝𝙖 𝙡𝙖𝙩𝙩𝙚 🤎($60)// 焙茶拿鐵相比抹茶嘅茶濃會重啲 同樣係無粉粒 入口順滑 比抹茶好飲🤎//Food:🌕🌕🌕🌕🌖🌑.☁️Missing Link (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街10號地舖🍮#aiiifoodie#aiiifoodie_causewaybay #aiiifoodie_銅鑼灣 #cafehoppinghk #cwbcafe #causewaybaycafe #銅鑼灣咖啡店 #missinglink #銅鑼灣 #ca
① 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙡𝙖𝙩𝙩𝙚 🍵 ($55)
Food:🌕🌕🌕🌖🌑🌑
Matcha   Latte

Food:🌕🌕🌕🌕🌖🌑
Strawberry Matcha  roll  cake
Strawberry  matcha  roll  cake

③ 𝙈𝙚𝙣𝙩𝙖𝙞𝙠𝙤 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖 🫕 ($118)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑
明太子意粉

④ 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙃𝙤𝙟𝙞𝙘𝙝𝙖 𝙡𝙖𝙩𝙩𝙚 🤎($60)
Food:🌕🌕🌕🌕🌖🌑
Iced  Hojicha  latte

☁️Missing Link (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街10號地舖

🍮#aiiifoodie
#cafehoppinghk #cwbcafe #causewaybaycafe #銅鑼灣咖啡店 #missinglink #銅鑼灣 #causewaybay #topcitybiteshk
Matcha   Latte
Strawberry Matcha  roll  cake
明太子意粉
Iced  Hojicha  latte
  • Strawberry  matcha  cake  roll
早排聽大食朋友講銅鑼灣新開咗間幾正嘅cafe 本住試一試嘅心態就約咗佢去食個tea🤤 我地大概4點左右到 但依然滿座😨 出面仲排咗條唔短嘅隊🤦🏻‍♀️ 呢度發生咗件小插曲🌬 話說我哋見咁多人就諗住去對面食甜姨姨下次再嚟 因為大食朋友其實無食lunch🥺 結果我哋走前面成堆人又走 有見及此我哋又掉翻轉頭 跟住佢哋又跟住我哋翻返嚟🤣🤣🤣(少似大遷徙lmao🦓🐘🐆)anyway等咗半個鐘到就終於入到去啦👍🏻入面裝修以白色為主調 超級文青😆 店面唔大 座位都唔算多 但每一個角落都有啲特色🤤 基本上就係分室內室外嘅吧檯 再加兩個圓形空間入面有張二人檯 兩個大豆袋喺角落 同埋兩張細枱仔🤔 除此之外 個menu都整得幾精緻👍🏻可以話 所有嘢都啱曬打卡啊🥰 -🌟-Hot Matcha Latte $55啡熊小編嗰日飲咗太多咖啡 所以就決定飲翻杯matcha latte🤣 據說啲抹茶🍵係京都直送 果然抹茶味好重好香 唔甜而且帶少少茶澀味 入口都好濃厚🤤 唯一要挑剔嘅係奶味可以再重啲🥛 同埋大食朋友話入口有少少似發開咗嘅蛋白味🤣 anyway我個人係幾鍾意呢杯嘢🤌🏻Tiramisu $76Weekend先有

-🌟-
Hot Matcha Latte $55

Tiramisu $76
Weekend先有㗎 啡熊小編真係超好彩🥺 店主話為咗要清爽啲味道 所以轉咗用價值不菲嘅橙酒整 而啡熊小編想講 個投資係食得出㗎😍 帶淡淡嘅橙香同埋酒味🍊🥃 無咁膩 果酸中和咗芝士嘅奶味 加上本身都唔算甜 所以唔會有一隻味太搶 感覺味道更豐富🤤 表面嗰一層唔係可可粉 而係咖啡粉 但啡熊小編個人意見係再多少少咖啡味會仲正 可能因為ladyfingers浸唔太夠espresso 所以有少少乾🤫 但整體都可以俾到90分了👍🏻

Mentaiko Pasta $118
大食朋友叫嘅 所以啡熊小編就加插咗試食環節🤣 店主好搞笑 話係佢親自整 吩咐我哋一定要食晒😂 雖然睇落份量唔係好大 但食下食下發現咦點解仲有嘅😛 不過嚟講味道真係好唔錯 所以梗係清曬盤啦🤫 明太子味好濃 少少辣 唔會太鹹 個汁都好creamy 口感啱啱好🍽 下次等啡熊小編再嚟嗰時要一個人食一份先🤩

-🌟-
新店嚟講啡熊小編覺得做得真係相當唔錯👍🏻 等位嗰陣時 因為天氣真係超級悶熱 店主特登出嚟問使唔使攞水俾我哋🥺 跟住in general大家手腳都好快好有效率🤌🏻 但最抵讚嘅就係店主同啲員工都好有禮貌 而且會主動嚟問我哋有咩意見可以令佢哋進步 which啡熊小編真係好appreciate👍🏻 啡熊小編相信有呢個態度一定會做得更好😆 期望下次嚟嗰陣時會更加好食更加正啦🥰🥰🥰

建議指數:🐻🐻🐻🐻/5
𝑀𝒾𝓈𝓈𝒾𝓃𝑔 𝐿𝒾𝓃𝓀 𓊶𓍼𓇯 𓊗咖啡店在熱潮過後去有一種好處就是不用跟別人爭熱門位置 😂在一個接近吃午飯的時間到訪成了店內唯一的客人 (笑之前很火熱的圈圈也坐到了♥️𓋪 𝘊𝘳𝘰𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘸/ 𝘛𝘰𝘧𝘶 𝘐𝘤𝘦 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮 & 𝘚𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯𝘢𝘭 𝘍𝘳𝘶𝘪𝘵𝘴𓎾 𝘍𝘭𝘢𝘵 𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦本來打算吃 rollcake看餐牌時發現原來這店也有 croffle 喔剛好又想吃 就點了 😊擺盤十分用心 用上了草莓跟青提子淋上了巧克力醬 而冰淇淋是特別的豆腐味道中和了巧克力漿的甜跟 croffle 的膩croffle 無論何時 也是一個不敗的組合阿❤咖啡豆只有一種 house blend味道還不錯 ~偶爾會有客人來外帶咖啡一個人靜靜的坐在咖啡店好放鬆是個還不錯的早上❤
𝑀𝒾𝓈𝓈𝒾𝓃𝑔 𝐿𝒾𝓃𝓀 𓊶𓍼

𓇯 𓊗
咖啡店在熱潮過後去有一種好處
就是不用跟別人爭熱門位置 😂
在一個接近吃午飯的時間到訪
成了店內唯一的客人 (笑
之前很火熱的圈圈也坐到了♥️

一個人靜靜的坐在咖啡店好放鬆
是個還不錯的早上❤
2021-06-25
2021-07-01 114 浏览
由order到個Avocado Toast到上枱要25分鐘.....喺我哋等候嘅期間,完全唔見佢有出過其他嘅食物!?完全唔知佢個廚房做緊乜嘢??上食物嗰陣時,仲要問我哋係咪好肚餓?係咪潤我哋? 唔等得唔好等??🙄本來諗住食完先叫咖啡,但見service 好到咁,等個toast 等接近半個鐘,水都唔俾杯,完全打消左我後加咖啡既念頭。杯咖啡好唔好飲就唔知。朋友話佢嗰杯flat white 就普普通通。幫唔幫襯就各位自己衡量啦~
Avocado  Toast

Avocado  Toast
喺我哋等候嘅期間,完全唔見佢有出過其他嘅食物!?
完全唔知佢個廚房做緊乜嘢??
上食物嗰陣時,仲要問我哋係咪好肚餓?
係咪潤我哋? 唔等得唔好等??
🙄

杯咖啡好唔好飲就唔知。
朋友話佢嗰杯flat white 就普普通通。
幫唔幫襯就各位自己衡量啦~